Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Vissza a falvédőre

2014.02.04. 20:03 | Proszektura | 358 komment

Címkék: Fidesz Gyurcsány Rogán Simon Gábor rezsiharc Rátvári

untitled-2_1391535098.jpg_909x672

A kampány igazából még el sem kezdődött, de a Fidesz máris választási győztesnek érezheti magát.

A nagy ellenzéki összefogás egyelőre nem hozta meg az eredményét és ismerjük el a paksi atomerőmű ügye sem úgy sült el, ahogy azt szerették volna. Az emberek nem is nagyon értik, hogy mi ezzel a probléma, és még a baloldali szavazók jelentős része is meghökkenve hallgatja Mesterházy, Bajnai oroszellenes szövegeit, hazaárulózását.

Nem nagyon működik a különféle mutyik emlegetése sem, mint ahogy sokakat az sem érdekli, hogy készül e szobor a német megszállás emlékére vagy sem.

Mindeközben sorra követik el a kapitális kommunikációs hibákat is. Gyurcsány hiába ígérte, továbbra sem képes beállni a sorba, olyan, mint az a színész epizodista, aki a színpadon mindig kitakarja a darab főszereplőjét. Már az összefogásuk bejelentésekor is feltűnt, hogy a bevonulásuk sorrendjében csak Mesterházyt engedte maga elé, és azóta is gyakran úgy viselkedik, mint aki nem szövetségese, hanem riválisa lenne a szocialistáknak és az Együtt PM-nek.

Most meg itt van ez a Simon ügy. Ami, nem kell hozzá nagy jóstehetség, jóval nagyobbat fog durranni, mint például a bajai videó hamisítás ügye. Azt sem kezelték jól Mesterházyék, kíváncsi vagyok, ezzel most mit kezdenek. Az mindenesetre némileg reményt keltő, hogy Török Zsolt már ez ügyben nem fog folyamatábrákat mutogatni Kálmán Olgának az ATV-ben.

A Magyar Nemzet egyébként igen alattomosan tálalta ezt a esetet, először egy gyanút megfogalmazó, homályos, sejtető írást tettek közzé, s a baloldali véleményformálók egy részével sikerült is bekapatnia a horgot.

Félelmetes, mennyire könnyen átverhetők némelyek még a mainstreamhez tartozó újságírók közül is!

Korábban hiába fürdött be ilyesmivel a Hvg főszerkesztője, most ismét az történt, hogy a Magyar Nemzet semmitmondó cikkén gúnyolódott többek között a 168Óra, a Hír24, Népszava,

Aztán persze az arcukra fagyott a vigyor. Fel sem merült bennük, hogy piszkos kis kommunikációs trükk áldozatai lettek.

Simon viszont egyelőre eltűnt, ami tulajdonképpen olaj a tűzre. Mert előbb-utóbb csak a nyilvánosság elé kell állnia, s ezt minél később teszi meg, annál többet árt vele annak a baloldalnak, amelyik már nélküle is elég reménytelen helyzetbe kormányozta magát.

Most hetekig fogjuk hallgatni ez ügyben is Rétvári, Rogán és a hasonló figurák álszent próféciáit. Miközben persze a rezsiharcot is nyomatják majd folyton.

Vagyis tovább hülyítenek bennünket, pedig mi sem most jöttünk ám le a falvédőről.

Mégis, nagyon úgy néz ki, huzamosabb időre, tíz-húsz évre, be kell rendezkednünk a Fidesz uralomra.

Hát ezért azt ajánlom, inkább vágjunk jó arcot mindehhez, és másszunk vissza szépen a falvédőre.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr135798934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.05. 16:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2014.02.05. 12:10:39

@vadi3: Az már nagyon nagy baj, ha valaki azt hiszi, az az öngondoskodás, hogy majd az állami járulékbevételekből (akár manyupon, akár a TB-n keresztül) lesz nyugdíja. Az öngondoskodás az, amikor te önként teszel félre saját nettó jövedelmedből, és azt úgy kezeled, ahogy jónak látod.

elwood 2014.02.05. 12:14:04

@Blogger Géza: " Az öngondoskodás az, amikor te önként teszel félre saját nettó jövedelmedből"

és mit javasolsz, párnacihát, befőttesüveget, elásott aranyrögöket ? mint a főnökeidtől megtudtuk a bankok és biztosítól csak eltőzsdézik, ha rájuk bízom ?

vadi3 2014.02.05. 12:14:21

@Blogger Géza: Éppen erre a célra szolgált a manyup, az államtól független biztosítóknál volt a pénzem, igaz, hogy állami járulékbevételből került oda, de a nyugdíj egy része nem a TB-n keresztül érkezett volna. Ha már fizetni kell, hát akkor inkább ne az államnak fizessek a feneketlen zsákba.
Egyébként a nagy döntés óta minimálbéres vagyok, és a vállalkozásból más TÖRVÉNYES úton veszem ki a jövedelmet, amiből tudok öngondoskodni.

Mária 2014.02.05. 12:15:24

@a 17 éves Parker Schnabel:

"Az olvasókért."

Dehogy az olvasókért. Az olvasók kiszolgálása nem cél, hanem eszköz. Vagy a tervezett bevétel eléréséhez, vagy más célok eléréséhez.

Tudod, van az a mondás, hogy ahol pénz cserél gazdát, és nem te fizetsz, és nem is neked fizetnek, ott valószínűleg te vagy az áru, amivel kereskednek :)

a 17 éves Parker Schnabel 2014.02.05. 12:16:42

@Blogger Géza:

Azt az Orbán-maffiád úgy kezeli, ahogy azt jónak látja.

Ha éppen megtetszik nekik, akkor elveszik.

Ebben az országban fél óra alatt hoznak egy törvényt bárkinek a bármilyen befektetése ellen.

Nem véletlen, hogy Lázár és Szájer is külföldön gyüjtögeti a vagyonkáját kockáról kockára.

Kámasuka 2014.02.05. 12:18:28

@vadi3: Egy nagy lótojt.

Egész európában állami + önkéntes manyupos nyugdíjrendszer van

Sehol sincs kötelező manyup, ami pont állami gondoskodás

fvipera 2014.02.05. 12:19:43

@ursus artos: legkésőbb májusban ki kell menni a piacra devizakötvénnyel. izgalmas lesz.

azt azért rögzíthetjük: a gdp-hez mért államadósság érdemben nem változott. viszont a manyup hiányzik.

amúgy a mai forintárfolyamon talán még nőtt is a hiány 2010-hez képest, mivel az államadósság fele devizában denominált.

fvipera 2014.02.05. 12:23:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: annyi megszorítást érdemes tenned amikor a békemenetesekhez hasonlítasz, hogy részemről teljesen rendben van, ha simon sittre megy. te hogy állsz garancsival, simicskával, nyergessel, mészárossal, a zuglói polgármeterrel, a debreceni mr. 20 %-kal.

vicces ugye, hogy az utóbbi 2 esetben sikítva vonta vissza az állításait a delikvens. egyik az USA nagykövetnek sírt, másik pedig egy zuglói fideszesnek vagy kdnp-snek.

emlékszel?

2llkedő 2014.02.05. 12:33:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

"Én egyik oldalon sem állok, független vagyok."

??????????

konrada 2014.02.05. 12:36:50

@vadi3:
No majd te legalább mindenféle presszió nélkül meg tudod majd mutatni, hogyan kell öngondoskodni úgy, hogy a kis pénzecskédből veszel saját magad állampapírt, és annak a kamataiból sokkal több pénzed lesz nyugdíjra.
...mondjuk, lehet hogy nem tellik rá, mert a kis pénzecskédből el kell tartani a családod.

No de se baj! Veszel fel kölcsönt és abból veszed meg az állampapírt! S milyen nagyon jól fogsz majd járni, s ráadásul senki nem fog rád, az öngondoskodás élharcosára ferde szemmel nézni azért, mert már nem neki kell kifizetnie a te öngondoskodásod miatt szüleid nyugdíját, +a hitel és befektetési kamat közötti smarzsot is.

pástétom 2014.02.05. 12:38:54

@Blogger Géza: "A manyurpól most közölték a pontos kimutatást, hogyan lett felhasználva, semmi nem lett "lenyúlva"."

Azt a vagyont elrabolták az emberektől és elköltötték. Magyarázhatod napestig az ellenkezőjét, a tény tény marad.

"a 2945 milliárd forintos, 2011-ben államosított magánnyugdíjvagyonból eddig 2020 milliárdot fordítottak közvetlenül adósságcsökkentésre..."

Igen, ennyi pénz ment a süllyesztőbe - ráadásul hatástalanul, hiszen az államadósság még csak nem is csökkent. Ha van megtakarításod, és azt adósságod rendezésére költöd, akkor az a pénz nics többé, kifújt. Ergo a fideszed elrabolta majd elköltötte ennek a sötét fejű, tudatlan, megvezetett, beriasztott, ellenállásképtelen magyar népségnek a pénzét.

De én vagyok a hülye, hogy egy ilyen ostobával leállok vitatkozni...

A lenyúlt manyup vagyon másik része pedig a költségvetési lyukak foltozására ment el, hogy kormányod tudja tartani a 3%-os hiányt, az egyetlen uniós kritériumot, amihez Orbánod hajlandó tartani magát. Nem jószántából persze, hanem mert fél, hogy újabb kötelezettségszegési eljárás indul, és megvonják az eu-s pénzeket, amelytől erősen függünk.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.05. 12:41:09

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Mára kiderült, hogy

demokrata = tolvaj

ezeknél még a fasiszták is jobbak.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.05. 12:42:18

@pástétom:

"Azt a vagyont elrabolták az emberektől és elköltötték."

Az a vagyon soha nem volt az embereknél, tehát nem is lehetett tőlük elrabolni.

elwood 2014.02.05. 12:45:18

@wallenberg8805: a bankszámládon lévő pénz sincs nálad ugye.

elwood 2014.02.05. 12:47:49

@pástétom: " 3%-os hiányt, az egyetlen uniós kritériumot, amihez Orbánod hajlandó tartani magát."

valójában a leállított manyup takarékosság tesz ki 1-1,5%-os megtakarítás évente. ettől vagyunk 3% alatt. különben fölötte lennénk.
ezt hívják csodálatos fegyelmezett gazdálkodásnak.

fvipera 2014.02.05. 12:48:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: függetlenként ugye örülnél, ha simicska, garancsi, mészáros, papcsák, simon, kósa, hagyó, hunvald, pintér így együtt sittre menne

most kíméletből nem említem a legnagyobb haszonhúzó nevét.

vagy olyan független vagy, aki csak azt küldené sittre, akit polt jónak lát. ugye?

fvipera 2014.02.05. 12:50:37

@wallenberg8805: minden évben kapok értesítőt a pénztártól és nekem úgy tűnik, az enyém.

annak idején hogyan kaptad kézhez a hozamáta manyup megtakarításodnak, amikor visszasomfordáltál az állami rendszerbe öntudatos állampolgárként?

államtól kaptál idén számlaegyenleget?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.02.05. 12:52:32

@fvipera:

Igen, örülnék, jó lenne megszüntetni a korrupciót. Bár ez irreális cél.

