Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kémkovács a negyedikről

2014.05.19. 14:22 | Proszektura | 8 komment

Címkék: választási kampány kém Jobbik Fidesz Orbán EU Kovács Béla

Az EU választási kampány vagy még inkább annak szinte teljes hiánya mutatja meg a maga pőre primitívségével, mennyire alacsony nívójú a hazai politikai élet.

Ahogy Biatorbágyról Budapest felé haladva elérjük a főváros határát, arra figyelhetünk föl, hogy tízméterenként Orbán Viktor bámul ránk lélektelen, erőltetett, művi vigyorral, a feje mellett pedig keresztben a rikító narancssárga felirattal: „Azt üzenjük Brüsszelnek: Tiszteletet a magyaroknak!”

Most ezzel van tele az ország.

Tulajdonképpen ez a szlogen a fő választási mondanivalója a Fidesznek.

Azért elég talányos ez az óriásplakát.

A miniszterelnök úr netán magát érti a „magyarok” alatt, vagyis azt vallja, mint XIV. Lajos? Hogy az állam – a magyarok – én vagyok? És valójában az ő személyének járó tiszteletet kéri számon Brüsszelen? Vagy lehet, hogy éppen ellenkezőleg, ez egy önkritikus felhívás, és saját magát szólítja fel arra, hogy adja meg a kellő tiszteletet az országa népének? És ezt üzeni meg bűnbánóan Tavareséknek?

Mert valljuk be, részéről ez a tiszteletadás a népe felé bizony időnként hibádzik. Amikor teljesen hülyének, dedósnak néz bennünket. Amikor például kikéri a véleményünket abban, hogy kevesebb rezsit fizessünk-e pár ezer forinttal, de esze ágába sincs megkérdezni bennünket arról, hogy kössön-e az oroszokkal több-ezermilliárdos kölcsönszerződést, és építsen-e atomreaktorokat.

Szóval körülbelül ennyiben merül ki a Fidesz EU kampány. Meg, hogy átragasztják a korábbi plakátjaikat, azzal egészítve ki, hogy újra csak a Fidesz!

Ami már csak azért is érdekes, hogy megint úgy tesznek, mintha a KDNP nem is létezne.

Vagyis írhatnák a plakátjaikra akár azt is, több tiszteletet a KDNP-nek!

De annak a feliratnak még inkább lenne időszerű realitása – éppen a miskolci cigányexport kapcsán, hogy tiszteletet a romáknak!

Most, hogy a Jobbik megerősödött, olyannyira, hogy a közvélemény-kutatók egy részénél már a második helyre rukkolt elő, úgy tűnik, hogy ők is jobban a Fidesz célkeresztjébe kerültek. Az MSZP-nél megszokott mutyi vádak azonban az ő esetükben egyelőre még nem működnek.

Ezért velük szemben más területeken próbálkoztak.

Amikor a vajdasági magyarok vezetőjét a Kossuth téren leköpdösték, a köztársasági elnök erről napokig tudomást sem vett, (az eset a múlt hét keddjén történt, de) neki csak pénteken jutott eszébe ezen felháborodni és farizeus módon rátolni az egész botrányt és következményeit a Jobbikra.

Aztán jött ez a Kémkovács Béla a negyedikről, az ő szupertitkos kémügyével. Nem tudhatjuk, mi a konkrét vád, de a lényeg, hogy Orbán viszont (saját nyilatkozata szerint) tudja.

Az azért felmerül bennem, hogy milyen lehet annak az EU-nak a titokvédelme és biztonsága, amelyiket egy (Kém)Kovács Béla a negyedikről képes reálisan veszélyeztetni?

Mondjuk, jelentette Moszkvának, hogy Martin Schulz mit szokott reggelizni? Vagy ő volt az, aki megfigyelte Deutsch Tamás nagymamáját?

Végül is nem tudjuk persze, hogy ez a kém ügy miként fog zárulni. Mindenesetre mostanában azért elég pikáns dolog éppen a Fidesz részéről a Jobbik orosz kapcsolatainak a feszegetése.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr826180896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.19. 15:06:13

Komolytalan. Egytérteni valamivel nem jelent kémkedést.

_most_ 2014.05.19. 20:34:42

Ha Orbán azt mondja kém, akkor biztos, hogy kém, Orbán sose hazudik. Elszomorító, hogy a hazaáruló baloldaliak után, már a jobboldaliakban se lehet bízni, még szerencse hogy itt van nekünk a fidesz, mely csakis az ország érdekeit tarja szem előtt és megvédi a nyugdíjakat a kémektől :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.19. 20:47:42

mi vártunk azután, hogy az országgyűlési választás is csak a simonlopott témáról szólt?!

ephart 2014.05.19. 21:01:06

szerintem amiatt amit most Orbánék művelnek a Jobbik sikeresebben fog szerepelni az EU választáson a vártnál

Krisz11 2014.05.19. 21:55:28

Ha a fidesz propaganda gépezete beindul, akkor ugyancsak kapaszkodni kell majd a jobbiknak, hogy megmaradjon.

Nagy hibát követett el a jobbik, mikor azt hitte hogy a kutyás/cicás kampánnyal majd minden rendben lesz, nem kell semmit csinálni, a régi radikálisokkal meg szakított.
1-2 ilyen (szerintem kamu/propaganda) kovács ügy, és a mérsékeltek otthagyják mint a szél.

nandras01 2014.05.19. 23:24:47

@ephart:
sajnos van rá esély...

Doberdo 2014.05.20. 09:58:06

Amennyiben a Jobbik-ban vannak kémek, úgy lehetnek kémek a Fideszben is. A két párt között az oroszokkal való barátkozás
témájában semmi különbség nincs!

Szúrófény 2014.06.13. 05:41:14

@_most_: A magyar ma se tudja! "A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."
Cicero Kr.e. 106 – Kr.e. 43)
Mindegy melyik "ódal"!
II. VILMOS NÉMET CSÁSZÁR
"Egy zsidó nem lehet igaz hazafi. Ő valami más, olyan, mint egy káros rovar. Őt el kell különíteni, olyan helyen tartani, ahol nem csinálhat bajt
süti beállítások módosítása