Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Bayer, aki megvédi Orbánt

2014.12.04. 14:52 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Bayer McCain fasiszta diktátor

Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban nyílt levelet írt McCain amerikai, arizonai szenátornak, s őt a szokásos bayeri stílusban együgyű, háborús plakátra való kőbunkónak nevezte.

Gondolta, egyszer s mindenkorra elveszi McCain kedvét attól, hogy az ő barátját, Magyarország miniszterelnökét, sértegesse. Titkon talán még abban is reménykedett, hogy írásával kisebb politikai vihart is kavarhat Amerikában, netán még a magyar diplomácia ottani képviselőjét is berendelik majd a Fehér Házba e miatt.

Bayer nyílt levelében, a szokásához híven, hosszasan fitogtatta alcsúti műveltségét (nagy emberektől kölcsönzött okosságok zagyva felsorolását), írása ütősnek szánt poénjaként pedig hivatkozott a Libertarian Today-ra is, amelyből egy a szenátorra vonatkozó megjegyzést citált. S tette mindezt egy olyan McCain-hez intézett kérdéssel felvezetve, miszerint: „Emlékszik, mit írt önről a Libertarian Today nemrég?”

A nemrég ugyan kissé sántít, hiszen az inkriminált szöveg több mint három évvel ezelőtti.

Az általa idézett rész ez volt:

„Neo-fascist McCain says constitutional, due process protections for American citizens should be suspended because terrorism exists.”

Aminek az értelme még egy feketén vett nyelvvizsga-bizonyítvány birtokában is könnyen felfogható.

De ugyan mi fán terem ez a Libertarian Today? Valami nagy példányszámú világlap lenne?

Nem, nem, ez egy blog, egy jelentéktelen blogocska, amelyiknek, hogy tisztában legyünk az irányultságával, szellemiségével, egyik írásából én is idéznék egy kisebb részletet:

„Jewish Zionists, now the richest elites in the country, are integral to today's imperial machinations in particular because they dominate mass media, they are cohesive, racist, and disciplined in their Zionist agenda, and they truly believe themselves to be an entitled, chosen race.”

Túl magas szintű nyelvtudás bizony ennek megértéséhez sem kell. Talán ezt még Vida Ildikó is képes lenne lefordítani.

Szóval egy ilyen antiszemita világlátású, a zsidók összeesküvéséről és világuralmáról értekező blogot idézget előszeretettel Bayer Zsolt McCain szenátor dehonesztálására. Amelynek láttán még a Kuruc.info szerkesztője is tuti, hogy megnyalná a szája szélét.

Persze tény, hogy Magyarországon sokak szerint – több ellenzéki vezető szerint is – McCain szenátor kissé tényleg elvetette a sulykot akkor, amikor Orbánt fasiszta diktátornak nevezte, aki ágyba bújik Putyinnal.

Ugyanis szerintük sem tekinthető Orbán kimondottan fasiszta diktátornak.

Nekem árnyaltabb véleményem van minderről. Bayer cikke ugye azzal kezdődött, hogy nyíltan megvallotta, a miniszterelnök a barátja, azon kevés emberek egyike, akikkel elmenne a háborúba is. (Vajon miért pont a háború jutott eszébe?)

Mindenesetre erről a barátságról egy magyar közmondás jut eszembe. Madarat tolláról, embert barátjáról. Vagyis: birds of a feather flock together.

A logika innen kezdve már nagyon egyszerű.

Hisz tudjuk, Bayer Zsolttól nem állnak messze a neofasiszta nézetek, ezt újságcikkeiben már, zsidó és cigányellenességével, többször is bizonyította.

És, ha ilyen a miniszterelnök barátja, akkor miben más ő maga?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr456957095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása