Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mit reklámoz a Nol.hu?

2014.01.25. 14:38 | Proszektura | 2 komment

Címkék: Nol.hu zöld kávébab Natúr Hirek Heinrich Pecina

A Nol.hu bármelyik írása mellett ott láthatunk egy kiemelt keretes, fényképes hirdetést: Az orvosok is megdöbbentek az új fogyókúrás módszeren! Az amerikai tudósok felfedeztek egy új fogyókúrát… 14 kg eltűnik két hét alatt. E szöveg alatt pedig aláhúzott piros villogó felirat arra buzdít immáron bizalmas tegeződéssel: olvass tovább!

De mielőtt tényleg továbbmennénk, érdemes kicsit alaposabban is szemügyre venni a fenti szöveget, (ami mellett még a nagyobb nyomaték kedvéért egy pacák látható kövéren, majd soványan).

Tipikus beetetős duma már ez is!

„Az orvosok is megdöbbentek”. Vagyis a szakemberek is elképedtek, hogy mily fantasztikus ez a szer. És természetesen ki mások is fedezhették volna fel ezt az új fogyókúrát, mint tudósok, méghozzá amerikai tudósok. Nem albánok és nem kínaiak ám, még csak nem is japánok! AMERIKAIAK.

A hirdetés linkjére rákattintva máris egy Health Journal – The daily consumer című kamuújságon találjuk magunkat. A lap egyetlen elérhető írásból áll, egy bizonyos Herman Ágnes riporter tollából, amely imígyen kezdődik: „SPECIÁLIS JELENTÉS: Adj le 5 kg zsírt a hasadból 6 nap alatt a zöld kávébab kivonat használatával, amit a celebek is fogyasztanak. Különleges ajánlat olvasóinknak."

A kérdéses Journal-t 828.296 személy lájkolta állítólag.

De ez a lájk is csak kamu persze, mint ahogy kamu az is, hogy a Health Journal „címlapján” szereplő hölgy az ő riporterük, Herman Ágnes. A képen szereplő személy ugyanis, és ezt a Natúr Hírek 2013. november 26. keddi számából is tudjuk, nem más, mint Mélissa Theuriau, francia sztárriporter.

Erről a nem létező Herman Ágnes nevű riporterről azt kell még tudnunk, hogy ő az, aki az új fogyókúrás készítményt kutatja. A „riporter” szerint: „Emberek milliói dicsérik ennek az étrend-kiegészítő formájában elérhető "csodadiétának" a hatékonyságát, amely óriási népszerűségre tett szert... Meglepő módon sokan vannak még túlsúllyal küzdő emberek, akik nem hallottak erről a ritka hatékony megoldásról…”

És így tovább, és így tovább…

Az is kiderül erről a kamuriporterről, hogy ő is 20 kg-t fogyott 5 hét alatt, önsanyargató diéta és fárasztó edzés nélkül a zöldkávét tesztelő diéta során.

Az íráshoz közel hétszáz Facebook hozzászólás is tartozik, ami természetesen szintén kamu, azokhoz megjegyzést fűzni nem lehet, új hozzászólás sem lehetséges.

A „hozzászólók” természetesen dicshimnuszokat zengnek erről a csodaszerről, a zöld kávébabról.

Nguyan Alíz például így áradozott: „Már egyszer írtam, de most visszajöttem, hogy elmondjam nektek hogy ment nekem! Majdnem 30 kg-t fogytam, 3 részletben az elmúlt 6 hónap során és tartom a súlyom. Az eredményeim önmagukért beszélnek. A zöld kávé képes jobbá tenni az életet. Köszönöm!”

Aminek mindössze annyi a szépséghibája, hogy írója kitalált személy. Beírtam a Facebook keresőjébe találomra egy másik hozzászóló, pl. Dubik-Krauz Alexandra nevét is. Természetesen nem volt ilyen felhasználó sem.

Elképzelem milyen jókat röhöghettek az oldal megalkotói, amikor ilyen neveket sütöttek ki, mint például Mark De Sade.

Ha a kitalált riporter írásában a „zöld kávébab kivonat” linkre kattintunk, egy újabb oldal tárul fel előttünk, ahol ez a főcím fogad bennünket: „Garantálom, hogy le fogsz fogyni 14 kg-ot 4 hét alatt… különben visszatérítjük a pénzed.”

Emlékezzünk, a Nol.hu-n villogó keretes reklámban még két hét alatt ígérték ugyanezt! A kis feledékenyek…

De hagyjuk is ezt a csodaszert! Inkább boncolgassuk kicsit a hirdetést közzétevő újság felelősségét. Mit szólna ahhoz, ha tudná Heinrich Pecina, hogy a megvásárolni tervezett napilapban ilyen reklámokat közölnek? Hogy a Népszabadság ilyesmiből szerzi bevételei egy részét?

Legközelebb talán már olyan hirdetéseket is olvashatunk majd itt, hogy leinformálható mackós, bankbetöréseket vállal, diszkrét jeligére.  Vagy fiatal hölgyek garantáltan megismertetik önt néhány órácskára az élet titkos gyönyöreivel. Egyet fizet, kettőt kap!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr675780949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2014.01.25. 17:38:04

Tanulság:

A Nol hirdetési és talán nemcsak hirdetési pénzért akármilyen aljasságra kész!

floborm 2014.01.26. 21:25:55

sztem olyan szinten döglődik a nol.hu h már régen mindegy, csak fizessenek.

egy Teller-levél anno még párthűségi alapon ment, ma már valsz rongyos tizezrekért is szétteszik a lábukat.
süti beállítások módosítása