Kámasuka 2014.02.05. 12:57:28

@elwood: 'valójában a leállított manyup takarékosság tesz ki 1-1,5%-os megtakarítás évente. ettől vagyunk 3% alatt. különben fölötte lennénk.
ezt hívják csodálatos fegyelmezett gazdálkodásnak.'

Bizony. A baloldal erre a semmire se volt képes.

no_successful2 2014.02.05. 13:00:47

"Korábban hiába fürdött be ilyesmivel a Hvg főszerkesztője, most ismét az történt, hogy a Magyar Nemzet semmitmondó cikkén gúnyolódott többek között a 168Óra, a Hír24, Népszava,

Aztán persze az arcukra fagyott a vigyor. Fel sem merült bennük, hogy piszkos kis kommunikációs trükk áldozatai lettek."

Hmm. Azért ebből a dologból más is lejön, pl. az, hogy az általad említett orgánumok zsigerből fikáznak, a tények mellékesek. Kommunikációs trükk ide vagy oda.
Vegyétek már észre, hogy az egész kommunikációtokról ordít a hiteltelenség. (Diktatúra van, tönkrement az ország, stb.) A tönkrement az ország fogalma ott kezdődik, hogy egy ország fizetésképtelen. Nos ehhez az állapothoz sokkal közelebb álltunk 2010 év elején.
Az IMF hitelt is a jelenlegi kormány fizette vissza.

Hát igen, Ez a Werber hiába izzad, még csak jobban belehajtja a bandát a hülyeségekbe.
Az MSZMP utódpártjának teljes tagcserére lenne szüksége, és nem csak a vezetőségben. (Persze ez lehetetlen)
Én már Mesterházy szereplését sem értem. Az élre egy karizmatikus ember kellene. (persze most nem Gyurcsányra gondoltam)
És persze kellenének elvek, és célok is (amelyek soha sem voltak, a bajok gyökere talán ott van.) Talán egy kicsit nemzetibb attitűd kéne, ahogy az a szomszédos országok ballib oldalán meg is van.

Az emberek nem fidesz trollok, nem. Egyszerűen csak a kevésbé rossz opciót akarják, ennyi.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.05. 13:00:49

@elwood:

De a bankszámlámon lévőt bármikor kivehetem ha kedvem tartja. Megnéztem volna hogy kiveszed az állítólagos manyup pénzed.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.05. 13:01:24

@fvipera:

Próbáltál már értestővel fizetni a boltban kiló kenyérért?

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.05. 13:02:56

A sok MSZP-s birka hogy beszopta hogy el lett lopva tőlük az állítólagos manyup pénz, ami soha nem is létezett.

fvipera 2014.02.05. 13:07:11

@wallenberg8805: tudod, minek a rövidítése a manyup? a kiló kenyér a boltban meglehetősen szűk horizont. a nyugdíj megtakarítás hosszabb távú perspektíva. a hsz-ed alapján kb. 1000Ft-ért veszi meg a fidesz helyben a szavazatod.

NYESZ értesítővel sem tudok kenyeret venni. az sem az enyém?

fvipera 2014.02.05. 13:09:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: szerintem a nevezettek sittre vágása és a korrupció teljes megszüntetése között nagy a különbség. nem tennék egyenlőségjelet. a minimumprogramot említettem.

HaCS 2014.02.05. 13:17:16

@Mária:

"Marad tehát a kérdés, hogy akkor milyen egyéb okokból tolják bele a jobboldali tulajdonosok a jelenlegi balos profiljával nem biztos, hogy aranybányának számító portálba a pénzt. "

Miért gondolod, hogy talicskával öntik bele a pénzt?
Az eszedbe sem jut, hogy a médiából esetleg pénzt kivenni is lehet? Egy bejáratott nagy nézettségű portálnál nem kevés a bevétel.

Lehet, hogy a közvélemény kutatások alapján feleannyi a baloldali, de az a közönség választék híján jórészt ezen az egy portálon tobzódik. Úgy pedig az már egy tekintélyes olvasói kör.

Mint te is mondtad, ez egy üzleti vállalkozás, amely ha jól megy, akkor pénzt termel. Márpedig az Index elég jól megy.

elwood 2014.02.05. 13:18:01

@wallenberg8805: ha van egy házad amin haszonélvezeti joga van az anyósodnak azzal annyit sem tehetsz amit manyupoddal.

úgyhogy ha ilyen helyzetbe kerülsz add oda selmeczynek, hiszen úgysem a tiéd.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.05. 13:19:21

@fvipera:

A manyup egy időben távoli ígéret hogy majd 30 év múlva lesz pénz. Egy időben távoli ígéretet nem lehet elrabolni. Viszont én a bankszámlámról bármikor akár most is felvehetek pénzt és azért tudok venni kenyeret a boltban.

Anselmo 2014.02.05. 13:20:33

"a Magyar Nemzet semmitmondó cikkén gúnyolódott többek között a 168Óra, a Hír24, Népszava,
Aztán persze az arcukra fagyott a vigyor. Fel sem merült bennük, hogy piszkos kis kommunikációs trükk áldozatai lettek."

Az fel sem merül, hogy írhattak volna igazat, és akkor nem lesznek "kommunikációs trükk" áldozatai. De aki megtervezte a "trükköt", az arra számított, hogy kamuzni fognak. És tényleg.

wallenberg8805 (törölt) 2014.02.05. 13:20:39

@elwood:

A haszonélvezeti jogot sem lehet elrabolni, a manyupot sem lehet elrabolni, mivel mindkettő csak virtuálisan létezik.

elwood 2014.02.05. 13:25:03

@wallenberg8805: tehát szerinted ha valakinek van egy 30 milliós háza haszonélvezettel terhelve, az nem jobb mintha semmije sincs.
bocs, ennyire nem érek rá, további jó szórakozást.

konrada 2014.02.05. 13:26:49

@fvipera:
A manyup miatt kiesett TB pénz - amiből a nyugdíjakat kellett volna fizetni, és máshonnan pótolták - is a tied volt, meg az azt pótolandó pénz - mert hogy arra meg csak kölcsönből tellett - kamata is a tied volt, csak máshogyan vették el....

....persze ettől még megmutathatod az önkéntes nyugdíjpánztárban magadnak meg a többieknek, hogyan kellett volna hitelt felvéve kamatnyereségre hajtani.

elwood 2014.02.05. 13:32:56

@konrada: "A manyup miatt kiesett TB pénz"

ugye az egykulcsos miatt kapott többletpénzem sem az enyém, hiszen az adó mindig is 40% volt, most éppen 16% de a hiányt az állam hitelből pótolja.
ugye azt is visszakérik majd.

fvipera 2014.02.05. 13:36:12

@konrada: most elmagyaráztad, hogy mi a nehézsége annak, amikor a felosztó kirovó nyugdíjrendszerből áttérünk a tőkefedezeti rendszerre. köszönöm.

fvipera 2014.02.05. 13:36:57

@elwood: ezt nem fogják érteni

Sapika 2014.02.05. 13:45:01

@ausländer Sipi: "barkinek jogaban all akar 250 milliardot is keresni egy ev alatt"
Akkor, ha gondosan leadózik utána. Lásd Al Capone esetét az adóhivatallal ;-)
Felmerült itt, hogy vajon csak szimplán lopott, vagy illegális pártkasszát rejtegetett. Észrevételek:
(i) bár nem vagyok jogász, mégis úgy tűnik, az előbbinek kisebb, az utóbbinak nagyobb a büntetése hazánkban. (Utóbbi bűnszövetkezet keretében elkövetett.) De ha megfelelő vádalkut kötnek vele, vagy esetleg megzsarolják, akkor persze még bevallhat mindenfélét.
(ii) nem tudom, mi történt a szoclib lopott pénzével, de TV-t nem vettek belőle, sőt még egy szaros zenés rádió fenntartására sem futotta nekik.

elwood 2014.02.05. 13:45:19

@fvipera: pár napja egy fideszes megértette. azt is mondta, hogy formállogikailag igazam van. csodálkoztam is. mondjuk ez egy a tízezerből.

Sapika 2014.02.05. 13:51:07

@én már a fény gyermeke vagyok: "tetves felcsúti birka"
Gondosan átnéztem több oldalt Mária blogtárs user profilján. Úgy vélem, hogy nem felcsúti, nem birka, és nem fideszes. Például ha a blogjának tartalma tetszene fideszéknek, akkor mindjárt ott lihegne egy fideszes csapat a hatást fokozandó, de még csak ez sincs.
Azt viszont nem tudom, hogy miért utálja ennyire a ballib politikusokat, meg az Ertsey Katalint, meg még sok mást.

csak egy néző 2014.02.05. 13:56:18

Az is magáért beszél, hogy Józsa Istvánt a rémHÍR tv-ben a lárvaarcú K. Andrea megpróbálja szétszedni, hogy micsoda dolog, hogy a volt cége, amelyik már az első Viktor kormány idején és egészen 2010-ig 6 milliárd forint értékben kötött szerződést az atomerőművel, amig 2010-ben tönkre nem tették és közel 10 év után 40 milla osztalékot vett ki, micsoda skandallum, hogy ennyit mert keresni. Kíváncsi leszek, hogy a gázszerelő csoda mágus Lőrincet mikor kérdezik meg, hogy vajon hogy sikerült 3 év alatt többszörös milliárdossá válnia és csak a tavalyi évben 800 milliós osztalékot kivennie??

Mária 2014.02.05. 13:57:49

@HaCS:

"Márpedig az Index elég jól megy."

Ezt honnan veszed?

fvipera 2014.02.05. 13:57:56

@elwood: ki ne mondd még egyszer:)

Mária 2014.02.05. 14:01:10

@wallenberg8805:

Az nem egészen úgy volt, hogy a manyup csak virtuálisan létezett, mert ha a pénztártag meghalt, akkor az örököse felvehette az addig összegyűjtött pénzt.

A sima bankszámlával meg azért nem lehet összehasonlítani, mert nem folyószámla volt, amin a pénzhez a tulaj bármikor jozzáfér, hanem megtakarítási számla, amit csak a futamidő lejárta után lehetett volna elérni, egyösszegű kifizetés, vagy életjáradék formájában.

Mária 2014.02.05. 14:05:54

@Sapika:

"Azt viszont nem tudom, hogy miért utálja ennyire a ballib politikusokat, meg az Ertsey Katalint, meg még sok mást."

Azért, mert az elmúlt négy évben nem csináltak semmit.

Nem dolgoztak meg a pénzükért.

Nem csak kormánypártként és koalíciós partnerként buktak meg 2010-re, de ellenzéknek is megbuktak 2010-14 között.

randomuser1 2014.02.05. 14:09:31

jobban teljesít.
megmondták, nem?

Sapika 2014.02.05. 14:12:57

@Mária:
"azért pénzeli az Indexet a balos blogok címlapon tartásával együtt, mert a baloldal még ahhoz is hülye, hogy saját hírportálja és saját blogketrece legyen. A Fidesz meg pénzeli a kirakat-balos Indexet, hogy ha valójában nincs is ellenzéki média, legalább látszólag legyen :)"

Ebben lehet valami. Viszont
(i) Elképzelhető, hogy úgy működik majd, mint a mohácsi csatában a török tüzérség: egy darabig nem látszik a veszély, azután ha kell, tüzel. (Végül is vannak adatok, melyek szerint a tulajt már lábon megvette a fidesz.)

(ii) De elképzelhető más magyarázat is: ha azt akarja, hogy odafigyeljenek rá, akkor kénytelen mást írni, mint a TV2 - közTV - hírTV - Helyi Téma - Metropol stb. birodalom. Az internet felértékelődésével párhuzamosan az index és kapcsolt pénzei iszonyú vagyont érhetnek majd a jövőben, ha megfelelően menedzselik. (Vélem én, a laikus, a külföldi tőzsdehírek alapján.)
======
Azt viszont tényleg nehéz elképzelni, miért nem tudnak összedobni pénzt egy népszerű, olvasható és hitelesnek tűnő szoclib vagy jobbközép hírportálra mindazok, akiknek nem érdekük a húszéves fideszuralom.

DFK 2014.02.05. 14:17:38

Bezony az mszp rábukott a hosszúcicire.

Sapika 2014.02.05. 14:22:40

@Mária: "Nem csak kormánypártként és koalíciós partnerként buktak meg 2010-re, de ellenzéknek is megbuktak 2010-14 között. "
Lehet, hogy a temperamentumunkban van a különbség ;-).

Viszont az új választási törvény konzerválja a helyzetet. A magyar Donald Tusk sem tud itt most zászlót bontani, pedig lennének, akik vmi épeszű jobbközép kormányt szeretnének. És a szerencsétlen zöld, lib vagy bal kezdemények sem rúghatnak most labdába, maximum egyesülve vmi nagyobbá.

Sapika 2014.02.05. 14:30:37

@HaCS: "Lehet, hogy a közvélemény kutatások alapján feleannyi a baloldali,"
Megfélemlített országban nem működik a közvélemény kutatás, mivel a kérdezettek nem merik megmondani, mit gondolnak. Már 2002 tavaszán is félrehordott 10%-al, pedig akkor még csak egy kis hazaárulózás ment, nem pedig széles skálájú egzisztenciális megfélemlítés.
Még az ápr. 6-i választás eredménye sem lefutott!

Sapika 2014.02.05. 14:36:50

@no_successful2: "Talán egy kicsit nemzetibb attitűd kéne, ahogy az a szomszédos országok ballib oldalán meg is van."
Pont fordítva látom: a hazai szoclibben szinte az egyetlen ténylegesen jó dolog az, hogy nem áll össze Jan Slota hazai megfelelőivel. Ellentétben fideszékkel, akiknek a jobbikkal való koalíció nem lenne probléma. Legalábbis az általános vélekedés szerint -- egy másik blogon már tárgyaltuk ezt.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.02.05. 14:41:40

@Sapika:

"
Azt viszont tényleg nehéz elképzelni, miért nem tudnak összedobni pénzt egy népszerű, olvasható és hitelesnek tűnő szoclib vagy jobbközép hírportálra mindazok, akiknek nem érdekük a húszéves fideszuralom.

"
Ez az Index se volt mindig a fideszé.
Akkor lett az övék, amikor népszerű lett.

Ha valami népszerű, azt a fidesz lenyúlja, vagy megszünteti, mert náluk van a törvényhozó és az ellenzéket üldöző hatalom és az ország összes pénze.

Ilyen a pártállami működés.

A bűnüldözés, a jog és a média csak az állampártot szolgálja.

Anselmo 2014.02.05. 14:43:33

Akármilyen kellemes ezeket a cikkeket olvasni, a jobboldalnak nem szabad elbíznia magát, el kell menni szavazni.

konrada 2014.02.05. 14:58:58

@elwood:
A példa azért nem jó, mert nem te kaptad kézbe, hanem egy másik, alternatív TB-szolgáltató.

...és olyan pénzt, melyre nem volt fedezet. Mivel te nem a saját magad jószántából fizettél be, hanem egy olyan társadalmi járulékot, mely a nyugdíj fedezetére szolgál. Az meg eleve téves koncepció volt, hogy ezt a pénzt magáncégeknél ledepózzák, mert mint Fvipera topiktársunk is rávilágított, nem volt rá pénz.

...viszont a példád talán jó is, hiszen Európában már van arra példa, hogy ha nem elköltöd a pénzt, hanem bankba teszed, úgy az állam az IMF hathatós támogatásával onnan nyúlja le.
Szóval igazad van: ha ilyen felelőtlenül, fedezetlenül átadott pénz landol hosszú távú megőrzésre számlán, akkor nem kérik, de vehetik majd.

Pszt! 2014.02.05. 15:02:28

Végtelenül buta és befolyásolható a magyar!

konrada 2014.02.05. 15:03:04

@a 17 éves Parker Schnabel:
Szvsz. kár öregítened magad, mert ha valós életkorodat adnád meg, úgy tán nem tűnne annyira gyermetegnek ez a tapasztalatlanságot, ismerethiányosságot mutató beírás.

...mert az úgy működik.... na persze, ahogyan Móricka elképzeli...

HaCS 2014.02.05. 15:05:41

@Mária:

www.webaudit.hu/

Látogatottsági adatokban most (és általában is) épp másodikak.

Olyan napi látogatásszámmal, amelynek a tizedére az mno.hu-nál már pezsgők durrannának.

HaCS 2014.02.05. 15:07:55

@Mária: @HaCS:

Pedig hát egy jobbosnak tűnő portál az elmúlt 4 év tuti befektetése (is lehetne).

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.02.05. 15:09:22

a Magyar Nemzet semmitmondó cikkén gúnyolódott többek között a 168Óra, a Hír24, Népszava,
Aztán persze az arcukra fagyott a vigyor. Fel sem merült bennük, hogy piszkos kis kommunikációs trükk áldozatai lettek."
ez vérprofi kivitelezés volt..
ennyi.
és a kampány még el sem kezdődött. le lesz vadászva az összes ballib genya. Józsa a következő.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.02.05. 15:14:42

azért mintha hájjal kenegetnének amikor azt olvasom, ha az ellenzéknek nincs médiája.
cavinton uraim.
www.origo.hu/itthon/20020830orban.html

"Medgyesy szerint aki saját tévét akar, vegyen magának."

Ez a különbség, a fidesz fejlődőképes, az mszp döglődik. mindenük megvolt, teljes médiahegemónia...stb. ennyi tehetségük van gyerekek.

Mária 2014.02.05. 15:19:30

@HaCS:

"Látogatottsági adatokban most (és általában is) épp másodikak."

Hogy alakult mostanra a címlap letöltés statisztikája az elmúlt egy-két év statisztikájához képest?

Hogy alakult mostanra a blog.hu statisztikája az egy-két évvel ezelőtti adatokhoz képest?

HaCS 2014.02.05. 15:21:01

@FILTOL:

Te végigolvastad a cikket, amit belinkeltél?

Mária 2014.02.05. 15:21:44

@FILTOL:

Sose fogom megbocsátani a szociknak, hogy kinyírták a Danubius rádiót! Az első magyar kereskedelmi rádióadó volt :(

HaCS 2014.02.05. 15:30:46

@Mária:

Nem tudom miért nekem teszed fel a kérdést, mikor ott a link, amin minden adat elérhető.

De kérdésedre a válasz:

A napi látogatásszám általánosságban 2 000 000 és 2 800 000 között ugrált az utóbbi 4 évben most kb. 2 600 000.
Az egyedi látogatók száma 1 000 000 és 1 600 000 között most kb. 1 500 000.

Ha még több adatra van szükséged kérlek olvass utána! Ott a linkben minden.

zobod 2014.02.05. 15:30:52

@fvipera: a legnagyobb probléma a manyupok ügyfélkapcsolatával volt. Biztosnak érezték nagyon a helyzetük, nem törődtek eleget a tagsággal. Rajtuk múlt, hogy csak százezren maradtak a tagok, nem mind a félmillióan, akiknek megéri. Annál több persze nem is kell, hogy legyen, tőkefedezeti pillér annak való, akinek van elegendően magas jövedelme, minimálbér 8%-ból nem lehet nyugdíjalapot építeni.

HaCS 2014.02.05. 15:33:55

@HaCS:

Egyébként a tendencia emelkedő.

fvipera 2014.02.05. 15:41:03

@zobod: nem gondolom, hogy a pénztárak jól működtek. drágák is voltak. utóbbin lehet jogszabállyal módosítani. és idővel a pénztárak is érthetőbben, jobban működtek volna, mert amelyik nem, onnan leléptek volna az emberek. ezt is tanulni kell. orbán bűne nemcsak a vagyon elcsaklizása volt, hanem a saját sorsunkért való felelősségvállalás csírájának kiirtása. 20 évvel dobta vissza ezzel a lépéssel az országot. a stílusát jól jelzi, hogy a hozamot kiosztotta, mint alamizsnát az emberek között. milyen dolog már a saját nyugdíj megtakarításuk hozamával l korrumpálni a tagokat. felfoghatatlan cinizmus. 100,000 normális ember volt Magyarországon, a többi menetrendszerűen elveszítette a szuverenitását. ahogy szoktuk

fvipera 2014.02.05. 15:42:26

@Mária: mszp-fidesz együtt nyírta ki. mindkettő tisztességtelen volt, az mszp pluszban balek is, ld. a reklámpiacot 2010. után

konrada 2014.02.05. 15:43:53

@HaCS:
Értően olvasva az van benne, amit ír.
...mert gondolom te sem hinnéd el Orbánnak, ha ő most a független közmédiáról beszélne az ellenzék hasonló igénye esetén.

...s aki élt már akkor, az tudja, hogy a ballib sem ment a szomszédba kormányváltáskor, ha a közmédia tiszt(ogat)a(á)ságáról volt szó.;))

DFK 2014.02.05. 15:48:05

Úgy nézem, a MASZOP, ma sz..p.

konrada 2014.02.05. 15:48:27

@fvipera:
Azért számold ki egy kockás papíron, hol volt az igazi bűn: s meglepődsz majd a végeredményen. Mire az utópia beért volna, több lett volna csak a kamata a TB-ből manyupba kiszívattyúzott pénz pótlására felvett hitelnek, mint amit a manyup évente kifizetett volna. Ha mindenáron öngondoskodást akartak volna a kiötlői, akkor adókedvezménnyel az önkéntesbe fizetést támogatták volna, nem pedig a nyugdíj fizetésére kötelezett TB-t nyúlták volna le.

elwood 2014.02.05. 15:51:06

@konrada: "pénz pótlására felvett hitelnek"

ennek semmi értelme. nincs nyugdíjkassza.
általános hiány pótlására vesznek fel hitelt, ahogy most is.
a kormány meg annyi nyugdíjat fizet amennyit akar. jelenleg is infláció felett emelnek a nyugdíjakon.

konrada 2014.02.05. 15:55:11

@elwood:
Na ja. De a nyugdíjra beszedett TB járulék egy részének magánpénztárba utalásával abban hiány keletkezett, így azt pótolni kellett. Az meg, hogy az általános hiány növelésével kenték szét, az nem jelenti azt, hogy a felvett pénzből nem az ott ütött lyukat tömték be, hiszen nyugdíjas-nyugdíj nem lett attól kevesebbb hogy csökkent a TB bevétele.

