Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Zsidózni csak pontosan, szépen

2014.01.28. 19:38 | Proszektura | 24 komment

Címkék: zsidózás Bayer Zsolt Bencsik András Szakály Sándor Schulhof Izsák

Mérhetetlenül uncsi már ezt a habzó szájú, primitív, alpárian gyűlölködő tahó, unom ahogy a politikai ellenfeleit rendre leállatozza, lepatkányozza, legyilkosozza, lehóhérozza.

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa legutóbbi cikkében is újfent oda lyukad ki, miszerint „Most már marad a harc. Tényleg ez a harc lesz a végső. Ha most veszítenek, akkor örökre eltakarodnak.”

Hagyjuk is Bayer Zsoltot az ő beteges Internacionáléjával, őt, aki ezerszer bebizonyította már, hogy sem a békéhez, sem a tisztességes újságíráshoz nincs köze!

Most beszéljünk kicsit inkább egyik békemenetes szervezőtársáról, arról a Bencsik Andrásról, aki szintén komcsi pártlapi múlttal jutott el egy szélsőjobboldali hetilap élére. S aki, mint tudjuk, éppen most nem készíttetett egy hosszú interjút Puzsér Róberttel.

A Flag Polgári Magazinban ma olvastam Bencsik úr Szerepcsere Puszidóniában című írását, amely eredetileg a Demokrata, 2014/4. számában (január 22.) jelent meg.

Ebben azt fejtegeti, hogy ha Mrs. Colleen Bradley Bell, az ismeretlen Puszidónia nagyköveteként készülődne mondjuk Washingtonba (és nem Budapestre), és otthoni meghallgatásán a nagy nyilvánosság előtt olyanokat mondana, amilyeneket velünk kapcsolatban mondott, akkor valószínűleg be sem engednék az országba, mert egy nagykövetnek semmi köze a fogadó nemzet belügyeihez.

A számomra érdekes gondolatok azonban eztán következnek. Bencsik szerint „az erősödő orosz kapcsolattal Magyarország mozgási szabadsága ismét növekedni fog. Ez persze nem tetszik mindenkinek, de hát Schulhof Izsák is elsiratta a Budáról kivert török megszállókat, mert neki momentán velük volt jobb.”

Hogy most akkor mi van? Hogy jön ide ez a Schulhof Izsák? Akiről, a neve alapján momentán a Flag Polgári Magazin leghülyébb törzsolvasói is bizonyára rögtön sejthetik, hogy zsidó hitű személy lehetett.

Persze jó kérdés, hogy ez a középkorból előrángatott Schulhof Izsák (másként R. Jichak ben Zalman Schulhof ha-Lévi) nevű atyafi tényleg elsiratta-e anno a törököket, és ha igen, miért?

Azt talán még Szakály Sándor sem vitatja, hogy amikor a keresztény sereg 1686. szeptember 2-án sikeres rohammal bevette Budát, a győztes hadvezérek három nap szabad rablást engedélyeztek katonáiknak, akik sokakat megöltek, kifosztottak, és rabságba hurcoltak, férfiakat, nőket és gyerekeket, muzulmánokat és zsidókat egyaránt. Ekkor ölték meg Schulhof Izsák feleségét is, a hétéves fiát pedig elrabolták, és később fogságban is halt meg.

http://www.evelet.hu/archivum/2005/10/113

Ezért talán érthető, hogy miért is emlékezhetett vissza Schulhof Izsák a török időszakra úgy, mint a béke korszakára. A hódoltság alatt a zsidók helyzete ugyanis jóval inkább mentes volt a kötöttségektől, mint a keresztény fennhatóság alatt.

Ha jól értem Bencsik hasonlatát, akkor írásában a Budáról kivert török megszállók valójában nem mások, mint az amerikaiak, Schulhof Izsák pedig az a baloldal (hiszen a baloldal=zsidó), amelyiknek az amcsikkal jobb.

 A szerző írásában egyébként hosszasan szapulja Amerikát, és kijelenti, hogy „Ehhez képest Oroszország a tolerancia hazája”, amely könnyen lehet, hogy egy évszázadon belül a világelsőségét is visszaszerzi.

Mindezt természetesen én egészen másként gondolom, de tisztelem Bencsik úr véleményét.

Csak azt nem értem, miért kellett mindebbe Schulhof Izsákot belekeverni?

Vagy talán nagyon is értem.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr125787004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzerződésSertés 2014.01.28. 20:30:11

"az erősödő orosz kapcsolattal Magyarország mozgási szabadsága ismét növekedni fog."

Hát persze...

istvankah 2014.01.28. 23:50:07

Nem értem a gilisztát!Hogy a fenébe tud élni a gerinc nélkül!Megértem a bencsiket,hogy tud gerinc nélkül élni!Bocsi!A bajer zsotit kihagytam!Meg egy pár ezer szinváltós csótányt!

belgabela 2014.01.29. 05:38:24

Sokan meg azt unják, hogy a zsidók, hacsak megemlítik a zsidókat, és nem teszik hozzá kellő alázattal, hogy a legjobb, legkiemelkedőbb, legderekabb emberek ők, akiket isten nyilvánvalóan kiválasztott a többiek (a birkák, a tudatlan állatok) vezetésére, és ezért mindet a legjobb anyagból gyúrta, akkor azonnal az illető nyakának ugornak.

De unják, nem unják, a zsidóknak igazuk van. Ők a legokosabbak, mind talpig becsületes. A legutolsó zsidó is értékesebb, mint a legelső nem zsidó. Olyan, hogy zsidó idióta és zsidó bűnöző nincs is, ezért jogos, hogy az legyen, ami kizárólag az ő érdekük.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.29. 07:20:29

Az tény, hogy a budai zsidók a török uralmat támogatták a habsburg uralommal szemben. Ennek oka az, hogy a korabeli keresztény államok kevésbé tolerálták a zsidókat, mint a korabeli iszlám államok.

Vidéki 2014.01.29. 09:24:01

Én sem értem, miért kellett mindebbe Schulhof Izsákot belekeverni?
De a Puszidónia hasonlatnak van realitása.
Szenátusi meghallgatásán a leendő nagykövet asszony ilyeneket szólt:
Aláhúzta, hogy az Egyesült Államokban aggodalmat kelt a szélsőségesség erősödése Magyarországon.

Colleen Bell hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az elmúlt két évben Washington többször is nyíltan jelezte aggodalmát a fékek és ellensúlyok rendszerének eróziója miatt.

Arról sem szabadba megfeledkeznie, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerének eróziója az Egyesült Államokban is bekövetkezett a terrorizmus elleni harc érdekében.

Mekkora fékek és ellensúlyok működhettek, akkor, amikor Guantanamón és más helyeken minden törvényes eljárást mellőzve sok terroristának vélt egyént fogva tartottak és kínvallatásnak vetettek alá?

Mekkora fékek és ellensúlyok működhettek, akkor, amikor nyugat-európai baráti államok vezetőit is például Angela Merkelt is az Egyesült Államok titkosszolgálata lehallgatta?

Talán ők is a terrorizmus gyanújába keveredtek volna?

Vidéki 2014.01.29. 09:49:38

Czeizel: nem véletlen, hogy sok a zsidó Nobel-díjas
2011. május 23., hétfő, 12:23 • Utolsó frissítés: 2011. május 23., hétfő, 13:19
Szerző: hvg.hu

Nobel-díjasok teljesítményének genetikai hátterét elemezte Czeizel Endre orvos-genetikus a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karának Tehetségnapján tartott előadásában.

A szakember szerint különbséget kell tenni a született adottságok, azaz a tehetség,

valamint a tanulás, nevelés eredményeként ebből valóra váltott tálentum között.

„A gének csak az adottságok tág birodalmát határozzák meg, amely a fogantatás pillanatában alakul ki. Az azonban, hogy e lehetőségbirodalomból mi fog megvalósulni, már a szélesebb értelemben vett edukációtól, neveléstől függ.

Czeizel Endre a Nobel-díjasok összehasonlítása során példaként elmondta,

„nem véletlen, hogy sok köztük a zsidó származású, hiszen a zsidó kultúrában különösen nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra, arra, hogy a gyermekekből kihozzák a maximumot.

„Ismerek példákat arra, hogy zsidó családban nevelkedett roma gyerekek is kiváló tálentumokká váltak” - mondta.

„Ez a kérdés azért is fontos, mert napjaink egyik legsürgetőbb feladata, hogy a roma gyerekek magasabb iskolai végzettséget szerezzenek, és megtalálják helyüket a társadalomban” - tette hozzá a szakember."

Íme a leginkább kecsegtető módja a roma lakosság felzárkóztatásának:

Ha minden magyarországi zsidó család befogadna egy-két-három roma gyermeket, akkor a zsidó családban nevelkedett roma gyerekek is kiváló tálentumokká válhatnának.

Akkor nemsokára talán a romák is számarányukhoz képest elképesztően túlreprezentáltak lennének a Nobel-díjasok körében.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.29. 10:39:02

@belgabela: @Vidéki: ha valaki töményen zsidózik, arra nyilván az a válasz, hogy persze, mer' a zsidók mind jók, mind becsületesek, illetve hogy mer' Amerika a csúnyagonosz, és hopp máris relativizáltuk az egészet.

tisztes mestermunka, számlázható a megfelelő helyre.

Vidéki 2014.01.29. 10:54:40

@idelle:

Írod: "mer' Amerika a csúnyagonosz"!

Egyáltalán nem!

Csakhogy éppen a terrorizmus elleni harc sikere érdekében amerikának sokkal többet vissza kellett venni a fékekből és ellensúlyokból, mint nekünk.

Ezért nem egészen gömbölyű. ha a Magyarországra nagykövetnek (és nem helytartónak) készülő asszonyság éppen rajtunk kéri számon "a fékek és ellensúlyok rendszerének erózióját"!

Vidéki 2014.01.29. 10:57:22

@idelle:

A Puszidónia problémát éppen a szerző, Proszektúra hozta szóba.

Ezt te is észrevehetted volna, ha elolvasod a cikket!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.29. 11:19:35

@Vidéki: "sokkal többet vissza kellett venni a fékekből és ellensúlyokból, mint nekünk."

ez az államigazgatási struktúra és az emberi jogok korlátozásának összekeverése.

"Ezt te is észrevehetted volna, ha elolvasod a cikket!"

e cikk mellett ma már elolvastam jó néhányat, például a Schmidt Mária-interjút a Magyar Nemzetben. a relativizálásról írott véleményemet fenntartom.

Vidéki 2014.01.29. 12:02:43

@idelle:

Írod: "ez az államigazgatási struktúra és az emberi jogok korlátozásának összekeverése."

Ha véletlenül az Egyesült Államokba utazol

és véletlenül terroristának vélnek, és véletlenül Guanatanamoba küldenek,

és minden törvényes eljárást mellőzve fogva tartanak

és olyan kínvallatásnak vetnek alá,

hogy kínodban azt is bevallod, ha kell, hogy te ölted meg Erzsébet királynőt,

akkor te is össze kevernéd "az államigazgatási struktúra és az emberi jogok " problematikáját!

Szúrófény 2014.01.29. 13:10:27

@istvankah: Zsidózik a zsidó? Szabó Dezsői "történelmi humor"! Orr Bán Izraeli kitüntetése galíciai gyökerű miniszterei nem zavarják? Vagy ez is a kész átverés shów része?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.29. 13:18:09

@Vidéki: illetve igen, ezt is lehet: kis (jelentéktelen) számú túlkapásból általános érvényű következtetéseket levonni.

ha például azt nézzük, hogy az elmúlt 24 év rendőri intézkedéseinek mekkora része volt jogtalan ÉS indokolatlanul brutális/erőszakos, akkor 2006 őszén nem történt semmi.

(fogadjunk, hogy hogy ráugranál az előbbi mondatra, ha ez nem lenne itt! :-)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.29. 13:18:41

@belgabela: "Mondod te."

Nobel-díj gyanús megállapítást tettél.

Vidéki 2014.01.29. 14:01:35

@idelle:

Te úgy beszélsz, mint egy született Puszidón!

toportyánzsóti 2014.01.29. 14:13:10

Röhejbe fog fulladni hazaáruló moszkovitya putyinpincsikutya kormányzása,agya már annyira kivan éhezve az irracionális feltétlen hódolatra,hogy a legsötétebb bunkókat is hagyja habzó szájjal primitíven gyűlölködni,ha előtte imádatukról biztosítják,nem számít hogy 100 milliárdokat zsebelnek be évente!

toportyánzsóti 2014.01.29. 14:17:59

@Vidéki: Szibériai szúnyogok várják a húsod,ha nem elég hosszú és készséges a nyelved?!

toportyánzsóti 2014.01.29. 14:30:49

@Vidéki: Arcodnál már csak papcsákelvtársad parkoló helye nagyobb kettős mércés skizóka.Putyinka is híresen emberbarát a terroristákkal,még saját orosz testvéreit is Szibériában vakációztatja,ami századok óta híres üdülőhely,mellesleg KGB-s körömletépő disznó.Ma már nem elég nektek a moszkovitya seggének nyalása,muszály a KGB-s körömletépőket is imádni.Nem könnyű a nyaloncok sorsa vityenka mellett.

Kandeláber 2014.01.29. 14:55:22

Ugorgyunk, mondaná Pósalaky úr.
Múlt héten már meg lett csócsálva a téma a Mandin.

IP gyűjtögető 2014.01.29. 14:57:41

@toportyánzsóti: nagyon fontos vagy! Nincs másik szarkupac, akivel ilyen egyértelműbben lehetne definiálni a kontraproduktív szót :)

toportyánzsóti 2014.01.29. 16:56:43

Ne dicsérj zs kategóriás gyagyás.Figyelj és tanulj,még lehetsz hatökör.

Szúrófény 2014.02.27. 10:46:42

@istvankah: Cicero ezt írta:
"A zsidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."

S György András 2016.10.27. 21:54:49

T. Blogger (remélem jól írom), hogyan jutottál a...

"...Zsidózni csak pontosan, szépen..."
címhez?

Üdv:
-andrás-
süti beállítások módosítása