Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Megint a portás a hibás

2009.09.08. 20:15 | Proszektura | 34 komment

Hibázott az NBH. Rendszerszintű problémák adódtak. Nem én állítom mindezt.

Mindezt egy Ficsor Ádám nevű, a jó borokat kivált kedvelő univerzális szakember – jelenleg még a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter - Gyurcsány haverja és egykori kabinetfőnöke ismerte el nagy bátran a mai sajtótájékoztatóján.

Az a Ficsor Ádám, aki egyébként pár hónapos, a nemzetbiztonságáért kifejtett fáradozása után szeptember közepén érdeminek elismerése mellett távozik erről a posztjáról is. Ám azt azért még búcsúzóul a tudtunkra adta, hogy négy-hat beosztott számíthat majd büntetésre. Szerinte ugyanis lehetséges, hogy korábban is elfoghatták volna a romagyilkosságok gyanúsítottjait, ha az NBH nem követ el sorozatban hibákat.

Az indexnek abból a tudósításából, amelyik a parlamentben, a nemzetbiztonsági bizottság mai rendkívüli zárt ülésén elhangzottakról számolt be megtudhattuk azt is, hogy a megfigyeléssel foglalkozó debreceni NBH-s - Ficsor szerint - „nem tárt fel minden tényt”, pedig ha ezeket az információkat megosztja a kollégáival, akkor meg kellett volna hosszabbítani a megfigyelést. Ezért a debreceni NBH-s ellen fegyelmi indult.

Vagyis, ahogy arra számítottunk, megint elsősorban a portás találtatott hibásnak.

 „Lehetséges, hogy korábban is elfoghatták volna a romagyilkosságok gyanúsítottjait, ha az NBH nem követ el sorozatban hibákat!”

Meddig tart még ez az őrületes elmebeteg állapot ebben az országban, hogy egy ilyen súlyos kimenetelű sorozatgyilkossági esetben, ilyen súlyos, durva hibák miatt a legfőbb vezetők megint nem felelősek?.

Csak a kisebbek Ráadásul éppen a legfőbb vezetők osztogatják (utólag) az észt és persze a fegyelmiket a csinovnyikoknak.

S meddig tart még, hogy ezek a nem igazán hozzáértő paprikajancsik – hogy csak igen enyhén fejezzem ki magam - irányíthatnak olyan halálosan komoly szakmát is, mint a nemzet biztonságának a biztosítása?

Az nem lehet vigasz, hogy netán a hatalomban másutt is hasonló hülyék regnálhatnak. Mert, ha például a BKV valamelyik vezetője tökhülye, attól még nem halnak meg ártatlan emberek, nők, gyerekek sehol. Legfeljebb eltapsolnak néhány milliárdot, illetőleg a kanyarban lassabban mennek a villamosok, vagy kidől egy-két vezetéktartó oszlop..

De visszatérve még egy pillanatra a nemzet biztonságára!

Először jött egy Szilvásy nevű úriember, akinek a töketlenkedése miatt néhányan meghaltak egy ünnepi tűzijáték kapcsán, s aki azzal érdemelte ki egyébként ezt a pozíciót, mert annak idején segített átpasszolni némi állami vagyont KISZ-es haverjának. Mégpedig annak a Gyurcsány Ferencnek, akinek a kedvéért - ahogy azt a BKV egyik megbízott szakértője kilencmilliós tanulmányában aposztrofálta –a „luxusmetróvá pozícionált földalatti” menetrenden kívül is közlekedett a meleg büszkeség napján.

Egyelőre nem tudjuk, ki fogja váltani Ficsor Ádámot a bársonyszékében.

Mindenesetre csak remélhetjük, hogy nem Mr. vagy Mrs. Istvan Kocsist jelölik a polgári titkosszolgálat új vezetőjének.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr61369518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.08. 21:01:52

Lényegében egyet értek veled, ami a mondanivalód érdemi részét illeti, de azért egy részletben pontosítanék: Bár a Szilvássy számomra se igazán szimpatikus (sőt...), süllyesztőbe vele, de azért a tűzijátékkal kapcsolatban azért megjegyezném, hogy ilyesmire senki sem számított, és arról se igazán ő tehet, hogy egy korhadt fa nem bírta a szelet... Szóval szerintem bárki lett volna akkor kormányon, és bárki lett volna a felelős miniszter, ez a tragédia megtörtént volna. Sőt, ha már: amikor a FIDESZ kormány alatt átrakták a helyszínt, és a budai oldalról, sokkal szűkebb helyről lehetett csak nézni, jóval több áldozat is lett volna a szűkebb menekülési útvonalak miatt. Nem akarom tolni a felelősséget, csak rámutatnék, hogy tényleg senki nem számolt odáig egy olyan természeti katasztrófával, aminek a valószínűsége a nullához konvergál. Mert azért annak az esélye, hogy egy ilyen erejű szél, ami évente egyszer, ha előfordul, pont abban a fél órában csapjon le Pest belvárosára, amikor ott pont össze van tömörülve másfél millió ember, hát...

olvasom a kuruc.infót ....nem szarabb az indexnél 2009.09.08. 21:52:02

fedor .. a korhadt agyáról viszont csak ő tehet... de jó, hogy véded ... gratulálok... ámbár szerintem Draskovicsal együtt a Dunába kéne őket lökni... annyira jók... ja meg az egész ügy bűzlik ... szerintem távol vannak az igazságtól...ja és nem hiszem, hogy valakinek érdeke meg is tudni az igazságot...

is 2009.09.08. 22:18:04

most nem olvasom végig az egész blogot, de te kb. havonta lecserélnéd a kormányt, ha egy beosztott valamit elkúrt ezzel a logikával. majd figyelem, hogy következetes leszel-e jövőre és utána is... az, hogy személyeskedsz, és még Gyurcsányt is megint idekevered, az rafinált retorikáról, viszont egészen alacsony erkölcsi szintről árulkodik.

hátezgáz 2009.09.08. 22:48:30

Talán emlékeztek a Különvélemény című filmre. Gondoljátok hozzá az itteni eseményeket, mit lehetett VOLNA előre tenni.

A bűnmegelőzés olyan, mint a közegészségügy. A járvány megelőzésére kifejtett erőfeszítések mellett mindig lesznek olyanok, akik sajnos áldozatul esnek a betegségeknek. De ezért kit vonnál felelősségre. Az oltást végző asszisztenseket?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.09.08. 22:48:52

Oké, jogos post, de a tartalmi résszel nehéz foglalkoznom, mivel azóta is azon verem a fejem az asztalba, hogy vajon miért volt szükséges a gyurcsányt, a bkv-t, meg annak a szaros szerződéseit belefűzni a végére!
Ha még mindenről a pina jutna eszedbe, megérteném...

Yeto 2009.09.08. 22:57:43

Vazze, az NBH követte el a gyilkosságokat, és most megpróbálják rákenni a hazafiakra! Még ezt se tudtad? Leülhetsz, egyes...

beavereater [AT] 2009.09.08. 23:04:32

@Before: a poszt eleve egy tömény ökörség. Aki írta nincs tisztában azzal, hogyan működik egy titkosszolgálat, mi az a parancsnoki lánc, mi a parancsnok felelőssége. Arról nem is beszélve, hogy a magyar állapotokat sem ismeri.
Megsúgom: a züllés nem most kezdődött...

nikon 2009.09.08. 23:04:55

@Yeto: Stirlic nem is tudta, mennyire közel jár az igazsághoz.

states1 2009.09.09. 05:24:09

Azért micsoda névshow, Draskovics, Szilvásy, Ficsor, Laborcz. Az egész cigánygyilkosságokról a kezdetektől lehetett tudni, hogy rohadtul bűzlik, és gyanítom, előkerül még néhány csontváz, ez csak a kezdet. Persze, majd jön a 80 évre titkosítás, mint a kisföldalatti rendkívüli melegjárata a Fletó házaspárért. Hosszasan töprengtem egyébként a hír hallatán, vajh melyik országban élek, csak nem valamelyik közép-afrikai hadúréban, mondjuk Idi Amin Ugandájában?

bunkó paraszt 2009.09.09. 06:17:56

"S meddig tart még, hogy ezek a nem igazán hozzáértő paprikajancsik – hogy csak igen enyhén fejezzem ki magam - irányíthatnak olyan halálosan komoly szakmát is, mint a nemzet biztonságának a biztosítása? "

Még valamivel több, mint fél évig.

Kalmár 2009.09.09. 07:05:08

@Before: Ha tényleg nem érted, akkor kár volt elolvasnod a blogot.

Magyarországnak a Szocialista párt olyan kormányt adott, akik rendszeresen haverokat ültetnek pozicióba.
Olyanok kapnak fontos állami vezetői beosztást akik tök hülyék a területhez, de valamikor valahol jó szolgálatot tetek egymásnak.

Na innen függ össze világosan, hogy egy olyan Nemzetbiztonsági Hivatal amit hülyék vezetnek, törvényszerűen rosszul működik.

Még ha nem is várható el, hogy a NBH főnöke kocsiból kiugorva ,eltaláljon egy legyet a falon késsel, de ha a rendszert a Fidesz kergetésére használja, akkor a nácik röhögve szervezkedhetnek.

Egyébként is vicces történet ez:
Haza jön Izraelből, egy kibucból valaki. hogy náci legyen.
Egy katonai hírszerző úgy dönt náci lesz.
Addig figyelik őket, míg fegyvert nem kezdenek venni, onnan már nem...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.09.09. 07:26:43

@Kalmár: nyugi, már csak fél év és kiderül, hogy az országban egyedül orbán volt osztálytársai és kollégiumi haverjai alkalmasak bármire.
Amúgy nem olvastam a blogot, csak a postot. Ez íz írás pedig az általam kifogásolt ráfűzéssel pedig gagyi. Ha nem érted, kár volt elolvasnod a kommentemet.

Silcon 2009.09.09. 07:56:27

@Fedor: "ilyesmire senki sem számított"

Ja, ki gondolta volna, hogy egyszer mindössze két hibás csavar miatt zuhant le egy repülő? Bizonyos szakmákban azért van ezernyi biztonsági előírás, hogy ne fordulhason elő hiba. Akkor a szervezetek közti kapcsolat volt a probléma, ami tipikusan vezetői hiba.

Egyébként tényleg a portás a hibás, minek engedi be a hülyéket?

Lescol 2009.09.09. 08:21:51

"halálosan komoly szakmát is, mint a nemzet biztonságának a biztosítása?"

Azért, mert az átlagember szemében ők csak "szemétbesúgóspicli D-209esek", nem pedig a nemzet biztonságáért dolgozó emberek mint a rendőtök, tűzoltók vagy mentősök.. és még akiket kihagytam. Ezért. A politika ezzé tette őket, a vezetőknek meg ez jó, lehet ujjal mutogatni.

Egyébként meg jó lenne ha a cikkek írói elolvasnák az NB törvényt... mikor, hogyan és KIT lehet megfigyelni, lehallgatni, milyen időtartamra és milyen eszközzel. Legfontosabb(!!!!) a megfigyelés célját meg kell jelölni, és ha nem azzal összüggésben lévő bűncselekményre vagy előkészületére utaló információhoz jutsz NEM HASZNÁLHATOD FEL!!!! mert nem az volt a megfigyelés célja. Újra kell kérvényezni az egészet. ( telefonlehallgatás IGAZSÁGÜGYMINISZTERI engedélyes.. tehát borítékolt a "pár" hét csúszás, mert a kivételes engedélyhez eléggé nyomós indok kell, ami legtöbb esetben nem áll fenn...bizony. Na most...a portás a hibás?

Lescol 2009.09.09. 08:27:16

@Kalmár: HAHAHA...
"Magyarországnak a Szocialista párt olyan kormányt adott, akik rendszeresen haverokat ültetnek pozicióba."

Melyik országban nincs ez így és melyik magyar kormány esetében nem ez van?? Egyet mondj csak.. Jobb vagy bal, nem mindegy? Ugyanez van.

Sátán meg a Jocó 2009.09.09. 08:30:56

@Kalmár:
"Egyébként is vicces történet ez:
Haza jön Izraelből, egy kibucból valaki. hogy náci legyen.
Egy katonai hírszerző úgy dönt náci lesz.
Addig figyelik őket, míg fegyvert nem kezdenek venni, onnan már nem... "

Pontosan!
Akinek ez nem elég ahhoz, hogy érezze a bűzt Dániában, azt csak sajnálni lehet.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.09. 08:39:42

Ficsor csk azért volt ott, hogy Cut-Pasteljen pár adatot, ami a választások után jól jöhetett volna Viktor királynak.
Arra senki sem számított, hog ykonkrétan bele is fog szólni a Lepusztult Alkoholista Ex-rendőrök Klubja (NBH az új neve) ténykedésébe.

Metal_Storm 2009.09.09. 08:49:37

@Lescol: csak nem hivatásos állományba tartozol?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.09. 08:49:44

@pinky, the brain: Látom nem értetted meg, amit írtam. Védi a fene, az egyéb ügyei miatt már jóval korábban el kellett volna tűnnie, de speciel ebben az egyben nem érzem hibásnak, és a korrektség mindenkinek jár.
@Silcon: Azért egy tömegrendezvényt nem hasonlítanék össze a repülésbiztonság bonyolultságával... Ha te gyertyát gyújtasz a születésnapi tortán, mindig kéznél van egy porral oltó? Pedig abból is lehet tűz...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.09. 09:09:08

@Kalmár: Majd ha lesz olyan kormányunk , amelyben nem haverok/rokonok/üzlettársak kerülnek pozícióba, azért szólj, nehogy elsikkadjunk felette.... :-/

Baromméter 2009.09.09. 09:20:30

@is:
Gyurcsány annak kapcsán lett megemlítve, hogy Szilvásy vele visszlízingelte el az állami vagyon egy jelentős részét. Szilvásy meg az NBH kapcsán került képbe. Nem látom, mi lenne ezzel a baj.

Baromméter 2009.09.09. 09:21:57

@Before: miért volt szükséges a gyurcsányt, a bkv-t, meg annak a szaros szerződéseit belefűzni a végére!


Egy maffia.

teknős 2009.09.09. 09:28:19

Egyszerűen szánalmas, hogy mennyire próbáljátok fényezni ezt a szánalmas tehetetlen bandát. Nyilván fájdalmas lesz megválni az Audi kulcsoktól és ezért vagytok ennyire aktívak.

A kiszes bagázs ás Orbán baráti köre között van egy lényeges különbség, amit ti nagyon szeretnétek elfelejteni! Ők tudtak kormányozni, ami rólatok nem mondható el.

Ezzel persze mindenki tisztában van leszámítva titeket meg azt a néhány szerencsétlen meszes öreget, aki még bőszen csápl nekik!

Én a helyetekben inkább a jövőmmel foglalkoznék, mert amit most csináltok már a múlt drágáim! Már csak 9 hónapot kell ökölbe szorított kézzel nézni, amit tehetetlenkedtek! Nyavalyások!

Bitang Inas 2009.09.09. 09:29:43

@Before: miért volt szükséges a gyurcsányt, a bkv-t, meg annak a szaros szerződéseit belefűzni a végére!

gyurcsány táskahordója és csicskája ficsor
talán ezért.
a bkv-s párhuzamot ha nem érted?
akkor ettől a mondattó: Mert, ha például a BKV valamelyik vezetője tökhülye,..
olvasd el megint.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.09. 09:45:42

@teknős: tudod mi az igazán szánalmas? már csak így vagy képes kommunikálni, hogy 'mi' és 'ti'. no _ez_ az igazán szánalmas. amíg így gondolkozol esély sincs a javulásra.
mondjuk melletted szól, hogy ősi magyar szokás.

Liora · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.09.09. 10:20:31

@Metal_Storm: ehhez nem kell, hogy valaki a hivatásos állományba tartozzon. Elég, ha körülnézel a neten, ezek mind publikus információk.

Gorgon 2009.09.09. 10:55:29

A korrektség kedvéért :
"Magyarországnak a Szocialista párt olyan kormányt adott, akik rendszeresen haverokat ültetnek pozicióba."

Kövér László
A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter
1998. július 8-tól 2000. április 30-ig
A szakmai múlt....

"Már csak 9 hónapot kell ökölbe szorított kézzel nézni, amit tehetetlenkedtek! "
Azután pedig Kánaán lesz? :)
Tudom hogy ért hozzá a Fidesz, Varga az egyik legjobb pü-es akiről tudok, csak hát "morálisan ingoványos".Azért van ilyen nagy csönd, mert azt akarják, hogy még Bajnaiék elfogadják a 2010-es költségvetést, ami után az EU-ra IMF-re hivatkozva majd széttárják a karjukat :D Sajnos nem tehetnek semmit már :) Aztán majd kibekkelik. Befagyasszák a beruházásokat, eltörölnek 2-3 ktgvetési szinten 0-ás adót (pl. ingatlan) és ennyi.
Csak megjegyeztem, bár ez se tartozott szervesen a posthoz :)

Lescol 2009.09.09. 12:24:34

@Metal_Storm: nem, nem tartozom. Csak ismerem a törvényt.

Lescol 2009.09.09. 12:33:45

@Metal_Storm: Most így jobban belegondolva, és elolvasva a többi kommentet azóta, eléggé nevetségesnek tartom a reakciódat.
Mivel más mondták is, hogy a törvények szövege publikus, és még a neten is megtalálható, így véleményt alkotni azok ismeretében nem nehéz.

Ennek hiányában csak a média által és a tömegvélemény hatására tudsz fröcsögni hülyeségeket. Ha meg szembesítenek vele, hogy nincs igazad, az alábbi válaszok közül választasz:

-igen?? te meg hülye vagy!
-mi vagy te? komcsi, szoci? ( ugyanez fordítva.. buzi fideszes, jobbikos, mélymagyar stb)
-majd "mi" megmutatjuk 9 hónap múlva

...és még sorolhatnám. Szerény javaslatom neked és a többieknek, olvassatok, nézzetek utána és a tények - a valós tények, nem egyik-másik oldal által elferdítettek - alapján alkoss véleményt. Ne ide írd, mert az mindegy, hanem ha változást akarsz, magadtól várd el az első lépést az emberi gondolkodás felé, ne a "kormánytól" vagy az "államtól" esetleg a többi "polgártól" vagy "elvtárstól".
Köszönöm.. kérem kapcsolja ki.

átlátó 2009.09.09. 12:45:38

Én már nem véleményezek semmit. Csak abban reménykedek, hogy jövőre fellendül a kötélgyártás.

"G"-pont 2009.09.09. 12:56:42

Ez mind gittrágás.Nem a portás,hanem ismét a PELIKÁN ELVTÁRS a hibás.Kérem a T.blogolókat hogy ezt örökre jegyezzék meg!

Metal_Storm 2009.09.09. 12:58:46

@Lescol: feltettem egy egyszerű kérdést. Azt láttam a kérdésem előtti hozzászólásodból, hogy tájékozott vagy ebben a témában. Nem sértésnek szántam.

Liora megjegyzése a kérdésemre bőven elég lett volna.

Azt nem tudom, hogy miből szűrtél le ilyen gondolatokat, ami szerint én fröcsögök, és csökkent képességű, valamilyen tömegtájékoztatás által befolyásolt kretén vagyok. Megvizsgáltam az összes eddigi blog bejegyzésemet, de abban sem találtam politikai pocskondiázást, vagy összeesküvés elmélet gyártást. Még a csíráját sem. Legalábbis a magam részéről. Bevallom őszintén rosszul esett, amit írtál, mert az én kérdésemben nem volt semmilyen negatív hangvétel, sőt még gondolat sem amikor megkérdeztem.

Lescol 2009.09.09. 14:49:27

@Metal_Storm: Hozzászoktam a trollokhoz, ebben az esetben elnézésedet kérem. Támadásnak vettem a megjegyzést. Örülök, hogy nem annak szántad.
süti beállítások módosítása