Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A libás a hibás?

2015.02.27. 13:09 | Proszektura | 6 komment

Címkék: rikkancs Rogán Antal Bajnai Gordon Blikk Buda-Cash

Miután a Buda-Cash botrány kipattant, alig kellett pár napot várni, hogy Rogán sajtótájékoztatóján máris megtudjuk, a százmilliárdosra becsült csalás? sikkasztás? hátterében a szocialisták állnak, Bajnaival az élen. Naná, ki mások is állhatnának.

Az ő bűnük, jelentette ki Rogán, hogy 2009-ben a törvényeket olyképpen módosították, hogy csak ötévente kell helyszíni ellenőrzést tartani a takarékszövetkezeteknél és a befektetési piac szereplőinél.

A rafkós Bajnai miniszterelnöksége idején ráadásul a Buda-Cash felügyelőbizottságának elnöke kormánybiztosként felügyelhette a MÁV átalakítását. Bajnai által a MÁV élére a Buda-Cashtől kinevezett személy pedig bár „egyébként Fidesz-alapítótag volt, de a párt megszakított vele minden politikai kapcsolatot, miután nyilvánvalóvá vált, hogy Bajnai embere”.

Mindezek nem lehetnek véletlenek, sejttette velünk a frakcióvezető úr, a százmilliárdos balhé hátterét megvilágítva.

Azt már korábban is tapasztalhattuk, hogy a Fidesz-hatalom prominensei hihetetlen gyorsasággal képesek igen bonyolult ügyeket is kivizsgálni, és azokban állást foglalni, ha értenek hozzá, ha nem. A Kulcsár ügy tárgyalása már tizenkét éve tart, és még mindig nem tudjuk pontosan, mi is történt valójában, Rogán Antal ennek a százmilliárdos brókerbotránynak az ügyében viszont már néhány nap elteltével is tisztán lát.

Akárcsak a NAV főnökség, akiknek mindössze egy hétvége kellett ahhoz, hogy a szervezetüket teljes egészében megnyugtatóan átvilágítsák, és megállapítsák, hogy volt alkalmazottjuknak, Horváth Andrásnak semmiben sincs igaza.

Miközben Rogán sajtótéjékoztatóját hallgattam, egyre erősödött bennem a gyanú, hogy a belvárosi rikkancs szobrot tulajdonképpen róla mintázhatták. Tudják, azt, amelyet az index beszámolója szerint éppen ő emeltetett és avatott fel a Hild-téren 2012. szeptember 27-én, ötödik kerületi polgármesterként mintegy nyolcmillió forintért, és amely – a szobrász akarata ellenére – nem „Est”, hanem egy Blikk-újságot tart a kezében. A polgármester úr mindezzel állítólag azt szerette volna - közpénzből - megköszönni a bulvárlapnak, hogy az előző évben 66 cikkben (átlag 5 naponta) említették meg a nevét.

Azon kívül, hogy a rikkancs szobor külsőleg, alkatilag is hasonlít Rogánra, azért is asszociáltam rá a szobor modelljeként, mert ő valójában úgy is viselkedik, mint egy rikkancs.

Aki esetleg nem tudná, a rikkancsok voltak azok, akik a sajtótermékeket az utcán kiabálva árusították, gyakran valótlan híreket költve vagy eleve vicces szövegekkel. „Feltalálták az összecsukható esernyőt!” „Leugrott a tizedikről, mert azt hitte, csak egy ugrás a Sugár!”

Rogán hasonló stílusban kiabálva próbálja magát és a Fideszt eladni és erre tett most kísérletet a Buda-Cash üggyel kapcsolatban is.

„A piszkos komcsik kifosztották a Buda-Casht!” „Gordon, hol a cash?”

Igen, ő, Rogán Tóni a Fidesz-rikkancsa.

De aztán rájöttem, mégis rossz a hasonlatom. Egy virtigli rikkancs ugyanis mindig megelégedett azzal, hogy a saját portékáját feldicsérje, de sohasem süllyedt odáig, hogy az általa nem árult lapokat rágalmazza, gyalázza, pocskondiázza.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr977225057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.02.27. 16:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

floborm 2015.02.27. 15:41:32

Az a 2009-es törvénymódosítás mondjuk érdekes ügy (meg kéne nézni a miniszeri indoklást és a környéken fellelhető emberkéket, de kinek van erre ideje), ettől függetlenül Tóni hozza a saját fokozhatatlanul gáz és szemforgató karakterét.

Vidéki 2015.02.27. 16:54:30

A sohase nedvesedő puskaport még a hatalmas erőforrásokkal rendelkező Egyesült Államokban sem sikerült feltalálni.

A hirhed Enron botrányon és a hirhedt Madoff botrányon kívül voltak ott más botrányos esetek is!

A megelőzés a kulcskérdés, ami az állami intézményrendszer MEGHATÁROZÓ feladata.

Szász Károly is így gondolta a Kulcsár üggyel kapcsolatban, mégis pórul járt:

"Szász Károly vezette a PSZÁF-ot,

amikor a felügyelet 2003-ban kirobbantotta a Kulcsár Attila nevéhez kötődő brókerbotrányt,

majd Szászt a nyílt utcán súlyosan bántalmazták.[1][2]

2004. május 18-án Medgyessy Péter miniszterelnök szocialista-szabaddemokrata koalíciója Sáray Éva elnökhelyettessel együtt jogellenesen menesztette.[3]" (Wikipédia)

gono 2015.02.27. 17:44:22

Megfontolásra ajánlom azt a körülményt, hogy a takarékok kommunizálásából csak egészen kivételes helyzetben levő emberek mint pl mr. vidi tudtak kibújni. Valahogy ez sikerült a dbr-nek is. Szóval azért van ez a habverés mert igencsak be vannak tojva, hogy rájuk rogy a dolog.

toportyánzsóti 2015.02.28. 12:00:05

Bajnai 6 pert nyert a narancsgecik ellen,ezek nem csak játsszák a hülyegyereket azok is,Veszprémi saller nem véletlen volt,ma már polgár hírmondónak sincs a narancsvezetőségben,komcsi ügynök és offshorkk akad bőven.

toportyánzsóti 2015.02.28. 12:02:27

@gono: Nálad a pont,3 narancsoffshorkk bank fuccsolt be 1 éven belül,ezt Bajnaira kenni csak blikkmaki meri,neki már mindegy.

Vidéki 2015.03.02. 14:44:24

Teng Hsziao Ping a híres pártfőtitkár mondta:

"Mindegy, hogy a macska fekete, vagy fehér, csak fogja meg az egeret!"

Most az MNB macskája megfogta az egeret!

Az MSZP macskája viszont nem tudott egeret fogni! Sőt,amikor a macska (Szász Károly) 2003-ban megpróbált egeret fogni, az MSZP keményen megbüntette.
süti beállítások módosítása