Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orbán Zsazsa

2015.10.05. 14:39 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Gyurcsány Rogán Hunyadi János migránsok elmultnyolcév

Némely stadionokban, a küzdelem lanyhulását látván, időnként felhangzik a nézőtéri kórus: harcoljatok!, harcoljatok!

Az egykori szövetségi kapitányunk Csank János kifogásolta a szurkolótábornak eme militarista hangulatú kívánságát. Szerinte egy csapatnak a pályán inkább focizni, játszani kell(ene) tudnia, semmint harcolnia. ( S a bekiabálás is inkább az lehetne: játszik a csapat!)

A miniszterelnökünk viszont, bár az egyre növekvő pocakja és egyéb itt most nem részletezett okok miatt a labdarúgás aktív művelését már régebben abbahagyni kényszerült, eme fentebb vázolt szurkolói mentalitást megőrizve inkább háborúskodni szeret, mint játszani.

Sőt rájött, hogy azzal a közmondással ellentétben, miszerint ne fesd az ördögöt a falra, igenis állandóan a falra kell pingálni valamilyen általa kreált gonoszt, és a hívei körében is folyamatosan életben kell tartania azt az ördögűző hangulatot, ami képes a hatalmát biztosítani, és a táborát is hatékonyabban egyben tartani.

Időnként csak a falra festett ördög kilétét kell megváltoztatni.

Ezt a patást hol az Elmúltnyolcév és Gyurcsány, hol Soros, hol a multik vagy az EU képében jelenítették meg előttünk, aszerint, hogy melyik volt a legaktuálisabb éppen. Most a soros ördögöt például ezek az állítólag terrorista-gyanús, mindenféle fertőző betegségeket terjesztő, és létünket, kultúránkat alapjaiban veszélyeztető migráns-bevándorlók (és nem menekültek ám, ahogy rafkósan magukat szeretnék láttatni) testesítik meg leginkább.

Ez a migránsok elleni harc Orbán vízióiban immár nem is csak hazánk megvédéséért, hanem egész Európáért folyik. Idevág az az orbáni szöveg is, hogy a bevándorlók bizony inkább hadseregnek látszanak.

A világ pedig a Fidesz felfogása szerint egyelőre vak, s nem ismeri fel ezeket a szörnyű veszélyeket. Sőt, még minket marasztalnak el folyvást, mert teszünk ellene valamit. De mit is várhatunk ugye ettől a hálátlan Európától, amelyik igazából még azt sem köszönte meg nekünk, hogy annak idején Nándorfehérvárnál olyan jól megvédtük a törökök elől.

A háládatlanok! Most például éppen az unióból kizárásunkon mesterkednek.

A liberálisok aknamunkája már régóta megfigyelhető ez ügyben is. A nemzetközi sajtó pedig szinte teljes egészében az ő kezükben van, rettenetes hallani, sokszor miféle jelzőkkel illetik miniszterelnökünket.

Ezt most itt nem is részletezném, elég csak annyit megjegyezni, hogy a nyugati sajtóban megmutatkozó Orbán kép többnyire nem Hunyadi Jánoséhoz mérhető, sokkal inkább valami önfejű zsebdiktátoréhoz.

Természetesen nyugtatgathatnánk magunkat olyasmivel is persze, amit annak idején Gábor Zsazsa nyíltan is vallott, miszerint „Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam.”.

Ám Orbán és köre mindezt egyáltalán nem így látják. Ők ezt inkább úgy módosítanák, hogy „Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak jót beszéljenek rólam.”.

És ugye azt azért mégsem tehetik meg a nekik nem tetsző újságírókkal, mint a nagykövetekkel, hogy naponta berendelik őket raportra a külügybe tiltakozni. (Legfeljebb a TEK-esek jól elvernek néhányat közülük.)

Mindenesetre más egyéb okok miatt ezért is szánnak minálunk egyre nagyobb szerepet a kormányzati kommunikációnak, és ezért is lett az arrogáns Rogán Antal a kabinos, illetve kabinet-főnök, miniszteri rangban. Amerikában pedig Mr. Connie Mack személyében egy profi lobbistát is sikerült megnyerni e célra, 1,360 milliárdért fényezni a rólunk kialakult képet.

Csak aztán egyszer nehogy azt skandálják majd a tribünökön, hogy: mocskos csalók! Mocskos csalók!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr407893928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toadwart66 2015.10.05. 15:01:34

Nagyon úgy néz ki, hogy Orbán európai pozícióra hajt. Az, hogy Rogánt megtette kabinetfőnökének, azt jelzi, hogy rengeteget kell majd szemérmetlenül hazudozni.
Itthon ezt sokan be is veszik, mivel imádják Orbán handabandázását meg arcátlan blöffjeit.
Remélem az Unió valahogy azért meg tudja állítani a nyomulását, mert ha nem, akkor Magyarország után Európát is kifosztják.
Jó kis írás. Like!
süti beállítások módosítása