Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Reszkess Rogán!

2016.07.06. 15:57 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Matolcsy Rogán Antal Gyurcsány Ibolya Portik Tamás Tényi István

Az index "Nem indult eljárás a Rogán megvesztegetéséről beszélő Portik Tamás ellen" címmel számolt be arról, hogy az ügyészség  úgymond elutasította Rogán Antal Portik elleni hamis tanúzás, hamis vád miatt tett feljelentését, míg ellenben Portik által a Rogánnak állítólag átadott tízmilliós kenőpénzzel kapcsolatos bírósági kijelentésére alapzott Tényi féle rendőri feljelentés ügyében a nyomozó hatóság feljelentés kiegészítést rendelt el.

A médiumok többség, pl. még az ATV is már-már afféle győzelmi jelentésként tálalta ezt a hírt. Pedig a helyes cím az index részéről is inkább az lett volna, miszerint "Egyelőre nem indult eljárás a Rogán megvesztegetéséről beszélő Portik Tamás ellen."

Mert mi mi történt itt? Az ügyészség, meghazudtolva eddigi hozzáállását, hirtelen gyökeresen megváltozott, és úgy döntött, a továbbiakban inkább Gyurcsány Ferencék kegyeit fogja keresni?

Sokak talán már egyenesen olyasmit vizionáltak, hogy rövidesen kattan is majd a bilincs a propagandaminiszterünk csuklóján.

Vagyis reszkess Rogán!

Ibolya úr következő lépése pedig netán az lesz, hogy házkutatást rendel el a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál, sőt Matolcsynál, továbbá Vajna és Habony uraknál. Aztán vezetőszíj kerül Mészáros és Tiborcz úrra is?

Hát egy francot! Szó sincs ilyesmikről.

Csak az történt, hogy az ügyészi, rendőri szervek nem is tehettek mást, ha nem akartak nyilvánvaló törvénysértést elkövetni.

Ugyanis a büntető jogszabályaink alapján, "ha a hamis vád folytán eljárás indult, ennek az alapügynek a befejezéséig hamis vád miatt büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható". Vagyis amíg a rendőrségen pont nem kerül Tényi István feljelentése elbírálásának a végére, addig nem is indítható vizsgálat a Rogán féle feljelentés ügyében, mivel a rendőrség emiatt nem kezdeményezett eljárást. Persze ők sem járhattak el másként, hiszen ha azonnal feljelentést tesznek Portik ellen, az nyílt beismerését jelentette volna annak, hogy Portik kijelentéseinek valóságtartalmát egyáltalán nem is óhajtják vizsgálni. Ezért kellett a kamu parasztvakító feljelentés kiegészítést elrendelni.

Bizony ennyi és nem több, amit az eddigi eseményekből következtetésként levonhatunk.

És ide a bökőt, hogy napokon belül a következők fognak történni!

Az ügyészség a feljelentés kiegészítést követően kurtán-furcsán el fogja utasítani Tényi István Rogán ellen vesztegetés miatt tett feljelentését, mondván, hogy az minden tényalapot nélkülöz.

Ezt követően pedig már nem lesz semmilyen törvényi akadálya a Portikkal szembeni hamis vádas eljárásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr398870620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.06. 16:07:02

Orbán már nem is reszket? Miféle bérfideszes cikk ez?!
süti beállítások módosítása