Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Még mindig az alkotmány

2011.03.11. 10:08 | Proszektura | 7 komment

Mostanában, ahogy szokták mondani, ez tematizálja a közbeszédet. És gyanítom, ez így is lesz még egy darabig. S a vita előbb utóbb hasonló hullámokat vet majd egész Európában, mint a sajtótörvény. Lesz itt még hazaárulózás ennek kapcsán is. Gyurcsány már megadta az alaphangot, amikor gazemberségről, meg bandáról beszélt..

Folyik a vita arról, van e egyáltalán alkotmányozási kényszer. Az ellenzék szerint nem, Orbán Viktorék szerint igen.

Fülig Jimmyt is folyvást arra figyelmeztette szőr Egmont, hogy "amidőn trónjába ül, hogy helyet foglaljon az ősei koronáján", a hagyományok értelmében, csak akkor uralkodó, ha hoz egy törvényt, amelyet „bepikkelyeznek”. Addig nem lehet a Bolondság szigetek "valóságos belső uralkodója".

Fülig Jimmy ezek után először is elrendelte, hogy a továbbiakban cipő nélkül ülésezzenek, majd imigyen folytatta a pikkelyezést:

"Tudják, hogy nekem az angol király, mikor vendége voltam, sok tanácst adott, mer asz öreg igen jó kollega. Akkor mondta nekem aszt is, hogy ha elfoklalom a trónt, legyek takarékos a cigarettával. Ez  egy szép tanulságos törvény lesz....  Lehet, hogy hozok még egy törvényt, ami szerint pálinkát is lehet inni (a koronatanács) közben, de meghányom magammal, mert uralkodni bölcsen kell.”

Nem vitás, hogy a Fidesz-KDNP illetékesei által tervezett preambulum emelkedett szövege valami hasonló bölcs uralkodáshoz méltó keretet fog nyújtani.

Eme rövid kis bevezetőben négyszer ismétlődik meg, hogy „Büszkék vagyunk” valamire. Ez már csak egy ilyen büszke nép. Ha büszke büszke, van neki mire. Merjünk büszkék lenni.

Egyébként ezzel az ezer évre utaló dumával nem mellékesen jól odanyomhatunk egyet Szvatopluknak is, meg a tótoknak is.

Az a szövegrész azért kicsit necces, miszerint „Népünk évszázadokon át harcokban védte Európát.” Bizony néha úgy is védtük, hogy Európa jobbik fele ezt annyira nem is akarta.

Az is érdekes, amikor azt fejtegetjük, hogy mily büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi teljesítményeire. (Akiket szinte kivétel nélkül mind kiebrudaltunk az országunkból. S ráadásul még a magyarságukat is kétségbe vontuk.)

Azon is elgondolkodtam, mi lehet az oka, hogy a Magyar Köztársaság elnevezést a tervek szerint a Magyarország elnevezés váltja fel. Hát biztosan nem azért, hogy később majd könnyebb lehessen a királyság bevezetése! Ennek szerintem igenis praktikus okai vannak. A focimeccseken Orbán gyakran hallhatta a kórust kiabálni: Magyarország, Magyarország, héhéhé Magyarország!… Olyat mégse kántálhatunk egy Hollandia elleni győztes meccs után, hogy héhéhé Magyar Köztársaság!

Nekem csak az az egy nem tetszik, hogy a Legfőbb Bírói testület neve Kúriára fog változni. Így Gyurcsány joggal mondhatja majd, amikor bilincsben vezetik el, hogy elkúrta a kúria.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr312730233

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti összefogás, alkotmány - széthúzás 2011.03.11. 13:57:04

Annyit papolunk a nemzeti összefogás szükségességéről, pedig gyakorlatban ebből semmi nem valósul meg. Éppen ellenkezőleg: itt van például ez az Alkotmány, mely kb. az alap emberi és jogi értékeket rögzíti, olyan dolgokat, amiben nagyjából mindenki ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.11. 14:20:04

Újabb fölösleges fröcsögőposzt.

Rókakígyó 2011.03.11. 14:29:50

A lényeg a 800 ezer visszaküldött kérdőív, aminek 96%-a érvényes. Szerintem a hatékonyság miatt a következő választást is így kell lebonyolítani.

M_R 2011.03.11. 14:36:40

Merjünk böszmének lenni! :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.11. 14:40:05

én nem akarom elolvasni az alkotmányt, mert hosszú. De akkor, most, tényleg megint lesznek vármegyét?
És hol lehet főispánnak jelentkezni?

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.11. 14:40:42

@Rókakígyó: üresen is visszaküldheted, ha nem akarsz válaszolni. KÜLDD VISSZA, az bevétel a postának! :) MINDEN feladott küldeményért ugyanis fizetnie kell a megbízónak :)))

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.11. 16:46:46

@lüke: ezúton jelentkezem főispánnak! Fizetést kérek, munkaidő nem elvárás! Cégesautó S8 alatt nemértedel!
süti beállítások módosítása