Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Jupiterek, ökrök és a politikai reklám

2014.04.02. 20:43 | Proszektura | 1 komment

Címkék: ATV Magyar Nemzet Tv2 Hoppál Péter Stop.hu

„Egymilliós bírságot kapott az ATV, mert tudósított” – írta a 168óra online.

„Milliós büntetés az ATV-nek, az ellenzéki tüntetésről közvetítése miatt” – ezt pedig a Stop.hu-n olvashattuk.

Ebben a formában mindkét állítás méretes hazugság.

A magyar újságírás szokásos színvonala. Ki emlékszik itt már olyasmire, hogy „a hír szent…”

Ezek a médiumok komplett hülyének nézik az olvasóikat. Ezek?

A többiek is. Mind.

Párt hová tartozásra tekintet nélkül.

A jelen ügyben a két sajtóorgánum konkrétan abban csúsztatott, hogy a Nemzeti Választási Bizottság a bírságot nem a nagygyűlés élő közvetítése, hanem tiltott politikai reklámok sugárzása miatt alkalmazta. Ugyanis ahhoz, hogy egy kereskedelmi televízió politikai reklámokat sugározzon, be kellett volna jelentkeznie az előírt határidőig, február 15-ig, de ezt egyetlen érintett médium, vagyis az ATV sem tette meg.

Az egészen más kérdés, hogy ez a korlátozó szabályozás is egy irtózatosan nagy ostobaság. A kétharmados honanyák és honatyák megint hoztak egy rendkívül bornírt és betarthatatlan rendelkezést.

Mert ugye, ha egy idősebb úr azon sopánkodik a képernyőn, hogy Orbán eladta az oroszoknak a hazánkat, vagy egy eltakart arcú vállalkozó amiatt siránkozik, hogy a Fideszes maffia el akarja venni a vállalkozását, a trafikkárosultak mozgalmának képviselője pedig a trafik mutyit rója föl, akkor ez politikai reklám. Főleg, ha még néhány másodperces monológjukban ki is jelentik, hogy ezt egyikük sem hagyja, mondván: „Mert ez itt az én hazám!” S aztán még megjelenik egy felirat, és egyidejűleg felhangzik élőszóban is, miszerint „Most választhatunk. Április 6-án szavazzon a demokráciára. Szavazzon a kormányváltó összefogás jelöltjeire egyéniben és listán is!”

Ám ha ugyanezt egy ismert politikus vagy politológus teszi egy tíz-húsz perces unalmas tévébeszélgetésen vagy interjúban, akkor ez a Nemzeti Választási Bizottság szerint természetesen nem minősül reklámnak, hanem teljesen jogszerű magatartás. Hiszen ilyesmi miatt még nem bírságoltak senkit.

Vagyis ők is azt vallják, amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek.

Nem politikai reklám ezek szerint az sem, hogy Hoppál Péter Fidesz szóvivő úr ma reggel is hosszasan fecseghetett a Tv2 Mokka műsorában, és szidhatta az ellenzéket, mint ahogy nem politikai reklám az sem, hogy Németh Szilárd úr naponta tíz-tizenöt tévécsatornán fejtheti ki, hogy milyen áldás a Fidesz-kormány által biztosított rezsicsökkentés a magyar népnek, amit egyébként a gaz baloldaliak el akarnak venni.

Vagyis nekik tehát szabad.

Pedig mindketten jó nagy izék ők is. Még, ha Jupitereknek is képzelik magukat.

Nem tekinthetők politikai reklámnak továbbá, ha a Magyar Nemzet nevezetű rendőrségi szócső, mit sem adva állam- hivatali és szolgálati titkokra, naponta tudósít Simon Gábor újabb és újabb stiklijeiről, soha nem mulasztva el ezzel kapcsolatban Mesterházy és Gyurcsány állítólagos érintettségét is szóba hozni.

És persze nem politikai reklám ezek szerint az sem, hogy a köztelevízióból a nap huszonnégy órájában folyik a legprimitívebb kormányzati propaganda.

Jóllehet, ők sem Jupiterek ám.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr765891168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2014.04.03. 10:38:39

Kampányidőszakban szinte minden hír politikai reklám. Kivéve a felborult, kugyulladt, kiesett, kiömlött című semmitmondó híradótöltelékek.
süti beállítások módosítása