Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A mi emberünk nem rasszista

2014.07.05. 11:58 | Proszektura | 1 komment

Címkék: cigányozás Miskolc Debreczeni József Pásztor Albert

Debreczeni József közíró és DK-s politikus megmondó-ember szerint Miskolc baloldali közös polgármester-jelöltje nem rasszista, soha nem is volt az, legfeljebb „helyenként kellő empátia nélkül, pontatlanul, rosszul fogalmazott.”

„Minden, amit a múltban tettem bizonyítja, hogy számomra a legfontosabb érték az Ember. Az embernek pedig jogai és kötelezettségei is vannak egy társadalomban.”

Ezek már a volt rendőrkapitány gondolatai annak a napokban kiadott közleménynek az elejéről, amelyet az MSZP honlapján tettek közzé.

Ismerős szavak ezek. Aki élt a képmutató Kádár rendszerben, gyakran hallott ilyesfajta közhely-lózungokat. Legfőbb érték az ember (pontosabban az Ember, ahogy Pásztor is írta), harsogták a bürokraták, miközben az ország rokkantakkal, alkoholistákkal volt tele, s nálunk történt a legtöbb öngyilkosság. A jogok és kötelezettségek is vannak dumát pedig leginkább a cigányokkal szemben használták.

De ez még persze nem rasszizmus.

Rasszizmus sokak szerint az volt, amit dr. Pásztor főkapitányként mondott. S amit most ebben a közleményében megkísérelt kimagyarázni.

Lássuk, hogyan sikerült neki!

„Ha 2009-es mondataim ezek ellenkezőjére adtak okot, akkor én fogalmaztam rosszul. Ezt őszintén sajnálom. Azt azonban muszáj megértenünk, van-e a szociális helyzeten túlmenően valamilyen mélyebb, föltárható oka annak, hogy azokat a bűncselekményeket, amelyek a lakosság közbiztonság-érzetét leginkább befolyásolják, jelentős arányban követik el olyanok, akiket a közvélekedés romáknak tekint.”

A baloldali polgármester-jelöltnek ezúttal sikerült oly burkoltan cigányoznia, ami már művészet. Mert ma már nem olyasmit állít ám például, hogy a köztéri rablásokat cigányok követik el. Hanem, hogy a lakosság közbiztonság-érzetét leginkább befolyásoló bűncselekményeket követik el jelentős arányban. Na, és persze nem a cigányok, hanem olyanok, akiket nem ő, hanem az a fránya közvélekedés tekint ci… akarom mondani romáknak.

Azt viszont nem fejti ki részletesebben, hogy vajh mégis mi lehet ennek a szociális helyzeten túlmenően az a bizonyos mélyebb föltárható oka? (Netán az, hogy a vérükben van az ilyesmi? Vagy rossz az, aki rosszra gondol!)

Mindebből kétségtelenül megállapíthatjuk, sokat fejlődött a doktor úr a pc-t (politikailag korrektséget) illetően, amely cizelláltság aztán a közleményében már ott jut el a végső magaslatokra, amikor úgy fogalmaz, miszerint „Hiszem, hogy mindenki, aki véleményt formál, formált jelöltségemmel kapcsolatban előítélet-mentes és felelős döntés hozott. Mindemellett úgy gondolom, további párbeszédre van szükség azokkal, akik nem Miskolcon élve, engem nem ismerve tették mindezt.”

Vagyis még ő kéri számon az előítélet-mentességet és felelős döntést a jelöltségéről véleményt formálóktól, akik nem Miskolcon élve, őt nem ismerve pofáznak bele a dolgokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr556474987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2014.10.14. 04:52:35

Történelmi Film a You-Tube-on: Jud süss!
süti beállítások módosítása