Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Fideszes telefonbetyár

2017.08.23. 19:17 | Proszektura | 113 komment

Címkék: Vona Gábor Soros György Pintér Attila

A minap ismeretlen számról felhívott egy manusz és közölte velem, miszerint nekem is tudnom kell, hogy Vona Gábor megsértette a nyugdíjasokat.

Bevallom, nagyon gyanús volt ez az egész dolog, fel is támadt bennem a kétely, hogy nem valami ócska telefonbetyárkodás-e ez az egész.

Azt természetesen rögtön sejtettem, hogy nem csodagyógyeszközt, ilyesmit, netán egy alsóbélatelepi üdülési jogot ajánlgatnak, ugyanis az ilyen kéretlen reklámdumák előadói sokkal udvariasabbak, mielőtt megkísérelnek valami bóvlit ránk tukmálni, mert először is be szoktak mutatkozni. De az a fószer csak annyit közölt velem nagy lazán, miközben az esti órákban jó napot kívánt, hogy a Fidesz nevében keres. Vissza is kérdeztem, kivel beszélek, de ő csak folytatta a mondókáját, ellentmondást nem tűrően.

Na most honnan tudjam, hogy tényleg a Fidesz nevében keresett?

Hiszen én is felhívhatnék bárkit, hogy mondjuk Soros György nevében keresem. Aztán közölném vele, hogy készüljön, mert az esti órákban ötvenezer fáradt és éhes, mindenre elszánt migránst kívánok rászabadítani. Vagy Pintér Attila nevében telefonálgatnék, és elpanaszolnám mindenkinek, hogy a bírók milyen csúnyán pikkelnek a felcsúti focicsapatra. Ez felháborító, mondanám, az MLSZ és az egész bírói kara szégyellheti magát!

De aztán rájöttem, hogy ez a Vonát sározó rizsa tényleg csak a Fidesztől származhatott. Erre utalt először is a szöveg ismerős plakát ízű fordulata. A korábbi „Tudta?” kérdésfeltevést ezúttal az „önnek is tudnia kell” kifejezés helyettesítette. Beleszövegezhették volna persze akár azt is: „több tiszteletet a nyugdíjasoknak!”

De ennél is érdekesebb a Fideszes bértelefonáló befejező szövege. Míg ugyanis először a „Fidesz nevében” személyesen hozzám intézte szavait: „önnek is tudnia kell”, a végén a mondókáját mégsem úgy zárta: ” Ne felejtse el, emlékezzen erre, amikor majd szavaz!”, hanem, hogy „Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!”

Vagyis a választási felszólítását már nem személy szerint nekem címezte, hanem úgy általában önmaguknak, a Fidesznek.

Kedves Fideszesek, amikor szavazok, ígérem, én sem leszek feledékeny, csak én más dolgokra fogok majd emlékezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr4212775092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n3spr3ss0 2017.08.24. 08:01:39

Érdekes, engem sosem hívnak, biztosan ismerik a véleményemet.

Netuddki. 2017.08.24. 08:59:55

Mindig van lejjebb.

De legalább feldobta az ostoba, tolvaj fidesz a magas labdát. Ugyanis nem csak a tolvaj fidesz tud telefonos kampányt folytatni, hanem bárki. Semmiből nem áll beállítani pár automatát, amik végighívják sorrendben egy körzet telefonjait, és felhívják a figyelmet az ostoba tolvaj fideszes bűnözők tetteire. Aztán megsúgják, ha nem mennek el szavazni, akkor a nyakukon marad ez a köcsög semmirekellő banda.

consul 2017.08.24. 09:13:17

Évi 1,5 millió adókedvezményt kapok, felépült a házam, amihez kaptam 15 millió CSOK-ot, az energiaszámlákon eddig négy év alatt több mint 500 ezret spóroltak nekem, a hiteltörlesztőm majdnem a fele mint 2010-ben az alacsony kamat miatt, új légkondis vonattal járhatok dolgozni, a gyerekeim ingyen tankönyvből tanulnak és ingyen étkeznek az oviban. Emellett nem olvastam soha Népszabadságot, így nem zavar, hogy megszűnt. Nem érdekel, hogy ki az a Mészáros Lőrinc, ahogyan korábban az sem érdekelt, hogy ki Leisztinger Tamás vagy Várszegi Gábor. Nem érdekel, hogy a Strabag vagy a Közgép vagy a Mészáros Kft építi az utat, csak az, hogy a korábbiakhoz képest fél órával gyorsabb az út a szüleimhez. Nem érdekel, hogy az áramot a németektől vesszük vagy a ruszkik pénzéből épített Paks II. termeli. Viszont kifejezetten örülök annak, hogy nem engedjük be a bevándorlókat, miután az unokatestvéremet egy ilyen szúrta le 20 évvel ezelőtt.

Szóval nekem is konkrét tervem van arról, hogy kire is szavazzak.

Netuddki. 2017.08.24. 09:27:42

@consul: Aha, kis hazug, tolvaj fideszes!

Nekem meg nincs kedvem azért fizetni a világbajnok magyar adókat, hogy a hozzád hasonló ingyenélő kis köcsög tolvaj fideszesek nagycsaládját támogassam. Nem vagyok én jótékonysági intézmény. Ezért konkrét tervem, hogy a tolvajfideszre SOHA NEM fogok szavazni.

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 09:35:17

@consul:
Kérem szépen, liberális barátaink szerint ez nagyon rossz hozzáállás.
Szerintük közel sem biztos, hogy az átlag szavazó megérdemli az adókedvezményt, hisz nem dolgozott meg érte, nem tett semmit érte. Nincs ingyenebéd. Az energián megspórolt forintjaidról is másként vélekednek, hisz szerintük nem túl jó, ha az állam beavatkozik a piaci folyamatokba, még akkor se, ha beledöglesz. Őket kifejezetten zavarja, ha nem a Strabag épít, mert minőség csak nyugatról érkezhet...kivételes esetekben körön belüli hazai jóbaráttól. A képzett, tanult és több nyelven beszélő menekülteket elutasító magatartásod is felháborítja őket, hisz szerintük Európa jól jár ezen bevándorlók tudásával és munkájával.
Szóval én azt hiszem, hogy liberális barátainknak konkrét tervei vannak arról, hogy mi lesz veled és az országgal, ha nyernek. Ezen tervek még véletlenül sem veszik majd figyelembe a véleményed.

Kozma_Ferenc 2017.08.24. 09:43:52

@Netuddki.: Ezt úgy írtad, mintha a családi adókedvezmény, meg a csok, meg a rezsicsökkentés illetve a jegybanki alapkamatok csökkenése csak is és kizárólag a fideszeseknél lett volna bevezetve. Erre te is ugyanúgy jogosult vagy, mint Ő. Ezekre mindenki jogosult nemtől, kortól, pártállástól függetlenül. Consul hozzászólásába sok helyen be lehetne kötni, de pont abba nem, amibe neked sikerült.

Cinkes 2017.08.24. 09:45:32

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: folyamatos hazugságokkal a kommunista fajtád kampányol.

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 09:53:07

@Kozma_Ferenc:

Kérem szépen, netuddki egy soknevű troll (kovi1970, Tibi,...stb...) Nem tart ő el senkit és semmit. Itt, a blogföldön éli dühödt, megkeseredett életét. Legyünk erre tekintettel és ne bántsuk őt.

Zed is not dead yet 2017.08.24. 09:54:10

@consul: Ahhoz képest hogy ezek nem érdekelnek, elég jól tudod, mik azok, amiknek nem szabad érdekelnie téged ... ennyire jól fizetnek azért, hogy ezt írd? Vagy te is vastagon benne vagy?

jaap 2017.08.24. 09:55:12

@consul: Az a baj öreg, hogy ezt szöveget másoltad. Szóról szóra ugyanezt olvastam már máshol másoktól. Gondolom megkaptátok a központtól, terjesszétek, csak annyira hülyék vagytok, hogy lebuktok pillanat alatt...

RHalacska 2017.08.24. 10:01:25

@consul: Azt a kva ingyen tankönyvet az én adómból is fizetik, a túlszámlázást szintén. Inkább arra kellene törekedni, hogy olyan béred legyen, amiből nem probléma megvenni a tankönyveket, kifizetni a oviba a kaját. De Te rabszolgaként akarod leélni az életed, úgy is fogod remélem a gyerekeidnek több esze lesz és elhúznak ebből a mocsokból, amit a szülei csinálnak.Éljenezd, aztán majd nézz küröl.

consul 2017.08.24. 10:08:12

@jaap: Nem másoltam, reggelizés közben pötyögtem. A saját gondolataim.

consul 2017.08.24. 10:08:54

@Netuddki.: Miért is lennék tolvaj? Hol hazudtam?

consul 2017.08.24. 10:10:13

@Zed is not dead yet: Az, higy tudok róla és az, hogy ez zavarna két külön dolog. Tudok róla, de nem zavar.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 10:12:49

@Netuddki.:

A nép viszont mást akar, pl. semmi kedve ahhoz, hogy gazdáid profitját fizesse.

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 10:16:33

@RHalacska:

Kérem szépen, az ellenzéki oldal egyik legmeghatározóbbnak tartott gazdasági szaktekintélye nemrég ezt üzente:

"Először követeljetek olyan kormányt, ami a vállalkozók, a befektetők barátja, -írja a MoMa elnöke- amelyik nem torzítja, hanem erősíti a piacot, nem rombolja, hanem javítja a magyar gazdaság versenyképességét. Ha ez megvan, akkor lesz beruházás. Ha lesz beruházás, akkor majd nő a termelékenység. Ha nő a termelékenység, emelkedhetnek a bérek. Nem utolsósorban a minimálbér is."

Tehát Bokros Lajos szerint a munkavállaló csak a sor végén és csak a fentiek teljesülése után "jutalmazható". Még szerencse, hogy oly sokan támogatják nézeteit itthon...

consul 2017.08.24. 10:16:40

@Netuddki.: Azon nem háborodsz fel, hogy a mobil szolgáltató az általad befizetett díjból másik ügyfélnek hűseg- vagy flottakedvezmény ad?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 10:18:43

@RHalacska:

A nyugat elviszi a magyarok által megtermelt profit zömét, ez az alapoka mindennek.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 10:20:11

@Wikus Van De Merwe:

A Megbokrosodott annyira ultraliberális, hogy hozzá képest még Gyurcsány is fasiszta.

Beleőrült abba, hogy senki se akar neki ajándékozni 1 mandátumot.

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 10:21:46

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Kérem szépen, itt és így csapja orrba a demokratákat a demokráciagyakorlás. Szar dolog, ha az istenadta mást akar.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.24. 10:25:38

Ez így helyes.
MIndenki arra szavaz akire akar.

A győztes pedig kormányoz.
Ezt hívják demokráciának.
Csak el kéne fogadni végre a ballibeknek is, hogy a kutya se szavaz rájuk.

RHalacska 2017.08.24. 10:41:45

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az alapok az, hogy iskolázatlan, adót nem fizető tömegeknek van szavazati joguk. Pl neked is. Ezt meg kellene vonni, és valódi politikát kellene csinálni, nem pedig a kommandósnyuggerekre támaszkodni, akik most másodszor is tönkreteszik az országot, és csodálkoznak, hogy az unokáikat csak skype on látják. Aztán ha azok felnőnek még úgy sem, mert leköpik az unokák az országot elherdáló nagyikat.

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 10:49:12

@RHalacska:

"iskolázatlan, adót nem fizető tömegeknek van szavazati joguk. Pl neked is. Ezt meg kellene vonni, és valódi politikát kellene csinálni"

Kérem szépen, akkor ez már nem demokrácia és innentől jogos a követelés, hogy nevezzük nevén a gyereket és ne vádoljuk az ellenfelet antidemokratizmussal, diktatúrával, ha mi is elitista kormányzást szeretnénk.

Attilajukkaja 2017.08.24. 10:51:57

"amikor szavazok, ígérem, én sem leszek feledékeny, csak én más dolgokra fogok majd emlékezni."
Én is, ezt meg tudom ígérni. Például a lovagkeresztes Bayer Petőfi Zsóti sértegetéseire és gyalázkodásaira. Hol van szegény Vona még azoktól?

Mr.paksimogyoró 2017.08.24. 11:03:06

@consul: Akkor az sem érdekel, hogy konkrétan a gyerekeid jövőjét lopják el az orrod előtt? Neked lehet most tök szuper, de ők szívni fognak, az tutti. Persze ha a zsírosbödön közelében vagy, akkor nem.
Gratula a szemellenződhöz, jól működik.

Thunder_th 2017.08.24. 11:03:23

Vannak bizonyos dolgok az életben, ami után nincs lehetőség mérlegelni. Ilyen például ha forgalmi vizsgán az oktatónak be kell avatkoznia a vizsgázó manőverébe. Az azonnali bukással jár. Nálam is vannak hasonló morális és értékrendi határok, amit ha valaki átlép akkor az nálam leírta magát. Na a fidesz már évek óta ez a kategória. Nincs mérlegelési lehetőségem, hogy szavazok-e rájuk. Hiába az olyan érvek, hogy nincs jobb, nincs alkalmasabb, ők már loptak eleget és nem fognak többet lopni és a hasonló hülyeségek. Hiába hívnak fel, hogy így Vona, úgy Soros, amúgy Simicska. A fidesz régen átlépte ezt a morális és erkölcsi határt, az biztos, hogy rájuk nem szavazok. Azt majd mérlegelem, hogy kire igen, mert az biztos, hogy szavazni fogok.

konrada 2017.08.24. 11:05:02

@Netuddki.:
Miért, amikor más volt, nem világbajnok adókat fizettél???

...mert ha nem, akkor érthető hogy pont ezt emeled ki, de úgy értsd meg azokat is, akik akkor még helyetted is fizették az ennél sokkal magasabb átlagos össz-elvonást...

...persze ha maradunk a topik témjánál: az tényleg barom, aki az ilyen fake telefon miatt szavaz valakire...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 11:07:21

@RHalacska:

Azaz vissza a cenzust?

Van jobb ötletem: Soros nevezzen ki egy 12-tagú bölcsek tanácsát, s ők legyenek ezentúl aparlament, a kormány és a bíróság!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 11:09:09

@Wikus Van De Merwe:

Ha egy demokrtatikus választáson a liberálisok vesztenek, az áldemokrácia, visszaélés a demokráciával, ne feledd! Pl. Putyin maninpulálta az eredményeket.

konrada 2017.08.24. 11:16:00

@Mr.paksimogyoró:
...az én gyerekeim jövőjét már speciel ellopták akkor, amikor kiszolgáltatott minket a szabad világ a szovjet megszállásnak, majd azok kivonulása után akkor is, amikor azok kiszolgálói a gazdájuk kivonulása után kiárusították az országot hú..ért-sz..ért azon új gyarmatosítóknak, akiknek csak a piac kellett, meg az, hogy kilőjék a jövőbeli lehetséges konkurenciát...

...így hogy kilopja el azt a kicsit, amit meghagytak, szinte mindegy.

Csak az nem, hogy olyanok-e, akik egy Becsület-rendért, igazgatótanácsi állásért kifelé lapátolják amit elloptak, vagy befelé, mert az első módszernél nem látunk vissza semmit, a másodiknál meg hátha....

...persze jó lenne, ha nem tolvajok közül kéne választani, de nézzd meg a legújabb kutatásokat: akiknek mérhető támogatásuk van, és nem neonácik, azok ugyanazok, akik kifelé lapátoltak.
...na amíg ők a reális alternatívák, addig ....

Attilajukkaja 2017.08.24. 11:18:03

@konrada:
Nyugi, ezek is kifelé lapátolnak egy csomó pénzt!

wolves84lb 2017.08.24. 11:34:34

@Wikus Van De Merwe:
"Őket kifejezetten zavarja, ha nem a Strabag épít, mert minőség csak nyugatról érkezhet...kivételes esetekben körön belüli hazai jóbaráttól. "

Ugye most a mészáros és mészáros kft-ről beszélsz? Vagyis, ők minőséget nem csináltak eddig, azt is kibaszott drágán, úgyhogy mégsem róla beszélhettél, fideszes barátom...

wolves84lb 2017.08.24. 11:35:49

@konrada: mesélj nekem, mikortól van 27%os ÁFA?

wolves84lb 2017.08.24. 11:38:37

@consul: mondjuk ez mindent el is árul rólad. Innentől kezdve a te véleményed annyit sem ér, mint a fika a macska orrában.

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 11:45:50

@wolves84lb:

Kérem szépen, mivel a magyar úthálózat minősége és tartóssága meg sem közelíti a nyugati úthálózat minőségét, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy mind a Strabag, mind az összes háztáji, kistafírozott vállalkozó szar munkát végzett, de azt méregdrágán. Innentől már vallási és politikai hovatartozástól függően csak emocionális kérdés az, hogy kit tartunk a hazai autóút építés etalonjának.

consul 2017.08.24. 11:48:17

@wolves84lb: Éppen annyit ér, mint a tiéd: egy szavazatot.

Mr.paksimogyoró 2017.08.24. 11:54:31

@konrada: Láttál bármi fejlesztést abból, amit orbán és sleppje kilopott a zsebedből? Mennyivel jobb neked most, hogy egyik közműszolgáltató sem tud hálózatot fejleszteni, karbantartani, mert orbánék teszik zsebre amit lehet?

Netuddki. 2017.08.24. 11:56:44

@konrada: "Miért, amikor más volt, nem világbajnok adókat fizettél???"

Angyalbögyörő! A tolvajfidesz már több mint 7 éve "hatalmon" van, ha nem tűnt volna fel.

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 12:02:54

@Netuddki.:

Látod kovi, most már te is "elmúlnyócév"-ezhetsz. Istenem, hogy mennyire zavart ez téged, úgy 2010 táján. Pedig ugye milyen jó érzés?

MiniMano22 2017.08.24. 12:04:39

@consul

nem tudom, merre élsz ebben az apró országban, de felénk:

- Ugyanaz a vonat jár, ami 10 évvel ezelőtt is, a különbség csak annyi, hogy a kalauz minden alkalommal részeg.

- Felénk is építettek utat, bár azért már útdíjat kell fizetni, korábban ingyen használhattam.
Pedig a benzin árának egy része, és a súlyadó elvileg az utak fejlesztésére fordítandó, most ezeken felül is fizethetek érte.
Amit nem érte meg felújítani egyik "havernak" sem, azon olyan minőségű a burkolat, hogy évente cseréltetek futómű alkatrészeket a kocsin, annak ellenére hogy igyekszek betartani a sebességkorlátozást. Tudom, a táblát olcsóbb volt kitenni, mint azon a pár km-en a burkolatot megjavítani. A megmaradó összeget és ami a gyorshajtásokból befolyik, valószínűleg az egészségügyre költik.Vagy lehet mégsem, mert...

- Vérvételre 3 hetes, ultrahangra 2 és fél hónapos várakozás után lehet bekerülni egy állami intézménybe.

- Bár az energiahordozó (földgáz) ára elvileg csökkent a rezsicsökkentés miatt, valahogy mégis többet fizetek. Talán azért van, mert 20-25%-kal többet kell használni belőle, hogy ugyanolyan meleg legyen a lakásban, mint rezsicsökkentés előtt és közel ennyivel több ideig tart felforralni egy fazék vizet a tűzhelyen.

- A fizetésem nőtt, mert saját pénzen elvégeztem néhány iskolát, amit a multi - ahol dolgozom - fizetésemeléssel honorált. Ehhez képest az adócsökkentés elhanyagolható.

- A bolt környéke, ahol korábban piac volt és szívesen vásároltunk, ma hajléktalanok és koldusok"pihenőhelye" és WC-je. Pedig elvileg nincs szegénység az országban.

- A migránsok kérdése az egyetlen, amivel egyet értek. Magyarország a magyaroké.
Bár a kormányunk, FIDESZ és a "haverok" ebben sem következetesek. Mert jó sok pénzért, bárki vehet legálisan állampolgárságot, földet, jogot, miközben teli torokkal hirdetik, hogy megvédik az országot a betolakodóktól. Aki ismeri A fehér ló mondáját (Kusid és Szvatopluk) érdekes párhuzamot láthat.

- Bár nyomtatott sajtót nem olvasok, szeretnék pontos, objektív, független információkat olvasni, hallani.
Valahogy az ilyen híreket "szállító" portálok/adók száma erősen megfogyatkozott az elmúlt években és elszaporodott a "Tudta?" hirdetéseket jó pénzért harsogó "haverokhoz" tartozó, az és sok becsületes adófizető pénzéből élő médiák száma.

- A CSOK-ot, leginkább egy szűk csoport tudta eddig kihasználni. Nem vagyok irigy rájuk, de választási kampányt nem alapoznék rá.

Ezek alapján azon gondolkozok, hogy kettőnk közül valaki nem Magyarországon él...

Attilajukkaja 2017.08.24. 12:17:27

@MiniMano22:
A legtöbb dologgal egyetértek, ...de
"Magyarország a magyaroké."
Rendben, de akkor Szlovákia legyen a szlovákoké, Szerbia a szerbeké, Románia a románoké stb.

"jó sok pénzért, bárki vehet legálisan állampolgárságot"
Úgy tudom, csak letelepedési engedélyt.

"Ezek alapján azon gondolkozok, hogy kettőnk közül valaki nem Magyarországon él..."
Ő is Magyarországon él, csak a kettészakadt ország másik felében. ;o)

konrada 2017.08.24. 12:21:12

@Netuddki.:
Nekem feltünt.
Ugyanis az összadó-terhelésem az én átlagnál alig magasabb fizetésemre érezhetően kisebb lett, miközben nem arról szólnak a napi hírek, kit-mit hogyan kell megszorítani....

konrada 2017.08.24. 12:23:23

@Attilajukkaja:
Tudom.
...de annyit biztosan nem, hogy annak a pótlására 7 év alatt a GDP 25%-át meghaladó hitelt kelljen felvenni...

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 12:23:59

@Attilajukkaja:

"Rendben, de akkor Szlovákia legyen a szlovákoké, Szerbia a szerbeké, Románia a románoké stb."

Kérem szépen, az övék.
Nem kérünk mást az ott élő magyarok számára, csak a nemzetközi normák szerint méltányos kisebbségi jogokat.

Attilajukkaja 2017.08.24. 12:31:34

@Wikus Van De Merwe:
"Nem kérünk mást az ott élő magyarok számára"
Minek élnek ott magyarok, ha nem is az ő földjük?
Különben az itteni nem magyarok sem kérnek mást, mint a "nemzetközi normák szerint méltányos kisebbségi jogokat".

@konrada:
"...de annyit biztosan nem, hogy annak a pótlására 7 év alatt a GDP 25%-át meghaladó hitelt kelljen felvenni..."
Honnan tudjam? Lehet, hogy még többet is. Az Audi, a Mercedes és a többi külföldi gyár továbbra is kiviszi a nyereséget, a magyar off-shore cégekről meg csak hébe-hóba hallani. Mint pl. most a letelepedési kötvény bizniszről.

konrada 2017.08.24. 12:34:47

@Attilajukkaja:
Igaz. A magyarok mindig is jók voltak az adatok hamisírtásában.
...de talán most nem tartunk ott, hogy az EU statisztikusai is segítsenek a kozmetikázásban - mint ahogyan erre volt példa - így azokból nagyjából kiolvasható a hosszú távú változás...

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 12:41:40

@Attilajukkaja:

"Minek élnek ott magyarok, ha nem is az ő földjük?"

Ott születtek. Szülőföldjük.

"Különben az itteni nem magyarok sem kérnek mást, mint a "nemzetközi normák szerint méltányos kisebbségi jogokat"."

Az itt élő szerbek, szlovákok, románok megkapják ezeket a jogokat?

Attilajukkaja 2017.08.24. 12:51:58

@Wikus Van De Merwe:
"Ott születtek. Szülőföldjük."
Itt is születnek bevándorlók gyermekei.

"Az itt élő szerbek, szlovákok, románok megkapják ezeket a jogokat?"
Úgy tudom, igen. Az itt élő törökök, szírek és a többi muzulmánok is, szerintem. Nincs is velük semmi probléma. Ezért nem értem ezt a "Magyarország legyen a magyaroké" felkiáltást. A te érvelésed alapján kérdem: miért, most kiké?

Attilajukkaja 2017.08.24. 12:54:21

@konrada:
"Igaz. A magyarok mindig is jók voltak az adatok hamisírtásában."
Hét igen! :o(

"de talán most nem tartunk ott, hogy az EU statisztikusai is segítsenek a kozmetikázásban - mint ahogyan erre volt példa - így azokból nagyjából kiolvasható a hosszú távú változás..."
Milyen példa volt rá? Nem ismerem. Amúgy a magyar statisztikusok is éppen úgy tudnak kozmetikázni, mint bármelyik más országé. Semmivel sem vagyunk rosszabbak náluk. :o)

Wikus Van De Merwe 2017.08.24. 13:01:14

@Attilajukkaja:

Kérem szépen, Magyarország a magyaroké, a magyar állampolgároké. Bár ezt a kijelentést nem én tettem, nem is tőlem idézted, de én is így gondolom.

"..."Ott születtek. Szülőföldjük."
Itt is születnek bevándorlók gyermekei. "

A romániai, szlovákiai, szerbiai magyarok nem bevándorlók.

N. Barbie 2017.08.24. 13:03:16

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"Ilyen a demokrácia: a pártok kampányolnak."

Ertem, tehat a demokracia az, hogy egy kormanyzo part, kozpenzbol, kormanyinfonak alcazva egy sima partpropagandat, kitudja honnan megszerzett telefonszamokon zaklat nyugdijasokat, a hivas maga pedig egy gyomorforgato, hazug, sandekosan osszeollozott es kifogatott, mestersegen felfujt vadaskodas egy ellenzeki part es annak vezetoje ellen.

Ez lenne a demokracia? Nem hinnem...

GyMasa 2017.08.24. 13:05:36

@MiniMano22:
...Mert jó sok pénzért, bárki vehet legálisan állampolgárságot,...
Azt ugye tudod, hogy ez nem magyar sajatossag?
Hasonlo rendszer van pl. Nagybritanniaban, az USA-ban, Kanadaban.
Most inkabb nem neznek utana, hogy meg hol, de egyaltalan nem egyedi a magyar rendszer.
Raadsul, szerintem a nincstelen, iskolazatlan arab menekultet osszemosni egy olyannal, aki zsebbol tud kifizetni tobbtizmillio HUF-t, ami azutan nem fog neki hianyozni a napi megelheteshez, azert erosen inkorrekt.

GyMasa 2017.08.24. 13:07:30

@Attilajukkaja:
...Különben az itteni nem magyarok sem kérnek mást, mint a "nemzetközi normák szerint méltányos kisebbségi jogokat"...
Es meg is kapjak oket. Magyarorszagon ezzel szerintem soha nem volt problema, de nyugodtan kijavithatsz, ha te emlekszel hasonlora.

Attilajukkaja 2017.08.24. 13:10:30

@Wikus Van De Merwe:
"nem is tőlem idézted, de én is így gondolom."
Valóban nem, de reagáltál rá, ezért én is válaszolok neked. :o)

"A romániai, szlovákiai, szerbiai magyarok nem bevándorlók."
Nem is rájuk gondoltam. Hanem arra a több tízezres muzulmán, kínai, vietnámi közösségre, akiknek szintén születtek már itt gyermekei. Ők miért nem elég magyarok? Én amúgy egyetértek a magyarság azon definíciójával, hogy az a magyar, aki annak érzi magát. Bárhonnan is származik.

MiniMano22 2017.08.24. 13:16:43

@Attilajukkaja:

"Szlovákia legyen a szlovákoké, Szerbia a szerbeké, Románia a románoké stb." Ez ma így is van.
Annak ellenére, hogy van olyan ország az általad említettek között, aminek a történelme meglehetősen rövid múltra tekint vissza, és nem a felbomlott országok helyén létrejött államokra gondolok.
Az ott élő "kisebbség" pedig nem bevándorló. A kisebbséget szándékosan raktam ""-be, mert bizonyos területeken többségben vannak még mindig az évek során oda betelepítettekkel szemben.

Jogaik pedig messze elmaradnak a magyarországi szerb, német, horvát stb kisebbségek mellett.

N. Barbie 2017.08.24. 13:20:23

@GyMasa: "Azt ugye tudod, hogy ez nem magyar sajatossag?"

Nem magyar sajatossag, valoban.
Az viszont igen, hogy a tobbi orszaghoz kepest nagyon olcson lehet hozzajutni sokat ero EU-s papirokhoz, raadasul alig van elvarashoz kotve. Csak egy kis penz es kesz. Mashol legalabb beruhazashoz, munkahelyteremteshez kotik.
MO-n csak zseton kell, aminek meg pofatlanul nagy reszet lenyuljak a kormanypart haverjai.
Szoval ertelmetlen osszehasonlitani, mert azon kivul, hogy van lehetoseg tobb orszagban is allampolgarsagot "venni" egy reszlet/feltetel sincs meg kozel se a magyar-hoz, mindenhol mashol sokkal szigorubb.

"Raadsul, szerintem a nincstelen, iskolazatlan arab menekultet osszemosni egy olyannal, aki zsebbol tud kifizetni tobbtizmillio HUF-t, ami azutan nem fog neki hianyozni a napi megelheteshez, azert erosen inkorrekt."

Es arrol hallottal mar, hogy rengeteg gazdag arab tamogatja a terrorizmust? Vesz maganak, vagy egy terroristanak magyar papirokat es maris azt csinal az EU-ban amit akar. Legalisan. Megcsak a zoldhataron se kell szenvedni, meg ugy probalni meg bejuttatni valakit.
Vagy emlithetjuk azt is, hogy vajon hany orosz, kinai, akarmilyen maffiozo vett maganak igy belepot az EU-ba, kihasznalva, hogy apropenzert teheti ezt meg, es a magyar atvilagitas meg egy vicc?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.08.24. 13:20:28

" sem leszek feledékeny, csak én más dolgokra fogok majd emlékezni."
Erre is elég. Ha csak eszembe jut, kinyílik a bicska.

MiniMano22 2017.08.24. 13:22:08

@GyMasa:

mint olvashattad előző hozzászólásomban erősen elítélem a migrációt.
Mégsem gondolom, hogy bármilyen milliomosnak jogokat adni, csak azért mert pénze van, hazafiasabb dolog lenne, mint befogadni bármilyen migránst.

postumus mumus 2017.08.24. 13:29:38

Legutóbb, amikor levelet küldött a geci, úgy emlékszem egy darabig nem kellett klotyópapírt vennem. Egy mézes-mázos pofájú, vihogó szarcsimbókos csuti patkány képével törölhettem ki a szaros seggem. Mámorító érzés volt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.08.24. 13:29:46

@consul: Tehát ha neked jó, akkor mindenki másnak kuss.
Súgok valamit : csomó embernek nagyon nem jó. Másik csomónak meg nem nagyon rossz, de messzebbre lát az orránál. Sajnálatos, mi?

Attilajukkaja 2017.08.24. 13:32:31

@MiniMano22:
""Szlovákia legyen a szlovákoké, Szerbia a szerbeké, Románia a románoké stb." Ez ma így is van."
Rendben. De akkor Magyarország miért ne lenne a magyaroké?

"Az ott élő "kisebbség" pedig nem bevándorló."
Ez egy nehéz kérdés. Hány felmenővel kell rendelkeznie annak, aki már nem számít bevándorlónak? Tudsz erre valami törvényt?

"Jogaik pedig messze elmaradnak a magyarországi szerb, német, horvát stb kisebbségek mellett."
OK, de ez szerintem most nem ide tartozik. Elterelné a figyelmet a témáról.

postumus mumus 2017.08.24. 13:33:48

Ha engem is felhívnak ezek a férgek, akkor átirányítom a hívást kuala lumpurba. Hadd fizesse a számlát a geci.

Attilajukkaja 2017.08.24. 13:34:47

@ColT:
"Erre is elég. Ha csak eszembe jut, kinyílik a bicska."
Ezt most a telefonálgatásra érted vagy Vona facebook bejegyzésére (amiről a telefonáló beszél)?

Attilajukkaja 2017.08.24. 13:37:24

@postumus mumus:
"átirányítom a hívást kuala lumpurba"
:o)))))
Nem rossz ötlet, azon kívül, hogy a hívások a mi adónkból mennek.
Meg amúgy sem tudom, ezt hogyan kell csinálni. :o)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.08.24. 13:53:07

@Attilajukkaja: Telefonalasra.A fb bejegyzést erősen félre kell érteni, hogy sértő legyen.

seol 2017.08.24. 13:53:50

@consul:

Persze, a saját gondolataid, az meg teljesen véletlen, hogy pár százezer rajongónak szóról-szóra ugyanezek a kicsit rasszista, nem kicsit komcsi gondolatok az ún. saját gondolatai. :-D

gigabursch 2017.08.24. 13:55:31

Szerintem egy demokratikus választási versenyben győzzön a jobbik.

seol 2017.08.24. 14:00:02

@N. Barbie:

Ne feledd el azt sem, hogy a moszkvai (és asszem, a szaúd-arábiai) fideszes külképviselet úgy osztotta a vízumokat különösebb ellenőrzés nélkül, hogy ihaj.

seol 2017.08.24. 14:02:28

@ColT:

Pár évszázad, és Magyarországról is eltűnnek az ilyen "amíg nekem is adnak a lenyúlt pénzekből, és csak másokat tesznek tönkre, én meg vagyok véve"-komcsik.

seol 2017.08.24. 14:03:54

@postumus mumus:

Gondolod, hogy nem az éhező gyerekeknek "szánt" pénzből csoportosítottak át pár milliócskát erre?

seol 2017.08.24. 14:06:36

@ColT:

Vona szerint hányinger nézni a nyugdíjasok retardált és gonosz részét, viszont dicséret illet mindenkit, aki normális tud maradni.

A fidesz szerint Vona megsértette az összes nyugdíjast.

Tehát a fidesz szerint minden nyugdíjas retardált és gonosz. Tádámm. :-D

Attilajukkaja 2017.08.24. 14:08:14

@ColT:
"A fb bejegyzést erősen félre kell érteni, hogy sértő legyen."
Nagyon igaz!!! :o)

GyMasa 2017.08.24. 14:09:37

@N. Barbie:
...Es arrol hallottal mar, hogy rengeteg gazdag arab tamogatja a terrorizmust?...
Igen, hallottam rola.
Es valoszinuleg ezek az arabok nem fognak maguk is terrorcselekmenyeket vegrehajtani.
Ennek ellenere szerintem mindegyik az igazsagszolgaltatas ele kellene allitani.
...Vesz maganak, vagy egy terroristanak magyar papirokat es maris azt csinal az EU-ban amit akar...
Hat, ezzel tobb problema is van:
- Ez a legdragabb modja egy terrorista bejuttatasanak az unioba.
- Azert elegge lenyomozhato.
- Nem csak a bevandorlok kovetnek el terrorcselekmenyeket, sokkal nagyobb bajnak latom a 3. generacios arabok radikalizalodasat. Oket mar ki sem lehet tenni az AU-bol, hiszen Francia/belga, stb allampolgarok.
- Illetve az elobbinek egy nagyon problemas resze, hogy az arabok tulnyomo reszenek eszuk agaban sincs integralodni az Europai tarsadalomba. Es emiatt a kesobbi generaciok sem lesznek kompatibilisek az europai munkaeropiaccal, ami miatt pedig kitoresi lehetoseguk sem lesz a gettobol. AMi egyenes utat jelent a bunozeshez, meg a vallasi radikalizaciohoz.
Es ennek cseppet sem segit Europa liberalis berendezkedese, de kulonosen nem a halado baloldal komplett hozzallasa.
...Megcsak a zoldhataron se kell szenvedni, meg ugy probalni meg bejuttatni valakit...
Pedig, szerintem a zoldhataron bejutni sokkal kisebb kockazattal jar. Annak SEMMI nyoma nem marad, ha sikerul. Marpedig szinte biztosan sikerul, mert minden rendszerben vannak kiskapuk, es a bunozok/terroristak ezeket nagyon jol ismerik, es ki is hasznaljak.
...Vagy emlithetjuk azt is, hogy vajon hany orosz, kinai, akarmilyen maffiozo vett maganak igy belepot az EU-ba, kihasznalva, hogy apropenzert teheti ezt meg, es a magyar atvilagitas meg egy vicc?...
Az ugye azert vilagos, hogy pont ez az a reteg, aki elsonek fogja megtalalni es kihasznalni a kiskapukat barmilyen szigoru rendszerben?
Az osszes ilyen jellegu szigoritas, csak a poornepet szopatja marsra nem jo!

konrada 2017.08.24. 14:20:59

@Attilajukkaja:
Mindig meglepődöm, ha egy politikai fórumon olyanok beírását olvasom, akik nem hogy nem emlékeznek - erre mentség a koruk - de nem is néztek utána a közelmúlt - rendszerváltás utáni Magyarország történelmének.

...pedig az említett eset alig 11 éves. akkor történt meg az a csúfság, hogy az EU nem adta ki a szokott időben a Magyarországra vonatkozó adatait, csak egy bő hónappal később, azzal a felütéssel, hogy nem akarnak beavatkozni a választások kimenetelébe, amivel persze bele is avatkozott, mert ennek hiányában tudták meghazudtolni a kampányban az akkori ellenzék mondandóját.
...többek között erre is célzott "a trükkök százai" kiszólás egy bő hónappal később a hírhedt Öszödi beszédben. (De remélem, arról már csak hallottál.)

Attilajukkaja 2017.08.24. 14:22:32

@GyMasa:
"- Ez a legdragabb modja egy terrorista bejuttatasanak az unioba."
Mit számít az?

"- Azert elegge lenyomozhato."
Ha valakin veszi rá a fáradtságot. Mi nem.

"- Nem csak a bevandorlok kovetnek el terrorcselekmenyeket, sokkal nagyobb bajnak latom a 3. generacios arabok radikalizalodasat."
Ez valóban egy nagy probléma. Ahogy a fehér "őslakósok" radikalizálódása is az. Ezen sürgősen dolgozni kell valahogy.

"- az arabok tulnyomo reszenek eszuk agaban sincs integralodni az Europai tarsadalomba."
Szerintem a túlnyomó részük integrálódott, ami nem ugyanaz, mint az asszimiláció. Nálunk is él vagy 10 ezer muzulmán, még sincs velük komolyabb gond.

"egyenes utat jelent a bunozeshez, meg a vallasi radikalizaciohoz."
A szegénység, a munkanélküliség valóban radikalizálódáshoz vezet. Ez is egy nagy kihívás minden kormány számára.

"Es ennek cseppet sem segit Europa liberalis berendezkedese, de kulonosen nem a halado baloldal komplett hozzallasa."
CSAK az segíthet ezen. Más megoldást a konzervatív oldal sem tud a bevándorlók legéppuskázásán kívül. Tudom, hogy Merkel egy konzervatívnak nevezett párt vezetője, de ha ő nem ül le tárgyalni a török diktátorral, akkor nincs az a kerítés, ami megállította volna a menekült áradatot.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 14:23:41

@N. Barbie:

Hagyjuk ezt a közpénzezést! Minden pénz a kismeberek zsebéből jön.

