Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Egy hazaáruló sirámai

2017.07.15. 19:35 | Proszektura | 31 komment

Címkék: hazafiság Duna Csele patak Vizes VB Fidesz szimpatizáns

Hárommilliárd négyszázmillió forint. Mondom, háromezer-négyszázmillió. 3.400.000.000.

Uramisten, hány csomag pirított szotyi magot lehetett volna ebből venni! Hány oldal fokhagymás abárolt mangalicaszalonnát! Hány butykos házipálinkát…

Sőt, továbbmegyek! Hány Soros-gyűlölő, Brüsszelt megállító óriásplakátot kiragasztani… Hány felcsúti kisvasutat megépíteni…

Olvasgatom a vizes VB megnyitójáról írt beszámolókhoz fűzött Fidesz-szimpatizáns kommenteket. Ezek summázata: akinek nem tetszett a vizes VB megnyitója, az mind hazaáruló.

Ezek szerint én egy hazaáruló vagyok. Mert engem ez az egész rongyrázós, csilli-villi ceremónia azokra a túlméretezett falusi lagzikra emlékeztetett, ahol beleadnak apait, anyait, csakhogy a szomszéd Marisának a tavalyi esküvőjét legalább egy levágott disznóval és három tepsi pogácsával túlszárnyalhassák.

Csak itt olyan mértékű volt a puccos, kivagyiskodó inger a túlszárnyalásra, hogy bízvást mondhatjuk: egy olimpiai megnyitó köré nem rittyentenek ekkora patetikus, megalomán rongyrázást.

Be volt itten dobva minden, mágikus lézerfény, épületvetítés, vízi motorok, ének- és tánckarok, tömegjelenetek, magyarkodás, pazar jelmezek, jóképű férfiak, csinos fehérnépek, tűzijáték, s aztán még egy hosszú és rendkívül unalmas divatbemutató is Balatonfüredi Anna-bál ürügyén.

Az elején még szimpatikus volt az ötlet, hogy a megnyitót a víz és a magyar történelem kapcsolatára fűzik fel, indult a csodamadárral, amelyik elhozta a magyarok őseit a Kárpát-medencébe, az éltető Dunához. Aztán hirtelen már bele is merültünk a magyarság szakrális ótestamentumába, lovasok, nyilazás, sámánok, csodaszarvas, nyalka bokázó huszárok, ilyesmi. Közben pedig valahogy el is felejtődött ez az egész víz motiváció, meg történelmi visszatekintés, persze azt én sem vártam, hogy épp egy úszó VB megnyitóján majd még Mohácsot, s II. Lajost is mutassák, amint éppen belefullad a Csele patakba.

Jött viszont Mátyás reneszánsza, s máris az Orbán főnöknek is oly kedves huszárok és a csűrdöngölős. Megint csak hosszasan, unalmasan.

A megnyitó innentől már inkább egyre inkább egy nagyoperett világát idézte. És bár ismét visszatértünk a vízmotívumhoz, ami szerencsére nem Horthy tenger nélküli ellentengernagynál csúcsosodott ki, hanem Johann Strauss Kék Duna keringője, Sissi, azaz Erzsébet emlékével súlyosbítva. És Innen már csak egy lépésre volt Lehár és a Mosoly országa, a Vágyom egy nő után…

Sajnos hanghiba ezt nem zavarta meg.

Részemre itt ért véget ez a nagy vizes banzáj, mert eléggé el nem ítélhető hazafiatlan módon a tévét kikapcsoltam és elaludtam.

Így aztán azt sem tudom, a Csárdáskirálynőből leadták-e később még az Álom, álom, édes álom duettjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr5112666357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babbaba 2017.07.16. 08:06:12

Nem előszőr leszek a fidesz-proliknak hazaáruló, de ezt így nem kellett volna! Ennyiért meg főleg nem!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.16. 08:12:36

Megértelek: nehéz lesz kiheverni a ballibáknak a sikeres VB-t. Én romkocsmában drogozást javaslok, seggtánccal egybekötve.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.16. 08:48:05

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Te csak ne álmodozz birca! Most hogy a sürgősségin összevarrattad a berepedt ánuszodat a szombat esti gőzfürdő buli után és még tart az érzéstelenítés, máris seggekre vágyakozol? Különben meg a bankszámládat nézegesd a neten, megérkezett-e már az utalás a hazaárulásodért Moszkvából!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.16. 09:17:29

@Mona Lujza:

Eddig nem volt gond, miért lenne ezután.

Én egyébként nem nézem, mert a téma nem érdekel, de a médiavisszhangokból látom: sikeres az esemény.

Vicces a ballibák viselkedése, ezen nevetek leginkább.

Ambiorix 2017.07.16. 09:21:28

A mintegy fél órás instant csűrdöngölést az alkalom céljához és jellegéhez képest kissé indokolatlannak éreztem. :)

kvadrillio 2017.07.16. 09:45:37

jahhh....K4 Men....M4 Sport.......riporter:.....rajt...indul......háááááát "az vesse rám az első követ, aki meg tudja mondani ebből a kameraállásból, hogy ki, hol van !!!."""""...

FASZNAK MÉSZ RIPORTERNEK, HA MÉG EZT SEM TUDOD !!!!! :o)))))))))

kvadrillio 2017.07.16. 09:47:06

@kvadrillio: ...AZÉÉÉÉÉ....ÉN.....SZERETEM A KAJAKVERSENYEKET NÉZNI ! :)

Pop40 2017.07.16. 09:57:59

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes:

Igen, tényleg nehéz lesz kiheverni azt a rakás pénzt, amit az adófizetők pénzéből elbasztak rá.

m.portfolio.hu/gazdasag/otszoros_aron_rendezunk_vizes_vb-t_valakinek_biztos_megeri.256149.html

De a csuti tolvajnak minden pénzt megér egy kis öntömjénezés, pláne, ha (mint mindig) mások pénzét szórhatja.

kvadrillio 2017.07.16. 10:30:24

hmmm...
„(...) ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack.” ” – Landeszmann György

...ha felsorolnánk azoknak a magyaroknak az értékeit a zsidó kultúrában, amit ha kivonnánk Izraelből, akkor nem maradna más, csak a fekete kabát, kalap, pajesz és az előre-hátra ingás Talmud mormolása közben...

Attilajukkaja 2017.07.16. 10:56:31

Ez a megnyitó hűen tükrözte Fekete György és az MMA kultúrpolitikáját: elnyújtott, magyarosch, népnemzeti giccs rengeteg elkótyavetyélt pénzből.

torró 2017.07.16. 11:49:04

@Attilajukkaja:
Basszus! te vagy az a fajta akinek semmi nem tetszik! De nekem sem hidd el. Tudod miért? Mert így vagyunk kódolva! Van olyan csaj aki nagyon tetszik, van aki meg egyáltalán. De az meg tetszik másnak. Ez ilyen egyszerű4 Ha nekem nem tetszik valami, attól még másnak tetszhet. Lehet, hogy rajtad kívül 1000 embernek meg tetszett. Kinek van igaza? Neked vagy az 1000 embernek?

Attilajukkaja 2017.07.16. 12:04:03

@torró:
"te vagy az a fajta akinek semmi nem tetszik! "
Te meg az a fajta lehetsz, akinek mindig igaza van! :o))))
Pl. igazad lehet abban, hogy sok millió emberből csak 1000-nek tetszhetett ez a parádé.

"Kinek van igaza?"
Nem mindegy? Ahogy mondod, ízlések és pofonok. Nekem ez egy elég nagy és költséges pofon volt. A giccs pedig akkor is giccs marad, ha az sokaknak tetszik.

Berborosz 2017.07.16. 13:20:18

@Attilajukkaja: Orbán Viktornak biztosan tetszett, és ez a fontos.
Neki a csicsa tetszik. Mint pl. a Nemzeti Színház...

wolfgabriel 2017.07.16. 13:22:28

Semmi baj nem lenne a 3,4 milliárddal, ha közben amúgy rendben lennének az ország dolgai. Egészségügy, oktatás, munkanélküliség, stb. stb. stb.
Persze, minden pénzbe kerül, meg legyen szép a megnyitó, csak hát lett volna jobb helye is a pénznek. Ennyi.

Irbisz 2017.07.16. 13:30:19

@torró: 3,4 milliard forintert ez egy nagy fos nulla produkcio volt, ennyi penzből mar lehetett volna igazan emlekezetes megnyitot csinalni.
De vagy elloptak ennek is a felet (tulszamlaztak mindent ahogy szoktak), vagy csak ennyi tehetseg szorult a rendezökbe- netan megmondtak nekik hogy orban elvtars mit szeret es milyen megnyitonak örülne.

Ja, a legfontosabb meg eleve az, csak idiota rongyrazo, kisebbsegi komplexusos suttyo barmok pazarolnak el 3,4 milliard forintot egy, nemzetközileg a kutyat nem erdeklö esemenyre.

Irbisz 2017.07.16. 13:41:08

@wolfgabriel:
Hogy normalis helyen, ahol nem posztommunista maffiozok vezetik az orszagot, teljesen maskent allnak egy rendezvenyhez, megnezik volt-e ertelme, indokolt volt-e költseg, jo pelda az idei Tour de France.
Iden Düsseldorfbol indult, itt volt a megnyito, a prologot es az elsö szakaszt is itt rendeztek.
Eleve a 2 napra nem költöttek el ennyi penzt, csak kb. 2,5 mrd forintot, de meg ugy is, hogy ez egy gazdag varos, a vilag hatodik legelhetöbb varosanak valasztottak objektiv kriteriumok alapjan, komoly ekrdes es vizsgaljak, vajon indokolt volt-e ennyit a közösböl a rendezvenyre költeni, jol hasznaltak-e fel a penzt, es valoban behozza-e az arat, megterül-e.
Pedig ott aztan a nalunk ismert gondok egy resze nem is letezik, mas resze csak töredeke a hazainak - igaz ott a vezetök az altaluk iranyitott varos erdekeit is nezik, es nem sajatukkent bannak a költsegvetessel, es nem szorjak idiota rongyrazo megaloman modon- pedig nincs is ki a seggük a gatyabol mint nekünk, es nem rohad az egeszsegügy, es halnak meg emberek az elegtelen EÜ-ellatas miatt, es nem meg a fertötlenitöszereken is takarekoskodni kell.
Ja, es mindezt ugy, hogy a Tour reklamvonzo kepessege sokszorosa a vizes VB-nek.

www.rp-online.de/nrw/staedte/duesseldorf/grand-depart/tour-de-france-2017-kosten-ausgaben-und-einnahmen-fuer-duesseldorf-aid-1.6906301

Irbisz 2017.07.16. 13:49:22

@Irbisz: Az összeget elszamoltam, kb. 4 mrd Ft volt a 2 nap költsege, de a lenyegen ez semmit nem valtoztat

Attilajukkaja 2017.07.16. 14:00:47

@Irbisz:
"kb. 4 mrd Ft volt a 2 nap költsege"
Nálunk ennyi 2 órára volt csak elég. :o)

Consuela NO NO 2017.07.16. 15:37:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: jajaj, megkúrt úrfiből felszakadt a féltékeny sóhaj

patkányarcúáginéni 2017.07.16. 15:59:55

Huhh, mennyi pénz és mind ellopták!... Jaaaajjj.

Sivalkodjatok, kórusban. Jó hallani.

Voyager10 2017.07.16. 16:06:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes szóvívő: Te csak ne álmodozz birca! Most hogy a sürgősségin összevarrattad a berepedt ánuszodat a szombat esti gőzfürdő buli után és még tart az érzéstelenítés, máris seggekre vágyakozol? Különben meg a bankszámládat nézegesd a neten, megérkezett-e már az utalás a hazaárulásodért Moszkvából!" - :D Ez jó duma!

Attilajukkaja 2017.07.16. 16:08:12

@patkányarcúáginéni:
"Jó hallani."
Gondolom, te voltál az egyik "szervező". Te hány milliót tettél zsebre?

Brix 2017.07.16. 17:03:12

Csodàlatos volt minden! Megmutattuk a vilàgnak, hogy mekkora übermensch-ek vagyunk, csak az a baj, hogy Olimpiàt nem fogunk rendezni, a balliberàlis felforgatók miatt...

Infamous 2017.07.16. 17:08:17

Nem helyes a megnyitót falunapokhoz vagy lagzikhoz hasonlítani.
Hol vannak egy lagzin 6milliárdan??
Na ugye.

A demokrácia leszakadó függönye (törölt) 2017.07.16. 17:49:21

Ágaskodtok itt pupákok, nem bírjátok, hogy Magyarország sikeres, mi? Hehe... :D

Nézzetek meg engem: tegnap elindultam a Zeseményekre. Sajnos nem tudtam időben kiérni, mert kórházba kellett visszavinnem záróvizitre az egyik rokonomat. Ez még bele volt kalkulálva, de az már nem, hogy hazaugorjak papírért. Sajnos csak menet közben derült ki, hogy átmeneti logisztikai problémák miatt nincs papír, akkor tudnak zárójelentést nyomtatni, ha a beteg visz. Én öntudatos hazafiként természetesen vittem, 2 üres oldalt ott is hagytam nekik üresen, mert én jobban teljesítek.

Ekkor már késésben voltam, de még ki tudtam volna érni. Sajnos a parkolóban azt kellett tapasztalnom, hogy egy mozgásképtelenné vált mentő állja el az utat. Hát van ilyen, addig legalább tudtam venni olyan Finás igazolványtartót, amit már hetekkel korábban szerettem volna.

No, szabadult az út húzás haza. Sajnos nem úgy haladok, ahogy kellene, nyilván gyorsabban haladnánk, ha lenne még pár aluljáró az átmenő forgalomnak. De sebaj. Így legalább láthatom az egészalakos kék molinókat a házak falán... Ki nézné őket, ha mindenki egy sötét alagútban robogna?

Végre otthon. Kocsit letesz, irány vissza a VB! Begördül a '86-os évjáratú Ikarus, az oldalán Fina reklámmal. Most már érzem, hogy tényleg úton vagyok ODA! Már csak pár megálló metróval, és ott is vagyok! A busz sajnos egy sarokkal a végállomás előtt lerobban, a sofőr pár hiábavaló próbálkozás után ajtót nyitott. Utána elsietett, mert állítólag égett valami a motortérben, vagy mi... Már az égő busz mellett is láttam pár M3 Metrópótló feliratú buszt, de azokra ügyet sem vetettem. Hiszen most írta meg az újság, hogy a metró biztonságos. Ráadásul állítólag új járműveket is vettek, ez csak valami Soros-féle ballib ökörködés lesz...

A lejáratnál közlik, hogy nem jár a metró, mert lerobbant egy vonat. A Deákig busszal kell menni, onnan már minden okés. Pont, mikor megköszöntem a tájékoztatást, akkor jött egy mellényes arc, hogy sajnos a Deákon túl is buszoznom kell. Valami olyasmit magyarázott, hogy ott meg ég egy transzformátor valamelyik állomáson. Jó, hát kisebb üzemeltetési problémák mindenhol vannak. Ez nem Japán, ahol 2 perc késés után lemond a kormány, hehe.

Felpréselődök a már eleve tömött metrópótlóra, és közben azon elmélkedek, hogy vajon mi visz rá embereket, hogy egy ilyen komoly sportesemény kapcsán csak fanyalogni, és gyűlölködni tudjanak... Mivel kint éppen eleredt az eső, bent is folyik kis csatornákban a víz a plafonból, a lámpákból. Milyen kedves gesztus a kormánytól, hogy azoknak is elhoz egy szeletkével a vizes VB-ből, akiknek akkor is keményen kell dolgozniuk, amikor mi, A Középosztály a lelátókon szurkolunk.

A busz szép lassan eléri az aránét, és végre besétálhatok. Végre átadhatom magam az önfeledt szurkolásnak: Andóóra! Andróóra! Andóóóóra!

Attilajukkaja 2017.07.16. 17:58:12

@A demokrácia leszakadó függönye:
" pupákok, nem bírjátok, hogy Magyarország sikeres, mi?"
Én nagyon bírnám, ha az lenne! :o)

"hazaugorjak papírért"
Remélem, nem csak A4-est, hanem WC papírt is vittél, mert az sincs. Az orvosoknak is a betegek visznek.

"Milyen kedves gesztus a kormánytól, hogy azoknak is elhoz egy szeletkével a vizes VB-ből, akiknek akkor is keményen kell dolgozniuk, amikor mi, A Középosztály a lelátókon szurkolunk"
:o))) Az már a felső osztály Magyarországon!

"Andóóra! Andróóra! Andóóóóra!"
:o))))))))

Budapest a kutyaszar városa 2017.07.16. 21:08:10

@kvadrillio: Figyelmedbe ajánlom a Nobel-díjas és egyéb híres magyar származású tudósok, feltalálók, művészek sorát, akik zsidó származásúak, "echte ungarisch" csak mutatóban van köztük . Hiába, ragadós az a bőgatya !

kvadrillio 2017.07.17. 10:59:00

@Budapest a kutyaszar városa:
Protekció

Áldott egy kis ország ez a Magyarország,
Minden, ami jó van, itt két kézzel osztják:
Nem nézik, hogy mi vagy, magyar, zsidó vagy tót,
Boldogulsz, ha van egy kis protekciód.

Légy bármily nagy ökör, tökkelütött kamasz,
Kapsz hivatalt olyat, amilyet csak akarsz.
Címet, plecsnit, rangot s zsebre vágni valót,
Persze akkor, ha van hozzá protekciód.

Tudós akarsz lenni vagy tán képviselő?
Főispán, püspök, pandúr vagy közjegyző?
Nem kérdik, mit tudsz, nem nézik a sorod:
Eligazít mindent majd a protektorod.

Csak egy hely van, hol a szép szó nem használ:
Hogyha baszni akarsz és a faszod nem áll,
Ha nem tudja a farkad, mi a direkció,
Szart sem ér ottan már a protekció.

:o)))))

Attilajukkaja 2017.07.17. 11:27:57

@kvadrillio:
A vers aranyos. de illet volna odabiggyeszteni a költő nevét is, aki természetesen nem te vagy, hanem Lőwy Árpád!
Már csak az maradt, hogy pilóta keksszel fényképezkedj! :o))))
süti beállítások módosítása