Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hibás-e a közszolgálati sajtó?

2013.07.28. 14:44 | Proszektura | 3 komment

Címkék: m1 168 óra pradicsom Orbán Viktor Soros György Tusnádfürdő

A 168 óra online most meg azon füstölög, hogy a magyar közszolgálati sajtó részére nem volt semmilyen hírértéke annak, hogy a miniszterelnökünket paradicsommal dobálták meg Tusnádfürdőn tartott előadása után, a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban.

Ehelyett a paradicsomról csak az a hírecske jutott eszükbe a híradósoknak, hogy: „Úgy érzik, féláron adják a zöldséget – szegedi piaci panaszok”

http://www.168ora.hu/itthon/kozmediaban-nem-hir-hogy-orbant-paradicsommal-dobaltak-tusnadfurdon-116766.html

Némi hezitálás után, úgy döntöttem, ezúttal a közmédiának kell, igazat adjak.

Mert nem vitásan, ez az eset egyrészt úgy is felfogható lenne, hogy azok a kutya románok Orbánon keresztül a magyarságot, egész Magyarországot inzultálták azokkal a paradicsomokkal. Márpedig akkor ezt legalább olyan hangerővel kellene tudtára adni a közvéleményünknek, mint Viviane Reding vagy Rui Tavares megnyilvánulásait.

És természetesen válaszul azonnal nagy létszámú civil tüntetések, nagy gondolkodóktól vett értelmetlen idézetekkel teletűzdelt kemény Bayer vezércikkek, ilyesmik kellenének.

De másrészről persze tudni kell azt is, hogy a hír valójában nem az, hogy ha egy előadás hallgatóságának tagjai paradicsomot hajigálnak Orbán Viktor felé. Igazi hírértéke annak lenne, ha Orbán Viktor dobálta volna meg paradicsommal a hallgatóságát.

Egyébként pedig egyelőre még nem is tudni, valójában mi is volt ez az egész.

Csak annyit tudunk, hogy a román rendőröktől pénzbüntetést kaptak.

Magyarországi magyarok voltak? Vagy romániai magyarok? Romániai románok? Netán magyarországi románok?

Friss volt a paradicsom, vagy netán löttyedt, sőt rohadt? Hazai vagy import?

Szóval először alaposan ki kell vizsgálni az esetet, és amikor már nyilvánvaló, hogy mi is történt valójában, majd akkor előállni a megfelelő megalapozott közléssel.

Könnyen meglehet, hogy sötét liberális manipulációk műve ám ez is.

Tán magának Soros Györgynek a keze is benne van a dologban. Ő bérelte fel a dobálókat, de még az is lehet, hogy ő volt a dobáló személyesen, álruhában, pörge kalapban, kackiás álbajusszal.

Vagy Bajnai Gordon felheccelt hálózati diákjairól is elképzelhető ilyesmi. A „Bajnai gárdáról.” Azok után, amit a székházfoglaláskor azzal a szegény Selmeczi Gabriellával is műveltek. (Ahogy akkoriban az érintett az m1-en elpanaszolta: „megpróbáltak minket összenyomni.”)

De nem csodálkoznék azon sem, ha az derülne ki, a román titkosszolgálat ügynökei voltak a dobálók.

Persze végső soron még az sem kizárt, hogy az fog kiderülni, a paradicsomdobálás ősi székely szokás, amellyel a góbék a nagyrabecsülésüket és tiszteletüket szokták kifejezni a hozzájuk ellátogató kedves vendégeknek. Mint ahogy Hawaiiban meg virágfüzért akasztanak a nyakukba.

Egyébként a Hír tévé stábja állítólag már dolgozik is az eseten, és rejtett kameráikkal időközben már azt is kinyomozták, hol termett az inkriminált paradicsom.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr535429954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.07.28. 21:32:03

A szerző egyik teóriája a paradicsomdobálással kapcsolatban:

„az sem kizárt, hogy az fog kiderülni, a paradicsomdobálás ősi székely szokás, amellyel a góbék a nagyrabecsülésüket és tiszteletüket szokták kifejezni a hozzájuk ellátogató kedves vendégeknek”.

A Hir 24 az eseményről így tudósít:

„Paradicsommal dobálta meg Orbán Viktort a Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadása után szombat délután két fiatalember – adta hírül a román Realitatea Tv híre alapján a Blikk.

A két fiatalt a csendőrök előállították, és pénzbüntetést róttak ki rájuk. Tettükre nem adtak magyarázatot.”

Két fiatalember túl kevés ahhoz, hogy nagyvonalúan általánosítva ősi székely szokásról kezdjünk el beszélni.

toportyánzsóti 2013.07.29. 09:55:23

Még kiderülne hogy a jobboldali embereknek is tele van a csuti elqróval a hócipője,annyi kárt csinál a magyaroknak és Mária országának.

dennisthemenace 2013.08.02. 07:41:04

Téglával kellett volna.
süti beállítások módosítása