Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Modernebbek és tisztábbak

2008.12.27. 16:09 | Proszektura | 3 komment

Címkék: mszp fidesz szdsz mdf jobbik kurucinfo miép novák előd kopogtatócédula

Hogy is van ez, hogy éppen azok a pártok buktak meg, amelyek?

A MIÉP teljesen egyértelműen a Jobbik vetélytársa lett volna, de a Tomcat féle Zöld Párt, a jelölt személyéből adódóan is, szintén a - Kurucinfo szélsőséges fasiszta hírportál által is favorizált - Jobbikos jelölttől vehetett volna el szavazatokat. Az MDF esete kicsit érdekesebb. A kiiktatásuk részben a gyengélkedő MSZP-nek használt, mert a demokrata fórumosok jelentős része nem szereti a Fideszt, riválist lát benne, rájuk semmiképpen nem voksol, de Dézsi Mihály személye is inkább a mérsékeltebb baloldali szavazókat vonzotta volna. A jobboldalon így riválisok nélkül maradt Jobbik viszont a két nagy párt közül csakis a Fidesztől vehet el szavazatokat. S ez nem is titkolt céljai közé tartozik.

Ezt erősíti a sasszemű Novák Előd is, aki a botrányos hamisítási ügyet „feltárta.”

Ő így nyilatkozott a minap: „várjuk a csalódott MDF-eseket, fideszeseket, polgári körösöket, ex-MIÉP-eseket, és ami igazán erőt ad még: sok politikailag „szűz” is jelentkezik a Jobbik Magyarországért Mozgalomnál, mert valami egészen újat, modernebb, tisztább pártot látnak bennünk, mint a „rendszerváltás” óta szerepeltetett garnitúrában.”

A kopogtatócédula botrány egyértelműen a Jobbiknak kedvezett, s így már a választásokat megelőzően részben elérte célját, hiszen valamennyi "kevésbé modernebb, kevésbé tisztább" riválisa elbukott. Mindezek alapján pedig bizonyosnak látszik, hogy ezúttal viszonylag sok – lehet, hogy a 10 %-ot is meghaladó számú vokshoz fog jutni.  A legtöbb szavazatot persze valószínűleg így is a Fidesz jelöltje gyűjti majd be, s nem az ugyancsak belharcoktól dúlt, gyengélkedő SZDSZ, de ennek az egész fura szituációnak az igazi győztese mégis az MSZP lesz.

Ugye emlékszünk még mi történt Franciaországban 2002-ben, amikor Le Pen és pártja kapott igen sok szavazatot? Az elnökválasztás második fordulójában a demokratikus erők a baloldaltól a hagyományos jobboldalig terjedő széles ívben összefogtak az elsőfordulós szélsőjobboldali siker után, és a másodikban demokratikus "földcsuszamlást" értek el. Milyen jól jönne most Gyurcsánynak egy hasonló helyzet!

Egy igen erős, fenyegető Jobbik, s akkor egyrészt lehet majd egész Európát megint fasiszta veszéllyel riogatni, másrészt a reformok helyett ismét arról szónokolni, hogy Orbán elnök úr a nemzet érdekében végre tegye már félre kicsinyes önző averzióit, s ne ássa tovább azt a bizonyos árkot. Mert össze kell fogni a szélsőjobb veszély ellen. Természetesen az MSZP vezérletével. S, ha a Fidesz erre nem hajlandó, akkor ő is a szélsőjobb szekértolója.

Utóirat:  A mai Magyar Nemzet egy újabb botrányról számol be: egy aktivista szerint az SZDSZ ferencvárosi stábja 2000 forintot fizetett kopogtatócédulákért. A vásárolt cédulák között valószínűleg olyanok is találhatók, amelyek feltört postaládákból származnak, s amelyek gazdái nem tudhatják, hogy ajánlásuk az SZDSZ-hez került.

Tulajdonképpen ez a hír sem mond ellent a gondolatmenetemnek. Sőt szerintem, azt erősíti.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr10844007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2008.12.29. 15:06:35

Csodálkozunk még?Szeretnék röviden emlékeztetni mindenkit, hogy legalább 6 és fél éve lehet egészen biztosan és nyilvánvalóan tudni: a kopogtatócédulás jelöltállítási rendszer jelen formájában nem biztonságos. Mondjuk eleve nem kell sok ész, hogy kitalálj…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2008.12.28. 00:44:18

Azt hogy a különböző pártoknak az ügy mit jelent, szerintem jól látod. De ez az egész kopogtató cédulásdi értelmetlen. Meg kellene szüntetni. A nagy pártok kihasználják a helyzetüket, és igyekeznek begyűjteni minél több cédulát. Ezzel gyakorlatilag ellehetetlenítik a kis pártokat és az esetleges új belépőket. Az MSZP és a FIDESZ nem "jutalmazza" valamilyen módon az aktivistáikat? Ha a kampány során az egy képviselő jelöltre elkölthető pénzzel csalnak, akkor itt miért ne tennék?
Ebben a bejegyzésben - emberitisztesseg.blog.hu/2008/12/27/kor_kor_kep_a_magyar_partokrol - hozzád hasonlóan se jobbra, se balra nem mélyebben vágva a pártokat állítottam fel kör(kór)képet.

Vidéki 2008.12.28. 17:54:22

Ibolyka úgy jellemzi saját pártját, hogy az ő pártja az egyedül tisztességes széles e hazában.
A kopogtató cédulákkal kapcsolatos botrány mintha nem támasztaná alá ez a hiedelmet!

INkvizitor 2008.12.29. 12:20:48

Huh :))

végre nem valami "ál középutas" írást olvastam itt. (tucc te ha akarsz:)
abban az egyben viszont vitatkoznék itt és most veled, hogy a jobbik csak a fidesztől, és az un. jobboldaltól vesz el szavazatokat.
rengeteg kiábrándult, elsősorban vidéki, volt szocilalista szavazó (!) embert szívott fel a jobbik az elmúlt másfél évben (mióta kimutatható a közvélemény kutatások szerint is). tehát nem csak a fidesz jobb szárnyát, és a pásztor nélkül maradt miépeseket, hanem olyanokat is, akik az elmúlt két választás alaklmával a szocikra szavaztak, és ez az ami igazán meglepő. mondjuk ez elsősorban a vidékre igaz, a fővárosban nem tudom, hogy ez mennyire lett jellemző.
Az orbánpatásördög ellen indított szoci kampány igazából a jobbiknak kedvezett, mert a kiábrándult szocialaista szavazó, akik nagy része vidéken, valjuk be őszintén, hogy tapasztalt/előítéletes (oldalfüggő értelmezés kéretik) a hazai balhésabb kissebbséggel szemben, és ez a hívószó, hogy "cigánybűnözés", az ő tudati szintjükig is elér, és ez egy olyan probléma a számára amivel napi szinten talákozik, (média, egyebek, azt vesz észre az ember, amit akar, és amit figyel.....) és a jobbikon kívül senki még csak fel sem veti a problémát.... hát neikik egyszerű a képlet. Orbán = Ördög+ lop is. Gyurcsány meg hazudik és milliárdos+a cigányokkal bratyizik. mdf szdsz dettó csak kicsiben, maradt a jobbik.

érdekes lesz a tavaszi eu választás..... :)))))
süti beállítások módosítása