Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A korlátolt Merkel

2015.02.03. 12:29 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: közmédia Fidesz Orbán Viktor Gulyás Gergely Angela Merkel illiberális

Sikeresen túl vagyunk Európa, sőt a világ egyik legjelentősebb politikusa látogatásán, visszatérhet az élet a megszokott illiberális kerékvágásába.

És megállapíthatjuk, hogy a vendéglátók részéről tulajdonképpen mindenki elégedett a történtekkel.

A kormányzati politikusok és a kormányzati – közszolgálatinak csúfolt - média a találkozót követően azon nyomban kifejezték elégedettségüket a látogatás sikerességét hangoztatva.

A baloldali ellenzék szintén örömmel állapította meg, hogy Merkel keményen bírálta az Orbán rezsimet, és ők teljesen azonosan gondolkodnak a kancellár asszonnyal a világ dolgairól.

A TEK és a rendőrség vezetői pedig talán még ezekben a percekben is egymás vállát veregetve örömködnek azon, hogy milyen jól megvédték Merkel asszonyt, még a MostMi tüntetését is eredményesen és sikeresen a helyére tették.

Az persze sok mindenkinek feltűnt, főként a Fidesz hívek körében, hogy ez az Angela azért egy kicsit nehéz felfogású hölgyemény.

Erről a tényről árulkodott az a jelenet a sajtótájékoztatójukon, amikor is nagyszerű vezetőnk szokásos módon az összes magyar nevében, illetve hol egyes szám első személyben, hol királyi többesben, kifejtette, miszerint mi bizony másként gondolkodunk ám néhány fontos dologról, például arról, hogy szerintünk nem minden demokrácia szükségszerűen csak liberális lehet. Ennek hallatán a magas rangú német vendég csak bambán nézett, s nem is tagadta, nem tudja a Viktorunk által elmondottakat értelmezni. Ahogy kissé megszeppenve megfogalmazta:

„Az illiberális szóval személyesen én a demokráciával összefüggésben, őszintén szólva nem tudok semmit sem kezdeni.”

A szerencsétlen eközben nagy zavarában még a tollát is elejtette, amit Orbán Viktor felcsúti focireflexeit fitogtatva azonnal fölkapott.

Persze nem kizárt, nem is zavarában ejtette ám le azt a pennát az a kis hamis német asszonyka, hanem flörtölési szándékkal. (Akárcsak mint a középkorban a hölgyek a lovagjuknak pottyantották le „véletlenül” a hímzett keszkenőjüket.)

Bár, ha jobban belegondolunk, végül is nem kizárt az sem, hogy talán ez a Merkel mégsem olyan butácska, és nem is kikezdeni akart a Viktorunkkal, csak arról van szó, amit a miniszterelnök köreiben sokan erősen gyanítanak is, hogy bizony a kancellár-asszony hasonlóképpen gondolja, de nyilvánosan nem meri kimondani. Viszont titokban azért örül annak, hogy ez a tökös felcsúti legény oly kurucos egyenességgel beszélni mer ezekről a – az elkényelmesedett, gyáva nyugati bürokraták számára tabunak számító – igazságokról. Gulyás Gergely utóbb mindezt okosan meg is fogalmazta, mondván hogy a kancellár-asszony nagykoalícióban kormányoz, ezért is kell lakatot tenni a szájára.

Nem kizárt egyébként, hogy Orbánék meg vannak győződve arról is, Vona egyik korábbi választási szlogenjének mintájára, hogy valójában az EU-ban mindenki illiberális, csak még nem tudnak róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr857136369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása