Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az államnak is joga hülyének lenni

2014.03.11. 17:10 | Proszektura | 4 komment

Címkék: Gyurcsány Simicska Simon Gábor Zuschlag hamis útlevél

Nem tudom, jól teszi e Gyurcsány, hogy ilyen hévvel kampányol reggel, éjjel meg este, és hogy nap, mint nap, vele van tele a média. És ráadásul milyen a stílusa! Ahogy Orbán Viktorról beszél például, ahhoz képest még Daniel Cohn-Bendit is egy illedelmes bérmálkozó ministránsfiú benyomását kelti.

„Szélhámos”, „silány fickó”, „álnok, erőszakos gyarmatosító” – ezek még az enyhébb kifejezések közé tartoznak, amivel a miniszterelnököt illeti. Majd az igazmondásáról elhíresült ex-miniszterelnök felteszi a költői kérdést: „Miért hazudik Orbán kolléga?”

Hát én Gyurcsány helyében azért kicsit visszafogottabb lennék.

Mert itt van most megint ez a Zuschlag ügy is. Pontosabban a „Pártházból börtönbe” című könyv megjelenése. Ami szerintem cseppet sem tesz jót a DK elnök reputációjának.

Na, nem arra gondolok persze, hogy ez a börtönévektől frusztrált, kissé megzakkant ürge miket hord össze a „vidéki tuskó” Gyurcsányról és a többi egykori MSZP-és párttársairól.

Van azonban a Zuschlag ügynek egy olyan részlete, ami jól mutatja, milyen világ is volt az, amelyikben Gyurcsány Ferencnek hívták Magyarország első emberét.

Olvassunk bele Rajnai Attilának a Nol. hu-n megjelent „Zuschlag amnéziája” című írásába!

http://nol.hu/velemeny/zuschlag-amneziaja-1449417

Eszerint Zuschlag már nyolc hónapja volt előzetesben, amikor ötvenmillió forintot fizettek be a nevére kárenyhítésre, ám a bank a jogszabályi kötelezettsége ellenére nem jelentette a nagy összegű pénzmozgást, hanem teljesítette az átutalást. Az illetékes főügyészség vezetője a pénzmosás-gyanús ügyletről feljelentést tett a vám- és pénzügyőrségen, akik azonban nem nyomoztak, „határozatot az eljárás eredményéről nem küldtek a feljelentőnek.”

Ugye világos? Ha Rajnai igazat írt, akkor a bank nagy ívben tojt a pénzmosás elleni törvényi előírásokra, a fináncok sem tettek semmit a főügyészi feljelentés ellenére sem, majd utóbb a főügyészséget sem érdekelte, hogy leszarták a feljelentését.

És mindez bizony 2007 tájékán történt, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején…

Persze mielőtt még elkezdenénk jobban szörnyülködni az akkori balkáni állapotokon, nézzük meg, hogy Simon Gáborral szemben miért is történt most újabb gyanúsítás.

Simon egy saját személyi adatait tartalmazó, hamis bissau-guineai útlevéllel megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevéllel egy magyar banknál bankszámlát nyitott. Ez az ismerős állítólag egy nemzetközi körözés alatt álló úriember volt.

A magyar hatóságoknak, különösen a banknak és a pénzügyi ellenőrző szerveknek ez a tranzakció sem volt kicsit sem gyanús persze mindezek ellenére sem. Csak Simon pechjére a hamis útlevelet házkutatás során az ismerőse széfjében megtalálták.

Úgy látszik ebben az országban az az örökbecsű Simicska mondás, miszerint mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni, nem csak a magánembert, de időnként a bankokat, hatóságokat, végső soron az államot is ugyanúgy megilleti.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr625854446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.03.12. 07:38:31

Cusit futtató századvéges pubik csak a hazaáruló moszkovityák erkölcseit mutatják.Nem létező sikerek hazaárulás és mocskolódás amit 4 év alatt összehoztak.Neked meg böszme a probléma?Gratula az éleselméjűségedhez.

Pali papa és a negyven rab ló 2014.03.12. 07:39:34

Semmi különös. Simon önként kiválasztotta vezeklése színhelyét.

Bissau-Guineában a lakosság 61%-a analfabéta. Az ország kormánya szigorúan ellenőrzi az iskolásokat, hogy járnak-e iskolába. Csecsemőhalandósági ráta: 108,5‰.
A hőmérséklet átlaga: 26,3 °C.
Sárga láz, ma lária.
A Föld legszegényebb országai között tartják számon.

Satyala 2014.03.12. 08:10:58

"Hát én Gyurcsány helyében azért kicsit visszafogottabb lennék."
Miért is legyen visszafogottabb?
Talán stadion épül a kertjében?
Talán falopásban résztvevő traktorral fényképezték le a lányát?
Talán ő csinált Mészárosból 4 év alatt milliárdost?
Talán az ő nevéhez fűződik a trafik törvény?
Talán az ő nevéhez fűződik az állami földek botrányos szétosztása?
Talán bevezette a tandíjat?
Lehet folytatni a végtelenségig!
Ti is pörögtök az 50 milliós ügyön, de ti sem említitek a telefonbeszélgetést, ahogy az egész közmédia mélyen hallgat róla. Hiszen az az 50 másodperc többet árt a Fidesznek, mint amennyit az egész Zusclag ügy hoz.
Ti vagytok a közmédia magyar hangja a blogszférában!
Természetesen ti nem vagytok fideszesek, ezt elmondtátok már sokszor, de szerintetek is csak a Fidesznek van joga bárki ellen lejárató kampányt indítani, bárkit lehazugozni, papagájkommandóval évekig sározni! Selmeczy három éve nem tudott összerakni egy olyan mondatot amiben ne szerepelt volna a baloldal, vagy gyurcsánybajnai.
Még családi körben sem...! Gyurcsány átvette a stílust, és ez most fáj!
Nincs joga hozzá!
Inkább maradjon csöndben, ha már jót nem lehet elmondani Orbánról akkor rosszat ne mondjon!
Szerintem írjátok ki hogy: Fidesz Támogatói csapat

2014.03.12. 12:43:35

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!
Szent Ágostonnak az a sokszor idézett mondása, hogy igazságosság nélkül az állam is csak egy rablóbanda,
süti beállítások módosítása