Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az Alaptörvényünk hibái és a migránsok

2015.08.24. 17:15 | Proszektura | 1 komment

Címkék: bazsarózsa földikutya Schmitt Pál Áder János Sólyom László

Magyarország 2011. április 25. napján elfogadott Alaptörvényének első mondata a Himnusz kezdő sorait idézi: Isten áldd meg a magyart! Megjegyzem korábbi köztársasági elnökünk, Schmitt Pál úr emlékezetes bakija után – Isten áld meg a magyart! - nem is gondoltam volna, hogy ezt a hibát még tovább lehet fokozni. Pedig létezik még ennél elképesztőbb változat is. Az Echo tévében akadtam rá egy nézői kommentárban. Isten álld meg a magyart!

De visszatérve az Alaptörvényre. A NEMZETI HITVALLÁS-nak nevezett bevezető részében – úgymond preambulumában - azt tartalmazza, miszerint „Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.”

Legfőbb jogi normánk e része feltétlenül módosításra és kiegészítésre szorul majd a legújabb események tükrében. (Megtettük ezt a toldozgatást, foltozgatást már jó néhányszor, eggyel több vagy kevesebb már igazán nem oszt, nem szoroz.) Íme a javaslatom! „Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét, kivéve, ha ezek az egyének más bőrszínűek, illetőleg általunk biztonságosnak ítélt országból érkeznek hozzánk. Mert ez utóbbi esetben – hogy egy volt miniszterelnökünk stílusában fogalmazzunk – tűnés innen génhibás feka banda minél előbb!

Igaz, Alaptörvényünk egyelőre ennél kissé árnyaltabban fogalmaz: „Tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ minden nemzetével.”

Talán ez is átjavítandó lesz majd.

De ha már a bevándorlóknál tartunk. Örömmel olvasom a napi híradásokban, még a nemzeti sportcsatornánkon is, hogy gőzerővel folyik a kerítésépítés a szerb határon. Ez ügyben a társadalmi összefogás szinte példátlan, a magyar dolgozó népet talán a Hanság lecsapolása és termővé tétele hozta így össze utoljára vagy ötvennyolc évvel ezelőtt. Akkor leginkább a KISZ tüsténkedett, most vállvetve épít a honvéd, a rendőr, börtönőr. A lelkes közmunkások még nemzeti ünnepünkön is dolgoztak, inkább kihagyva a Szent Jobb körmentet is. 1957-ben csak a gonosz hazaáruló ellenforradalmárok voltak ellene a láp lecsapolásának, most pedig a gonosz baloldali ellenzék akadékoskodik, a komcsikkal az élen. Akik, mint tudjuk, a szorgos magyar néppel szemben a terroristák oldalán állnak.

A lelkes össznemzeti határlezáró szorgoskodást az sem gátolhatja, hogy a déli határszakaszra tervezett 175 kilométeres kerítésből nagyjából 30-40 kilométer az Európai Unió ökológiai hálózatának, a Natura 2000-nek a területére esik, és súlyosan károsítaná a vadon élő állat- és növényfajok természetes élőhelyét a főként a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatása alá tartozó területen.

A környéken él Európa egyik legveszélyeztetettebb emlőse, a fokozottan védett délvidéki földikutya. Kevesebb példány él belőle a világon, mint például az óriás pandából (körülbelül 200 egyed). A kerítés betonalapja akadályozná a földikutya föld alatti mozgását, s ezért létében veszélyeztetné súlyosan.

Hogy az egyébként környezetbarát, környezetvédő szerepben tetszelgő Áder ez ügyben (is) hallgat, azon már nem is csodálkozunk. Pedig nem is oly rég még külön hivatalt is létrehozott e célból.

De a volt köztársasági elnökünk legalább megszólalhatna. Na nem Schmitt Pálra gondoltam. Hanem arra a Sólyom Lászlóra, aki egykor oly lelkesen védelmére kelt a bánáti bazsarózsának. a NATO lokátor ellenében.

Talán a földikutyák is érnek annyit, mint a bazsarózsák. Hogy a szerencsétlen menekültekről már ne is beszéljünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr277730984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.24. 18:28:23

A ballibkutya még fontosabb faj. Ha nemzeti érdek védelmét látja, bevadul és a Norvégiai Köztársaság nagykövetségéig fut, ahol örjöngve gágogva ugat.
süti beállítások módosítása