Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az ország érdeke

2009.04.02. 12:42 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: orbán gyurcsány kormány fodor gábor draskovics kormányzati bajnai szakértői jósda wenczel pohl

Bár mostanában mindenki erre hivatkozik, abban azért jócskán megoszlanak a vélemények, hogy mi is lenne ez.

Az ország érdeke most egyértelműen az, állítja a bal(?)oldal, hogy szakértői kormány alakuljon, mert – ahogy jó néhányszor megtörtént már az utóbbi pár évtizedben! – megint a huszonnegyedik órában vagyunk, s azonnali cselekvésre van szükség, vagyis ilyenkor nem futja mindenféle előrehozott választási cirkuszra, ami akár fél évvel is kitolhatná egy új, cselekvőképes kormány létrejöttét. Ráadásul a választás sok pénzbe is kerül. Éppúgy, mint a népszavazás. És ráadásul Orbánnak nincs is semmilyen programja.

Most nincs percnyi elvesztegetni való időnk sem, hajtogatják több mint fél éve egyfolytában a hatalom birtokosai gondterhelten, összeráncolt homlokkal.

Az ország érdeke éppen azt kívánja meg, mi az, hogy nagyon is, hogy a nemzet egynegyedének az akaratát képviselő MSZP maradhasson továbbra is a húsosfazék közelében. Bizony, ez az ország érdeke még akkor is, ha ez az ostoba nép erről egyre kevésbé akar tudomást venni.

Hát kérdem én, a szívemre szorított kézzel, milyen emberek lakják ezt a kurva hazát, hogy ezt az egyszerű igazságot sem fogják fel? Tán csak nem olyan minőségűek, mint Szekeres alelnök úr?

Szóval szakértői kormány kell ide, mert különben jön Orbán a zsákos ember. Akinek ráadásul – nem tudom, említettem-e már - még egy szar programra sem futja. S ha ő mégis hatalomra kerül, akkor itt kő kövön nem marad. Mármint a kádkövön.

Ez az ostoba nép úgy látszik, képtelen felfogni, hogy annak a szakértő politikuscsapatnak kell őt kivinnie a csődből, amelyik belevitte. Annak ellenére sem értik sokan ezt az evidenciát, hogy ezt még személyesen a széles mosolyú Fodor Gábor is naponta el szokta nekik magyarázni.

Ja, nem tudom, említettem-e már, hogy Orbánnak nincs semmilyen programja

Programot ugyan, az igaz, eddig még Bajnai Gordon sem mutatott, de a reformelképzeléseit már nagyjából ismerjük sajnos.

A lényege, hogy fájni fog mindenkinek. Minden magyar embernek. (Na, és a belgák hova álljanak?)  

Állítólag még Veresnek és Draskovicsnak is fájni fog.

Csak nem mindenkinek fog egyformán fájni. A kisnyugdíjasoknak, sokgyerekeseknek kicsit jobban, a milliárdosoknak kicsit kevésbé.  Az állam töketlenkedése miatt tönkrement vállalkozóknak - s nem csak a Hajdu-Bét Rt. beszállítóira gondolok, hanem akár a Megyeri híd építőire is – kicsit fájdalmasabb lesz, míg az állam által felpumpált ciprusi off-shore, stb. vállalkozásoknak kicsit kevésbé.

Közben azért, hogy még sem fájjon annyira, százmilliókért szép festményeket vásároltunk például a bécsi nagykövetségünkre. Alkalmi vétel volt, nem lehetett elszalasztani. A hvg.hu mai hírleveléből értesültem arról, hogy rekord közeli áron vásárolta meg a magyar állam a XVIII. századi osztrák festő, Wenczel Pohl két alkotását. A mohácsi csata, illetve a Vajk megkeresztelése című képek az értük felszámolt 205 millió forinttal éppen csak lecsúsznának a magyarországi aukciós házak örök ranglistájának 10. helyéről, amit Gulácsy Lajos tavaly 110 millióért leütött.

Ja, nem tudom említettem-e már, de a Fidesznek nincs programja.

Aki az ország érdekéről még további hiteles információkat is szeretne megtudni, az forduljon bizalommal a kormányzati jósdához. Remélem azt nem szüntetik meg, mert egy szakértői kormánynak nagy szüksége lesz ilyesmire.

Ja, és egyébként nem tudom, említettem-e már egyébként, hogy Orbánnak nincs semmilyen programja.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr381041676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása