Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orbán non captat muscas

2010.02.02. 13:14 | Proszektura | 16 komment

Címkék: orbán tarlós zsidó viktor jános lászló vona balsai dési mádi

Viktor úgy látja jónak, tudtam meg ma reggel a mindig magabiztos Szijjártó Pétertől az ATV-n, hogy a Fidesz első embere nem ül le miniszterelnök-jelölti vitára mindenféle Bokros Lajosokkal, legalább is egyelőre biztosan nem. Előbb rendezze le Bokros a vitáját Mesterházyval mintegy sajátos elődöntő formájában, hogy ki is a baloldal miniszterelnök-jelöltje s akkor majd esetleg kegyeskedik azzal az egyénnel…

Dési János kicsit értetlenkedett ezen, tett néhány bátortalan célzást arra, hogy akkor talán előbb a jobboldalnak is el kéne valami hasonlót döntenie Orbán és Vona között, meg akkor minek egyáltalán választásokat tartani, de aztán mit volt mit tenni, tudomásul vette a sajátos állásfoglalást.

Félreértés ne essék, mindezzel nem arra akarok senkit sem buzdítani, hogy ne szavazzon Orbán Viktorra. Igenis, sokakkal együtt nagyon várom már én is, hogy ez a hazug, szemkilövős, magát baloldalinak és szociálisan érzékenynek hazudó kormány, amelyik a cimboráinak juttatott tanácsadói és egyéb címeken kiutalt pénzek töredékéből is emberhez méltó életet biztosíthatott volna akár a teljes magyarországi cigányságnak, végre alaposan megbukjon. Tán még az sem lenne ellenemre, hogy néhányukat valóban bilincsben láthassam hamarosan, s nem csak a kispályás strómanjaikat. Még azt sem bánnám, ha a cuccaikat a börtönőrök vinnék utánuk, mint a Kulcsár ügy egyik fővádlottjáét

Mert tényleg, ha csak a töredékét a romatelepek lakó kapták volna annak, amit ezek az internacionálét éneklő urak és üzlettársaik az autópálya-építések, egyéb umbuldák során lenyúltak, és eltapsoltak, akkor talán a Jobbik sem lett volna képes ilyen drámai mértékben megerősödni azt kihasználva, hogy a mélyszegénységbe taszított, értelmes munka és pénzkereset lehetőségétől megfosztott, s a nyomorából eredő betegségekkel, járványokkal, alkoholizmussal küzdő romák helyenként és esetenként törvénysértő módon próbálnak életben maradni.

Megjegyzem, hogy persze gyakran éppen azok emlegetik leghangosabban a „cigánybűnözés” létét, mint minden probléma egyik legfőbb okozóját, akik a „fehér” társadalom többi tagjához hasonlóan lelkiismeret furdalás nélkül képesek szemet hunyni, vagy tevékenyen részt is venni a feketemunkákban, számla nélkül vállalkozásokban, számlagyárak működtetésében, cégek fantomizálásában, önkormányzati, állami megrendelésekből pénz visszaosztásban, zárjegy nélküli cigarettával üzletelésben, zugpálinkafőző üzemeltetésében, számtalan más módon való adócsalásban, illetve eltitkolásban, rapsickodásban, gázóra buherálásban.

Vagyis, ha a haza tönkretevőiről szeretnénk megemlékezni, akkor az aranyérmes helyezést kiérdemlő nagyberuházásokat - metró, híd, út, kormányzati negyed-, stb. építéseket – törvényszerűen övező milliárdos csalások, lopások után nem a cigányság egyes tagjai, hanem a tisztes polgári középosztály következik a maga adóoptimalizáló trükkjeivel.

De végül is nem erről akartam írni, hanem arról az öntelt tévedhetetlenségről, ami – bár még meg sem választottuk őket – máris kiült sok Fideszes vezető ábrázatára a közszereplései során. Ebben is Orbánt másolják. (Persze, ha nem így tesznek, könnyen úgy járhatnak mint a mádi zsidó, akarom mondani, mint Mádi László.)

Ma reggel láthattuk Szijjártón kívül például a feljelentgető Balsai urat az m1-en, amint – nem is először, s bizonyár nem is utoljára – mérhetetlen fölényes kárörömét nem is titkolva lebiggyesztett ajakkal fikázta az MSZP „köztörvényes” vezetőit, majd megcsodálhattuk a mokkában – nem is először, s bizonyár nem is utoljára – Tarlós leendő főpolgármester úr gúnyolódó sziporkáit is. A sziporka ugyan erős kifejezés egy ilyen meglehetősen már lelassult gondolkodású fancsali öregúr elménckedéseinek a jellemzésére.

Szóval a Fidesz indokolatlanul túlzott magabiztossága és fölényessége máris sokakat irritál. Irritáló, hogy közhelyeket szajkóznak. Amikor először mondták, hogy talicskával tolják ki a pénzt a BKV-től, akkor elmosolyodtunk a szellemességükön, mikor századszor mondják, már unjuk, még akkor is, ha tényleg így volt. Unjuk már ezt a csontvázas, szekrényes dumát is Varga ex-pénzügyér és társai szájából.

Vegyék már észre ott a Fidesznél, hogy akkor is megnyerik a választásokat, ha nem próbálják mindenáron megnyerni. Sőt akkor nyerik meg a legbiztosabban.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr801722490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2010.02.02. 15:00:33

Elemér, honnan jön ez a gyógyíthatatlan Jobbik-fóbiád? Állítólag elolvastad a programjukat. Érdemi elemzést nem készítettél róla, csak a két poszttal ezelőtti értelmetlen fröcsögést és csúsztatásokkal teli maszlagot toltad az orrunkba, aminek annyi köze volt a Jobbik programjához mint Hagyónak a ma született bárányhoz. Mindezt csak azért kérdezem, mert ezt írtad:

"akkor talán a Jobbik sem lett volna képes ilyen drámai mértékben megerősödni azt kihasználva, hogy a mélyszegénységbe taszított, értelmes munka és pénzkereset lehetőségétől megfosztott, s a nyomorából eredő betegségekkel, járványokkal, alkoholizmussal küzdő romák..."

Ugyanis mi kára származna a romáknak abból ha ez a program végrehajtásra kerülne? Kiirtanák őket? Ekkora hülyeséget gondolom Te sem hiszel. Inkább az történne (legalábbis ezek a célok) hogy végre érdemi roma-felzárkóztatás kezdődne meg. Például az élelmiszerFELDOLGOZÁS újraélesztésével pont azokon a területeken lehetne sok-sok munkahelyet teremteni ahol sok cigány él. Új piacoknak ott lenne oroszország és az egyéb keleti államok.
Mellesleg nem tűnt fel hogy a Fidesz ugyanúgy cinkos minden mutyiban mint a többi parlamenti párt? Szerinted miért rosszabbodott minden az elmúlt 20 évben? Nem vetted észre hogy a 20 év alatt jól bejáródott választási mutyikra a Jobbik segítségével derült fény? (Frencváros, Kolompár) És ez csaka jéghegy csúcsa. Ahova eddig a Jobbiknak volt lehetősége bejutni, szépen elkezdtek kihullani a csontvázak a szekrényből. A fidesz is megtehette volna ugyanezeket a lépéseket, de "velemiért" nem tette. A fideszes kormányzás alatt mennyire javult a cigányok helyzete? Történt érdemi előrelépés? Nem úgy tűnt. Emlékszel még a Millenáris, Happy End, Ezüsthajó, stb botrányokra? Ugyan miben más a fidesz mint ezek a bűnözők? Értékben nem loptak ugyan annyit, de loptak gátlástalanul, és ugyanúgy mellébeszélnek és hazudoznak amikor kérdezik őket. Régen elvesztették már a bizalmamat.
Szóval mégis mit vársz a fidesztől? Mi a baj a Jobbik programjával? (konkrétan) Melyik pontja hülyeség és miért? Ezekre válaszolnál?

Ja, és lehet hogy a Jobbik is lopni fog, de MÉG nem tették, szóval esélyt kapnak, már csak azért is mert az eddigi tetteik alapján nem csalódtam bennük. Antimutyi párt. :)

Bocs ha hosszú voltam.

karolyist 2010.02.02. 15:19:22

Teljesen igaza van Viktornak.

greybull 2010.02.02. 15:43:50

És tonképpen mér is kéne Orbánnak Bokrossal vitatkozni?! Bokros álláspontját már a pólyás gyerek is ismeri: megszorítani, megszorítani, megszorítani, kifingatni, bezárni, felszámolni, eladni, privatizálni MINDENT, DE MINDENT, leépíteni, kirúgni, adót emelni, új adókat kitalálni, emelni az árakat, a béreket csökkenteni, és fizetni, fizetni, fizetni a külföldi kölcsönök kamatait, míg bele nem szakadunk.
Van itt miről, miért vitatkozni?!

hapcika 2010.02.02. 17:42:51

A kisértékű lopások, betörések, rablások csalások elszaporodása annak köszönhető, hogy Balsai elvtárs megalkotta a szabálysértési kategóriákat. Csak az a baj, hogy a szabálysértési bíróságok nincsenek és így nincs megfelelő büntetés sem. Ráadásul alkotmányellenes is, ez meg az AB hagyta idáig fajulni, mert nem mernek Balsaival ujjat húzni Sólyom miatt. nem a Jobbik a baj, hanem a jobboldal gátlástalanul visszaél a törvényekkel.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.02.02. 19:28:46

@Tapmancs: Kedves törzskommentelőm. Egyet szeretnék, ha megmagyaráznál nekem. Mit jelent az a Jobbik szerint, hogy Magyarország a magyaroké.
Kik a magyarok, kik nem?
Ki dönti el?
Mi legyen a nem magyarokkal?
Egyáltalán mi az értelme ennek a szlogennek?
Stb.

Etniez 2010.02.02. 20:28:10

@Proszektura: Magyarnak vallod magad Elemér? Akkor a tiéd is. Ilyen egyszerű.

"Mi legyen a nem magyarokkal?" Az ő érdekeiket a magyarok alá kell rendelni.

Neked az a bajod, ha megszűnnek a megélhetési rettegők, akkor nem lesz munkád.

Kék_hagyma 2010.02.02. 21:46:32

Elemér, ORbánozás helyett igyekezzél Pétervásárára, a kedvenceid agyabugyálják egymást. :-DDDDDDD

www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/lovesek-az-utcan-motorfuresszel-tamadtak-egymasra-284893

Pikassa 2010.02.03. 00:12:21

@hapcika: Hapcika,keresd elő gyorsan a gyógyszereidet!Méghogy a jobboldal él vissza a törvényekkel... és a prosti emeszpés libatolvajokkal mi is van?...Remélem mielőbb elnyerik a büntijüket.Engem már csak ez éltet.Elvették a gyerm.koromat,a felnőtt koromat és most b.-szák el az időskoromat.Sokan vagyunk igy...

2010.02.03. 06:24:21

Elemér! Amikor a jobbikot megpróbálod lejáratni, egyet elfelejtesz--mégpedig azt, hogy létrejöttét nagyrészt annak köszönheti, hogy az általad védett , óvott kisebbség törvénytelenségei miatt erösödött meg. Itt irtál mindenröl, amiben igazad van.Ám arról miért nem irsz, hogy a kisebbségnek szánt pénzeket azok vezetöi , a sok szervezetnek nevezett érdekcsoportok nyulták le. ( pl: az általad védett Kolompár O. mennyi pénzt nyult le?)
Irod, hogy "......hanem a tisztes polgári középosztály következik a maga adóoptimalizáló trükkjeivel" Elemér! Szerinted a középosztály--már ha van ilyen--adót csal? Jelentsd öket fel! De csak halkan megkérdem, hogy miért kell a " középosztály " tagjainak eltartani -adójukkal--azokat akik már hosszu évek(10-20 éve) ota nem dolgoznak? Vagy talán még többet adózzon a dolgozó, hogy az otthon és kocsmában ülöknek több jusson? Mert alanyi jogon minden jár?! Sajnos van fekete munka, számlagyár, van visszaosztás, cigicsempészet, zugpálinkafözés is. De van ám, lakásmaffia, uzsoramaffia, prostimaffia is--a másik oldalon. Hogy mindkettöt büntetni kell abban egyetértek, de Kedves Elemér, a "védett" oldal módszerei ugyanolyan gátlástalan és sokszor kegyetlenebb mint az un. fehérgalléros bünözés.Ebben egyetérthetünk.

marós 2010.02.03. 08:03:02

Szerintem álljanak ki, hajnalban egy erdei tísztáson és párbajozzanak. Bár azt mondják, hogy a kihívó is csak uriember lehetett. Valószínüleg ezért választanák inkább a nyílvános hazudozást, mint gy. f. a nagy ripacs elődük.

Tapmancs 2010.02.03. 08:41:02

@Proszektura: Elemér, a Magyarország a magyaroké szlogen azt jelenti, hogy a földet, stratégiai üzemeket, szolgáltatókat magyar tulajdonban kell tudni. És ebbe az is beletartozik hogy mindenféle offshore cégeken keresztül sem kerülhetnek külföldi tulajdonba. A lényegét tekintve azt jelenti, hogy más országoktól való függésünket a lehető legkisebbre csökkentsük.

Magyar az, aki Magyarország érdekeit tekinti elsődlegesnek és azon munkálkodik hogy az ország sorsa jobbra forduljon. Azaz nem csak egy fejőstehenet lát benne amiből meggazdagodhat, hanem érzelmileg kötődik hozzá és örül ha látja hogy az ország fejlődik és a dolgok benne jól működnek, illetve "nem örül" ha látja hogy az ország visszafejlődik, virágzik a korrupció, stb. Magyar ember lehet cigány, zsidó, német, stb. származású, amennyiben a fentiek jellemzőek rá.

A "nem magyarok"-kal, azaz akikre a fentiek nem illenek, az lesz hogy nem szabad olyan pozíciókba enegdni őket ahol az országnak kárt okozhatnak.

A szlogennek az értelmét lásd az első bekezdésemben.

Remélem kielégítő választ adtam a kérdéseidre.

Vidéki 2010.02.03. 15:36:27

A szerzőnek senki se elég jó Magyarországon.

Ha a „földre szállt angyalok” alapítanának pártot azokat is képes lenne bemocskolni.

Menjen el lámpással keresni az egyetlen igaz embert.

Lehet, hogy úgy találná csak meg, ha belenézne a tükörbe?

mind1 mint a szésőháznak 2010.02.03. 18:40:19

Úgyisvan Elemér! Még több pénzt a cigányoknak! Még több ingyenházat a cigányoknak! Még több mindentingyen a cigányoknak!
Elemér, te tényleg ennyire hülye vagy, netán teteted magad? Bár mivel tudjuk, hogy te a cigányokból élsz nyilván a "b" válasz lesz a helyes.

hapcika 2010.02.03. 20:44:21

@Pikassa: A Bajnainak jogerős itélete van, hogy nem hibás, a Pestinek meg neked nincs semmi a tarsolyodba, így a számotokra kedvező jogerős itéletig hazugok vagytok a Fidesszel együtt. A hiányzó gyermekkorod és felnőttkorod miatt őszinte részvétem, na meg ami éltet az nem jön be így rövidéletű leszel.

tavirdasz 2010.02.05. 12:22:22

Elemér,láttalak a minap a cigányTV-ben okádni,nagy voltál.
A 160 kilós vajda ,akit mindenki csak kizsákmányol,direkt szimpi volt.

lüke 2010.02.10. 19:55:12

last dance with Mary Jane:)
www.youtube.com/watch?v=aowSGxim_O8
ez a választási kampány meg a sok (s)írás:)
Karinthyt juttatja eszembe:
" innen nézed homorú
onnan domború"
süti beállítások módosítása