Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A bárányok hallgatnak

2014.12.27. 12:37 | Proszektura | 40 komment

Címkék: Orbán Viktor Tiborcz István Vida Ildikó André Goodfriend

Készséggel elhiszem ennek a Vida Ildikónak, hogy André Goodfriend és rajta keresztül az amerikai hatóságok teljesen igaztalanul bántják. Készséggel elhiszem, hogy szó sincs itt semmiféle korrupcióról az ő esetében sem. Ez a vád csak az amcsik gonosz manipulációja Orbán hatalmának megdöntése végett.

Mint ahogy készséggel elhiszem, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester sem Orbán, hanem az Isten segedelmével gazdagodott meg az állami megrendelésekből véletlenül éppen abban az időszakban, amikor a haverja és földije lett a miniszterelnök.

Elhiszem azt is, hogy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége is kis kócerájból teljesen véletlenül éppen akkor vált többszörös milliárdos nagyvállalkozássá, az állam megrendeléseiből, amikor az após lett kétharmaddal az ország első embere. De nincs okom kételkedni abban sem, hogy Pintér rendőrei helyesen és törvényesen állapították meg, Tiborcz nem lopott fát Csabdi-Tükörpusztán, a Tiborcz Lovas Klub mellett. (Legfeljebb a traktorja.)

Elhiszem, hogy rokoni, baráti segítségek révén éppen az utóbbi években gyűlt össze annyi pénze Szijjártó Péternek, Lázár Jánosnak, Rogán Antalnak, Kósa Lajosnak és a többieknek, hogy villákat vásárolgassanak, vadászgassanak, világkörüli utakon vegyenek részt, stb.

Elhiszem én talán még azt is, hogy Habony Árpád teljesen ingyen osztogatja kormányzási tanácsait a miniszterelnöknek, továbbá az imént felsorolt uraknak, s az ő esetében is csak a vak véletlen műve, hogy szemmel láthatóan még a bőre alatt is pénz van.

Ámde azért valamit még sem értek.

Mint tudjuk, Vida Ildikón kívül még legalább további öt személy került fel az amerikai tiltólistára.  Aki nem került rá, azok közül már több is jelentkezett, s kikérte magának a feltételezést, ám az a bizonyos öt, aki tényleg rajta van, a mai napig hallgat, mint a csuka. Vajon miért?

Pedig még azt is hinni vélem, hogy ők is talpig becsületesek, patyolat tiszta a lelkük, rendszeresen járnak templomba is, és ha néha mégis elkövetnek apróbb stikliket – torkosság, kiabálás a gyerekkel, elfelejtkezés az esti imáról, ilyesmi – amint lehet, haladéktalanul meg is gyónják, a penitenciaként kirótt öt-tíz miatyánkot pedig szorgalmasan azon nyomban letudják. És bár a munkahelyükön napi tíz tizenkét órában a lelküket is kiteszik a nemzet szolgálatában, a vasárnapjaikat pedig nem a multik züllött plázáiban, hanem a családjuk körében töltik, és ha mégis vásárolnak, csakis hazai boltból hazai termékeket vesznek.

Ha engem tiltottak volna ki, ártatlanságom tudatában én biztos fel lennék háborodva, s kikérném magamnak ezt az inszinuációt.

Viszont az érintett hölgyek és urak, bár ártatlanok, mint a ma született bárány, mégis hónapok óta mélyen hallgatnak.

Vajon miért?

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr97013957

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősít a liberális baloldal január másodikán? 2014.12.28. 12:16:29

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december 16-án Ukrajnából. Ukrán kísérőjük a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján állítólag lelőtt két ukrán tisztet, akik nem akarták engedni a...

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.12.28. 12:11:59

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a tízet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan előnyhö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2014.12.27. 18:50:56

Miért, miért?

1, Mert szerény ember nem dicsekszik az erényeivel.
2, Nem akarnak a hanyatló USA-ba utazni
3, Nincs tolmács a közelben

s 2014.12.28. 01:46:44

"Vajon miért?"

Ők úgy vannak ezzel a dologgal, mint az amerikai külügy. Rábízzák a remek magyar szakembergárdára, hogy nyomozzák ki a bűncselekményeket, már ha vannak ilyenek egyáltalán. Mert védekezni nincsen mi ellen. Vádak nem hangzottak el, tehát a vádakat cáfolni ezért lehetetlenség. Az amerikai külügy mindössze annyit állított, hogy korrupciós ügyekben vettek részt a magyar állam hivatalnokai, ezért őket az USA területén nem látják szívesen. Ez éppen annyira nem vád, mint ahogyan az sem elmeorvosi szakvélemény, ha azt mondom, hogy szerintem orbán egy üldözési mániában szenvedő, gyengeelméjű alak. Én nem vagyok ugyebár elmeorvos, az amerikai ügyvivő pedig nem ügyész. Ettől függetlenül lehetséges, hogy egyikünk sem jár túlságosan messze az igazságtól.

Bak Fitty 2014.12.28. 03:08:37

Ahogyan orbánék viszonyulnak a kitiltási botrányhoz, abból csak egy dologra lehet következtetni. Nevezetesen arra, hogy az egész fideszes "elit" egy nagy rakás... Alapintelligencia, általános műveltség, diplomáciai érzék nélkül. Egy olyan zavaros történelmi helyzetben dobta felszínre őket (mint később kiderült: politikai ürülék gyanánt) a változás, amelyről még a nem túl nagy kaliberű Antall is úgy gondolkodott: "Tetszettek volna forradalmat csinálni". Nos, ez a politikai ürülék viszi manapság végzetes romlásba a megint magára maradó, minden szempontból leszakadó Magyarországot. Emberek! Tessenek már forradalmat csinálni, mielőtt országunkat végképp ellepi a sz@r!!!

Miklós Berke 2014.12.28. 05:33:52

@Bak Fitty: Teljesen igazad van, selejtesek a javából !

városi fiú 2014.12.28. 06:18:17

A másik öt az Orbán család ?

lavór 2014.12.28. 07:40:17

Majd a Vida-botrány után szivárog ki a következő név. Vida volt a legkisebb hal. Így a következő névnél nagyobb durranást várok.

brumeszkosz 2014.12.28. 08:23:47

Nem lesz következő botrány. vida cigány asszonyt esetleg beáldozzák és a többi öt aki szerintem mind kormány tag szépen megússza!!! A sok fidesznyik meg egy idő után elfelejti az egésszet, a többi birka ( az ellenzék) meg szépen lenyugszik és az egészország tovább süllyed a szarba aminek a tetején orbán cigány uralkodik.

Netuddki. 2014.12.28. 09:05:49

Hinni a templomban kell...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.28. 09:21:17

Tipikus koholt per az egész kitiltási ügy. Nincs mit foglalkozni vele.

Ali Lali 2014.12.28. 09:23:02

Hát mondjuk abból a felhozatlból ami nálunk van, nem volt nehéz hat embert kiválasztani./Vagy éppen hogy nagyon nehéz volt, ha valamilyen szempontok, illetve szelekció alapján történt./ Nos én ezekre a szempontokra lennék kíváncsi.Vagy csak véletlenszerüen választották? Mert korruptabb, illetve nagyobb összeget lenyúló embert többet is lehetne mondani mint Vida. Akkor miért éppen ök?
Mi van /lesz/ a többivel akik hallgatnak? A magyar szolgálatok még azt sem tudják kik ök vagy nagyon is tudják az illetékesek, és ezért a huszti? Már megint hülyének néznek minket!

2014.12.28. 10:28:42

Amint már előtte is mondtam: ha kiderülne, hogy ki a többi kitiltott, az adófizetők egyből levágnák, hogy igaz, amit a jenkik mondanak. Csak szólok: ma már a köznép jó része is név szerint fel tudja sorolni a legismertebb áfa-csaló gazembereket. Nem véletlen, hogy a maffiának nem érdeke vizsgálódni, mint ahogy nem érdeke az ügynök listákat nyilvánosságra hozni. Vajon az olajszőkítési ügyeket miért titkolják továbbra is? Kétharmaddal simán fel lehetne oldani a titkosítást, hadd lássuk, hogy a gaz kommunista liberális bagázs hogyan csinálta az évszázad rablását. Kinek nem áll érdekében?

2014.12.28. 10:31:32

@maxval bircaman szerkesztő: " Tipikus koholt per az egész kitiltási ügy. Nincs mit foglalkozni vele."

Ahhoz képest elég sokat foglalkoztok vele, így teljesen meggyőztél arról, hogy igaz.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.28. 10:43:49

@Jules Verne:

Én az ügy mögöttes jelentésével foglalkoztam csak.

Pan Modry 2014.12.28. 10:44:33

goodfriend mondta hogy a lista bovulni fog, remelem a kovetkezo szemelyeknek berelt helye lesz rajta:
Lazar es csaladja
Rogan es csaladja
A teljes Orban es Tiborcz csalad
Az a down koros nyuggervero Habony es a fattya
Gfg es heim
Szijjarto es a tolvaj csaladja

Pan Modry 2014.12.28. 10:46:48

@maxval bircaman szerkesztő:
Az usa szarra fogja szedni a ruszkikat, remelem az olajar megjobban osszeomlik es a ruszki gdp per capita majd albania szintjen lesz.

Az EU es az USA a jo, a ruszkiknak meg oda kell csapni!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.28. 10:48:17

@Pan Modry:

Ne reménykedj, mint Napoleon és Hitler, nekik se jött be. A keresztény atomhatalom legyőzhetetlen.

profilo 2014.12.28. 11:04:36

@Pan Modry:

Egybites világképed pont olyan,mint az agyhalott fideszeseké...
Semmivel sem vagy jobb náluk,semmiben sem különbözől tőlük.

profilo 2014.12.28. 11:08:38

@Pan Modry:

Biztos halálra rémültek mind.
Jóbaráték kitalálhatnának már valami eredetibbet is,mint kitiltani olyanokat,akik nem is akarnak az USA-ba menni.
Az említettek szarnak a korrupció vádjára,hisz ezt itthon is megkapták elégszer.

Larry Silverstein 2014.12.28. 11:11:59

@Pan Modry: 'goodfriend mondta hogy a lista bovulni fog'

Azt is mondhatta volna hogy már most 6 millióan vannak rajta pont annyit tudnánk mint most.

conchita 2014.12.28. 11:25:31

@maxval bircaman szerkesztő: Mi van te seggnyaló? Milyen az idő Bulgáriában? Mikor évülnek el az ügyeid?

conchita 2014.12.28. 11:26:29

@profilo: "Jóbaráték kitalálhatnának már valami eredetibbet is,mint kitiltani olyanokat,akik nem is akarnak az USA-ba menni."
Te hülyegyerek! Ez egy diplomáciai lépés.

conchita 2014.12.28. 11:28:09

@maxval bircaman szerkesztő: "A keresztény atomhatalom legyőzhetetlen. "
- Aha. Melyik ország is bomlott fel 1991-ben?

"A végső lépés 1991. december 8-án történt, amikor Oroszország, Ukrajna és Belarusz hivatalosan megállapodott egymással a Szovjetunió megszüntetéséről (ez az úgynevezett Belavezsai Megállapodás, a tárgyalás helyszínéről a belarusz-lengyel határvidéken található Belavezsai erdőről elnevezve), majd ezt követően december 12-én Oroszország is kikiáltotta a függetlenségét a Szovjetuniótól, ezzel - paradox módon - de jure a szovjet szövetségi intézmények székhelye a szövetségen kívülre került. December 21-én 10 volt tagköztársaság és még formailag egyetlen meglévő tagköztársaságnak számító Üzbegisztán képviselői kimondták a Szovjetunió megszűnését, s megállapodtak, hogy nemzetközi jogi szempontból a Szovjetunió örököse kizárólag Oroszország lesz. (A megállapodáson Észtország, Grúzia, Lettország, Litvánia nem volt jelen, mivel ők nem tartották magukat jogilag a Szovjetunió volt részeinek.) Gorbacsov december 25-én televíziós beszédben hivatalosan is lemondott az akkor már de facto nem létező szovjet elnöki tisztségről. A szovjet parlament utolsó ülésére december 26-án került sor, amikor a parlament feloszlatta magát és 1991. december 31-i dátummal kimondta a Szovjetunió megszűnését."

profilo 2014.12.28. 11:39:14

@conchita:

:DDDD
És milyen gyenge,milyen hatástalan!

Marques 2014.12.28. 11:42:22

Kétségtelen politikai húzás áll az amcsik tettében. De ez csak egy enyhe figyelmeztetés, hogy nem tetszik az, ahogy egy EU-s ország az oroszokkal bratyizik.

Az amcsik sem különbek egy dekával sem az oroszoktól, ezzel is jó tisztában lenni. Éppen lesz@rnák Orbánék korrupcióit -tele az ország ezzel-, ha nem bratyiznánk a ruszkikkal, mint geopolitikai ellenféllel.

Ebben igazuk van Orbánéknak, de ettől függetlenül a korrupció a velejéig hatotta az országot a FIDESZ vezetésével. Csak sokkal pofátlanabbul teszik, mint az MSZP-SZDSZ tette azt.

Larry Silverstein 2014.12.28. 12:00:40

@Marques: A Porsche gyártya Puzykinnak a páncélótót. Akkor nem vesznek az usába porsét?

Marques 2014.12.28. 12:15:47

@Larry Silverstein:

Értem amit mondasz, de azért egy német, angol, francia, olasz gazdaság érdekeit kontra USA ne hasonlítsd össze Magyarországgal. Nem említhető egy napon a két érdekszövetség. Az afganisztáni háborúban is részt vettek német szövetségesek, pedig elvileg Németországnak ez tilos lenne a 2 világháború után.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.28. 12:16:14

@conchita:

Nagyon helyes, a nyugatos Szovjetúnió megszűnése tette lehetővé a keresztény Oroszország kibontakozását.

Kobaki 2014.12.28. 12:28:09

@maxval bircaman szerkesztő:

Remélem, te újságírónak számítasz, és a nemzeti hugyozás bevezetése után eltűnsz a netről. Mer magadtól ennyire hülye nem lehetsz!

Macropus Rufus 2014.12.28. 12:37:17

Habonyi is a listán van.

De felesleges találgatni, meg lett mondva, hogy ez a lisa még csak az 1.0-ás verzió. Fog ez még bővűlni olyan emberekkel akik pl. jogerős elmarasztaló bírósági ítélettel bírnak.
Ilyen pl. Habonyi is akit 2 ember sérelmére elkövetett garázdaság miatt 2 évre ítéltek (x évre felfüggeszutve) Gy.k. a fasszopó levert két idős embert az egyik ráadásúl ewgy nő volt.

"2006 őszén egy idősebb házaspár lépett Habony autója elé az úttestre, ami annyira feldühítette Orbán főtanácsadóját, hogy rövid szóváltást követően mindkettőjüket bántalmazta."

index.hu/belfold/2014/12/22/habony_nem_utazhat_amerikaba/

(csak így zárójelben: megütni egy idős nőt?!?!?!?! Ha az én szüleimmel csinálta volna van rá esély, hogy én kerülök tíltó listára, súlyos, maradandó fogyatékosságot okozo testi sértés miatt)

Namost a jó kérdés: Viktor is ki van-e tíltva? Ui. drága vezérünknek van egy elvesztett rágalmazási pere, egy lemarasztalása garázdaságért (ez volt a kordon bontás) és még egy ejnye-bejnye a váasztási csalásra való buzdíás miatt. Lehzet ő is már rég a listán van... Mikor volt a Jenkiknél legutóbb??? :o

mivel a net nem felejt:

"Juszt kontra Orbán: jogerősen vesztett a volt kormányfő"
www.jogiforum.hu/hirek/7914

ez meg a garázdaság:
www.ma.hu/belfold/7042/Orbant_es_79_tarsat_rendzavaras_es_garazdasag_szabalysertese_miatt_jelentettek_fel

megjegyzem: ha jól tudom akkor Magyarország 1990 utáni történelmében Orbán Viktor az első és eddíg egyetlen miniszter elnök akinek papírja van arról, hogy hazudott (rágalmazott). De a sok Fidesz fan simán megkajálta, hogy ő még soha senkinek nem hzudott.

Szóval még az is lehet, hogy a Viktor ki van tíltva. És ezért köpködnek annyira a jenkikre.

Macropus Rufus 2014.12.28. 12:41:25

@maxval bircaman szerkesztő:
"a nyugatos Szovjetúnió "
ezt azért nagíyon ne hangoztasd arra felé, mert esetleg agyon vernek.

Nyugatos SZU???? Mondt, te 89 után születtél?
Wazer a nyugatos SZU-ban még ahhoz is engedélyt kellett kérned, hogy ha Moszkván belül egy másik kerületbe mennél át.
Nyugatos.... Mert a mostani Oroszország annyira keresztlny, hogy az már fáj.... Tudodaz embert a cselekedetei határozzák meg és nem az amit mondt.
Oroszország kkora bazinagy keresztény lehet szövegben, mint ide Szeged. Ui. 10 parancsolatból kb. mindegyi9ket megszegte. Kezdve azon, hogy szeresd felebarátod. Ennek fényében gyorsan lerohanták a Krímet. Megspékelve a hidegháborút idéző légi akciókkal (idegen ország légterének a megzavarása)

Kobaki 2014.12.28. 14:02:24

@maxval bircaman szerkesztő:

Ne kertelj!
1. Narancs vagy fekete?
2. Magadtól vagy drogtól?

NekemNemEzKell 2014.12.28. 15:07:18

Árulja el valaki nekem politikai analfabétának, hogy: ha nem mondják meg ki, nem mondják meg konkrétan miért van "kitiltva",
akkor a hazai büdös csótányok, milyen alapon várják el, hogy a nem tudjuk kik, jelentkezzenek és vallják be, hogy ők a nem tudni miért kitiltotta
Emlegették Habonyt, de ő volt kinnt, frappáns választ adva a "vádolóknak"! (Az az utáni herce hurca, hogy de most már nem mehetne mert...na az már a hülyeség ne továbbja volt...)
A Vidát emlegetik de??? Semmi. Na most akkor ki még? S akit emlegetnek, honnan vették a nevét?
Árulja el nekem valaki!

látjátok feleim szümtükkel 2014.12.28. 15:29:43

@maxval bircaman szerkesztő: "Tipikus koholt per az egész kitiltási ügy. "

Igazad van.
Csak sajnos a viszkisdoboz, és még néhány hasonló ügy is annak látszik.:D

látjátok feleim szümtükkel 2014.12.28. 15:33:08

@maxval bircaman szerkesztő: "...nekik se jött be..."

Nekünk se jöjjön be, maradjon csak a határon túl, pont elég volt belőlük, amíg itt voltak. Amióta elmentek sokkal kisebb az elvtársakon a mellény. Akin meg még mindig nagy, az majd kibújik belőle amikor szorítani kezdi.

jogalany 2014.12.28. 16:27:37

A cikkiró azt veti fel azok miért hallgatnak akik ki lettek tiltva?
Én azt kérdezem meg, a kormány, a fönökségek, a miniszterek, a pártok mind tudják, kik ezek a személyek!
Ők miért nem írják le kikről is van szó? vagy mentik ami menthető, gyorsan elutazunk összel nyaralni, és bécsből, hogy elintézzük az offshor cégek ügyeit, a kint lévő alapítványok ügyeit, majd szalad a fdfönök is svájcba, lányát ürügyként használva, hogy olyan bankárokkal tárgyaljon, melyből már büntetve is voltak pénzmosás vádjával.
Ezt miért nem veti fel senki sem? A rendszer maga a korrupció védelmezője immár, a nagy vezető szigetet vesz az adrián, egyik miniszterével közösen, és 600 milliós yachtot személyzettel. De mosz azért megijedt, TEK ide - vagy oda, hiszen múlt pénteken a Templeton eladott pár kötvényt a magyar adósságokból és egy nap alatt 5 Ft-ot esett a forint.
Vagy az amerika katonai vállakozások 2000 zsoldost fegyveresen hoznak az országba kelet ukrajnából pihenni, és az első 3 busz 16 án be is lépett magyarországra, igaz elötte lelőttek két ukrán határőrt, mert meg merték kérdezni, hogy fegyverekkel mi lesz, azt nem lehet kivinni. Hát lehet - bizonyították. És itt vannak, talán nem véletlen, hogy 16-ánj érkeztek, a tüntetés napján. Gati szerint Orbán ellen báármit fel kell használni, de az elszámoltatás, a miből veszünk szigetet kérdések nem merültek fel.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.28. 18:59:36

@Macropus Rufus: A marxizmus nyugati eszme. Oroszország leigázására volt eszköz.
süti beállítások módosítása