Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Vadai, a félelmetes kisegér

2015.07.30. 20:01 | Proszektura | 1 komment

Címkék: panamák Fidesz Vona Rogán Vajna

Vadai Ágnes az Országos Sajtószolgálaton keresztül a DK nevében sajtóközleményt tett közzé „Extraprofitból offshore-lovag - Ki fogjuk vizsgálni Andy Vajna gazdagodását!” címmel.

Ebben azt fejtegette, miszerint „A hatalom segítségével adómentes kaszinómonopóliummal

megajándékozott Andy Vajna lassan már a sokat látott, Rogánokon és Habonyokon megedződött jobboldali médiának is kezd sok lenni.”

Ugyanis „Andy Vajna semmiben sem különbözik Mészáros Lőrinctől, Garancsi Istvántól vagy a miniszterelnök vejétől - az Orbán Viktorhoz közel állók bármit megtehetnek, akár offshore-lovagként menthetik ki a hatalom által szerzett vagyonukat az adózás alól. Jobb helyeken ezt nevezik adómentes lopásnak.”

Eszmefuttatását a DK alelnöke fenyegetően azzal zárta, hogy „a DK - ahogy minden Fidesz-prominens - a luxuséletet élő kaszinókirály Andy Vajna gazdagodását is ki fogja vizsgálni a kormányváltás után!”

Elképzelem, miként hathattak mindezek a mondatok Andyre és az említett társaira! Vadai Ágnes gondolatainak olvastán miként futott át rajtuk a hideglelés, s miként kezdett el remegni a térdük és a gyomruk. Miként tolult fel képzeletükben, amint az alelnök asszonyság hatalomra jutván, alkalomadtán majd igen szigorúan összevonja szemöldökét, és jó nagyot dobbant a lábával. Szegény filmcézár talán még a szokásos napi whisky adagját sem tudta rendesen meginni pánikrohamában.

Persze, igazából cseppet sem félelmetes ám, inkább vicces, amikor egy két-három százalékos választói bázissal bíró egérpártocska beszél dübörgésről a Fidesz-elefánttal kapcsolatban.

Nem mintha ne lenne igaza Vadai Ágnesnek. Tényleg nem ártana jó alaposan a Vajnák, Habonyok és a többiek körmére nézni, milyen úton szerezték irdatlan mértékben növekvő vagyonukat. Mert, bár megpróbálnak mindent eltitkolni előlünk, mégis igen sok jel mutat arra, hogy jó részének törvényes eredete kétséges.

Talán, ha Móricz Zsigmond ha ma élne, még ő is úgy fogalmazott volna velük kapcsolatban, miszerint Magyarország a Rogánok és a panamák lápvilága.

Ám ez a kivizsgálás, ha a DK-n fog múlni, biztos, hogy soha nem fog megtörténni. Ugyanez a helyzet a többi kisegér: a PM, az Együtt, az LMP és az MLP esetében is.

Igazából más pártoknál sem látok erre semmilyen komoly esélyt.

Az MSZP akkor sem tette ezt meg tisztességesen, amikor lett volna lehetősége rá. Ezt a feladatot egy joghoz nem értő funkcijukra, Keller Lászlóra bízták, nem is jutottak semmire. Egyébként pedig belátható időn belül nekik sincs semmi esélyük arra, hogy mégegyszer legyőzzék a Fideszt.

A közvélemény-kutatások ismeretében leginkább még a Jobbiknak van erre sansza, és aztán ők vállalkozhatnának ilyesfajta kivizsgálásokra.

Ez már azonban sokkal kevésbé vicces variáció, mint a Vadai féle.

Róluk ugyanis már nem egy kisegérre asszociálnék. Inkább kutyára. De nem vizslakölyökre, ahogy Vona úr szeretné. Sokkal inkább egy pitbullra.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr507666722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kergfsa 2015.08.07. 15:45:25

Azt kell gondoljam h Vadai antiszemita.

Ezt főként így gondolom a holokauszt-tagadó kijelentései óta (www.hir24.hu/belfold/2014/05/14/ormeny-itelet-vadai-agnes-otromba-volt/), amiben persze az ügyészség azóta sem járt el.
süti beállítások módosítása