Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Jobbik horda

2009.06.03. 14:31 | Proszektura | 10 komment

Címkék: a magyarország kuruc.info cigány jobbik krisztina vérvád morvai csendőrség gábor vona horda magyaroké tiszaeszlári

Tegnap a Napkelte Kereszttűz műsorában a műsorvezető felpanaszolta, hogy Morvai Krisztina megszédítette.  Hát még az éhező magyar emberek hogy szédülnek, vágott vissza Morvai.

Az egyetemi docens és jogvédő a beszélgetés során ötször ismételte el azt a kifejezést, hogy „cigány horda”, sőt hatodszor már többes számban „cigány hordákat” említett. S ezeket szembeállította a Magyar Gárdával, amelynek szerinte erősödnie kell.

A jelenlévő újságírók közül egy sem figyelmeztette, hogy kedves Morvai úrhölgy, az rendjén való, hogy ön a magyar közszolgálati televízióban ilyen hangnemet használ a mi jelenlétünkben, de ha az Európai Parlamentben is ilyen stílusban kíván megszólalni, nem sok jövőt jósolunk magácskának. Egy népcsoportot a nagy nyilvánosság előtt folyamatosan hordának nevezni ugyanis kultúráltabb demokráciákban nem megengedett.

Ha teszem azt Slota emlegetett volna magyar hordákat, ugyanez a képviselőjelölt úrhölgy bizonyára nemzetközi botrányt rendez.

Amikor az egyetemi docens, jogvédő asszonyt a tiszaeszlári vérvádról, antiszemita, romaellenes beszédekről kérdezték, akkor ő azzal vágott vissza, hogy szerkesztő úr miért nem kérdezte Göncz Kingát a száztízmillió áldozatról. Szemkilövésről. Aztán kerek-perec kijelentette: „a tiszaeszlári perről nem válaszolok.” Ismételt rákérdezésre pedig sajátságos választ adott: „titkos rítusok – ne terjessze a szerkesztő úr ezt a babonát.” Mindeközben egy szót sem ejtett arról, hogy az általa egyáltalán nem szélsőségesnek, sőt éppenséggel hitelesnek, mérvadónak tartott Kuruc.info tényként irt a zsidó véráldozat megtörténtéről, mint ahogy egy-két hónapja tényként irt az emberevő cigányokról is.

Habár Morvai bevallotta, hogy az AI legfrissebb jelentését még nem nagyon volt módja megismerni - pl. a romák elleni támadásokról - ám azt máris bőszen hiányolta, hogy az olaszliszkai eset nem szerepel benne, s mindeközben legalább egy tucatszor jelentette ki azt is, hogy az országot szándékosan, tudatosan tönkretették, gyarmatosították. Palesztinát csináltak Magyarországból. Pedig Magyarország a magyaroké.

A ma reggeli Napkelte műsorában ezt hajtogatta a főnöke, Vona Gábor is. Amikor a műsorvezető rákérdezett, mit szólna ahhoz, hogy ha ugyanezt hangoztatnák a románok vagy a szlovákok, akkor hirtelen a Monroe elvet kezdte emlegetni, és kijelentette: „a történelemben ez már egy polgárjogot nyert elmélet.”

Azt viszont már nem tette hozzá Vona úr, hogy ez a XIX. századi, az "Amerika az amerikaiaké" Monroe-féle lózung az ottani tőkéscsoportok hatalmi igényeit fejezte ki az Egyesült Államokon kívül Mexikóra, sőt az egész Latin-Amerikára, miközben nyilvánvaló volt, hogy semmilyen külső erőkkel szemben nem kellett védekezniük, őket senki nem fenyegette. S eme „nemes” jelszó érvényesítéséhez persze ki kellett irtani az őslakos indiánokat is.

Kibujt Vona úr az egyenes válasz elől, amikor a kérdező partnere azt fejtegette, hogy a csendőrség lététől a szociális feszültségek nem szűnnek meg. Lazán kijelentette, „erre is tettünk le javaslatot”, majd arról kezdett el szónokolni, hogy a csendőrség annakidején milyen jól működő intézmény volt, 90 % feletti hatékonysággal derítette fel a bűneseteket. (Hogy ezt honnan tudjuk? Onnan, hogy ő mondta. Mint ahogy arról is őtőle értesülhettünk, mint leghitelesebb forrásból, hogy a hazai kis és középvállalkozók az uniós támogatások mindössze 3 %-át kapják.)

A Jobbik kétszínű, alattomos propagandájának ez a lényege. Nem kell semmit részletesebben kifejteni, vitatkozni, bármit is bizonyítani, csak nagy magabiztossággal előítéletes állításokat és hazugságokat tényként hangoztatni (gonosz adócsaló multik, sztárnyugdíjasok, cigánybűnözés, pénzért szaporodó cigányok, kinézte országunkat a nemzetközi nagytőke, vízkincsünket ellopják, stb.), s ezeket sokszor elmondani, a kényesebb kérdéseknél pedig ügyesen mellébeszélni.

El tudom képzelni, hogy valakiben fenti állításaim visszásságot keltenek, de ahogy Vona úr ma reggel a tévében fogalmazott: ez legyen ennek a valakinek a gondja.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr481161273

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.04. 18:55:57

Morvai és a metélt farkincájúakMert a Jobbik nem szélsőséges meg antiszemita, dehogy, meg a listavezetője sem az: Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 17:42:09

Gondolom most sem lesz válasz, de mindegy is: www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40

Ezt mégis mi másnak tudod nevezni, mint gyilkos cigányhordának?
Hány ilyen "magyarhorda" van Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján vagy Délvidéken?

TD223 2009.06.03. 18:03:56

Ha egy lincselő horda cigányokból áll, akkor az cigány horda, ha tetszik, ha nem. (Ha egy focicsapat olaszokból áll, akkor az egy olasz csapat. Bár az antimagyar oldalon az egyértelműségeket is kétségbe vonják.)

Morvai véleményét a kuruc.info-ról a Gustosnak írt nyílt levelében találhatod. Tehát ne hazudj, ferdíts, csúsztass!

Talán nem kéne kritizálni a Jobbikosokat, hogy az egyértelműen Jobbik-ellenes kérdezők sunyi témáit nem kommentálják túl. Eljön az idő, amikor Tiszaeszlárról is lehet beszélni. Az MTV meg ne alkalmazzon kettős mércét.

Vona nem bujt ki a szociális feszültségek enyhítésére irányuló kérdés alól.

Ha nem tetszenek az általa felhozott adatok, talán nézz utána, mielőtt meghazudtolod.

Nem tudom, hogy lenne alkalmanként 5-10 perc elég a program részleteinek kifejtésére, amikor 4-8 perc arra megy, hogy az antimagyarok vádjai ellen védekeznek. Ha neked kevés, talán menj el egy lakossági fórumra, vagy olvasd el a programjukat.

Ki nem szarja le, hogy a külföldieknek nem tetszik esetleg a Mo a magyaroké kifejezés. Majd ha őket gyarmatosítják, akkor ők is átveszik a mondást. Csak az antipatrióták kritizálhatnak egy ilyen kifejezést. Remélem a kiscsaj, aki Vonát kérdezte repül, amint átalakul a köv.ő választásokkor a kuratórium.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 18:22:24

@TD223: Szerintem a Pártkelte most korrekt volt. Morvai most nem civil jogvédő, hanem egy párt listájának vezetője, és mint ilyennek igenis tegyenek fel szemét kérdéseket.
Az pedig engem mindig irritált ha egy politikus próbálja kioktatni a riportert, hogy mégis mit kéne kérdeznie.
Ez nem a Jobbik Tv itt nem előre lezsírozott kérdéseket kap, amire csak fel kell mondani a választ.

Morvai szerintem elég rosszul szerepelt, csak néhány jó mondata volt. (Pl, hogy nem hajlandó magyarázkodni az antiszemitizmus miatt, mert egyszerűen nem ez a legkardinálisabb kérdés Magyarországon, hogy ki szeret, és ki nem egy 1%os kisebbséget.)

Tiszaeszlárról nem tudom, hogy mit kell beszélni. Azt ne mond, hogy a zsidókat azért kell utálni, mert megalapozottan félteni kell tőlük a fiatal lányokat, nehogy rituálisan meggyilkolják. Bőven lehet a zsidókat szidni jogos érvekkel, Tiszaeszlár egyszerű provokáció.

Mellesleg nekem úgy tűnik, hogy ellentétben 2006al Morvai nem készül fel az interjúkra, nem akar felelni a feltett kérdésekre, akkor sem ha azok releváns kérdések. (Pl amit Magyarország pozitív mezőgazdasági exportjáról kérdezett a nem tudom ki, arra szívesen meghallgatnék egy Jobbikos választ.) Az, hogy gyarmatosítanak minket szvsz tény, de én akkor is kicsit többet akarok, minthogy Morvai/Vona ezt 5ször elmondja egy interjú során, miközben semmilyen kérdésre nem válaszol.

dr. Mutyilufi Dr. 2009.06.03. 19:52:57

A mezőgazdasági exportról jutott eszembe hogy néhány hete olvastam egy idevágó cikket a HVG-n, ahol részletesen leírták hogy az export tényleg jól alakult, de tavaly nagyon jó termés is volt, ráadásul az export csak a feldolgozatlan élelmiszerkre korlátozódik. Te magad is észrevehetted hogy a boltok polcain egyre kevesebb a magyar termék (tejet pl. sok helyen már csak szlovákot árulnak) míg egyre több a német, szlovák, és lengyel. Én vettem a fáradságot és elolvastam a Jobbik programját és ott részletesen ki is fejtik hogy a probléma éppen ebben áll. A magyar mezőgazdaság sokkal többre képes, de mára teljesen tönkretették a feldolgozóipart. Feldolgozott élelmiszerekből Mo. nettó importőrré vált, holott az egész régióra elegendő élelmiszert termel.... amit kivisznek mint alacsony hozzáadott értékű nyers termék és később importként visszahoznak feldolgozva. Én személyszerint hiszem hogy ez ellen tényleg tenni kell.

A cigánykérdésről peddig a kommentekben már többször olvasott "régi dakota közmondást" idézném: Addig tart az emberek liberalizmusa, szolidaritása a cigányokkal szemben, amíg néhány meg nem veri / lopja.

Ha egy környéken elkezdenek megjelenni a cigányok, akkor ott a közbiztonság és a telekár egymást megelőzve száguldanak a 0 felé. Ha valaki közvetlenül érintetté válik, rögtön kessé lesz szolidáris.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 20:00:13

@mutyilufi: Na látod, valami ilyesmit szerettem volna Morvaitól/Vonától hallani... Ellenben nekem így úgy tűnt, hogy nem tudnak mást mint papagáj módjára hajtogatni, hogy gyarmatosítás, gyarmatosítás.

TD223 2009.06.03. 20:39:03

@TaTa86.: Én meghallottam. De biztos neked sem tűnt fel, hogy 8-10 perces egy beszélgetés maximum, ahol a kérdező csomó ideig vitatkozik velük mindenen, így semmit nem lehet kifejteni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 22:03:49

@TD223: Ez mindig is így volt, de régebben kifejezetten szerettem látni Morvait akár a Pártkeltében akár a Mokkában. Kb már egy héttel előtte beállítottam az órát, hogy felkeljek.

Mert felkészült volt, mert a kérdésre válaszolt, és mert alázott rendesen. Ki is jött a kérdezőkből rendesen a pártszolga csinovnyik.
Én ezt most nem látom...

Tapmancs 2009.06.04. 14:00:23

TD223-mal egyetértek.

Elemér, annyit szeretnék javasolni hogy a posztok címkézésére jobban figyelj oda. Eleve nem kell ennyi címke egy poszthoz, mert elveszíti az eredeti célját. A több szóból álló címkék meg egy címkék legyenek. Például a "magyarország a magyaroké" 3 szava 3 külön címke, ami nyilván hülyeség, különösen az "a"-t mint névelőt külön címkének berakni.

NRG44 · http://althir.org 2009.06.10. 05:21:58

Mazsihiszes horda, pofát súlyba!

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2009.12.27. 00:33:06

Nem volt rossz a Morvai interju. Bár én Balcót tartanám a legjobb vitapartnernek.
süti beállítások módosítása