Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Minket néznek bohócnak

2014.02.26. 15:13 | Proszektura | 19 komment

Címkék: bohóc őszödi beszéd Fidesz Eötvös Gábor Gréczy Zsolt TV ostrom

Ki ne emlékezne a 12 éve elhunyt Eötvös Gáborra, a híres aprótermetű bohócra, akitől rendre elvette a porondmester a hangszerét, de őt mindig elővarázsolt valahonnan egy újabbat, mondván: van másik!

A hazai politikai elitünk felfedezte a bohócjelmezt és ezt napi politikai célokra használja. Ám ezeknek még rendes hangszerük sincs, még egy fésű-duda sem, tehát nem is lehetne tőlük elvenni. De ha még lenne is, és elvennék is, akkor meg nem volna másik.

Egyáltalán az egész politikai establishment, baloldal és jobboldal együtt, cakkpakk, úgy ahogy van, egy elfuserált bohóccsapat hangszer nélkül.

És sajnos nincs másik.

Bal, jobb, bal, jobb, mennek a majmok… Mi meg ülünk körben és lessük őket a manézsban.

Most éppen az őszödi beszéddel szórakoztatnak bennünket, már megint.

Miközben persze nem győzik hangoztatni, hogy ez valójában figyelemelterelés a másik oldal részéről, ők szívesebben beszélnének sokkal fontosabb dolgokról, a Fidesz a rezsiharcról, a demokratikus összefogás meg Paksról, a mutyikról, a szegénységről. De hát, mit tehetnének, ha a média ezt kajálja…

Ahol figyelemelterelés van, ott figyelemelterelés van.

Pintér Sándor a hivatalos választási kampány kezdetén – mikor is máskor? – közzétett két imitt-amott kisatírozott korábban szigorúan titkosnak, majd titkosnak minősített titkosszolgálati tákolmányt, amire Bajnaiék kapásból azt mondták, meghamisított.

És persze elindult újfent a vita, és purparlé arról, a Gyurcsány igazság/hazugság-beszédet ki hozta nyilvánosságra, ki tudott róla, ki nem, stb.

És újra téma lett az is, hogy a Fidesz szervezte-e a TV ostromát, a gépkocsik felgyújtását vagy maga Gyurcsány, aki állítólag tett is olyan kijelentést akkoriban, hogy „ha ribillió és közte kell választani, a választópolgárok kisebb rosszként őt fogják választani.”

Gyurcsány közölte a kiszivárogtatók nevét Mesterházyval zárt borítékban, aki azt, állította, olvasatlanul ledarálta. Később Fletó már arról esküdözött, nem is tudja kik voltak.

Kósa Lajos is megint rajtavesztett szószátyár természetén persze.

Az ATV-ben elszólta magát, mondván: tudott a beszédről a megjelenése előtt, egyik miskolci barátja telefonon bejátszotta, és ő meghallgatta. Egy nappal később már a rádióban mindezt lazán letagadta, „nem nem, egy… nem ezt mondtam, azt mondtam, hogy tudtam, hogy van egy ilyen…”

A Hír24 a két szöveget egymás mellé rakta: „az internet népe gyönyörködhessen benne”.

Persze Gréczy Zsolt ATV-s szövegén is gyönyörködhetne ám „az internet népe”. Szerinte, ha a Miniszterelnöki Hivatal fel is ajánlotta a Népszabadságnak közlésre az őszödi beszédet, akkor abban "nyilván az a négy ominózus mondat, ami vihart kavart Magyarországon, biztosan nem szerepelt volna".

Ez a megjegyzés sokat elárul arról, hogy a DK egyik meghatározó személyisége mit gondol úgy általában a sajtószabadságról és a nyilvánosságról. Hogy mi tartozik a köznépre, s mi nem.

Salvador Dali mondta: „A bohóc nem én vagyok. De ez a szörnyeteg társadalom nem ismeri fel, hogy ki az, aki azért viselkedik komolyan, hogy elrejtse őrültségét.”

Ezek az öltönyös nyakkendős urak persze valójában mind rettenetesen komolyan viselkednek, nem festik orrukat pirosra.

És inkább minket néznének bohócnak.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr115833822

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kósa végleg összezavarodott 2014.02.26. 17:15:27

Nem elég, hogy az őszödi beszéd kikerüléséről Kósa 24 órán belül mást mond a Kossuth rádiónak mint az ATV-nek, bízva abban, hogy nincs átfedés a két célközönség között (ráfaragott, mert van), még egy holnap megjelenő nagyinterjúban is - hát, nem tudom ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.27. 10:38:31

"Miközben persze nem győzik hangoztatni, hogy ez valójában figyelemelterelés a másik oldal részéről, ők szívesebben beszélnének sokkal fontosabb dolgokról, a Fidesz a rezsiharcról, a demokratikus összefogás meg Paksról, a mutyikról, a szegénységről. De hát, mit tehetnének, ha a média ezt kajálja…"

Nem a média a kifogásuk, hanem, hogy a TÁRSADALOM kíváncsi erre. Megáll az ész ettől az indoktól.

Lucky Larry Silverstein 2014.02.27. 10:40:27

'Bal, jobb, bal, jobb, mennek a majmok… Mi meg ülünk körben és lessük őket a manézsban.'

Cseppet lemaradtál poszter, úgy 2006 óta nincs bal jobb

Szúrófény 2014.02.27. 10:42:49

7048 A remete levele:

unatkozom, hát írok neked arrúl, ami foglalkoztat! Szerintem, mi jön az elkövetkezőkbe! Elolvad a hó, de nem a bizalmatlanság, hogy jobb nem lesz. Kinyílik a hóvirág, de nem a népnek a szeme! Megjön a fecske, de nem a politikus esze! Feltámad a tavaszi szél, de nem jobb idő!
Meleg tán lesz, de nem olyan, hogy kiűzné őket a hivatalból. Pedig nagy a forróság, ha utálatukra gondolok! Meg hiába tennének másat, az is csak olyan, mint a többi! Falusi lakodalmas. Bitang banda, de jól játszik! Mi meg vonyíthatunk a muzsikájuktól, akár egy jobbikos fülű kutya! No de ez a virtsaft is elmúlik, mint a választás! Aztán majd szagolják a büdöset, ki milyen virágot választott! Mert, jót azt biztos nem tud! Mer olyan nincs! Gyenge szárú veres pipacs, csökkentést ígérő adó maximalista, füstőlőt lóbáló ájtatos népnyúzó, meg a magát másnak hazudó! Ja van még a jobbik jómadár, hogy valahogy ki ne felejtsem! Ezek szegényebbek észbelileg, mint az én gúnyám! De akkora önbizalmuk van, mint Torgyánnak a „monnjon le” mellénye! Azt is minden értelmesebb ember kiröhögte! De, maga esze szerint, senki olyan okos nem vót! Osztán mi lett belűle! Villája Budán! Egyéb hasznárul nem tudok! Veled mi van komám? Őrizd meg a pesszimizmusodat, meg a becsületet! Egyéb úgy se jut má a népnek! Közreadja: göre gábor

kvadrillio 2014.02.27. 10:55:01

Rájöttek az élet kialakulásának okára az univerzumban
Címkék: Tudomány és technológiák, Kommentárok, kutatás, élet bölcsője
Aljona Rakityina

23.02.2014, 16:58

A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz
Казахстан снимок космос небо земля НАСА
© Fotó: Flickr.com/NASA's Marshall Space Flight Center/сс-by-nc

Az orosz és olasz tudósok bemutatták az életnek az univerzumban való keletkezéséről végzett közös kutatásuk eredményeit a február 19-én, a moszkvai Olasz Nagykövetségen megrendezett konferencia keretében.
A dubnai Egyesült Nukleáris Kutatóintézet Sugárbiológiai Laboratóriumának igazgatója, Jevgenyij Kraszavin professzor és Ernesto Di Mauro, a római La Sapienza Egyetem professzora elmondták, hogy hogyan alkották újra a kémiai folyamatokat az összetett kísérletek során, amelyek a prebiotikus vegyületek kialakulásához vezettek az RNS zsír- és nukleinsavainak a formájában. Úgy vélik, hogy ezek alkotják az élő szervezetek kialakulásához szükséges ”fő építőanyagot”.

A vizsgálatokat meteorit mintákon végezték: nevezetesen a kozmikus eredetű anyagok a legaktívabb komponensek a szükséges kémiai szintézis megvalósításához. A tudósoknak a laboratóriumban a kozmikus feltételeket kellett szimulálniuk, hogy megérthessék, hogyan indul el a prebiotikus vegyületek kialakulásának a mechanizmusa. Ehhez a mintákat az Egyesült Nukleáris Kutatóintézet feltöltött részecskegyorsítóin tesztelték.

Többek között a tudósok jelenleg körülbelül 80 szerves molekulára bukkantak az űrben. A leggyakoribbak ezek közül a Hidrogén-cianid (HCN) molekulái. Amikor ez a sav vízzel érintkezik, formamid keletkezik. Ezt találják a kozmikus porban, az üstökösök csóvájában, és ebből keletkeznek nuklein- és zsírsavak, amelyekről ismert, hogy a sejtmembránok alapját képezik.

Kraszavin professzor elmagyarázta a közös olasz-orosz kísérlet lényegét:

A meteorit por formamidben történő besugárzását hajtottuk végre, majd figyeltük, hogy mi történik. Csak a formamid besugárzása bizonyos termékeket hoz létre, de a protonokkal történő besugárzás során mindent megkapunk, az RNS-t, különféle cukrokat. Minden elem meg van ahhoz, hogy felépítsük az információs makromolekulákat a kezdeti szakaszhoz, amely biztosítja az anyagcserét.

Ez pedig azt jelenti, hogy az élet a világegyetem teljesen különböző pontjaiban kialakulhatott egyszerre és különböző időpontokban is. Lehetséges, hogy az élet keletkezésének ezen folyamata ma is végbemegy.

Ernesto di Mauro professzor beszámolt az Oroszország Hangjának az elvégzett kísérletekről:

Az anyagcsere minden összetevője spontán módon alakul ki. Így nincs szükség az isteni gondviselésre vagy bonyolult kémiai folyamatokra. Az életet nagyon egyszerű megteremteni.

Az olasz és orosz tudósoknak köszönhetően még egy lépéssel közelebb kerültünk az élet keletkezésének titkához.

...hjahhh....HISZEN A FÖLDÖN IS MINDENT AZ ALKOTÓ EMBER TEREMT ! :)

kvadrillio 2014.02.27. 10:58:49

..MAJD ELKEZDENEK SZÉP, EGYFORMA, BETEGSÉG MENTES EMBERKÉKET TEREMTENI..., AKIKNEK A GON DOLATAIK IS EGY RUGÓRA JÁRNAK....:))))))

CSENDES 2014.02.27. 11:34:08

"Később Fletó már arról esküdözött, nem is tudja kik voltak."
Nos, csak a tárgyszerűség kedvéért. Nem arról esküdözött, hogy nem tudja, hanem, hogy nem tudja minden kétséget kizáróan bizonyítani. Nagy különbség.

Mária 2014.02.27. 11:45:10

"ők szívesebben beszélnének sokkal fontosabb dolgokról, a Fidesz a rezsiharcról, a demokratikus összefogás meg Paksról, a mutyikról, a szegénységről. De hát, mit tehetnének, ha a média ezt kajálja…"

A Fidesz most is a rezsiharcról beszél, a számos egyéb, ellenfelét támadó témák mellett.

A balosok bénultak le teljesen, de annyira, hogy már a saját szavazóik is őket ütik a lakossági fórumokon, amikre nagyritkán elmerészkednek.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.02.27. 11:50:58

Oda jutottunk a demokrácia 25. évében, hogy még a reggeli sz*rásunkról is több értelme van beszélni mint az úgynevezett magyar politikáról... :(

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.27. 12:08:17

@Mária: Az a balos bénultság már Őszöd óta tart, Fletónak nagyon sikerült felráznia őket...

nyuggernyúzó 2014.02.27. 13:19:18

Ennek a magyar társadalomnak erre van igénye. Nyugdíjemelés, rezsicsöki. Kit érdekel, hogy a születésszám folyamatosan esik?
Van 2 millió adófizető és 6 millió here. A 6 millió here demokratikusan kifosztja az adófizetőket. Ennek az ostoba magyar népnek van még maximum 30 éve, utána a 18 éven aluliak fele rejtett erőforrás lesz, majd ők megadják ennek a buta népnek, ami jár.

Balt 2014.02.27. 13:27:46

Mégis, mit gondoltak, hogy Gyurcsányt három és fél évnyi "haragszomrád" után a keblükre ölelve a losta 3. helyére teszik? Remélem, a ziránymutató commie mummyk (by Szily) elégedettek a Tárki eredményével (-8% a közös listának egyetlen hónap alatt a külön-külön pártokhoz képest), mert én nagyon. :)) Gyurcsány önmagában nettó -8%, ha hozzávesszük a DK utolsó, bejutás körüli, 5%-os eredményét, akkor -13%pont. Ennyit "hoz" Gyurcsány. Hajrá, lesz ez még így se! :)))

♔bаtyu♔ 2014.02.27. 13:31:53

A jobboldal csinál majmot Gyurcsányból. Pontosabban az magából a jobboldali média pedig semmi mást nem csinál mint komolyan veszi. Komolyan veszi az Öszödi beszédet is, amit elég nyilvánvalóan Gyurcsány hozott nyilvánosságra, Gyurcsány ugyanis simán van ekkora ripacs.

Valójában a jobbosokat nem érdekli ez a beszéd, én sem hallgattam meg soha, nem érdekel, ahogy maga Gyurcsány sem. Beszéddel ugyanúgy nem szavaznék rá, ahogy beszéd nélkül.

Azoknál van jelentősége, akik valamikor Gyurcsányra szavaztak. Miattuk van napirenden Feri beszéde.

A legutóbbi felmérés szerint 9% nőtt a Fidesz népszerűsége és nem a Jobbiktól vette el, mert az is ekkorát nőtt.

A társadalom szempontjából pedig az eredmények alapján nagyon jók Orbánék, tehát nem származik abból társadalmi kár, ha elszórakoznak Gyurcsánnyal.

♔bаtyu♔ 2014.02.27. 13:32:36

@nyuggernyúzó: Na most ha ez a buta nép a balliberálisokra szavazna, az a 30 év 15 lenne.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.02.27. 14:26:51

még épphogycsakkicsit kezdtek kampányolni, és már 18% az összefosás
az elvtrásak vajh mit éreznek? mi lesz a15%os küszöbbel..megugorják vajon?

kvadrillio 2014.02.27. 14:48:22

Jobbik: Ukrajna a polgárháború szélére sodródott, a kormánynak ki kellene használnia a helyzetet

"Jó lenne, ha a magyar diplomáciának lenne önálló véleménye a magyarság védelmében, nem pedig "egy ócska, atlantista, cionista lerakatként működne, mint ahogyan ezt most teszi" - fogalmazott Szávay István."

HJAHHH...MERT A MAGYAR KORMÁNYT CSAK A ZSIDÓ RENESZÁNSZ, A HOLOKAMU2014 EMLÉKÉV MEG A SZABADSÁG TÉRRE 16 MILLIÁRDÉRT FELÁLLÍTANDÓ RENESZÁNSZOZÓ ARKANGYALKA A SASSAL ÉRDEKLI.....:)..
Kollázs: Oroszország Hangja

Kollázs: Oroszország Hangja

A Jobbik szerint Ukrajna a polgárháború szélére sodródott, az erőszakos cselekmények Kárpátaljára is átterjedtek, de az ellenzéki párt arra kéri a kárpátaljai magyarságot, hogy ne üljön fel a provokációknak, és próbáljon meg kimaradni az eseményekből.

Erről Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetének vezetője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta: a kormánynak ki kellene használnia a helyzetet és határozottan fel kellene lépnie a magyarság érdekében. A menekültek fogadására való felkészülés helyett a kormánynak kötelessége lenne, hogy mindent megtegyen annak érdekében: egyetlen kárpátaljai magyarnak se kelljen elhagynia az otthonát - fogalmazott.

Szávay István felszólította a kormányt, hogy például az Európai Unión belüli nyomással és közös lépések elérésével lépjen fel a kárpátalja i magyar közösség védelme érdekében.

A jobbikos politikus szerint a magyar diplomácia "gyalázatosan szerepelt" az ukrán válság során, hiszen egyáltalán nem látszik a magyar érdekek védelme.

Jó lenne, ha a magyar diplomáciának lenne önálló véleménye a magyarság védelmében, nem pedig "egy ócska, atlantista, cionista lerakatként működne, mint ahogyan ezt most teszi" - fogalmazott Szávay István.

Forrás: MTI

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.27. 17:50:09

A Gyurcsány-Bajnai kormánynak és a tovaj segédeiknek, hamarosan végleg vége..

index.hu/belfold/2014/02/27/portik_a_kepviselok_maganeleterol_is_tud_ezt-azt/

"A dokumentumok szerint 2008-ban két alkalommal találkozott egymással Portik Tamás és – az alacsonyabb rangú titkosszolgálati ügynökökkel együtt megjelenő – Laborc Sándor.
Portik a találkozóról készüzl felvétel tanúsága szerint többek között azt mondta Laborcnak, hogy pénzt vitt a szocialistákhoz. Az ülésen erről is faggatták. Portik válasz helyett azt mondta, hogy lehet, egyszer majd úgy dönt, hogy mindent elmesél."
süti beállítások módosítása