Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Tomcat vitakultúrája

2008.09.15. 18:25 | Proszektura | 17 komment

Címkék: blogger utca gyurcsány rendőr polgár tomcat besúgó ügynök palota szabó bácsfi diána tamás albert ernő hollán

Egy bizonyos Tomcat, alias Polgár Tamás nevű illető - ahogy magát előszeretettel aposztrofálja: nemzeti liberális blogger, szoftverfejlesztő, demoscener és pólókereskedő, megtisztelt azzal, hogy egyik minapi blog-bejegyzésemhez észrevételeket fűzött. 

 

Valójában ki is ez a Tomcat? Nem tudom. Talán ő sem magáról.
Mindenesetre érdekes dolgok estek meg vele az elmúlt időszakban.

2007. április 3-án például a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Szabadság téri megemlékezését zavarta meg, amiért előállították,  A fogdában állítólag kijutott a rosszul őrzött cellából és a fogdanaplóba beírta Gyurcsány nevét, majd a lapot kitépte és a blogján közzétette.

Aki valaha is élvezte már egy rendőrségi kóter vendégszeretetét, annak ez a történet igen nehezen hihető. Ennyire hanyag, ostoba őrök legfeljebb ötvenes évekbeli másodosztályú westernekben, vagy Szovjet kémfilmekben fordultak elő. Magam előtt látom a szunyókáló kövér foglárt, oldalán a vaskos kulcscsomóval. S feszülten lesem, amint Tomcat ügyesen leemeli a fel-felhorkanó smasszer nadrágszíjáról a szükséges kulcsokat. Mindeközben izgalmas zene szól. Aztán hősünk odaoson az őrszemélyzet irodájához és megkaparintja a fogdanaplót is. A félrészegen hortyogó sameszok ott sem veszik észre. Kiszakítja a megfelelő lapot, persze, hogy ezt sem észlelik. A kitépett oldalt aztán a szájába gyűri (esetleg a fenekébe dugja, mint az egykoron világhírű Pillangó című film főhőse) és a lepedőkből összekötött hágcsó segítségével a vécéablakon keresztül távozik.

Legalább ilyen érdekes történet volt az is, amikor az ORFK-székház elleni géppisztolyos támadás másnapján (!) az épületbe állítólag minden ellenőrzés nélkül bejutva, ő is megtekintette a találatot kapott nyílászárókat, majd eközben morózusan, tanárbácsisan rá is ripakodott a miniszterelnökre – „Nem érzed magad felelősnek?” Ezután, mint ha mi sem történt volna, hagyták, hogy beüljön Bene László és Petrétei József közös sajtótájékoztatójára is.

2007. április 9-én pedig Szanyi Tibor sajtótájékoztatóját zavarta meg igen sikeresen, felháborodottan fennhangon kikérve magának, hogy őt lefasisztázzák.

(Megjegyzem, hogy ő viszont természetesnek és megengedhetőnek tartotta ugyanezt Vona Gáborral kapcsolatban, amikor fasisztának, antiszemitának és homokosnak nevezte.)
De elnézést a kitérőkért, valójában arról akartam beszámolni, hogy Tomcat úr megtisztelt a hozzászólásával, azzal a minapi bejegyzésemmel kapcsolatban, amelyiknek azt a címet adtam, hogy „Van-e Dávid Ibolyának nagymamája?”

Ebben említést tettem a hazai jobboldal több furcsa figurájáról – Szabó Albertről, Bácsfi Dianáról és másokról -, egyebek között megemlítve, hogy „Egyikőjük maga dicsekedett azzal is, hogy egy ízben összefutott egy rendőrtiszt (!) ismerősével, akivel megrendszabályoztak néhány graffitis fiatalt, a tettlegességet sem mellőzve.”

Tomcat láthatóan erős izgalmi állapotában az alábbi kommentet fűzte az idézett részhez.
 „Ó, hát célozgatunk, célozgatunk, kedves kolléga? Miért nem írod le nyíltan, hogy szerinted a Magyarok Nyilai tagja vagyok? Ha már ilyen szépen körülírtad azt a három évvel ezelőtti esetet, amikor szájonkaptam egy kis falfirkász csírát. Vagy az ilyen egyértelmű rágalmazáshoz már nincs pofád?
Várjál, tudom a választ: te nem rám gondoltál, hanem "akinek nem inge", ugye? Na, akkor felelj szépen: ki az, aki rendőrtiszt ismerősével graffitiseket fegyelmezett, de nem én vagyok?
Ja, és a kurva anyádat mosogasd össze Szabó Alberttel meg Bácsfi Dianával. Az lehet, hogy ügynök volt. A szemem elé viszont ne kerülj, mert a fogaid nélkül mész haza, te névtelen szarházi patkány.”

Erre én is válaszoltam. Persze nem az ő fennkölt, ám férfias stílusában. Íme:

„Kedves Tomcat!
Tudod az a baj, hogy ha nem vagy ügynök, az rosszabb, mintha az vagy.
Mert ha ügynök vagy, akkor nyilván a dolgod az, hogy lejárasd, hiteltelenné tedd a a kormány radikális kritikáját, és kihozd Gyurcsányt a gettóból, ahova zárta magát. A Hollán Ernő utcai eset évek óta az első volt, hogy Gyurcsány emberek közé mehetett anélkül, hogy megdobálták volna, és anyáztak volna rá. Sőt. Meg is tapsolták a birkák. Ebben az esetben nem elhanyagolható volt a közreműködésed, ezzel nyilván te is tisztában vagy.

Szóval ha nem vagy ügynök, akkor viszont azt kell mondjam, hogy ostoba vagy, mint a többi balfasz, akikkel mostanában együtt mozogsz, ahelyett, hogy értelmes emberek közt töltenéd a napjaidat.

Tudod, nem csak te alakítod a környezetedet, hanem a környezeted is alakít téged.”

Később még utóiratként mindehhez hozzáfűztem:

„Majd elfelejtettem kedves Tomcatnek elmondani, hogy a fogsorom Egerben, a Deák Ferenc utca 7. alatt található, dr Magyar Elemér szájában.”

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr56664845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipi 2008.09.15. 20:23:54

pfff..
tomcat egy vicc...
van "szerencsem" ismerni meg pol pot modszereit hangosan istenito zugpoloarus korabol, amikor svarcban poloarult szamla, nyugta nelkul a lehelen.

a celeblistan valahol kiszeltunci es feketepako koze sorolando.
nem hinnem, hogy egy ekkora szosszenetet megerdemelne.

mellesleg te mar feljelenthetned, leven az alatala tett kijelentes kimeriti a btk 151. §-ban foglalt veszelyes fenyegetest a fogsorora tortent celzasaval.

bar amilyen gerinces csavo, tuti azzal vedekezne, hogy visszaeltek a nevevel:-D

tomcat · http://www.bombagyar.hu 2008.09.15. 21:41:37

Te tényleg ilyen ostoba vagy? Kinek írod ezt a blogot?
Ne akard kihúzni a gyufát. Másodszor nevezel hazugnak, és próbálsz lejáratni. Ezt nem szoktam annyiban hagyni. Fejezd be a célozgatásokat és az utalgatásokat, mert nagyon megjárod!

Jézus Krisztus · http://jezusszive.crpl.hu 2008.09.15. 21:44:47

szvsz tomcatnek csomó hibája van, mostanában főleg csinált hülyeségeket.

másrészről vannak érdemei, amiket nem kellene figyelmen kívül hagyni.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.09.15. 21:54:03

Na most már legalább nem mondott konkrétumokat, hogy így a fogsor, meg úgy a fogsor, szóval valamit azér tmégiscsak tanult a srác.

Amúgy persze, mindenkinek vannak érdemei. Adolf Hitler például sokat tett azért, hogy megalakuljon Izrael állam.

Tomcat, meg a Kossuth tériek, meg a fizetett és az önkéntes provokátorok mind sokat tettek azért például, hogy Demszky a nulláról jöjjön fel Tarlós ellen, és végül megverje. Ezek a lelkes fiatalok sokat tettek azért is, hogy az NBH és a rendőrség 2006 ősze után 20 milliárd forint pluszt kapjon a költségvetésből. Sokat tettek azért is, hogy a kormány elleni tiltakozásból ne legyen össznépi tiltakozás, neadjisten általános sztrájk. Elég volt mindenhol zsidózni, komcsizni, és máris kiiratkoztak a szalonból, és máris az ország fele ellenségüknek tekintette őket.

Gratulálok mindannyiuknak.
Igazán eszes társaság.

tomcat · http://www.bombagyar.hu 2008.09.15. 23:06:41

Ha konkrétumot akarsz a fogsoroddal kapcsolatban, akkor csak folytasd a flegmáskodást, és tuti lesz. Tudod, kit kóstolgassál? Már mondtam. Anyádat.

A történelemhez meg hülye vagy, mint a segg, ez is kiderült.

rotting 2008.09.16. 04:15:58


a tisztelt blogírót úgy rakták össze hulladarabokból a proszektúrán

agy már nem jutott

persze érthető, az megy tönkre leghamarabb

omar a hegyrol 2008.09.16. 04:54:02

Kedves Posztíró!

Tomkettől nem kell félni, mindenki tudja, hogy hangember, annak az esélye, hogy megjelenik Nálad Egerben egész pontosan NULLA.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.09.16. 09:37:24

Kedves rotting!

Ebben az országban még az élő emberek fejében sincs rendes agy, nemhogy a halottakéban.

Ha lenne, akkor pillanatnyilag nem csak az MSZP és a FIDESZ közül lehetne választani.

Ez rosszabb, mint az egypárt rendszer.

Sipi 2008.09.16. 10:23:55

T. Proszektura!

azert ebben nem ertek egyet.
nem rosszabb. nem tudom, hogy hany eves vagy, mennyit eltel es mennyit eltel meg az elmult rendszerbol, de ez meg mindig jobb. tenyleg. meg igy is. vadkapitalizmussal, sotet lyukakobol elomaszo tomcat-fele szar alakokkal, munkaeropiaccal, ket nagy parttal.

ha hiszed, ha nem, ez egy elhetobb, fenntarthatob, oszintebb rendszer.

Sipi 2008.09.16. 10:31:49

az mas kerdes, hogy ebben az orszagban nagyon kevesen tudnak elni ezzel...
mert lustak, mert butak, mert elkorcsosultak a gondoskodo allam illuziojatol. mert azty hiszik, nekik minden korulmenyek kozott jar az olcso hitel, olcso kenyer, olcso sor, olcso auto, olcso lakas, olcso elet, olcso lofax olcso vajjal...

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.09.16. 11:55:34

Persze a rendszerváltásnak kétségkívül vannak nyertesei. De egy ilyen átrendeződésnek szükségszerűen vannak vesztesei.

Az ember nem mindig azért van valahol, mert önerőből ért el oda. Ez az a mítosz, amit a neoliberális gazdaság hívei propagálnak.

Márpedig ebben a rendszerben igenis bizonyos társadalmi rétegek számára egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kicsi a társadalmi mobilitás lehetősége.

Az olcsó lakás, olcsó lófax olcsó vajjal, az rendben is van. De az állam, az állampolgároké, az állampolgárok adójából, és az allampolgárokért van. Ezt sem szabad elfelejteni. Ma ez az állam nem végzi el azt a feladatot, amire az állam létre lett hozva.

A fenntarthatóságról abszolút más véleményen vagyok. Ez a rendszer ökológiailag fenntarthatatlan. Alap-mechanizmusaiban súlyosan ön és környezetromboló. Ez a vonás egy ideig még elfedhető a gazdasági növekedéssel, de hosszú távon fenntarthatatlan.

Sipi 2008.09.16. 13:09:31

en ugy gondolom, hogy a kapcsolati toke kiepitese es megtartasa is az oneron mulik. tehat azert, mert mas segit nekem az ervenyesulesben azt azert teszi, mert olyan en voltam, aki olyan kapcsolatot epitett ki vele, hogy segitsen.
egy tarsadalom a kapcsolatokrol szol.

Smirgli 2008.09.16. 13:50:01

Ez egy kifejezetten szar írás..
Nem akarnám Tomcatet védeni, de amit leírt arra hozott bizonyítékokat. Te ezzel szemben csak azt mondod, hogy te ezt nem hiszed el. Nyilván azt gondolod, hogy ettől neked kellene hinnünk..
Tévedsz.

Sipi 2008.09.16. 14:04:37

T. Smirgli!

marmint arra hozott bizonyitekot, hogy "a jo kurva anyadat", vagy konkretan mire gondolsz..?

ugyanis ez a post a vitakulturajat targyalja, nem azt, hogy igaza van, vagy nem..

leven egy embert az altala a celjai eleresehez igenybe vett eszkozok minositenek elsosorban...

fasztarisznya 2008.10.01. 20:35:46

Tomcat megbassza a jó édes, teherbebaszott radikális jobboldali faszcidázó ribanc kurva anyját! Ilyen embert fel kell ültetni egy marhavagonba, azt kiküldeni Szibériába, valami ruszki sittre...ott aztán keménykedhet ez a geciszopó tolvaj buziparaszt

NH3CL · http://nh3cl.blog.hu 2008.11.07. 20:15:40

Én szeretem Tomcat stílusát! Jó ember!
süti beállítások módosítása