S minden kampány lényege a csúsztatás.

seol 2017.08.24. 14:24:55

@GyMasa:

Gondolod, hogy egy öngyilkos merényletre készülő állatnak pont az a legnagyobb gondja, hogy utólag ne tudják rekonstruálni, hogyan érkezett? (Persze az ilyenek túlnyomó többsége 'helyi', de játsszunk el azzal, hogy más országból megy oda.)
A zöldhatáron nagyjából csak annak a wannabe terroristának van értelme próbálkoznia, aki szerepel a rendszer(ek)ben, ezért elkapnák ellenőrzésnél; mindenki másnak sokkal egyszerűbb, ha vesz egy repülőjegyet.

Ahhoz a letelepedési izé tényleg drága, hogy minden mezei terroristát így juttassanak be, de ahhoz, hogy egy-egy kulcsszemélyt, szervezőt, koordinátort beutaztassanak, nem az. Plusz, ha ügyesek, még kamatostól vissza is kapják a pénzt. ;-\

Attilajukkaja 2017.08.24. 14:25:50

@konrada:
"Mindig meglepődöm, ha egy politikai fórumon olyanok beírását olvasom, akik nem hogy nem emlékeznek - erre mentség a koruk - de nem is néztek utána a közelmúlt - rendszerváltás utáni Magyarország történelmének."
????

"...pedig az említett eset alig 11 éves. akkor történt meg az a csúfság, hogy az EU nem adta ki a szokott időben a Magyarországra vonatkozó adatait, csak egy bő hónappal később, azzal a felütéssel, hogy nem akarnak beavatkozni a választások kimenetelébe, amivel persze bele is avatkozott, mert ennek hiányában tudták meghazudtolni a kampányban az akkori ellenzék mondandóját."
Ami?

"...többek között erre is célzott "a trükkök százai" kiszólás egy bő hónappal később a hírhedt Öszödi beszédben. (De remélem, arról már csak hallottál.)"
Mesélj! Hosszan írtál, de hol is hamisította meg az EU a statisztikákat?

GyMasa 2017.08.24. 14:27:30

@MiniMano22:
...mint olvashattad előző hozzászólásomban erősen elítélem a migrációt.
Mégsem gondolom, hogy bármilyen milliomosnak jogokat adni, csak azért mert pénze van, hazafiasabb dolog lenne, mint befogadni bármilyen migránst...
Nekem pedig nincsen bajom a migraciova, amennyiben netartjak a kovetkezo alapelveket:
- Teljesen a torvenyek alapjan csinaljak (beadja a menekultkerelmet a hataron, es elmegy, ha elutasitjak)
- Elsodleges celjuk a fogado orszagba integralodni ("ha Romaba mesz, viselkedj ugy, mint a romaiak")
* oltozzon az itteni szokasoknak megfeleloen
* Nevelje a gyereket az itteni szokasoknak megfeleloen
* Viselkedjen az itteni szokasoknak megfeleloen (nyugodtam maradhat akar mohamedan is, az nem erdekel amig betartja az itteni torvenyeket/szokasokat)
* Ne probalja raeroszakolni SEMELYIK barbar szokasat a helyiekre (Saria-rendorseg, becsulet gyilkossagok, burka, ilyenek)
- Becsuletes allampolgarok lesznek az uj, valasztott hazajukban.

seol 2017.08.24. 14:29:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Sőt, a rabló is csak átcsoportosít pénzt, más is szokott átcsoportosítani pénzt, ne abajgassuk szegény rablókat.

És akkor mától a durva hazugságot Maxi kedvéért csúsztatásnak hívjuk.

konrada 2017.08.24. 14:30:57

@postumus mumus:
Te azért elég beteg lehetsz, hogy avval a qrva kemény-sprőd papír fenéktáji dörzsölésétől mámoros érzések fognak el...;))

GyMasa 2017.08.24. 14:33:50

@postumus mumus:
...átirányítom a hívást kuala lumpurba...
Most nem azert, de akkor TE fizetsz, ha jol remlik.
Az mas, ha egy Kuala Lumpur-i szamot adsz meg, de azt meg nem fogjak felhivni.

seol 2017.08.24. 14:34:41

@GyMasa:

Akkor most elítéled a migrációt vagy "nincs vele bajod, ha"? ;-)

Azzal, amit felsoroltál, semmi gond nincs egyébként (apróságokba lehetne belekötni csak), így lenne normális. Mondjuk Magyarországon már az első pontnál ugrik a dolog, arra utaznak a hatóságok, hogy még a normális, kérelmet rendesen beadó, normálisan viselkedő menedékkérőket is -- elnézést, nem keresek kulturáltabb kifejezést -- halálra szopassák, és nem ritkán teljesen önkényesen utasítanak el próbálkozókat.

seol 2017.08.24. 14:37:45

@seol:

Plusz ott van a másik trükk, hogy -- nem tudom, még mindig ezzel szórakoznak-e -- "sajnos" csak napi 5-10 menedékkérővel tudnak foglalkozni. Összességében nem szerencsés, hogy sokan 'illegális határátlépéssel' próbálkoznak, de teljesen érthető.

konrada 2017.08.24. 14:39:51

Egyébként meg: ez egy hülye lufifúvás a másik démonizálására.
Biztos áll mögötte egy olyan fideszes főmufti, aki errő így beszélhet

„Mi csináltuk meg a ".... akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. ... nem akar ....ani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. .... félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. .....még a ....nek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a ....es tüntetés.”

Attilajukkaja 2017.08.24. 14:40:38

@GyMasa:
"erősen elítélem a migrációt."
Azt el lehet, de mi értelme? Kb. mint annak, hogy elítélem a klímaváltozást. Mindkettő volt, van és lesz is. A lényeg, hogy meg kell oldani az ezzel felmerülő problémákat, nem ítélkezni.

"Nekem pedig nincsen bajom a migraciova"
Nocsak!

"amennyiben netartjak a kovetkezo alapelveket:"
Az alapelveiddel egyetértek, egy kivétellel.

"oltozzon az itteni szokasoknak megfeleloen"
Nem igénylem, csak tartsa be a szabályokat, amit a törvény előír. Ha kendőben akar járni egy nő, akkor felőlem nyugodtan járhat, fürdőzhet abban. Ő dóga.

2017.08.24. 14:44:36

@consul: "Évi 1,5 millió adókedvezményt kapok"

Tudod, az a szomorú, hogy azok, akik annyit keresnek, mint amennyi adókedvezményt te írsz, nem kapnak semmilyen kedvezményt. Aki évente 1.5 milliós adókedvezményt kaphat, az eleve olyan jól keres, hogy nincs is szüksége a kedvezményre.
A devizahitelesek megmentése is csak arra volt jó, hogy azokat mentsék me, akik saját erőből is meg tudták volna oldani, sőt a többségük befektetési céllal "játszott" a devizahitellel (lásd. Hódmezővásárhely önkormányzata). Akinek tényleg szüksége lett volna a megmentésre, azokat jól megszopattátok és most veszegetitek el tőlük a lakásokat és teszitek őket földönfutóvá.

Aki azzal dicsekszik, hogy a szegények helyett az kapja a pénzt, akinek nincs is rá szüksége, az alkalmatlan arra, hogy beleszóljon az ország dolgaiba és meg kell vonni tőle a szavazati jogot.
Minden fideszes idióta, és még büszkék is rá.

MiniMano22 2017.08.24. 14:46:00

@GyMasa:
Azt hiszem hasonlóan gondolkodunk, bár én picit radikálisabban.
Ez utóbbinak az az oka, hogy nem hiszek abban, hogy betartanák a migránsok az általad elvárt alapelveket.

konrada 2017.08.24. 14:47:17

@seol:
...hát tényleg nem szép, hogy azokat szopatja halálra, akik az első biztonságos ország magyar nagykövetségén a normálisan, kérelmet rendesen beadva, normálisan viselkedve menedéket kérnek.

(Az mondjuk más kérdés, hogy nem nagyon hisznek annak őszinteségében, akik 4-5 békében élő ország zöldhatárán végig menve pont arra a Magyarországra akarnak menekülni, ahol a saját állampolgárai is százezerszámra mennek el.... ...szóval nem lehetnek igazán biztosak abban, hogy nem csak azért kell egy schengeni ország papírja, hogy szabadon menjen tovább...)

N. Barbie 2017.08.24. 15:02:38

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"Hagyjuk ezt a közpénzezést! Minden pénz a kismeberek zsebéből jön.

S minden kampány lényege a csúsztatás. "

Mar miert hagynam? Faj az igazsag?
A kedvenceid szepen fizessek ki maguk a propagandajukat, ne kozpenzbol legyenek nagyfiuk.
Persze micsoda meglepetes (illetve dehogy), egy szot sem szoltal arrol, hogy akkor nalad a demokracia azt jelenti-e, hogy a kormanyzopart pofatlan hazudozassal zaklatja telefonon a nyugdijasokat egy ellenzeki part es annak vezetojenek lejaratasa celjabol.
Ez akkor neked igy rendben van, ugye?

Ja, es ne keverd ide a kampanyt meg a csusztatasokat, semmi koze hozza.
Egyreszt meg nincs kampany, masreszt ez nem csusztatas, hanem szandekos undorito hazudozas. Pont beleiillik a mar megszokott habonyi lejarato hadjaratokba, amikor a politikai ellenfel munkajaba nem tudnak fideszek belekotni, igy marad a maganeleti mocskolodas, magannyomozokkal figyeltetes es hasonlok. Tudod, mint amikor lefizette a fideszed azt a homart, hogy o latta Vona-t buzipartikon.
Ez a kedvenceid szintje, alpari, kisstilu mocskolodas.
Ennek semmi koze ahhoz, hogy a kampanyban az egyik 10 a masik meg 15% nyugdijemelest iger.

GyMasa 2017.08.24. 15:05:59

@seol:
...Gondolod, hogy egy öngyilkos merényletre készülő állatnak pont az a legnagyobb gondja, hogy utólag ne tudják rekonstruálni, hogyan érkezett?...
Hat, neki nem, de nem is azt mondtam.
Ellenben annak, aki penzeli az egesz alkciot igen jol felfogott erdeke, hogy ne lehessen hozzakotni, es ne keruljon fel semmilyen CIA listara, aminek a droncsapas a vege.
...mindenki másnak sokkal egyszerűbb, ha vesz egy repülőjegyet...
Hat, nem feltetlenul. Ha vizumkoteles orszagbol jonne, (illetve vizumkoteles orszagbol van utlevele) akkor azert nem olyan egyszeru ez a dolog.
...Ahhoz a letelepedési izé tényleg drága, hogy minden mezei terroristát így juttassanak be,..
Akkor ebben egyetertunk, ugyanis az alapfelvetes ez volt.
...de ahhoz, hogy egy-egy kulcsszemélyt, szervezőt, koordinátort beutaztassanak, nem az...
Ezt nem tudom, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a legolcsobb modja.
...Plusz, ha ügyesek, még kamatostól vissza is kapják a pénzt. ;-\...
Jah, tenyleg, nem figyelek, na!
:-D

VaradiJanos 2017.08.24. 15:09:10

Megint vonyítasz, kutya? Lesz még ebből vinnyogás is.

VaradiJanos 2017.08.24. 15:15:35

Minek válaszolgattok ennek a tasz-is jukkaburkahurkának? Nem kap fizetést ha eltér a központi szövegüktől, teljesen felesleges érvelni neki.

konrada 2017.08.24. 15:21:36

@VaradiJanos:
Jaap már a múlt szazadban is aktív fórumozó volt, szóval ha nem másolat, ő régi motoros.;)

GyMasa 2017.08.24. 15:25:37

@MiniMano22:
...Ez utóbbinak az az oka, hogy nem hiszek abban, hogy betartanák a migránsok az általad elvárt alapelveket...
Erre kivalo megoldas az ugynevezett jogrendszer, illetve ennek az ellenorzo es vegrehajto szervezetei.
Azaz:
- Bejon, szabalyosan menedekjogot ker.
- megtanul magyarul
- Dolgozik rendesen
- nem bünözik,
- adott ido utan, ami legyen mondjuk 8 ev, folyamodhat magyar allampolgarsagert, amit, sikeres vizsga es buntetlen eloelet utan meg is kap.
Ennek az egeszek a legnagyobb kerekkotoje a halado baloldali propaganda, es a politikai korrektseg.
Ha egy menedekkero megszegi a szabalyokat, azt ki kell azonnali hatallyal, es vegleg tenni az orszagbol!
Persze, ehhez az kell, hogy egy nemi eroszaktevo, tolvaj, adocsalo, rablo (termeszetesen szigoruan azutam, hogy minden ketseget kizarolag bizonyitottak a bunosseget) ne legyen mar aldozatnak feltuntetve, meg ilyenek.

Attilajukkaja 2017.08.24. 15:28:09

@N. Barbie:
Tisztelt kommentáló társam!
Miért eteted a birka trollokat? Ezek azért kapják a fizetésüket, hogy beszólásaikkal összeszennyezzenek bizonyos oldalakat. Valamiért mindig itt provokálnak, de a saját ideológiájukat tükröző weboldalakon gyakorlatilag soha nem tűnnek fel.
Minden egyes válaszod a pénztárcájukat gyarapítja.
Köszönöm, hogy meghallgattál!

GyMasa 2017.08.24. 15:29:04

@konrada:
...4-5 békében élő ország zöldhatárán végig menve...
Azok az emberek mar nem szamitanak menekultnek.
Az ENSZ definicioja szerint az elso biztonsagos orszag elereseig tekintheto valaki menekultnek.
Ez Sziriabol jelenleg leginkabb Törökorszag.
Aki tehat tovabbmegy Törökorszagbol, az mar nem menekult, hanem bevandorlo.
Termeszetesen azokat is megilleti a bevandorlashoz valo jog, de tessenek betartani az ehhez szukseges torvenyeket. (vizum, meghivolevel, elegendo keszpenz, akarmi).

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 15:33:41

@N. Barbie:

Mindenki ezt csinálja.

A lényeg nem az, hanem az, hogy melyik párt iránya helyes.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 15:34:50

@Attilajukkaja:

Megint magadból indulsz. Az, hogy te pénzért kommentelsz gazdáidért a te bajod, de nem mindenki olyan, mint te.

N. Barbie 2017.08.24. 15:45:11

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Megint a tereles es a sz@r szetkenesevel probalkozas: "Mindenki ezt csinálja."
Nem, nem csinalja ezt mindenki, ne nyugtasd magad ezzel.
Mint mar irtam, egyedul a fidesz sajatja, hogy szanalmas maganeleti dolgokat kurtol vilagga a szennymediajan keresztul ellenzeki politikusokrol. Vagy ilyet, mint most, hogy kiforgatja azt amit a masik mondott, felfujja az ugyet a sajtojan keresztul, aztan meg a vegere tomegesen zaklatja telefonon a valasztokat a hazugsagaval, na ilyet mas nem csinal. Csak a fideszed. De ugy latszik ez neked rendben van, nalad ez belefer a korrekt politizalasba.
Mar meg se probalnak szakmai alapon szembe menni az ellenzekkel, megmaradnak az ilyen rakosista modszereknel. Es te ennek orulsz. Gratulalok.

jaap 2017.08.24. 15:49:39

@konrada: Ma magasabb az átlagos adóterhelés mint 2010-ben.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 15:57:22

@N. Barbie:

Én pártonkívüli vagyok, arra szavazok, aki a közelebb viszi az országot a közjóhoz, mindegy ki az.

Ami mpst fontos: megakadályozni jövőre a liberális revíziót, ez ugyanis beláthatatlan következményekkel járna.

jaap 2017.08.24. 16:00:04

@VaradiJanos: Nem, régi és a sajátom. Oszt kiaza Tibi, Janika?

MiniMano22 2017.08.24. 16:07:38

@GyMasa:

Németország valamivel fejlettebb ebben, mégsem tudják megnyugtatóan kezelni a helyzetet.
Napi kapcsolatban vagyok több német nagyvárosban vagy nagyváros közelében élő kollégával.
Elmondják azt, amit a napi hírekben nem láthat az ember.
Ezen kívül hatalmasat változott az elmúlt évben a véleményük a migránsokról, nem pozitív irányba.

Az érkező migránsok többsége nem menekült, a "kánaán" reményében érkeztek.
Majd mikor rájönnek, hogy dolgozni kellene és nincs ingyen lakás, autó, megélhetés, akkor lázonganak.

Tudom, ne általánosítsak, de egy érkező, jó pofát mutató idegenről hogyan döntöd el, hogy milyen ember?

Ez után már lehet jogrendszer, ellenőrző és végrehajtó szerv. Ha valaki bent van, nem olyan egyszerű megtalálni, eltávolítani, kirakni, ha nem akarja, főleg ha tömegesen van ilyen.

GyMasa 2017.08.24. 16:40:29

@MiniMano22:
...Németország valamivel fejlettebb ebben, mégsem tudják megnyugtatóan kezelni a helyzetet...
AMiben nagyreszt Mutti is ludas volt.
Ugyanis, amikor megemlitette, hogy "befogadunk barmennyi menedekkerot, felso hatar nelkul", akkor elmondom neked, hogy az akkor meg Sziriaban szenvedo arabokhoz mi jutott el ebbol az uzenetbol (termeszetesen a mar itt levo Juszuf igen hevenyeszett forditasaban, hiszen Juszuf nem beszeli akademiai szinten a Hochdeutsch-ot...)
Ezt ertette meg Juszuf:
...Bla-bla-bla-bla... Johet mindenki, lesz itt tejjel mezzel folyo kanaan...
De mivel Juszuf sem ma jott le a falvedorol, erezte, hogy azert ez tul szep, hogy igaz legyen, igy azert meg hozzatette a biztonsag kedveert, hoyg "gyertek minel hamarabb, mielott meggondoljak magukat!"
Na, ez volt az az olaj a tuzre, aminek koszonhetjuk a "No fingerprint, Germany Germany" jellegu "menedekkero" viselkedest.
Es, erdekes modon az osszes szerencsetlen menedekkero tokeletesen tisztaban volt a sajat jogaival, es azzal, hogy mit kell mondani, hogy a leheto legkedvezobb elbanasban reszesuljenek az EU-ba lepeskor.
(tudod, mindet Juszufnak hivtak, 1998 Januar 1-jen szuletett)
...Napi kapcsolatban vagyok több német nagyvárosban vagy nagyváros közelében élő kollégával...
En pedig 200 m-nyire lakom a faluban levo menekultsatortol.
Szerencsere mara mar kiurotettek teljesen, es, mintha le is bontottak volna.
...Elmondják azt, amit a napi hírekben nem láthat az ember...
Ja, ez van, ha egy joleti tarsadalomban evtizedekig szabadon garazdalkodhat a progressziv PC baloldal...
Nezd csak meg a Kööln-i szilvesztert!
...Ezen kívül hatalmasat változott az elmúlt évben a véleményük a migránsokról, nem pozitív irányba...
Es meg a mai napig mennyire buborekban az emberek tobbsege.
egy par eredeti nemet kollegaval megprobaltam beszelni errol, es nagyon sulyos volt az a naivitas, amivel hazzaaltak a temahoz...
Mondjuk azert pozitivum az, amit en mar a szuleimnek mondtam 2015-ben, amikor Magyarorszag beengedte eaz osszeset, hogy az EU megegyezett Torokorszaggal, hoyg apropenzert tartssa ott a menekulteket.
Es, Nemetorszagban is megkezdodott a rugalmas elszakadas (igaz kizarolag a legnagyobb titokban) az eredeti otlettol.
Megint van visszatelepitesi penz, 800 EUR-t fizetnek minden szirnek, aki onkent visszautazik Sziriaba. (400-at elore, es 400-at, ha hazaert)
Persze, kifele meg siman lenacizzak a V4-eket, holott ugye pl a szuperhumanitarius osztrakok siman kivezenyeltek a hadsereget a Brenner hagohoz, hogy megallitsak az Olaszorszagbol jelzett menekulteket, meg ok is epitettek szogedrot keritest a hatarra, meg a hataraikon is ellenoriznek, dehat nekik ugye szabad, mert vannak, akik egyenlobbek...
...Az érkező migránsok többsége nem menekült, a "kánaán" reményében érkeztek...
Pontosan, csak aki ezt ki meri mondani, az egybol le van nacizva.
...Majd mikor rájönnek, hogy dolgozni kellene és nincs ingyen lakás, autó, megélhetés, akkor lázonganak...
Hat, ezek mar csak ilyenek. Gondolom, tisztaban vagy vele, hogy nem az Nobel dijas orvosok, meg mernokok ozonlottek el Europat...
Az a baj, hogy az egesznek a hattereben azert ott vannak a nemet tokes csaladok is.
Az egesz onnan indult, hogy Nemetorszagban ugye rettento alacsony a munkanelkuliseg.
Es, mint tudjuk az alacsony munkanelkuliseg a berek emelkedeset eredmenyezi.
Az pedig rossz a profitnak es az eves osztaleknak, ertem?
Tehat, kitalaltak, hoyg jol meg kell mutatni azoknak a csicska munkavallaloknak, hogy megsem annyira nelkulozhetetlenek, mint hiszik.
Es ugy gondoltak, hoyg mivel kelet Europabol nem jott eleg ember, igy lehetne, legalabbis a gyarakba a kozel keletrol importalni munkaerot.
Persze, az alapgondolat az volt, hoyg Nemetorszagba erkezik be az osszes menekult, aztan majd ott jol kivalogatjak a kremet (mernok, orvos, egyeb szakember), akik maradhatnak a nemet GDP-t novelni, a mradekot meg szepen szetdobjak a tobbi loser EU orszagban, azt majd csinaljanak veluk, amit
tudnak...
Csak, azatn elkezdett oszlani a rozsaszin kod, azt' kiderult, hogy rohadtul nincsenek kepzett orvosok, meg mernokok a menekultek kozott, hanem nagyreszt analfabeta fiatal mohamedan ferfiak, akik irni-olvasni sem tudnak, meg arabul sem, nemhogy nemetul. Szakmajuk sincs, es egeszen sajatsagosan viszonyulnak a vilaghoz, a munkahoz meg mondjuk a nökhoz...
Es, elkezdodott a tuzoltas...
...Tudom, ne általánosítsak, de egy érkező, jó pofát mutató idegenről hogyan döntöd el, hogy milyen ember?...
Hat, egybol az elso lepes, hogy aki nem a bevandorlasi szabalyok szerint akar menedekjogot kerni Torokorszagban, azt kapasbol kiutasitani 10 evre az EU-bol, es visszatoloncolni Torokorszagba. Termeszetesen eloszor ujjlenyomatot, retinemintat, es DNS mintat venni toluk...
...Ha valaki bent van, nem olyan egyszerű megtalálni, eltávolítani, kirakni, ha nem akarja, főleg ha tömegesen van ilyen...
Ezert volt iszonyatos hiba ellenorizetlenul beengedni oket.
Bocsanat, hogy ennyire hosszu lett!

postumus mumus 2017.08.24. 21:41:10

Ő@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A liberális-szélsőjobb revizió orr bánnak és rühes kutyáinak tényleg súlyos következménnyel járna. Csak hogy párat említsek: Mié szaros teljes vagyonelkobzás, orr bán, lázár, rogán dutyi, kövérnek bajusz és haj tarra borotválása majd auschwitzba deportálása.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.25. 06:17:10

@postumus mumus:

Nem lesz már soha meg az ehhez szükséges erejük a zsírkulákoknak.
süti beállítások módosítása