Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kaszting mindhalálig

2014.11.25. 13:37 | Proszektura | 1 komment

Címkék: kétharmad időközi választás Veszprém Bokros

Mint tudjuk, jövő februárjában időközi választásokat tartanak Veszprémben.

Miután a Fidesz az elmúlt négy évben sikeresen bebetonozta magát a hatalom valamennyi szegmensébe és ellopott már mindent, ami ellopható, valamint sikeresen kistafírozta klientúrája arra érdemes és érdemtelen tagjait is, nagyon úgy néz ki, hogy igazából csak szimbolikus, jelképes súlya lesz annak, hogy ki nyeri a választást, s megmarad e a kormányzó pártszövetségnek kétharmada Navracsics távozása után is.

Holott a tét valójában igenis óriási. Ez a voksolás nem fog kevesebbről szólni, mint arról, hogy sikerül e a hazai baloldalnak – vagy ahogy ők előszeretettel nevezik magukat – a demokratikus ellenzéknek végre összeszednie magát, vagy tovább erodálódik, züllik egészen a megsemmisüléséig.

Félek, hogy ez utóbbi fog bekövetkezni.

Félek, hogy ismét a szokásos forgatókönyv fog Veszprémben is megvalósulni.

Gőgös Zoltán MSZP alelnök nyilatkozata szerint ez nem csak veszprémi, hanem országos ügy, ám azt még nem tudta megmondani, hogy a baloldali pártok külön vagy együtt indulnak-e, de, mint mondta, arra törekszenek, hogy „minél szélesebb támogatása legyen a jelöltnek.”

Tehát természetesen a következő hetekben, hónapokban megint mindenki az összefogás szükségességéről szónokol majd, miközben a színfalak mögött (vagy még előtt is) beindul a marakodás. szoci, DK-s vagy Együtt PM-es legyen a jelölt.

Aztán beindul a már szokásos ötletelő kasztingolás is, lázasan kutakodnak majd olyan jelölt után, aki feltételezésük szerint kellően ismert és elismert, kellően karizmatikus egyén.

De félő, ilyet nemigen találnak.

A „jól értesült” sajtóban pedig persze szintén megint elkezdődik majd a találgatás, nevek röpködnek.

Iskolaigazgató, kisvállalkozó, operaénekes volt KGB-s, ilyesmi.

Bizonyára bedobják a szokásos nagy „országos” neveket is. Talán még Bokros is szóba kerül majd. (Remélhetőleg a szocdem Schmuck Andor viszont talán mégsem.)

Szóval nagy a Veszprém állatkertje.

Aztán valamikor február elején bekövetkezik a szokásos „kapuzárási” pánik és hirtelen ráböknek valakire, aki éppen a válságstáb környékén téblábol, hogy hát akkor legyen ő. Ha szerencséjük van, az illető kiválasztott egyén nem teljesen ütődött, és mondjuk nem fogja magát és unokáját jeges vízzel nyílt színen nyakon önteni, és nem beszél majd hülyeségeket sem arról, hogy az ő értelmi képességei miként viszonyulnak valamelyik háziállatéhoz.

A választáson pedig sikerül is megszereznie a harmadik helyet a Fidesz és a Jobbik mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr356931677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.25. 14:09:19

Nem szabad nyernie ott a ballibeknek. Ez ugyanis meg fogja állítani megsemmisülésüket. Nyerjen a Fidesz, a Jobbik, vagy az LMP, mindegy, de ne a ballib.
süti beállítások módosítása