Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Alaptörvény-ellenes konzultáció

2015.05.05. 17:59 | Proszektura | 9 komment

Címkék: bevándorlás nemzeti konzultáció Orbán Alaptörvény Kovács Zoltán

Kovács Zoltán kormányszóvivő kifejtette: a KEKKH, a közlönykiadó és a Magyar Posta együtt hivatott arra, hogy a több mint nyolcmillió nemzeti konzultációs küldeményt eljuttassa a választókhoz.

A küldemény Orbán Viktor kormányfő levelét és a bevándorlással kapcsolatos kérdőívet tartalmazza. Utóbbit díjmentesen lehet majd visszaküldeni július 1-jéig a mellékelt borítékban - közölte a szóvivő.

Az az igazság, hogy mindez az egész konzultációs cirkusz nem csupán gumicsont, hanem már lerágott csont is. Sokan, számtalanszor elmondták már, mennyire tisztességtelen ez, az emberek tudatlanságára, tárgyi ismereteinek hiányára és idegengyűlöletére alapozott felmérés, amelyet maga Kovács sem mert még közvélemény-kutatásnak sem nevezni, szerinte ez „politikai kérdőív”, egy „közvetlen levelezés a választókkal.”

Természetesen a Fidesz biztos a dolgában, hisz nem is titkoltan kifejezetten azzal a szándékkal ment bele ebbe az egymilliárdos költségű kérdezz-felelek játékba, hogy majd a bevándorlást súlyosan korlátozó, az EU rosszallását várhatóan kiváltó szabályozását úgymond a népakarattal alátámaszthassa.

Csakhogy – Orbán kedvelt sportjának egyik szakkifejezésével élve – ez a néppel való levelezgetés mindenképpen egy orbitális öngól.

Ugyanis bármilyen, a Fidesz-KDNP vezérkar számára oly kedvező eredményt hoz is ez a kérdőívesdi, ki hiszi el, hogy nem történt azok értékelése során valamilyen turpis manipuláció?

És most ne is arra gondoljunk, hogy már a kérdések sem válaszolhatók meg tisztességesen, hiszen éppen a Hvg.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy például a "Tudta-e Ön, hogy a megélhetési bevándorlók törvénytelenül lépik át a magyar határt és az elmúlt időszakban hússzorosára nőt a bevándorlók száma Magyarországon?" kérdést teljes egészében el sem lehet utasítani.

Mint tudjuk, a parlamenti és a helyi önkormányzati választások lefolytatását, de a népszavazást is, egészen a szavazás titkosságától a leadott voksok összeszámlálásáig, igen szigorú, mondhatni rigorózus előírások szabályozzák. Ráadásul mindehhez biztosítékul még több fokú jogorvoslati lehetőség, sőt végső soron a bírósági út igénybevétele is társul.

A nemzeti konzultáció elrendelésének, lebonyolításának, kiértékelésének rendjét és tisztaságát semmilyen jogszabály nem biztosítja.

Ezért mindez durván alkotmánysértő, alaptörvénysértő, hiszen tulajdonképpen a népszavazásra vonatkozó szabályozást kikerülve egy olyan jogi eszközt ad a hatalom kezébe, amelyet rendeleteinek megalkotása során felhasználhat, döntéseit azokkal utóbb legitimizálhatja.

Épp ezért számomra érthetetlen, hogy ezt a nemzeti konzultációnak nevezett durván manipulatív hatalmi játékot még senki sem támadta meg az Alkotmánybíróságnál, sőt netán valamely nemzetközi fórumon.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr147432762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.05.06. 17:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sol Durka 2015.05.06. 17:36:42

Találó és frappáns az Inzultácó sas70, gratulálok! Mellesleg igaza van a cikknek, megtámadható ez a méregdrága baromság, aminek árából például a gyermekek nyári étkeztetése egyszerűen megoldható volna. Szerintem soha, senki nem olvassa és nem dolgozza fel a kérdőíveket. Orbán és szorgalmas szolgahada magasról tesz a "keményen dolgozó kisemberre" (ezzel a lenyúlt szlogennel különben elismerik, hogy Magyarországon a kisembernek azt éhbérért is keményen meg kell dolgoznia, miközben ők könnyen "elköltik" a nép pénzét...).

Mr. Neutron 2015.05.06. 17:49:45

Nem vágom, hogy ha a nemzeti konzultációt nem szabályozza jogszabály, akkor mit tud vele kezdeni az Alkotmánybíróság? Mit semmisítene meg? A nem létező törvényt?

Mr. Waszabi 2015.05.06. 17:53:36

Ugyan már, tényleg. Kim Dzsong Viktor népszavazás helyett "megkérdezi" a választókat arról, hogy mit akarnak - bármiféle törvényi kötelezettség nélkül a nyilatkozatok hatályára nézve? Merthogy nem kötelezi őt semmire a dolog.
Azaz, csupán bohóctréfa - csak egy picit költséges. De így jár a nép, amelyet el lehet hülyíteni ilyen fizetős cirkusszal, ahol ráadásul ők fizetik a jegy borsos árát. Merhogy nem ingyen cirkusz, ugye, ezt azért látjuk. Ráadásul, nem is egyszeri alkalommal. Ha összeadnánk, mennyi ment el nemzeti konzultációra, hát jó pá rmilliárd - mindez tök feleslegesen.

csak egy néző 2015.05.06. 18:23:48

Gyurcsány= 23 millió román bevándorló ijesztgetés.

Orbán= Több százezer megélhetési bevándorló, egy milliárd a zaklató levélnek nevezett baromságra es a végén úgyis annyi visszakapott levelet hazudnak, amennyit akarnak.

Furusina 2015.05.06. 19:31:07

Én visszaküldöm a borítékot, de nem a pszichológiai értelemben manipulatív kérdésekre válaszolok, hanem azt fogom írni: Igen egyet értek hogy minden üzlet nyitva lehessen vasárnap. Elutasítom, hogy Orosz hitelt vegyünk föl. Elutasítom a Paksi erő mű bővítését, mert ennyi pénzből, bármilyen más energiaellátó rendszer kiépíthető. Kérem, a jó erkölcsbe ütköző eljárás miatt a trafik koncessziók megsemmisítésé, stb.stb.stb. Amúgy sajnos nem tartom alkotmánysértőnek az eljárást, olyan értelemben, mint a cikkíró tekintve, hogy hangsúlyozzák, miszerint politikai és nem közvélemény kutatási célzattal bonyolítják le.

csak egy néző 2015.05.06. 19:33:15

@Furusina:
Ezt is úgy fogják tekinteni, mint aki mindenben egyetért a kormánnyal.

Furusina 2015.05.06. 20:09:54

@csak egy néző: Ez így gaz! Az egész egy szociálpszichológiai effektusra játszik. Közös dolgot akarni, közösen cselekedni az egységet kovácsol. A Nagy Nemzetvezető szeretne végre azonos hullámhosszra kerülni szeretett keményen dolgozóival, és ebből a pozícióból újra átvenni a nép megmentője szerepet, ill. kommunikációs tematikát. tente mérik a társadalmat, és úgy ítélhette meg a csapat, hogy a híresen vendégszerető magyarság totálisan idegen ellenes. Gyakorlatilag Orbán lement Gyurcsányba, hiszen Ő is 23 millió románnal ijesztgetett.

csak egy néző 2015.05.06. 20:54:28

@Furusina:
Hallottad, hogy valamelyik fidióta képviselő, mivel próbált érvelni?
"Szeretné ön, hogy a gyerekét a 4-6-os villamoson körbefogja 5-6 fekete bevándorló?"
Már meg is van a pesti poén erre.
"szeretné ön, hogy a gyerekét a 4-6-os villamoson 5-6 fideszes képviselő körbefogja?"
süti beállítások módosítása