Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A kreatív Fidesz-maffia

2015.04.08. 14:05 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Simicska Mészáros Lőrinc Zuschlag Quaestor

Soha nem volt még ily ötletes ország-irányító bűnbandánk a rendszerváltozás óta. Ezt tárgyilagosan el kell ismerni. Teszem azt például, amikor bebizonyították, hogy a választásra jogosultak egyharmada az valójában - őket bármire feljogosító - kétharmad.

Tökélyre fejlesztették az állami vagyon megcsapolását is. Ezekhez az alakokhoz mérve Zuschlag János a maga 70 milliócskájával a fasorban sincs, de még Tocsik Márta is csupán egy nyeretlen kétéves egy Simicskához vagy éppen az Isten és a szerencse segedelmével viharos gyorsasággal gyarapodó Mészáros Lőrinchez képest! (És a névsort hosszasan lehetne folytatni.)

Egyébként a Quaestor botrány volt az, amelyik a legpregnánsabban megmutatta, hogy Orbán és csapata mennyivel leleményesebb a szociknál a haveroknak történő pénzosztogatásban is.

Amíg a nemzetrontó baloldali kormány sokmilliárdos, elvileg visszafizetendő állami kölcsönt adott a stadionépítésre, addig a Fideszesek a sok talicska lóvét ugyanilyen célra egyszerűen odaajándékozták.

Vagyis rájöttek arra, hogy miként lehet leghatékonyabban megakadályozni, hogy az állam pénzét ellophassa valaki. A lopást törvényesíteni kell. A milliárdokat a tolvajnak oda kell adni ajándékba, pl. adókedvezmények formájában. Ráadásul a tolvajok minél eredményesebb pénzlenyúlását állandó parlamenti belépőkkel és diplomata útlevelekkel is kell segíteni.

De jó néhány példa akad a Fidesz vezérkar emlékezetesebb újításaira az élet más területeiről is.

Ilyenek a többször is átadható létesítmények. (Akárcsak, mint a többször használatos pelenkák.)

Erre talán a legjobb példa a Várkert Bazár, amelyet már nem is egyszer sikerült átadni, ám jelenleg is még mindig dolgoznak rajta. (Van persze aztán olyanjuk is, amit egyszer sem mertek átadni, mert talán maguk is szégyellik a létét. Az éjjel, titokban felállított német megszállási emlékműre gondolok. Istenem, pedig milyen szép, megható beszédet tudott volna mondani Schmidt Mária a birodalmi sas felé ágaskodó Gábriel arkangyal lábai előtt!)

Nagy Fideszes ötlet a nemzeti konzultáció is. A demokratikus döntés tökéletes művi szimulációja. A virtuális demokrácia.

Eddig ez is mindig bevált. A lényeg, hogy csak azt kérdezzük meg, amit mi (a hatalom) akarunk, és csak olyan választ fogadjunk el, amit mi (a hatalom) jónak tartunk. Csodálom is, hogy még nem találták ki, ezzel a konzultációs trükkel miként lehetne kiváltani a parlamenti és helyi választásokat is. Sokkal olcsóbb és sokkal biztonságosabb megoldás lehetne. És akkor a jövőben nem fordulhatnának elő olyan, a veszprémihez hasonló malőrök sem, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szégyenére a „komcsik” szereznek mandátumot. Ráadásul, ha a köztelevízió frappáns nézőszámítási metódusát is átvennék, akkor akár olyan eredmény is születhetne 2018-ban, hogy a Fideszre leadott szavazatok száma meghaladta a tizenöt milliót.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr727350250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása