Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Illiberális almafa

2015.03.14. 13:56 | Proszektura | 5 komment

Címkék: Lázár János Deutsch Tamás Habony Árpád Orbán Győző

Az utóbbi napok néhány történését egymás mellé rakva, e néhány apró cserépdarabból is jól kirajzolódik a Fidesz-KDNP hatalom vezetőinek sajátos demokrácia-felfogása.

Lázár János hiába hivatkozott például nemzetbiztonsági kockázatokra a londoni, svájci és olaszországi, mintegy 2 milliós összköltségű szállodai számlái ügyében, a Fővárosi Ítélőtábla minapi jogerős döntése őt mégis arra kötelezte, ki kell adnia a 2013-as külföldi útjainak egyes adatait.

Lázár miniszter úr sietve kijelentette, hogy a döntést természetesen tudomásul veszi és tiszteletben tartja, de hozzátette, élni fog a törvények által biztosított jogaival és felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. Ahogy az MTI – hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: "tekintettel arra, hogy az utazások költségeit megfizettem, azok nem érintenek költségvetési forrást, és erről a sajtón keresztül több alkalommal is részletes tájékoztatást adtam, az utazások további részletei senkire nem tartoznak".

Vagyis ez az ítéletet elfogadó kijelentés a hétköznapi ember nyelvére lefordítva valójában azt adta tudtunkra, hogy nincs itt semmi látnivaló, és szarik az Ítélőtábla döntésére. Egyébként pedig minket, átlag állampolgárokat annyira ostobának néz, hogy bizonyára nem tűnik fel nekünk, hogy azt a közel két millát csak az ügy kiderülése után fizette meg, és elhisszük neki azt is, hogy ha a tolvaj az okozott kárt megtéríti, akkor tőle a sértettnek kell ezért majd még utólag elnézést kérni.

Deutsch Tamás is hasonlóképpen szimplán hülyének nézett bennünket, amikor a Facebook bejegyzésében a hatalomnak nem tetsző közvélemény-kutatási eredményen próbált viccesen okoskodni: „Az Ipsos friss felmérése szerint a "lakosság" 77%-a most sem vásárol vasárnap illetve a "nép" 68%-a nem vagy inkább nem ért egyet az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásával.
A felmérésből tehát az derül ki, hogy az Ipsos szerint a nép legkevesebb 45%-a nem ért egyet önmagával.”

Az egykor liberális Deutsch ilyesféle harmadosztályú bonmotok kiagyalása közben már fel sem fogja (vagy csak eljátssza, ami még rosszabb), hogy valaki azért, mert nem szokása vasárnap vásárolni, még elvből ellenezheti, hogy egy ostoba kisebbség ráerőszakolja naftalinos, korlátolt nézeteit a nagy többségre, és helyettünk döntse le, hogy mi mit szeretnének csinálni.

Orbán Győző apuka esete Zámoly, Gánt és Gránás települések lakóival pedig mindezeken túl azt is jól mutatja, hogy a Fidesz háza táján nem esik messze az illiberális alma az illiberális almafájától.

A minap közmeghallgatást tartottak a Zámoly és Gránás között fekvő egykori kavicsgyár területére tervezett hulladékhasznosítóval kapcsolatban, amelynek Orbán Győző, és Orbán Viktor két testvére, ifjabb Orbán Győző és Orbán Áron tulajdonolta Nehéz Kő Kft lenne a gazdája.

És, bár a tervezett beruházást a nagyhatalmú miniszterelnök közvetlen rokonsága kívánja megvalósítani, mégis a helyi lakosok véleményét is demokratrikusan meghallgatták, sőt ott maga a miniszterelnök faterja is megjelent, és velük vitába is méltóztatott bocsátkozni. Egyik legemlékezetesebb megjegyzésében még talán maga Kolláth György alkotmányjogász sem találhatott volna semmi kivetnivalót: „Én soha senkinek a földjébe nem beszéltem bele, hogy mit szeretne ott csinálni. Magántulajdon, azt csinál, amit akar.”

Ám a helyieket ezzel sem tudta igazáról meggyőzni, minekutána elég hamar méregbe is gurult, némelyiküket pökhendien sértegetni kezdte, majd meg sem várva a végét, feldúltan távozott.

Mentségére legyen mondva, senkit nem rugdosott meg, mint ahogy egykoron Viktor nevű gyermekével tette (annak állítása szerint), vagy mint Habony Árpád polihisztor kormányzati tanácsadó a terepjárója elé ténfergő házaspárt.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr407268273

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóbiás befőtt megpróbálta eltenni Orbán nagymamát 2015.03.15. 19:40:46

De a nagyi résen volt, és odacsapott a fakanállal a szemtelen befőtt kezére. Az MSZP ma nem ünnepelt. Szégyellték volna a várhatóan 200 fős ünneplő tömeget, amit mozgósítani tudtak volna, ezért nem tartottak március 15-én központi megemlékezést? Vagy ...

Trackback: Szigetvári Viktor a barikádokra vezetné a népet 2015.03.15. 19:38:18

"El kell söpörni Orbán rendszerét!" - mondta, és forradalmat hirdetett a nemzeti ünnepen. Nem viccelek, tényleg. Azt nem írja az Origo, hogy mivel alapozott a mérhető szavazóbázissal nem rendelkező mikropárt elnöke a harcos szónoklat előtt, de én úgy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.03.15. 11:30:34

Szerintem a hülyének, ostobának nézésben benne van az is, hogy valójában nem hülye az, akit annak nézünk. Itt viszont nem arról van szó...

Fehér B (törölt) 2015.03.15. 14:42:58

A jó hír az, hogy el lehet törölni őket a föld színéről is. Van rá módszer és van remény is, csak cselekednünk kell. Az ország fája projekthez várunk mindenkit, részletek a videókban és a blogon.

www.youtube.com/watch?v=Am0wKYXjIzM

Traktoros lány 2015.03.15. 18:43:20

@Fehér B: Ez a csávó fogja "eltörölni a föld színéről" a Deutsch Tamást is? LOL!
Ezek megint egymásnak esnek??? :)))

Fehér B (törölt) 2015.03.15. 22:19:19

@Traktoros lány: már a kérdés feltevése is rossz sajnos. a polgárok esetleg, ha veszik a fáradságot. ő egyedül biztosan nem.

Hannibal ante portas 2015.03.15. 23:14:50

Jogos az önérzet, bár itt nem arról van szó, hogy titeket bárki is hülyének nézne, bár sokat tesztek érte. . Ami itt ebből az eipstolából előtűnik, azok is vagytok.
süti beállítások módosítása