Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Paksi kérdőjelek

2014.04.14. 19:16 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás Tállai András Puskás Akadémia Paksi bővítés

Mi lesz Pakssal? Jogos a kérdés, mert egyre inkább úgy tűnik, Pakson valami nagy baj van mostanában.

Persze mi ennek a bajnak csak a jeleit látjuk, nem kötik az orrunkra, mi zajlik a színfalak mögött, de, hogy valami nagyon nem stimmel, az biztos.

A mind jobban szaporodó negatív előjelek ellenére a vezetők viszont hallgatnak. Egyre inkább úgy tűnik, hogy készek lemondani róla, és sorsára hagyják.

Persze még mielőtt valaki félreértene, elárulom, a paksi focicsapatról beszélek, miattuk aggódom. A szezon elején még igen szép eredményeket elérő gárda ugyanis már hosszabb ideje csak vergődik, a tabellán egyre lejjebb csúszik. jelenleg már kieső helyen van, csak a Kaposvárt előzi meg.

És ne legyenek illúzióink, nekik nincs egy mezőkövesdi Tállai Andrásuk vagy egy MTK-S Deutsch Tamásuk, aki a hónuk alá nyúljon. A Puskás Akadémiát meg már ne is említsük ebben az aspektusban, hiszen minden magyar ember tudja, hogy az ő kiesésük szóba sem jöhet.

Mert még csak az hiányozna, hogy miután Orbán miniszterelnök úr összegründolta nekik ezt a felcsúti ékszerdobozt a kertje végében, ők meg közben már biztos kieső leendő NB kettesként vívnák az első meccsüket a Pancho arénában a vidi ellen!

Ez naná, hogy nem történhet meg. Ez a magyar futball végét jelentené.

(Megjegyzem, vicces ez az Akadémia elnevezés, hogy a Puskásról már ne is beszéljünk. Ehhez a játékosállományhoz talán jobban illene mondjuk a Koplárovics Elemista Öregdiákok elnevezés vagy valami ilyesmi.)

Szóval, ami a lényeg, nagyon úgy néz ki, az MVM Paks az amelyik ki fog pottyanni a hazai első osztályból.

De ha már Paksról van szó, mégis csak érdekes kérdés az is, mi lesz a paksi atomerőmű bővítés sorsa, most így a Fidesz által megnyert választások után?

Sokan emlékszünk, a baloldal elkövette ugyanis azt a hibát is, hogy könnyelműen olyasmiket hangoztattak a választási kampány felfokozott, már-már hisztérikus hangulatában, hogy a nép az országgyűlési választások során valójában a paksi erőműről is szavazni fog.

Ahogy a 168óra online megfogalmazta 2014. február 3-án:

„Az Összefogás politikusai hangsúlyozták: április 6. nem csak a választás napja lesz, hanem népszavazás is Paksról. Unokáink jövőjéről. Döntenünk kell arról is: hová akarunk tartozni. Európához? Vagy despota uralkodók sötét birodalmaihoz?”

http://m.168ora.hu/itthon/paksi-atomeromu-bovites-tuntetes-orban-elllenzek-123322.html

Most persze, hogy a Fideszre közel egymillióval többen szavaztak, mint rájuk, erről a kvázi népszavazásról már mélyen hallgatnak.

Nem merik kimondani, hogy – elfogadva az ő logikájukat – a magyar nép ezek szerint igenis Paks orosz bővítésére szavazott, továbbá arra, hogy nem Európához akarnak tartozni, hanem inkább a despota uralkodók sötét birodalmaihoz.

Ami persze úgy hülyeség, ahogy van. A magyarok nem ilyesmikre szavaztak. A baloldali összefogás ebből tanulságul levonhatná, egy választási kampányban nem biztos, hogy célravezető hülyeségeket beszélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr576035277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása