Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orbán utasít

2016.09.27. 19:27 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Welsz Tamás Váradi András körúti robbantás

Na, most már tényleg csak az a kérdés, hogy egyre jobban elhülyül-e a miniszterelnök vagy mindig is ennyire hülye volt, csak régebben még jobban titkolta.

Olvasom, miszerint az M1 csatornának adott interjújában arra a kérdésre, hogy milyen utasítást adott a belügyminiszternek, azt mondta, hogy "bármi áron fogják el, vadásszák le az elkövetőt, és szedjék ki belőle, hogy miért tette".

http://index.hu/belfold/2016/09/27/orban_m1_interju/

A joghoz kevéssé értő talán nem is tudja, mi is a probléma dr. Orbánnak ezekkel a kijelentéseivel.

De hát ő jogot végzett, ezért mégis csak elvárható lenne tőle néhány törvényi alapfogalom ismerete.

Jól láthatóan halvány dunsztja sincs arról például, hogy az ismeretlen robbantó ügyében a nyomozást nem a belügyminiszter fennhatósága alá tartozó rendőri szervek folytatják, hanem arra tekintettel, hogy a bűncselekmény sértettjei rendőrök, az eljárás a törvények értelmében a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik.

Jellemző, hogy a hírek nem is szólnak arról, hogy a belügyminiszter mindezt szóvá tette volna. Szinte látom magam előtt, hogy remegő térdekkel csak annyit préselt ki a száján: értettem! Kérek engedélyt lelépni!

Egyébként az ilyesfajta miniszterelnöki utasítás adás már csak azért is ostoba, bárgyú, és mindenképpen az utasítást kiadó megroggyant elméjére vall, hiszen amikor két nappal az események után méltóztatott megszólalni az ügyben, eközben már az arra illetékes bűnüldöző szervek gőzerővel folytatták az ismeretlen tettes elleni hajtóvadászatot. Szerencsére nem vártak erre a felszólításra.

Képzeljük csak el, ha mindenki, helyszínelők, szakértők, stb., vagyis a teljes bűnüldöző stáb ültek volna a seggükön és arra vártak volna, Orbán mikor is ad majd utasítást.

Azt viszont még csak találgatni sem merem, mit értett azon a belügyminiszternek adott „utasításában” dr. Orbán Viktor summa cum laude főjogász, hogy „vadásszák le” az elkövetőt és „szedjék ki” belőle miért tette.

Mit érthetett levadászás alatt? Tán csak nem valami olyasmit, ami Váradi András felcsúti juhásszal vagy Welsz Tamással történt?

Mióta szokás egyébként a magyar nyomozásokban levadászni valakit? A büntetőeljárási törvény mely passzusa rendelkezik a levadászásról?

De a legdurvább kijelentése mégis az volt, miszerint utasítást adott arra, szedjék ki belőle miért tette.

Mit ért azon dr. Orbán, hogy szedjék ki belőle? Nem úgy hangzik ez, mint egy kényszervallatásra felszólítás? Hiszen mi van, ha az illető nem akar vallomást tenni? Amihez egyelőre még joga van.

Hacsak hirtelen valami egyéni indítványra nem módosítják ezt a jogszabályt is.

De hát még szerencse, hogy a derék nyomozóinknak nem kell senkit levadászniuk, és nem kell senkiből „kiszedni”, miért tette.

Ez a feladat ugyanis az ügyészségre vár. Nekik pedig egyelőre még nem adhat utasítást Orbán.

Nem adhat?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr9911747871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása