Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gulyás Gergely az ATV-ben

2016.02.09. 13:57 | Proszektor Professzor | Szólj hozzá!

Címkék: vörösiszap katasztrófa bírói függetlenség ATV Fricz Tamás Rónai Egon

A reggeli tévézés közben azon töprengtem, hogyan lehetne egy kis pluszpénzhez jutni, amiből ki tudnám fizetni a svájci frank hitellel vásárolt gépkocsim régen várt forintra átváltása folytán megnövekedett részleteit. Először arra gondoltam, hogy ha teszem azt a CSOK-ot igénybe venném, máris gazdagabb lehetnék vagy húszmillióval. De aztán ezt az ötletet gyorsan elvetettem, mert aligha tudnék három gyereket szülni, sőt férfiként valószínűleg talán még egyet sem. Ráadásul házas és nyugdíjas lévén arra sincs sok esélyem, hogy egy 40 alatti hölgyet nőül vegyek, aki ezt majd megtenné helyettem. Aztán az ötlött fel bennem, hogy esetleg szép pénzt tudnék keresni valami frappáns, a földművelésügyi minisztériumhoz benyújtott tanulmánnyal. Írhatnék például Az afganisztáni bezoár kecsketenyésztés állapota a XVIII. század elején, a Bazardüzü hegyen – címmel, de hálás téma lehetne Az iszapvulkánok hasznosítási lehetőségei, szigorúan vett agrárlogisztikai szemszögből - című értekezés is.

A netről csak össze tudnék én is ezekhez néhány oldalt ollózni.

Ám végül rájöttem, ez sem megvalósítható, sajnos nem állok olyan nexusban Fazekas Sándor miniszter úrral, hogy ilyesmivel megbízna, aki egyébként is kevés szabad idejében bizonyára még a kazah juhtenyésztés állapotáról készített nagyszerű művet tanulmányozgatja.

Merengésem közben arra figyeltem fel, hogy az ATV Start műsorában Gulyás Gergely, a Fidesz hatalom talán egyik legértelmesebb figurája (Istenem, milyen lehet a többi?), éppen azt bizonygatta Rónai Viktornak, akarom mondani Rónai Egonnak, hogy a terrorveszélyhelyzet tervezett alkotmányos szabályozásával kapcsolatban az ellenzék mennyire kompromisszum-képtelen.

Rónai Egon a beszélgetésük közben elég kitartóan legalább ötször kérdezett rá, hogy egy terrorveszélyhelyzet esetén mi indokolja a kormány 60 napos kontrolálatlan hatalmának kimondását. „Azt mondja meg, miért kell a hatvan nap?” „Még mindig nem értem, miért nem elég három nap?”

Gulyás Gergely természetesen a sokszor egymásután feltett egyértelmű kérdésre jó Fideszes szokás szerint mindannyiszor kitérő választ adott. Ennek az volt a lényege, hogy senki sem mondta az ellenzékiek közül, hogy akkor támogatnák az alaptörvény módosítást, ha nem hatvan nap lenne a javaslatban. Aztán – kínjában – még kinyögött valami olyasmit is, hogy a hatvan nap egyébként is csak egy keret, és ha ezzel a kormány visszaélne, amit ugye miért is tenne, annak reá nézve meglennének a politikai és jogi következményei. Mondta ezt Gulyás úr igen komoly arccal egy olyan ország egyik vezető politikusaként, amelyet még egy kimondottan jobboldali politológus, Fricz Tamás – nem mellesleg a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett kandidátus, CÖF szóvivő, Békemenet szervező – is találóan úgy jellemzett, hogy ez egy következmények nélküli ország.

Az már csak hab volt Gulyás úr szereplésének a tortáján, hogy amikor Rónai Egon azt fejtegette, miszerint „a bírák kaptak hideget-meleget” a vörösiszap per kapcsán, ő erre folyamatosan megint kitérő válaszokat adott. Szerinte, ha egy súlyos, bizonyítottan emberi mulasztásokból adódó katasztrófa miatt, amely során tízen meg is haltak és sokan megsérültek, senkit nem marasztalnak el, ott az igazságszolgáltatás nem jól működik, az igazságszolgáltatás egésze hibás.

Az ATV munkatársa hiába tette szóvá többször is, hogy ha ez így van, akkor vajon az „ügyészség is megkapta-e a magáét”, Gulyás úr ismételten azzal tért ki az egyenes válasz elől, hogy az ügyben hozott felmentő bírósági döntésért az egész igazságszolgáltatás hibáztatható, en bloc, cakompakk, ügyészek, bírák, szakértők. Nem tágított, újra és újra többször is megismételte: az igazságszolgáltatás egésze.

De ne legyenek kétségeink, hogy nekik igenis a bírákkal van bajuk. Mert még valamennyire függetlenek. Ez a bíró-ellenesség mutatkozott meg a Gulyásnál butább és épp ezért őszintébb Németh Szilárd megnyilatkozásaiban is. De korábban Rogán is tett ilyen, bíróságot támadó megjegyzéseket, pl. a Rezesova üggyel kapcsolatban. Ahelyett, hogy maradt volna a zsemle árának számonkérésénél, különös tekintettel az albán pékségekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr268374346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása