Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Varga bíró úr és a jereváni rádió

2009.12.10. 20:12 | Proszektura | 4 komment

Címkék: bíróság kende ügyészség tárgyalás kaiser nyomozás kulcsár sódor

Kende doktor nem szorul fogadatlan prókátorok védelmére. Mint ahogy természetesen a jelenleg már legfelsőbb bírósági bíróvá avanzsált dr. Varga Zoltán szakmai tevékenységének megítélésére sem vagyok felhatalmazva.

Sőt a tényekhez hűen azt kell megállapítanom, hogy a Fővárosi Bíróság egyik weboldalán megjelent terjedelmes életrajza egy igazi sikertörténetet körvonalaz.

"Még az is előfordult, hogy az "esti mese" egy-egy egyszerűbb vádirat volt." - írja a kétgyermekes bíró úr családi életéről a Fővárosi Bíróság 2000. esztendei évkönyve.

Az a mai hír azonban egy laikus számára is igen elgondolkodtató, amely szerint Sódor István fővárosi fellebbviteli főügyész másodfokon nem korrigálható súlyos eljárásjogi hibák miatt felülbírálatra alkalmatlannak tartja a Kulcsár Attila és 23 társa ügyében hozott elsőfokú ítéletet. Márpedig ezt is az a Varga Zoltán bíró úr hozta, aki Kaiser Edét is életfogytiglanra ítélte, el nem követett gyilkosságok miatt.

Amikor Kende Péter kifogásolta, hogy Varga bíró úr Székely Zoltánnak a köztársasági elnökhöz benyújtott kegyelmi kérvénye kísérő iratában a korrupció miatt elítélt terhelt cselekményét több emberen, részben aljas indokból elkövetett emberölésként aposztrofálta, akkor Kendével szemben sokan Varga bíró úr védelmére keltek. Még a bulvártempóval nem vádolható hvg is úgy kommentálták Kende Péter észrevételét, mint egy olyan akciót, amelynek a célja a Kulcsár ügyben is ítélkező bíró célzatos lejáratása.

A hvg.hu - 2008. június 26-án "Kende Péter célkeresztjében: Varga Zoltán bíró" című írásában az újságírónő gúnyolódó megfogalmazása szerint: "Vajon mi késztethet egy az igazság zászlaja alatt menetelő jogász-újságírót arra, hogy nyilvánosan, tudatosan, mégis - a publicisztika sajátosságai mögé bújva - hamisan vádoljon bűncselekménnyel egy bírót?! Nem feltételezhetjük, hogy a cél az ítész kampányszerű lejáratása, és ennek érdekében az újságíró, ha kell, akár költ, kitalál, konfabulál. Ahogy azt sem feltételezhetjük, hogy a Kulcsár ügyhöz kapcsolódó, folyamatban lévő perben netán forrósodik a helyzet, és sürgetővé vált a bíró hitelének és szakmai tisztességének kierőszakolt csorbítása."

Úgy látszik, Kende doktornak a hvg.hu által éles szemmel leleplezett lejáratási akciója olyan jól sikerült, hogy - úgy tűnik - a teljes ügyészi apparátus is bedőlt neki. Hiszen éppen ma olvasom az indexben, hogy a fellebbviteli főügyészség. teljes mértékben felülbíráltra alkalmatlannak tartja Varga bíró úr itéletét 53 oldalon keresztül fejtegetve annak durva hibáit.

Az ügyészség szerint több személlyel szemben indokolatlanul enyhe büntetést szabott ki, s például a K&H Bank volt vezérigazgatójával, a nem jogerősen felmentett Rejtő E. Tiborral szembeni bizonyítási eljárásban a bíróság alapvető fontosságú körülményekkel nem foglalkozott, és tényállást egyáltalán nem is állapított meg. Amikor pedig Kulcsárt sikkasztásért ítélte el, csupán azt hagyta figyelmen kívül, hogy a sikkasztás valamennyi tényállási eleme hiányzott.

Szóval, ha jereváni stílusban kellene fogalmazni, akkor azt mondhatnánk, hogy igaz a hvg.hu azon megállapítása, amely szerint dr. Kende a bíró hitelének csorbítása végett, ha kell, akár költ, kitalál, konfabulál .

Csak nem dr. Kende tette ezt, hanem a hvg.hu újságírója, és nem dr. Varga Zoltán, hanem dr. Kende Péter hitelének csorbítása végett. A többi stimmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr341588978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saclos (törölt) 2009.12.10. 21:14:46

Hihetetlen. Gondolom, ez nem kontraszelekció eredménye, gondolom, van olyan összeg, amiért valakinek megéri elszabotálni mindent, főleg, ha vannak pajtások, akik felfele buktatnak.

OFF: A múltkor írták a veszprémi ügyről, hogy megbirságoltak egy labort, mert késlekedik a nyomok feldolgozásával. Esetleg ott valaki nem hajlandó egy Kaiser Ede legyártásában részt venni?

Vidéki 2009.12.10. 21:23:49

Szerintem, ismerve Kende Péter eddigi "munkáságát" nyugodtan "feltételezhetjük, hogy a cél az ítész kampányszerű lejáratása, és ennek érdekében az újságíró, ha kell, akár költ, kitalál, konfabulál."

Annak érdekében, hogy az olvasó figyelmét megragadja, Kende Péter úr akármire képes.

Az ő írói képességei mellett a figyelem megragadása másképpen nem is lehetséges.

marós 2009.12.11. 08:25:14

Van aki önmagát járatja le, és még csak észre sem veszi.

Mr.dezso 2011.09.28. 11:16:53

vALOJABAN A BIRO IGAZSAGSZOLGALTATAS FELADATAT LATJA EL(AMI KAJSER ESETIBEN KIZART) A BIRO TONKRETETTE A TANUK KARIERJET ARTATLAN EMBEREKET. NEM FENYEZNI KENE,MEGEMELNI KALAPJAT MAS MUNKAT KERESNI.(pL,PORTAS A BIROSAGON)
süti beállítások módosítása