Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az egerszalóki nagy dobás

2015.04.03. 19:57 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: animáció Horthy Szózat Egon és Dönci

2014. év elején írtam blogbejegyzést az egerszalóki filmstúdióról, azt állítva, hogy az itt tanyázó Greenzero Kft az utóbbi években az animációs szakma nemzetközi élvonalába került, jóllehet itthon erről nem nagyon vesznek tudomást.

Írtam a Kálomistáék cége által több mint hatvan országban eladott, ám az alkotóknak teljes anyagi csődöt hozó Egon és Dönci című első egészestés magyar 3D animációs filmről is, valamint a Rexy nevű kis kétbalkezes dinoszaurusz kalandjait megörökítő Pangea – The neverending world  című filmtrailer elsöprő sikeréről is a YouTube-on, ahol annak különböző (normál 3D, anaglyph és yt3d) változatait több mint 15 millióan tekintették meg.

Azóta, az eltelt bő egy év alatt, a helyzet annyiban változott, hogy a kis Rexy nézettsége duplájára emelkedett, s (a kalózfeltöltésekkel együtt) elérte a 30 milliót. A kisfilmre kattintók száma mostanság is napi 30-40.000-el növekszik.

A filmecskét már Kínában is több millióan látták az ottani YouTube-nak megfelelő Youku-n.

Ja, de majd elfeledkeztem a legfontosabbról! A nagy dobásról!

A magyarság ezeréves történelmét bemutató animációs kisfilm készült Egerszalókon, a Greenzero Kft. műhelyében.

Magyar történelem, 15 percben!

A film 3D képi világa történelmünk meghatározó eseményeit mutatja be a honfoglalástól napjainkig, Árpád vezértől Nagy Imréig, Széles Tamás narrációjával.

A kisfilmben többek között megelevenedik István megkeresztelése, a tatárjárás, a nándorfehérvári diadal, Mátyás királlyá koronázása a Szent koronával, a reformkor, a múlt század eleji Budapest, de a két világháború is. A virtuális időutazás helyszínei között szerepel például a kora középkori Buda és Visegrád vára, a Székesfehérvári bazilika, Mátyás király könyvtára, a mohácsi csata, a szécsényi országgyűlés sátortábora, vagy az 56-os események Budapestje is. Az alkotók több olyan helyszínt is rekonstruáltak, amelyek a valóságban már nem is léteznek.

A filmet a 3Dpast.com Kft. megbízásából készítette el az alkotógárda.

Az érdeklődők a filmet hamarosan az ország több pontján is megtekinthetik, előzetese – rendkívül részletgazdag (4K) felbontásban – már most is elérhető:

https://youtu.be/SkTXpV5IgGI

Külön figyelmet érdemel a kisfilmben is elhangzó és a trailer zenei hátteréül szolgáló Szózat feldolgozás, mely az Ethnofil zenekar munkája.  

Hivatalos sajtótájékoztatóra és sajtóvetítésre 2015. április közepén kerül sor.

A filmről és elkészítésének körülményeiről bővebb tájékoztatás kapható:

http://www.greenzero.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr477336452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása