Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Rezesovát köztársasági elnöknek!

2013.12.05. 19:25 | Proszektura | 7 komment

Címkék: Rogán Kúria Rezesová Hack Péter Ügyvédi Kamara

Amikor ezt a javaslatomat megteszem, abból indulok ki, hogy Eva Rezesovának sikerült valami olyasmit elérnie hazánkban, ami a rendszerváltozás óta minden egyes köztársasági elnökünkkel szemben kívánalom volt ugyan, de ismerjük be, ennek az elvárásnak egyikük sem tudott eleget tenni.

Nevezetesen arra az alaptörvényünk 9. cikk (1) bekezdésében megfogalmazott igényre gondolok, amely szerint „Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.”

Göncz Árpádot sokan szerették, főleg a baloldalon, de valljuk be, sok ellensége is akadt, főként az MDF tagjai körében. Mádl Ferenc viszont inkább a jobboldal embere volt, Sólyom Lászlót pedig még azok sem fogadták el igazán, akik őt megválasztották. Schmitt Pál – azaz Plagi Pali –  meg végképp nem volt alkalmas eme nemes nemzetegyesítő szerepre. Legfeljebb abban egyesített bennünket, hogy senki sem vette őt komolyan. Áderről pedig köztudott, hogy a Fideszhez húz a szíve, amely vonzalom még akkor is igaz, ha ő néha-néha egy-két jelentéktelenebb törvény elsikálásával próbálja bizonyítani a pártok fölött állását.

De visszatérve Rezesovára, hosszú idők óta igenis ő az első olyan személy, akinek ez a nemzeti egység megteremtése sikerült, akit pártállásra tekintet nélkül szinte az egész ország ugyanúgy ítél meg. Bár a balesete részleteit nem ismerik, de ez senkit sem zavar abban, hogy súlyosan elmarasztaló ítéletet alkosson az ügyében.

Igen, Eva Rezesová asszony egységbe rántotta a magyar nemzetet, mint a közös gyűlöletük és megvetésük tárgya.  Csak nézzük meg a Rezesová esettel foglalkozó írásokhoz fűzött fröcsögő, gyűlölködő kommentek hatalmas áradatát, jobb és baloldali pártszimpátiákra tekintet nélkül.

Együtt szidalmazza Rezesovát, az ügyvédjét és az első fokú bíróságot a neonáci, a komcsi, a liberális és a keresztény. Együtt gyűlölködnek, nagy egyetértésben, békességben…

Ez ám az igazi koalíció – nem a DK – és ez az igazi Együtt 2013!

Ezt a közhangulatot érezte meg, és próbálta meglovagolni a Facebookon többször is az önmaga nagyságától már régen elszállt Rogán Antal, és figyeljünk csak föl ám arra is, hogy amíg az ő otromba reagálása miatt sorban nemtetszését nyilvánította a Magyar Bírói Egyesület, a Kúria, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke és neves büntetőjogászok is, pl. Hack Péter, addig a jogállamiságra és a bírói függetlenségre oly érzékeny baloldali pártok hangját alig-alig hallani.

Tán csak nem attól tartanak, hogy ha ők is kikérnék maguknak Rogán úr belekontárkodását az ítélkezésbe, az  számukra szavazatvesztéssel járhatna?

Pedig egy ilyen pökhendi, fenyegetőző politikusi megnyilatkozás sokkal nagyobb skandalum szerintem, mint mondjuk az például, hogy a társasházak közös képviselőinek milyen kötelezettségeik vannak a rezsicsökkentés hatásainak prezentálásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr825677617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogas 2013.12.05. 20:31:48

Bocs, de bírákat kritizálni csak Kende Péternek szabad?

babo81 2013.12.06. 05:18:17

A nép Tónija, már megint nagyot alakított.....mi a f@szt képzel,ki ő?!Nem a szőke picsát védem,rohadjon meg a zárkában,de ez a (mindenhez értek,és mindenbe belepofázok)Rogán megint túl messzire ment!Nem köti le a munkája,hogy erre van ideje?

2013.12.06. 06:30:40

Hát jah.
A demokrácia alapelvei közé tartozik az,hogy a különböző hatalmi ágak ,kurvára nem folynak össze.
Na már most itt gyakorlatilag mátrixot képeznek kis hazánkban,így véletlen sem beszélhetünk demokráciáról,sokkal inkább egy gyenge diktatórikus féldemokrata államról.
Kéne már neki valami elbaszott nevet adni.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2013.12.06. 07:49:59

Cirkuszt a népnek!
Miközben a kenyeret kilopják a szájakból!
Ennyi! Csapó!

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2013.12.06. 08:19:38

@Bogas: Kende Péter jogász - vagyis szakmabeli - , másrészt pedig nem a hatalom gyakorlója. Egyébként sem fogadható el egy olyan védekezés, hogy én azért lophatok, mert más is lop.

Bogas 2013.12.06. 08:28:56

@Proszektura: Nem értek egyet. Ezzel az erővel a válogatottat csak a sportolók és az edzők kritizálhatnák.

stoppos76 2013.12.06. 13:49:11

@Bogas: Nem, de a példánál maradva egy mésik csapat edzője a saját csapatával törődjön és ne más csapatot kritizáljon, akikkel nem is egy ligában játszik.
süti beállítások módosítása