HaCS 2014.02.05. 15:56:46

@konrada:

És akkor most miben is más a jobboldal viselkedése, mint a balé?

fvipera 2014.02.05. 15:57:48

@konrada: ezt az utópiát (tőkefedezeti rendszer) a világ jobbik felén nem verik szét.

elwood 2014.02.05. 16:07:25

@konrada: "hiány keletkezett, így azt pótolni kellett."

valamifajta "nyugdíj, ami jár" képzet él a fejedben.
a kormány annyi nyugdíjat fizet amennyit akar. ha többet mint amennyi pénze van akkor rosszul teszi.

szerinted a 13. havi nyugdíj bevezetésekor annyi volt a többlet, hogy nem tudták hova tenni ezért kifizették ?

a nyugdíj egy képlet ami gyakran változik. és jelenleg is túl sokat fizetünk nyugdíjra az ország teherbíróképességéhez képest. (ráadásul a mi nyugdíjunk rovására.)

2llkedő 2014.02.05. 16:08:59

@konrada: Nézz körül a fejletlenebb nyugaton, mennyit fizetnek nyugdíjkasszába.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2014.02.05. 16:14:39

Olyan hosszú időre azért nem kell felkészülni. Az igaz, hogy a "magyar" nem tud időben és logikusan dönteni. Kivár a végtelenségig, addig, amíg törni, zúzni és akasztani lehet. erre viszont már nem kell sokat várni.

Mária 2014.02.05. 16:37:56

@HaCS:

"A napi látogatásszám általánosságban "

És nem általánosságban?

Te akarod bizonygatni, hoyg a látogatottsággal minden rendben.

Akkor írd ide, mert linkekre nem kattint senki, hogy mennyi volt a címlap egy edi látogatószáma pl. 2010. 6. hetének keddjén, 2011. 6. hetének keddjén, 2012. 6. hetének keddjén, 2013. 6. hetének keddjén és 2014. 6. hetének keddjén. Lássuk!

És írd ide, hogy mennyi volt a blog.hu oldalakon az egyedi látogatók száma pl. 2010. 6. hetének keddjén, 2011. 6. hetének keddjén, 2012. 6. hetének keddjén, 2013. 6. hetének keddjén és 2014. 6. hetének keddjén. Lássuk!

Te akarsz engem meggyőzni, hogy minden rendben, nem én akarlak erről meggyőzni téged.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.02.05. 17:25:06

@FILTOL:

Tényleg fejlődőképes. És nagyon szapora is vagytok.

Ötösével vetitek a malacot, úgyhogy az országot teleszülitek kis fideszfattyakkal, akik szintén mind élősködnek, mint ti, meg a szüléitek.

Olyan fejlődőképes élősködő népség vagytok, hogy minden és mindenki kipusztul körülöttetek.

dr kíváncsivagyok 2014.02.05. 17:37:17

Ez az ország 2002- ben már megmutatta , hogy nem kér a populista demagógiából,..nem kér a kettéosztott magyarországból ,..nem kér a Fidesz onkényuralmából !
Most is meg fogja mutatni !

dr kíváncsivagyok 2014.02.05. 17:40:33

@a 17 éves Parker Schnabel:
"fideszfattyakkal"

Ha ezt a "tuzujátékos " - féle..."onerobol meggazdagodott " mélymagyar , vitéz - díszpintyekre érted,..akkor én is ugy gondolom...

a 17 éves Parker Schnabel 2014.02.05. 17:55:19

@dr kíváncsivagyok:

A szapora fideszcsaládokra gondolok, akik már 50 éve a pártmunkából élnek és most már ötösével szaporítják a generációikat.

A többiek gyerekeit pedig túszul ejtik...

hir.ma/belfold/felnottek-tavozhatnak-kulfoldre-de-gyermeket-nem-lehet-kulfoldre-vinni-ha-kint-akarunk-elni-ahhoz-gyamhivatali-engedely-szukseges/33939

... a - Vasfüggöny legördült ránk -....

Minden magyar tartozik vagyoni átvilágítással és a gyerekei életével az Orbán-rezsim rendőrségének.

Wagem 2014.02.05. 18:29:45

@a 17 éves Parker Schnabel:
Öcsi..!Jobban tennéd,ha inkább hokiznál válaszolgatás helyett.
Mindenki jobban járna.
De legfőképpen te.

Wagem 2014.02.05. 18:33:11

@dr kíváncsivagyok:
2010- ben hatalmas többséggel eltakarítottuk a libolsi mocskot.
Az idén sem lesz ez másként.
Csak most 4/5-re számíthattok.
Még pár ilyen Simon botrány,és be sem kerültök.
Hazátlanok.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.02.05. 18:47:21

@Wagem: Cigány farkán vagy pamutbojt.

Orbánnak Európa csak kényszerlakhely.
Vándorcigány nem szeret a fehérek közt.

Hazaólálkodik veled együtt az igazi lakhelyére, Indiába csatornapatkánynak.

Wagem 2014.02.05. 19:35:53

@a 17 éves Parker Schnabel:
Nem volt ma tanítás a kisegítő suliban pioneer?
De ha beverném a szádba a pamutbojtot,felakadna az a gülü szemed.
Útközben Ózd felé,ahol a putrid van.

Éhes_ló 2014.02.05. 19:40:22

Beszoptátok, no.

Szerencsére nem ez lesz az utolsó amit beszoptok.
Röhögve várom a következőt, pármillió magyarral együtt.

Mentek a levesbe libástól, elqróstól, bohócostól, szarházistól, gabriellástól, kuncekucustól.
Jó buli lesz!

Cirmos Cica 2014.02.06. 21:45:27

@elwood: Úgy legyen! Ám Olaszországban azért tudtak vádat emelni - az egyébként a mai napig nagyon népszerű- Berlusconi ellen, mert ott az ügyészség abszolút függetlenségét a maffia elleni küzdelem miatt lehetővé tették.

Nálunk pedig az ügyészség Orbán kezes báránya, csak a baloldal ellen emel vádat. Miért nincs nyomozás semmilyen mutyi ügyben?

Egyetlen ügyben nyomoztak, amikor 2013 tavaszán minisztérium államtitkárokat is bilincsbe vittek el. De hát az csak a jéghegy csúcsa.

Cirmos Cica 2014.02.06. 21:55:33

@Éhes_ló: Te fogod beszopni, ha hagyod az elmebeteg urad továbbra is még jobban elfajulni. Megy az ország a csőd felé, jövő hónapban már nem fog fizetést kapni, a devizahiteled a másfélszeresére nőtt 4 év alatt, a fogyasztási árak másfélszeresére nőtt. Ez a szerencsétlen Simon egy hülye, a te urad pedig egy profi tolvaj, aki milliárdokkal rövidíti meg mindannyiunkat naponta. Gratula nektek barmoknak!

Éhes_ló 2014.02.07. 08:20:12

@Cirmos Cica: cica, a poster által itt fent leírtakra és erre koncentrálj:
www.median.hu/object.d30af761-8a4d-46b6-a13c-e030e1ce7ab4.ivy
Megvolt?

Nos ha igen akkor most már tudod miért írom, hogy beszoptátok és mentek a levesbe.
Nem mellesleg buktor se sok időt kaphat mert amikor a süllyedő hajóról sorosék kiszórják a ballasztot azok pedig a birotkukban található dokumentumokat, abba buktorék is belezöldülnek, de ez most nem az a történet.
Most a komplett jobber oldal felhőtlenül röhög rajtatok és ebből tévesen vonod le a következtetést, hogy nekem bárki az uram lenne, akár elmegyenge, akár nem. (Bár ez ügyben érdemes lenne a krónikus gondatlanságban szenvedő, negyedmilliárdot családi bankszámláján "elnéző" és ezért(?) hamis vagyon és adóbevallásokat benyújtó haverotokat, vagy a túlmozgásos böszmét diagnosztizáltatnotok.
De tudod, amikor ilyen vidám napjaink vannak a jóvoltotokból, akkor szívesen elnézzük nektek, hogy a gerendát nem találjátok a saját szemetekben, a mi szemünkben fellelt szálkák mellett.)

Cirmos Cica 2014.02.07. 12:09:31

@Éhes_ló: Téged vertek gyerekkorodban és most éled ki a összes fóbiád? Ez nem egy verseny és nincs olyan mi és ti, csak mi vagyunk.
Miért osztod meg a magyar társadalmat? Miért gyűlölöd a másként gondolkodókat?

Ha pedig versenynek fogod fel, ha Orbán győz az neked pontosan olyan rossz lesz mint mindenkinek Magyarországon!
Orbánék akartak lövetni a tömegben, a székháznál ha nem tudnál róla. Olyan mélyen nem érdekled Orbánt, - miért írta alá sunyiban a Paksi erőművet és még sorolhatnám- csak te még elhiszed neki a meséit.
Lehet hogy még a szüleidnél élsz és a MAMA HOTELBEN a PAPA BANK pedig eltart, így érthető hogy semmi közöd a valósághoz.

Éhes_ló 2014.02.07. 14:46:15

@Cirmos Cica: tévedsz a magadfajták nem mi, hanem ti és a megosztásban nem maradtok el senkitől.
Nekem semmi nem rosszabb mint fletó alatt, bárr lehetne jobb is, de sem elqróban, sem libásban, sem a cimbijeikben nem bízok és ezzel még pár milliónyian így vagyunk (szerencsére).
A baromságaidat meg tartogasd a társaidnak - buktor még nem verett szét egy tüntetést se és nem zárt le egy közteret se állami ünnepeken, nem lövetett senkire.
A magadfajták megtették és mág tapsikoltatok is mellé, gúnyolódtatok az áldozatokon és a velük szolidaritókon.

Mint az írtam volt: buktor ugyan úgy megy a levesbe, mint ti, ez csak idő kérdése. Ti előbb, ő később.

csak egy néző 2014.02.07. 16:28:21

@Éhes_ló:
Mesélj már te kis sokat szenvedett vátesz, ki fog jönni "buktor" után??

Éhes_ló 2014.02.08. 20:03:26

@csak egy néző: szóltam hozzád, mesüge?
Nem emléxem rá.
De azért csak küldd el anyádat a húgoddal, a múltkor jól takarítottak a szopásuk után...

csak egy néző 2014.02.09. 01:02:05

@Éhes_ló:
Hogy is várhattam volna értelmes választ egy ilyen mesügéző, büdös, paraszttól és ezt pejoratíve értettem.
Menjél segíts a mesüge Peti fiúdnak a száddal.
pctrs.network.hu/clubpicture/1/7/5/9/_/16_szijjarto_petike_netezikgif_1759199_9238.gif

Éhes_ló 2014.02.09. 01:15:19

@csak egy néző: elvétetted a kérést mesüge.
Ez az anyád és a húgod dolga.
Olcsón csinálják, van amikor ingyen is.

Naga Jolokia 2014.02.09. 11:13:14

Mégis, nagyon úgy néz ki, huzamosabb időre, tíz-húsz évre, be kell rendezkednünk a Fidesz uralomra."
Jól látja a poszt írója a helyzetet. Ez lesz az igazi rendszerváltás,csak kicsit megkésve.
süti beállítások módosítása