Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Erősödik

2015.01.25. 13:46 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: propaganda összefogás Fidesz Rákosi Alfonzó Pióker Ignác

Napjainkban szinte minden médiumban unos-untalan nyomatják azt a propaganda rizsát – ahogy eufemisztikusan nevezik: társadalmi célú reklámot –, amely szerint „Negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció, növekedő pályára állt a gazdaság, és csökken a munkanélküliség. Mindez nem sikerülhetett volna a magyar emberek összefogása nélkül. Köszönjük!”

Emlékszem még az országgyűlési választások előtt Szepessy Zsoltnak az Összefogás Párt elnökének a hőbörgésére, amikor azon akadt ki, hogy az „összefogás” kifejezést a baloldali pártok le akarták nyúlni tőle. Most meg már a Fidesz kormány is rástartolt? Hát ez a hála azért, hogy sikerült megtorpedóznia a vasárnapi zárva tartás ügyében tartandó népszavazást?

De nem védem én Szepessyt, megvédi ő magát! Inkább beszéljünk erről a MAGYARORSZÁG ERŐSÖDIK! jelszóval fémjelzett, ki tudja mennyi közpénzbe kerülő, újabb  propaganda-kampányról,

amely szerint javult egy csomó gazdasági mutató.

És mindez persze csakis a mi összefogásunk miatt volt lehetséges, amiért a kormány köszönetet mond. És ez nagy szerénységre vall a részéről. Mert, ha igaz lenne mindaz, amit állít, akkor az természetesen leginkább az ő sikere lenne. És akkor mi tartoznánk nekik köszönettel, mi összefogott magyar emberek.

Vagyis csak ismételni tudom, ahogy Alfonzó mondta egykoron egy szájápoló szer reklámjában: ne nekem köszönje!

Elnézem ezeket a MAGYARORSZÁG ERŐSÖDIK! feliratú felfelé irányuló nyilakat, háttérben Budapest látképével, a Széchenyi Lánchíddal, és ami elsőre rögtön feltűnik: a nyíl, amelyben az ERŐSÖDIK! szó található, már nem is narancssárga színű, hanem egyenesen vörös. Pontosabban az elején még narancssárga, de a hegye felé haladva egyre vörösebbre vált.

És ez nem véletlen. Akik emlékeznek még a Rákosi rendszer propagandájára, azoknak dezsavű érzésük támad.

Az ötvenes évek grafikonjait idézik, amelyeken a cikk-cakkos, felfelé mutató vörös vonalak a fantasztikus pozitív változásokat mutatták. Az idő tájt láthattak az emberek ennyi égbeszökő nyilat és csodaszerűen növekvő számadatot.

Akkoriban az élmunkások, ahogy hívták őket: a sztahanovisták, munkateljesítménye már nem is száz százalékos volt, hanem jóval több. Például Pióker Ignác, a Szocialista Munka Hőse bőven ezer százalék felett teljesített.

Az iparunk is szárnyalt, a mezőgazdaságunk is hihetetlen mértékben fejlődött. A grafikonokon. Az emberek meg éheztek. (Persze akkor is voltak néhányan, akik jól éltek.)

Ma is ez a ugyanez a helyzet.

Szóval, ha őszintén beszélni szeretnénk arról, hogy mi az ami nálunk tényleg erősödik a Fidesz regnálásának kezdete óta, akkor lennének jobb szlogen ötleteim.

A KORRUPCIÓ ERŐSÖDIK!

AZ IDEGENGYŰLÖLET ERŐSÖDIK!

AZ ORBÁN FAMÍLIA ERŐSÖDIK!

Mellesleg azért, ha már pártunk és kormányunk mindenáron mégis szeretne nekünk köszönetet mondani (közpénzen), akkor egy halvány köszönömöt elrebeghetne annak az egyébként gonosz, gyarmatosító EU-nak is, a sok ezer milliárdos támogatásáért.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr147107427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása