Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • kvadrillio: Furcsa indoklással vettek el 90 milliárdot a magyar lakosságtól Share Button [Twitter] [Facebook] ... (2016.09.30. 08:37) Mindnyájunknak el kell menni
  • TanNé: Országos Választási Bizottság summák Egy lista, amelyre vak és világtalan román, ukrán, szlovák, ... (2016.09.30. 08:15) Mindnyájunknak el kell menni
  • HaD: Nem kell félni vitézlö magyarok! Már megy a határra kétszáz osztrák katona:) ök majd "biztos" megv... (2016.09.30. 07:54) Mindnyájunknak el kell menni
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • kvadrillio: Furcsa indoklással vettek el 90 milliárdot a magyar lakosságtól Share Button [Twitter] [Facebook] ... (2016.09.30. 08:37) Mindnyájunknak el kell menni
  • jandera: @sírjatok: A te hozzászólásod is, és a cikk is provokáció, csak más - más oldalról. Senki ne dőljö... (2016.09.21. 20:08) Buzdító szavak népszavazás előtt
  • fordulo_bogyo: @bbwd: Nem tudom, hogy mibol gondolod, hogy kozottunk rokoni kapcsolat lenne. Ha lenne is en letag... (2016.09.19. 03:16) Migráns gyerek megvágta
  • Szalay Miklós: Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt n... (2016.09.14. 23:17) Migránsbarát Jobbik vs migránsellenes liberálisok?
  • TarZerind: @R.T. Flakfizer: Hülyeség. Már a 70-es évek végén a "csöves" - nem valódi, hanem jól kereső szül... (2016.09.14. 12:42) Dr. Zagy nyomul

Mindnyájunknak el kell menni

2016.09.28. 17:28 | Proszektura | 8 komment

Címkék: népszavazás Dobó István óriásplakátok Hegedűs hadnagy Soros-bérenc

A minap rémülten kellett tapasztalnom, hogy az Egér út - Kőérberki út kereszteződésében az általam belátható kb 150 méteres körben mindössze 17 db NE KOCKÁZTASSUNK plakát volt látható.

Emberek! Alig 17 db plakátot tudtam csak összeszámolni egy helyben állva!

El fog így veszni az ország! Hát nem értitek, hogy így talán el sem jut az üzenet minden magyarhoz? Ha egy kicsit kevésbé vagyok éber vagy épp telefonálok vagy netán szerelmesen ábrándozom, akkor még az is lehet, hogy a 17-ből csak mondjuk 7-8 jut a látóterembe. Sőt, még az a rémes helyzet is előállhat, hogy csak 2-3-szor tudom 1 percen belül elolvasni a korábban maximum 3-4 ezer alkalommal látott plakátokat!

Követeljük együtt, hogy a kormány helyeztessen ki minden egyes óriásplakát helyre egy ilyen üzenetet és kötelezze a teljes polgári lakosságot is, hogy lepedőre, ruhára, autóra mindenki írja, fesse, nyomtassa ki minél többször az üzenetet!

Honfitársaim! Ezerszámra nyomtassatok és szórjátok egymás postaládájába is hármasával. Sőt! A saját postaládátokba is tegyetek belőle szűkösebb időkre!

Aztán itt vannak a vakok! Velük mi lesz? Egyetlen braille-írásos óriásplakátot sem láttam sehol sem. Ők hogy értesülnek erről az országunk létét, fennmaradását biztosító össznépi voksolásról? Miniszterelnök úr, itt sürgősen tenni kell ez ügyben valamit!

Ami pedig a népszavazáson való részvételt illeti, ne lacafacázzunk végre! Mondassuk ki határozatilag a Parlamenttel, hogy mindnyájunknak el kell menni, aki pedig távol marad, attól a lakása elvétetik és a migránsok számára odaadatik, Ő pedig családjával együtt hazaárulóként felnégyeltetik és a Budai Vár fokára kifüggesztetik.

Emlékezzünk,  már Dobó István sem tűrte az ilyesmit.a muszlimok elleni harcban. Ne tűrjük hát mi sem a Hegedűs hadnagyféle Soros-bérenc árulókat sorainkban.

 

Orbán utasít

2016.09.27. 19:27 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Welsz Tamás Váradi András körúti robbantás

Na, most már tényleg csak az a kérdés, hogy egyre jobban elhülyül-e a miniszterelnök vagy mindig is ennyire hülye volt, csak régebben még jobban titkolta.

Olvasom, miszerint az M1 csatornának adott interjújában arra a kérdésre, hogy milyen utasítást adott a belügyminiszternek, azt mondta, hogy "bármi áron fogják el, vadásszák le az elkövetőt, és szedjék ki belőle, hogy miért tette".

http://index.hu/belfold/2016/09/27/orban_m1_interju/

A joghoz kevéssé értő talán nem is tudja, mi is a probléma dr. Orbánnak ezekkel a kijelentéseivel.

De hát ő jogot végzett, ezért mégis csak elvárható lenne tőle néhány törvényi alapfogalom ismerete.

Jól láthatóan halvány dunsztja sincs arról például, hogy az ismeretlen robbantó ügyében a nyomozást nem a belügyminiszter fennhatósága alá tartozó rendőri szervek folytatják, hanem arra tekintettel, hogy a bűncselekmény sértettjei rendőrök, az eljárás a törvények értelmében a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik.

Jellemző, hogy a hírek nem is szólnak arról, hogy a belügyminiszter mindezt szóvá tette volna. Szinte látom magam előtt, hogy remegő térdekkel csak annyit préselt ki a száján: értettem! Kérek engedélyt lelépni!

Egyébként az ilyesfajta miniszterelnöki utasítás adás már csak azért is ostoba, bárgyú, és mindenképpen az utasítást kiadó megroggyant elméjére vall, hiszen amikor két nappal az események után méltóztatott megszólalni az ügyben, eközben már az arra illetékes bűnüldöző szervek gőzerővel folytatták az ismeretlen tettes elleni hajtóvadászatot. Szerencsére nem vártak erre a felszólításra.

Képzeljük csak el, ha mindenki, helyszínelők, szakértők, stb., vagyis a teljes bűnüldöző stáb ültek volna a seggükön és arra vártak volna, Orbán mikor is ad majd utasítást.

Azt viszont még csak találgatni sem merem, mit értett azon a belügyminiszternek adott „utasításában” dr. Orbán Viktor summa cum laude főjogász, hogy „vadásszák le” az elkövetőt és „szedjék ki” belőle miért tette.

Mit érthetett levadászás alatt? Tán csak nem valami olyasmit, ami Váradi András felcsúti juhásszal vagy Welsz Tamással történt?

Mióta szokás egyébként a magyar nyomozásokban levadászni valakit? A büntetőeljárási törvény mely passzusa rendelkezik a levadászásról?

De a legdurvább kijelentése mégis az volt, miszerint utasítást adott arra, szedjék ki belőle miért tette.

Mit ért azon dr. Orbán, hogy szedjék ki belőle? Nem úgy hangzik ez, mint egy kényszervallatásra felszólítás? Hiszen mi van, ha az illető nem akar vallomást tenni? Amihez egyelőre még joga van.

Hacsak hirtelen valami egyéni indítványra nem módosítják ezt a jogszabályt is.

De hát még szerencse, hogy a derék nyomozóinknak nem kell senkit levadászniuk, és nem kell senkiből „kiszedni”, miért tette.

Ez a feladat ugyanis az ügyészségre vár. Nekik pedig egyelőre még nem adhat utasítást Orbán.

Nem adhat?

Buzdító szavak népszavazás előtt

2016.09.21. 14:56 | Proszektura | 6 komment

Címkék: népszavazás Kósa Lajos Lázár János Brüsszel Soros migránsok

Most, hogy már dr. Hack Péter és Fásy Ádám is beszállt a nép győzködésébe, én sem maradhatok ki mindebből. Fásy a Facebook-on egyébként ezt írta:

"Mi, magyarok mindig népszavazáson döntöttünk a jövőnket érintő legfontosabb ügyekben, most sem lesz másképpen, hisz október 2-án csak mi magyarok dönthetjük el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem"

Bölcs vezetőink, Kósa Lajos, Lázár János és társai szerint a migránsok fenyegetik az országot, miattuk fognak nyomorogni a nyugdíjasok, a cigányok (akik persze ezt megérdemlik), miközben, ha nem vagyunk résen, a komcsik és az EU egymással titokban összefogva suttyomban beköltöztetik majd őket a szomszédunkba, és természetesen főúri ellátásban részesítik mindet a mi rovásunkra. Különösen ott várható ilyen menekült-invázió, ahol nem megyünk el kellő számban szavazni.

Ezt akarod? 

Az egyik szomszédod cigány lesz, a másik migráns.

Ezt akarod?

Látod ott azt az édesdeden alvó kis csecsemőt az úton poroszkáló szír nő karjaiban? Na, hát az tizenöt év múlva kegyetlenül meg fogja erőszakolni a te kislányodat az anyjával együtt, aztán meg a fejüket is levágja.

Ezt akarod?

Mindeközben soha nem látott szörnyű méretű járványokat terjesztenek ezek a jövevények. Lepra, kolera, bubópestis, vakbélgyulladás, ilyesmi. Ezt komoly keresztény hazafi magyar orvosok állítják, vagyis tuti, hogy igaz.

Tehát, hogy teljesen világos legyen, megismétlem még egyszer: tönkre teszik az öregeket, elfoglalják az otthonainkat, megerőszakolják és megölik a lányainkat, a többiek pedig fertőző betegségekben pusztulnak el.

És mindezt Brüsszel és Soros támogatásával.

Idejönnek, betelepednek, minket kitúrnak, és még a himnuszt sem fogják majd elénekelni, ha a nemzeti válogatott focimeccset játszik a Feröer-szigetekkel.

A ránk váró sötét jövő felvázolásának egy szintje azonban még hátravan. A kisgyerekeké. Az nem lehet, hogy ők ne féljenek. Ezt a luxust most nem engedhetjük meg magunknak. Mert különben nem lesz elég nagy a hisztéria és nem lesz érvényes a népszavazás.

Azt kell mondani tehát nekik nap, mint nap az oviban, hogy ha a szüleik nem mennek el szavazni, akkor jön a zsákos ember és elviszi őket.

Bepakolja és elviszi. A zsákos ember.

Aki persze egy gonosz migráns.

Az óvónőket körlevélben kell felszólítani erre minél hamarabb.

Szóval menni kell mindenkinek október 2-án, és NEM-mel kell voksolni. Mert, ha hírét veszik ezek a migránsok, hogy mi népszavazással eltanácsoltuk őket, akkor majd fejvesztve menekülnek még Európából is.

Reszkess, te sötétben bujkáló migráns… Vagy tudod mit, fulladj inkább a tengerbe.

Kis népszavazási plakát elemzés

2016.09.19. 16:39 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás Gyurcsány DK Együtt-PM

A kormánypártok egymondatos primitív, a valóságot leegyszerűsítő, meghazudtoló, gyűlöletet szító plakátjaira most szót sem vesztegetnék. Megtették ezt már mások sokan, sokszor.

De milyen plakátötletei vannak az ellenzéknek?

Vágjunk rögtön a közepébe! Tényleg azt hiszi a DK, hogy Gyurcsány ezzel a bájgúnár, tenyérbemászó, ostoba vigyorával rábírja majd a magyar embereket, hogy tömegesen ne menjenek el a népszavazásra? Bevallom, én semmiképpen nem akarok voksolni, de amikor megláttam ezt az óriásplakátot, hirtelen erős késztetést éreztem rá, hogy mégis.

Hát mikor veszi már észre ez az ember, hogy a jelenléte jóval többet árt a baloldali politikának, mint ha szerényen háttérbe húzódna és (ahogy az őszödi beszédében fogalmazott) kibaszott jó könyveket írna a modern magyar baloldalról, esetleg egy szakácskönyvet is összehozhatna például a muszlim ételekről.

Magamutogató exhibicionistaként ezt a népszavazást is szégyentelenül megint arra próbálja felhasználni, hogy önmagát reklámozza. A plakát egyharmad részét az ő arcképe foglalja el.

Október 2-án Maradj otthon, maradj Európába! Ne menj el a Fidesz Európa-ellenes álnépszavazására!- kérlel bennünket bizalmasan tegeződve.

Nem sokkal színvonalasabb ennél az MSZP riasztó szín-összeállítású plakátja sem, először is a szemlélő azon egy hatalmas IGEN feliratot lát, alatta pedig egy irgalmatlan hosszú apró betűs szöveget, amelyben azt fejtegetik, szerintük mi is a népszavazás igazi célja. Amiben igazuk is lenne, de be kéne látni, egy plakát az plakát, nem párt-brossura.  

Ennél is van azonban lejjebb. A MoMa-Együtt-PM gusztustalan bemutatós plakátja. Az embernek óhatatlanul Szanyi kapitány jut eszébe, amikor a parlamenti felszólalása közben produkált ilyesmit.

Mondjuk ki nyíltan, ennek a három kis pártnak a népszavazási plakátja kifejezetten ízléstelen és otromba. Ráadásul még a Kétfarkú Kutya Pártnak a hülye kérdésre hülye válasz szlogenjét is lenyúlja.

Vajúdott tehát az ellenzéki elefánt és egeret kölykezett. Fantáziátlanság, szellemi restség, kreativitás hiány, ez tükröződik a plakátokban, ezek épp olyanok amilyen az egész un demokratikus ellenzék manapság.

Még szerencse, hogy létezik a Kétfarkú Kutya Párt.

Ők legalább viccesre veszik a figurát.  Amivel persze csak az a baj, hogy a helyzet egyáltalán nem olyan vicces.

Mert egyben én is igazat adok a bősz kormánypárti propagandának. Abban, hogy ezzel a népszavazással Magyarország jövőjét kockáztatjuk. A várható tömeges NEM szavazatokkal. Amit Orbán saját győzelmeként fog megélni és kommunikálni. Mi magyarok viszont ezzel fogjuk magunkat Európából kikormányozni.

Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét!

2016.09.18. 19:37 | Proszektura | Szólj hozzá!

Szeretem a népszavazásokat, amikor a nép elmondhatja a véleményét. Na persze nem az olyan népszavazásokat, amik előtt a hatalom minden létező módon próbálja az emberek agyát szőnyegbombázásszerűen átmosni, óriásplakátokkal, fizetett tévés, rádiós, netes hirdetésekkel, kampánygyűlésekkel, házaló ügynökökkel, postaládába dobott propaganda anyagokkal, telefonos megkeresésekkel, tájékoztatásnak álcázott manipulálással, híreknek álcázott félelemkeltéssel, stb. Nem mondom, hogy a bevándorlás nem probléma. De vannak sokkal nagyobb gondok is errefelé. Ha Magyarország megépíti Paks2-t és megrendez egy olimpiát, akkor évtizedekre fogjuk magunkat eltemetni. Az unokáim is ezeket a hiteleket fogják törleszteni. Természetesen az oktatás és az egészségügy lesznek a fő kárvallottak, hiszen mindig ezektől a legkönnyebb forrásokat elvonni. Ne legyenek kétségeink, csak durva megszorításokkal lehet két ilyen gigaprojektet megoldani. Az más kérdés, hogy mindeközben néhány család Isten és Orbán kegyelméből meggazdagodik.

Felelősen átgondoltam mindent. Köszönöm, nem kérek belőlük.

Gondolkodjatok ti is, mielőtt mindent kritika nélkül elhisztek.

 

Migráns gyerek megvágta

2016.09.16. 14:34 | Proszektura | 20 komment

Címkék: migráns Orbán Szulejmán Recep Tayyip Erdogan

Azt hiszem, sokunknak ismerős a kis dalocska.

Gólya, gólya, gilice!
Mitől véres a lábad?
Török gyerek megvágta,
Magyar gyerek gyógyítja.
Síppal, dobbal, nádi hegedűvel.

Na most úgy öt-hat évesen, mikor ezt először meghallottam, már akkor is szöget ütött a fejembe, hogy miért is van az, hogy a szegény gólyának a lábát véresre vágta az a török  kiscsávó. Miféle gonoszság lakozik ezekben a török kölykökben? Mert, hogy a felnőtt törökök micsoda rettenetesen szörnyű, félelmetes teremtmények, azt már az Egri csillagokból tudtam. Általában ugye félszeműek, vágás is van az arcukon, és mindig azt kiabálják, hogy Allah akbar!

Aztán később az iskolában megtudtam azt is, hogy nem csak a regényben voltak gonoszak.  Szulejmán szultán például kegyetlen, népirtó zsarnok, a magyar történelem egyik legpusztítóbb agresszora volt.

De, hogy már a török gyerekek is ilyenek? Hát mit ártott nekik az a gólya? Még szerencse, hogy a magyar gyerek viszont olyan jók, hogy meggyógyítják. (Bár igaz, a gyógymódot ugyan nem igazán értettem.)

Napjainkban viszont már egészen más lett a viszonyunk a törökökhöz. Barátok lettünk, sőt volt eset, amikor Tusványoson, 2014-ben Orbán egyenesen követendő példaképként emlegette a török viszonyokat.

És a tömeggyilkos Szulejmán szultán emlékét is nagy becsben tartják mostanában mifelénk.

Mindezek okán viszont ideje lenne a versikét is átdolgozni, modernizálni, hogy Isten ments, nehogy megsértsük a török barátaink, s különösen a nagyszerű Recep Tayyip Erdogan elnök érzékenységét.

Javaslatom ezért, hogy a dalocskába kerüljön be a „török gyerek” helyett az „arab gyerek”. Vagy még inkább muszlim gyerek. De a migráns gyerek is megteszi. Ezekről aztán tényleg minden magyar gyerek el tudja képzelni, hogy képesek vérző sebet ejteni a gólyákon. Akár keresztény az a gólya, akár nem.

A versike aktualizált változata akár már most a népszavazási kampány óriásplakátjain is szerepelhetne.

TUDTA?

VÉRES A LÁBA A GÓLYÁNAK, MERT A MIGRÁNS GYEREK MEGVÁGTA.

Ezt kéne hirdetni mindenütt. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel.

Legalább a magyar gyerekek is tudnák, hogy a szüleiknek, ha el is bizonytalanodnának, hová kell húzniuk az ikszet.

Aztán, ha vége ennek az egésznek, s remélhetőleg igen nagy arányban győznek a nem-ek, akkor újra lehet gondolni, ki legyen a gólya bántalmazója. Mely náció mely porontya,

Természetesen orosz vagy azeri semmiképpen.

Esetleg egy zsidócsemete? Vagy legyen brüsszeli a srác? Netán amerikai?

Persze ha végképp nem jut más eszünkbe, a cigánygyerek is megteszi.

Migránsbarát Jobbik vs migránsellenes liberálisok?

2016.09.14. 13:18 | Proszektura | 2 komment

Címkék: Orbán Viktor Vona Gábor Fidesz-KDNP Fodor Gábor

Furcsa dolgokat produkál ez a népszavazási hisztérikus előjáték. Olvasom, hogy a Nemzeti Választási Bizottság törvényellenesnek ítélte a kormány népszavazásra buzdító kampány füzetecskéjét.

Ahogy a bizottság határozatában megfogalmazta: „Beadványozó helytállóan hivatkozott arra, hogy a kifogásához csatolt kiadvány nem tartalmazza teljeskörűen az Mttv. 46. § (9) bekezdésében, az impresszum kapcsán előírt kötelező adatokat, azon nincs feltüntetve a kiadásért és szerkesztésért felelős személy neve.”

Ezért a bizottság „megállapította a Ve. 2. § (1) bekezdés e) pontjában foglalt, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvének sérelmét és a jogsértőt eltiltotta a további jogszabálysértéstől, azaz az a kiadvány további, hiányos impresszummal való terjesztéstől.” A „jogsértő” jelen esetben a Miniszterelnöki Kabinetiroda volt.

Aztán e döntés után két nappal, mint ha mi sem történt volna, megkaptam a kérdéses törvénysértő kiadványt én is.

De hát miért is tartaná be az a kormány a törvényeket, amelyik korábban a népszavazási kampányozási szabályokra is magas ívben tett? (Hogy más törvényekről már ne is beszéljek.) Azt pedig most ne is boncolgassuk, hogy maga a népszavazási kérdésfeltevés is egyáltalán jogszerű volt e.

Ám ami mindezeknél jóval érdekesebb az az a reagálás, ami az egyes pártok, politikai csoportosulások részéről megfigyelhető.

Az jól látható, hogy a kormány igyekszik minden szatellit-szervezetét is bedobni a küzdelembe.

Pl. olyanokat, mint az utóbbi napokban e tárgyban közleményeket kiadó Magyar Páneurópai Unió, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége vagy a Széchenyi Társaság.Mindeközben viszont a komolyabb politikai szereplők furcsán megosztottak. És most nem is elsősorban az MSZP és az LMP különféle ellentmondásos reagálásai az érdekesek. Hanem sokkal inkább a paletta két szélén lévők viselkedése.A liberális Fodorék részt vételre és igen szavazatokra buzdítanak, amivel lényegében csak azt érik el, hogy növekszik az esélye annak, hogy a népszavazás érvényes lesz. Vagyis lényegében Orbánék malmára hajtják a vizet. Ami azért elég érdekes összeesküvés elméleteknek is alapja lett. Ám a súlytalan Magyar Liberális Párt (MLP) igazából nem oszt nem szoroz ebből a szempontból sem.

Annál érdekesebb és hangsúlyosabb lehet az a felfogás, amit a Jobbik választott. Természetesen Vona Gábor nyíltan nem mondhatja ki, hogy emberek, ne menjetek szavazni. Sőt, a Jobbik vezérkar látszólag még rá is erősít a Fidesz-KDNP nemzetféltő hisztériás megnyilvánulásaira. Mindeközben azonban Vona elnök úr többször is kijelentette, hogy ezt a kérdést nem népszavazással, hanem Alaptörvény módosítással kellett volna rendezni, és amennyiben viszont ez a népszavazás eredménytelen lesz, az Orbán személyes kudarcát fogja jelenteni, ezért le kell mondania.Na most azért a Jobbikos szimpatizánsok közül sem mindenki hülye, csak egy részük. Az okosabbjának pedig tuti, hogy leesik majd a tantusz, s azt fogják mondani: nem megyek el szavazni, úgy sem ezen múlik, mi lesz a migránsválság jövője. A nem szavazásommal viszont megbuktathatom Orbán Viktort.Tehát miközben Vonáék hangosan szavazásra – és nem szavazat leadására – buzdítják párthíveiket, mindeközben valójában a szavazás bojkottját sugallják. 

Bayer és az ötszáz pár cipő

2016.09.13. 19:28 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: terrortámadás Echo tv Bayer fia Oláj Roma Egyesület

Tetszik, nem tetszik, de tudomásul kell venni, hogy a rászorulók valójában Bayer Zsolt újságírónak köszönhetik meg majd azt, hogy több mint ötszáz pár cipővel lehettek gazdagabbak. Ugyanis ennyinek az árát sikerült összelicitálni a szervezők szerint a miatta árverésre bocsátott visszaadott lovagkeresztekből.

Azért ne felejtsük ki mindebből annak az alapítványi elnökhelyettesnek a múlhatatlan érdemeit sem, aki társai tudta nélkül kezdeményezte a szélsőjobboldali ordenáré, fajgyűlölő gondolatairól ismert publicista kitüntetését. Megjegyzendő, hogy a hölgy utóbb azt állította, ő nem ismerte azokat a Bayer írásokat, amik miatt a kitüntetésének jogossága sokak számára megkérdőjeleződött.  Csak akkor azt nem értem, mit tudott egyáltalán az ötös számú tagkönyv tulajdonosáról azon kívül persze, hogy Orbán kebelbarátja és, hogy már önmagában ezért is magas elismerésre érdemes?

És vajon a kitüntetést átadó miniszter sem szokott Bayer cikkeket olvasni?

Bayer Zsolt egyébként, mint tudjuk, nem is oly régen „Nógrád Megye Madách Imre Díja” –ban is  részesült, gondolom ott sem ismerték gyűlölködő irományait.

Most pedig legutóbb a fia megverésével kapcsolatban ragadott tollat, és nevezte „nyolc gyáva féregnek”, „falkába verődött állatoknak” azokat a cigányokat, akik abban a pillanatban elpusztultak volna, amikor megszülettek, akkor szebb és jobb hely lenne a világ. A „falkába verődött állatok” közül a rendőrség végül is egy személyt gyanúsított meg súlyos testi sértés kísérletével.

Bayer, hogy a történetet még drámaibbá tegye, beszámolt arról is, miszerint: „Azt mondja a fiunk és az unokatestvére, hogy amíg a földön feküdt és rugdalták, mindketten azt érezték, ezek ölni akarnak. Ezeknek semmi nem számít. Ezeknek semmit sem jelent az emberi élet.”

Na, most ehhez képest a fiú sérülései nyolc napon belül gyógyuló könnyű testi sérülések voltak, amit egy személy okozott. Az állítólagos ölésre pedig azért nem került sor, mert, mint ahogy épp Bayer fogalmazott: „A tragédiát csak az akadályozta meg, hogy a söröző tulajdonosa, aki szemmel láthatóan ismerte a bandát, kijött, és elzavarta a csapatot.”

Képzelhetjük, micsoda szörnyű elvetemült falka lehet az, amelyiket egy szem kocsmáros csak úgy hipp-hopp elzavar!

Bayer említést tett arról is, hogy a másik gyerekét is érte már hasonló atrocitás korábban. Arról viszont ezúttal szemérmesen hallgatott, hogy őt meg többszörös megöléssel fenyegették nem is oly rég, 2013 januárjában.

Emlékszik még valaki az „Oláj Roma Egyesület” levelére?
„Terroristák célpontjává vált az Echo televízió”. Ezzel a feltűnő főcímmel adta tudtul a Magyar Hírlap, miszerint „ismeretlenek azzal fenyegették meg levélben az Echo Televíziót, hogy megölik Bayer Zsoltot és felrobbantják a csatorna székházát.”

Az állítólagos küldemény feladója az „Oláj Roma Egyesület” volt.

A mások fogsorának kiverésére buzdító, egyre trágárabb hangú cikkeket megjelentető Bayer Zsoltot a fenyegető levélnek mindjárt az első mondatában duplán is halállal ijesztgették: „te kötelet kapsz és elesz vágva nyakad.”

De a terrortámadás elmaradt. Úgy látszik, kijött a söröző tulajdonosa, és az Oláj Romákat is elzavarta.

Októberi ünnepek

2016.08.28. 13:16 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: ötvenhat népszavazás Fidesz Orbán Rákosi

Szerintem egy nagy csodálatos ünnep-sorozat lesz ez a mostani október. Kezdődik majd a népszavazással, amelyen részt venni ugyebár minden magyar hazafias nemzeti kötelezettsége, hiszen a sorsunkról, jövőnkről fogunk dönteni, ha valaki még nem tudná.

És remélem nem is kell csalódni a magyar nép bölcsességében. Tódulni fogunk majd ünneplőbe öltözve az urnákhoz, hogy egyként kifejezhessük akaratunkat: ide aztán senki menekültnek álcázott gyüttment be ne tegye a lábát! (Kivéve a gyevi bírót!)

Kívül tágasabb!

A választási eredmény pedig, mint a régi szép időkben, 100 % körüli lesz majd, köszönhetően persze a plakátkampánynak, s a többi hathatós rogáni propaganda eszköznek. Nekem különösen a sportcsatornák egypercesei tetszettek. Kár is, hogy vége az olimpiának, ahol ezeket oly jól el lehetett sütni két kajak-kenu döntő között. A focimeccseknél egyelőre nem tudom, hogy lenne megoldható, hogy ne kelljen egy-egy egypercesre egy félidőnyit, jó háromnegyedórát várni.

A népszavazás után pedig majd jönnek az ötvenhatos megemlékezések.

Felhangzik majd a Desmond Child dallam, aztán eljátszásra kerül Koltay Gábor 30 éve még április 4-et ünneplő  színdarabja is.

Úgy látszik, az idei ötvenhatos ünnepségek az újrahasznosítás jegyében telnek majd. Újrahasznosított szavazások, újrahasznosított kultúra.

Mindenesetre az élet azt bizonyítja, a régi dolgok jól felhasználhatók mai körülmények közé applikálva.

Örüljünk egyébként is, hogy az amerikai és nem az orosz dallamkincsből merítkeztek Schmidt Máriáék. Dunnyuska vagy valami ilyesmi.

Mindenesetre a jövőbeni hasznosításra ajánlanám egyik népszerű ötvenes évekbeli Rákosit éltető csasztuskánkat is, némi kis módosítással:

Köszönjük néked Orbán Viktor,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke az arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked Orbán pajtás,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.

Amúgy pedig, hogy a végén egy kedvenc kommentből idézzek, a Fidesznek annyi köze van ötvenhathoz, mint Puskásnak Felcsúthoz.

Hajrá Európa! Hajrá európaiak!

2016.08.17. 17:40 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem emberi jogok EU Olimpia

Nem mintha őrületes olimpiai lázban égnék, de azért megnéztem, hogy ha az EU tagállamok eddig megszerzett aranyérmeit egyben számolnánk, akkor mi lenne a helyzet. 54 arannyal durván kétszer annyink lenne, mint a most első helyen álló jenkiknek.

Tudom, hogy nem divatos mostanában azt gondolni, hogy az EU nagy és erős, de azért azt sem kellene elhinni, hogy egy semmi, egy nulla, egy zéró morféma. Persze az is igaz, hogy a sport nem minden.

GDP-ben is nagyon erős az EU. Persze az sem minden.

Emberi jogokban is a legjobb a világon. Persze az sem minden.

Környezetvédelemben is első. Persze az sem minden.

Igaz nem tökéletes. Ezért sokkal menőbb szidni. Viszont még a tökéletlenségével együtt is a legjobb hely a világon.

Nemzeti Népszavazás

2016.08.03. 16:16 | Proszektura | 4 komment

Címkék: ötvenhat Orbán Kövér László Rogán Antal

Ahogy haladunk kifelé a nyárból és közeledik az ősz, egyre izgatottabban várjuk sokmilliónyi honfitársammal együtt a nagy napot, azt az október elejei vasárnapot, a sorsdöntő népszavazás időpontját, amelyik egyébként mindössze három héttel előzi meg az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünket, amikor is az ötvenhatos októberi forradalom hőseire emlékezünk majd, Orbán Viktorra, Kövér Lászlóra és a többiekre.

Illetve elnézést, mit is beszélek, ezek az urak egy másik, későbbi, ám sokkal jelentősebb forradalom hősei voltak, a 2010-es fülkeforradalomé. Ami remélem, rövidesen szintén egyik legjelentősebb nemzeti ünnepünkké avanzsál majd.

De visszatérve erre a népszavazásra. Vagy nevezzük inkább rangjához méltón Nemzeti Népszavazásnak. Biztos vagyok abban, hogy ez a népszavazás érvényes és eredményes lesz, s a magyar nép döntő többsége kinyilvánítja majd azt az akaratát, hogy ide az Európai Unió ne telepíthessen be migránsokat, idegeneket, akárkiket, vagyis nem magyar állampolgárokat, az Országgyűlés hozzájárulása nélkül. Senkit, még pirézeket sem!

Természetesen a tilalom, amit a józan gondolkodású magyarok döntő többsége megszavaz majd, csakis az Európai Unióra lesz érvényes, s nem fog vonatkozni a kormányunkra, különösen pedig Rogán Antalra, és az ő haverjait tízmilliárdokkal gazdagító letelepedési kötvényekkel betelepülőkre. Vagyis ez a letelepedési biznisz vígan működhet tovább, ebbe még a nép sem pofázhat bele csak úgy.

Ahogy az ősi latin közmondás tartja, amit szabad Rogánnak, nem szabad az Uniónak. Quod licet Rogan, non licet Unio.

Csak itt Rogán a Bovi, s az Unio a Iovi.

Terrorveszélyhelyzet veszélye!

2016.07.23. 14:35 | Proszektura | 7 komment

Címkék: menekültek Szerbia kopaszok Fradi szurkolók

Nem tudom, mennyien figyeltek fel arra a hírre, miszerint, több száz, főleg afganisztáni és pakisztáni menekült indult útnak Belgrádból a magyar határ felé gyalog.

Gondoljunk csak bele, az orbáni értelmezés szerint ez a közlés akár úgy is hangozhatna: több száz, főleg afganisztáni és pakisztáni terroristagyanús elem indult útnak Belgrádból a magyar határ felé gyalog.

Eme rendkívül ijesztő esemény hallatán ezért remélhetően az illetékes magyar hatóságok is időben megteszik a szükséges intézkedéseket, és a kormányunk hamarosan kihirdeti a terrorveszélyhelyzet fennállását. Erre most talán tudnak is kis időt szakítani a miniszter urak, mivel a foci Eb-nek vége, az Olimpia viszont még nem kezdődött.

Szerencsére időben sikerült az alaptörvényünket és más fontos jogszabályainkat is módosítani, e tekintetben is. Bár ez a terrorveszélyhelyzet fogalom még mindig túl tágnak tűnik, jogszerű megállapítósága túl bizonytalan. Ezért Orbánék számára a különleges eszközök alkalmazásának lehetőségét már terrorveszélyhelyzet veszélyének a veszélye esetén is meg kell adni.

Vagyis már az is egyenértékű lehet ilyesmivel, és a rendkívüli állapot elrendelésére alapot szolgáltathat, ha például Afrikában néhány menekült család egy gumicsónakba beleül.

Ám az ettől függetlenül percig nem lehet vitás, hogy jelen esetben a Szerbiában gyalogló emberek puszta létezése maximálisan alkalmas lehet hazánkban a terrorveszély-helyzet meglétének megállapítására. Azt csak egyes hazaáruló baloldali liberálkomcsi Soros-bérencek állíthatják, igen nagy rosszindulattal, miszerint ezeknél a gyaloglóknál nagyobb veszélyt jelent a biztonságunkra egy vesztes Fradi meccs után Budapest utcáin és a metróban végigvonuló kopasz úriemberek hada.

A terrorveszély-helyzet kihirdetés egyébként, mint tudjuk, többek között azt jelenti, hogy a járműforgalmat korlátozhatják, a lakosságot kitelepíthetik, kijárási tilalmat rendelhetnek el, valamint közterületi rendezvények, nyilvános gyűlések tartását megtilthatják.

Mondjuk ezek végrehajtása nem is lenne olyan nagyon nehéz feladat a hatóságaink számára.

A járműforgalom korlátozása már eddig is tökéletesen működött mind a nagyobb városainkban, mind az autópályáinkon, főleg a Balaton környékén. A rendezvények és gyűlések betiltása is sokkal könnyebb, terrorveszélyhelyzet kikiáltása nélkül is, az Alkotmánybíróság közelmúltbeli legújabb döntése után. A kitelepítés pedig, főként (pl. miskolci) cigányok esetében már eddig is szintúgy majdhogynem olajozottan működött.

Tudta?

2016.07.19. 13:44 | Proszektura | 163 komment

Címkék: népszavazás bevándorlók Matolcsy Brüsszel Rogán Habony

Ez a népszavazási plakátkampány immáron a néphülyítés újabb dimenzióit hódította meg. Korábban Brüsszelnek küldözgettünk üzenetet, most viszont már nemzetünk polgárait okítjuk kérdésekbe csomagolt állításokkal, pontosabban ijesztgetjük olyasmikkel, hogy „a bevándorlási válság kezdete óta” mi mindennel kellett és kell szembenéznie Európának.

Igen, Európának, de nem Magyarországnak, hála a mi kerítésépítő bölcs vezetőnknek!

A tudta? kezdetű plakátok mindegyike egyébként olyasmiknek az ismerete felől érdeklődik, amiket még a leghülyébb Fideszes és Jobbikos szimpatizánsok is, éjszaka az álmukból felkeltve is, már kívülről fújnak.

Mert nem hiszem, hogy túl sokan lennének még e honban, akik nem tudnák e plakátok nélkül is, hogy ezek a gonosz bevándorlók (s nem ám menekültek!) milliószámra jönnek, mit jönnek, özönlenek, ezek a gonosz bevándorlók ( s nem ám menekültek!)  erőszakosak a nőkkel, ezek a gonosz bevándorlók (s nem ám menekültek!) terroristák, akik folyton-folyvást merényleteket követnek el.

Mint ahogy azzal is jóformán minden tisztességes magyar ember tisztában van már mifelénk, amit ezek az újabb plakátok egyelőre még visszafogottan elhallgatnak, hogy ki, kik is állnak mindeme szörnyűségek mögött.

Pedig milyen jól mutatnának az ilyen szövegek is ezeken az ijesztő darázsszínű, sárga-fekete feliratú plakátokon:

Tudta? A bevándorlókat Soros György küldte a nyakunkra, hogy a keresztényi gyökerű Európát elpusztítsa.

Tudta? A hazaáruló Gyurcsány és a többi komcsi azt akarja, hogy hazánkat a bevándorlók elfoglalják.

Na persze, ha már Orbánék nagy-nagy őszinteségi rohamukban tényleg arra kíváncsiak, mikről is kéne, hogy legyen pontos ismerete mindenkinek, akkor azért megkérdezhetnének még pár dolgot.

Tudta? A kormányzó pártok prominensei soha nem loptak annyit a közösből hazánkban, még megközelítőleg sem, mint az elmúlt hat évben.

Tudta? Európában Magyarországon messze a legmagasabb a korrupció mértéke, a rendszerünk romlottsága vetekszik bármelyik diktatúráéval.

Tudta? A hazánkat valójában néhány bűnöző gazember irányítja: Orbán, Habony, Vajna, Lázár, Rogán, Matolcsy és az ő rokonságuk és baráti körük.

És még sorolhatnánk azokat a kérdéseket, amikre a válaszokat éjszaka álmából felkeltve is tudja már mindenki.

Még a leghülyébb Fidesz szimpatizánsok is.

· 2 trackback

Füstölgések az Eb kapcsán

2016.07.11. 18:36 | Proszektura | 5 komment

Címkék: bevándorlók öngyilkos merénylő foci Eb Merkel

Emlékszünk, hogy a TEK június 23-i közlése szerint a partnerszolgálatok által működtetett információs csatornákon beérkező adatok arra utaltak, hogy a következő csaknem három hétben a labdarúgó Eb kapcsán szélsőséges csoportok nagy eséllyel követhetnek el terrorcselekményeket a stadionokban, a szurkolói zónákban vagy forgalmas és nagy tömegek által látogatott csomópontokon.

Most, hogy kontinens focistáinak találkozója mégis gond nélkül lezajlott, nehezen tudom palástolni elkeseredettségemet.

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy gond nélkül lezajlott egy ekkora jó egy hónapos tömegrendezvény mindenféle vérfürdő nélkül! Pedig mennyire bíztunk benne, hogy lesz néhány terrorakció, miközben a legsúlyosabb esetnek végül is az bizonyult, amikor egy fradista át akart mászni egy másik szektorba és leszakadt alatta a ponyva.

Ez bizony nagy gáz, hogy nem történt semmi! Pedig milyen jól jött volna legalább egy öngyilkos merénylő az október 2-i népszavazás előtt. Már kész is volt a megfelelő közlemény Brüsszel és Merkel agyagba döngölésére, az erősebb kéz szükségességét hangsúlyozandó

De tényleg nem robbantottak egyik stadionban sem? Semmi TNT, ilyesmi? Sőt, amik voltak petárdák, azokat is a színhorvát és a színmagyar ultrák dobálták szét?

És tényleg nem is erőszakoltak meg senkit az egész eb ideje alatt? Nem rúgták be egyetlen tornaterem ablakát sem? Még egy szar tilosban parkolást, vagy parkban vizelést sem tudtak az eb ideje alatt a migránsokra rábizonyítani?

Istenem, hová fajul még Európa!

A magyar emberek megkérdezés

2016.07.11. 14:55 | Proszektura | 49 komment

Címkék: népszavazás Kósa Lajos Harrach Péter Brüszel

Mostanában nem múlik el nap, hogy valamilyen Fidesz közlemény ne ostorozná Brüsszelt, meg a vele egy követ fújó ellenzéket, akik a bevándorlók tömeges kényszerbetelepítését készítik elő. Ahogy most legutóbb a két frakcióvezető, Kósa és Harrach urak közösen nyilatkoztak az MSZP-ről: ”Ha rajtuk múlik, a magyar emberek megkérdezése nélkül, megkezdődhet a bevándorlók tömeges betelepítése Magyarországra.”

Most egy pillanatra azért merengjünk el azon, hogy éppen Harrach Péter veti szemére a szocialistáknak azt, hogy ők „a magyar emberek megkérdezése nélkül” ténykednek.

Az a Harrach Péter, akinek a pártja, mint tudjuk, a Fidesszel karöltve, a magyar emberek megkérdezése nélkül vezettette be a vasárnapi zárva tartást, a magyar emberek megkérdezése nélkül próbálta meggátolni az abban a tárgykörben kiírandó népszavazást, s támogatta bőszen a neki tetsző kérdésben a magyar emberek megkérdezése nélkül a népszavazás elrendelését.

És hosszasan sorolhatnánk még azokat a döntéseket, amiket a Fidesz-KDNP-s hatalom a magyar emberek megkérdezése nélkül hozott az elmúlt hat évben.

Szóval megint a szokásos alattomos kétszínűség. Egyik főminiszterünk azt mondta, nem tudna jó szívvel a bennmaradásra voksolni. Ha lenne egy erről szóló szavazás, akkor vagy nem menne el, vagy pedig nemmel szavazna. Erre ráerősített a kormányszóvivő is, akiről aztán persze szintén „kiderült”, hogy amit mondott az nem kormányálláspont, hanem az ő magánvéleménye.

Régebben, ha egy politikus marhaságokat beszélt, többnyire azzal mentették ki, hogy amit mondott, az nem a politikusi véleménye, hanem „írói munkássága része”.

De ma már ilyesmivel sem mentegetőznek a hatalom birtokosai. Sőt, ha nagyon forszíroznánk ezt, akkor Orbán sértett felháborodottsággal alighanem arról kezdene el süketelni, hogy hát ez borzasztó, hogy ebben az Unióban szörnyű demokráciadeficit van, mert milyen dolog az, hogy itt a kilépésről már beszélni sem szabad.

Emlékezzünk, ezt játszotta el a halálbüntetés kapcsán is. Ő nem akar halálbüntetést, de hát azért beszélni csak szabad legyen róla!

Szóval mi nem akarunk kilépni, mi aztán nem. Miközben meg persze folyamatosan, a kilépésünket készítik elő. Naponta jelennek meg a közlemények arról, hogy a „valósággal szemben teljesen érzéketlen Brüsszel” valójában az ellenségünk, a vele egy követ fújó ellenzékiek pedig a nemzetünk, népünk árulói.

És hol van még október 2-a? A hivatalos kampány csak augusztus első felében kezdődik.

Hogyan ússzunk meg egy népszavazást?

2016.07.06. 20:44 | Proszektura | 196 komment

Címkék: népszavazás ellenzék Gyurcsány ORBÁN TAKARODJ! Mátyás mese

Mostanában a társadalmunk normálisabb felében többek között mindenki azon agyal, mi lenne a helyes magatartás az úgynevezett kvóta népszavazással, akarom mondani, hogy stílusos legyek, ezzel a Nemzeti Népszavazással összefüggésben.

És nem találják a jó megoldást.

Hát igen, most a baloldalon mindenki azon siránkozik, hogy jaj Istenem, hogy betett nekünk a Fidesz ezzel a rafinált kérdéssel, amire nem lehet helyes választ adni.

Sem az igen, sem a nem jó szívvel nem vállalható. Össze is vannak zavarodva. Menjünk? Maradjunk távol?

Azt mondja Gyurcsány Ferenc is Kálmán Olgának az Egyenes beszédben az imént, hogy a népszavazást csak a távolmaradással tehetjük érvénytelenné. Ezért ezt kell tenni.

Távol maradni. Fodor Gábor szerint viszont menni kell.

Hát ez a baj az ellenzékkel.

Hogy nincs csöppnyi fantáziájuk sem.

Ráadásul a jogszabályokat sem ismerik kellően. Mert igenis létezik jó megoldás. Mint a Mátyás mesében az a bizonyos lány, nekünk is azt kell tenni. Aki jött is meg nem is, hozott is meg nem is.

Vagyis el kell menni a szavazófülkébe és a szavazólapra jó keményen rá kell vésni a szöveget, hogy átlukadjon még a papír is:

ORBÁN TAKARODJ!

Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. (Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.)

A mi szavazatunk ezért természetesen jogi értelemben érvénytelen lesz, vagyis nem lesz figyelembe vehető az 50 %-os részt vételi küszöbbel összefüggésben, ám ha sokan adunk be ilyen megjegyzésű szavazólapot, az viszont azért komoly üzenet értékű Orbán úr és bandája részére.

Vagyis üzenjünk Brüsszel helyett Orbánnak, hogy ő is megértse.

· 5 trackback

Reszkess Rogán!

2016.07.06. 15:57 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Matolcsy Rogán Antal Gyurcsány Ibolya Portik Tamás Tényi István

Az index "Nem indult eljárás a Rogán megvesztegetéséről beszélő Portik Tamás ellen" címmel számolt be arról, hogy az ügyészség  úgymond elutasította Rogán Antal Portik elleni hamis tanúzás, hamis vád miatt tett feljelentését, míg ellenben Portik által a Rogánnak állítólag átadott tízmilliós kenőpénzzel kapcsolatos bírósági kijelentésére alapzott Tényi féle rendőri feljelentés ügyében a nyomozó hatóság feljelentés kiegészítést rendelt el.

A médiumok többség, pl. még az ATV is már-már afféle győzelmi jelentésként tálalta ezt a hírt. Pedig a helyes cím az index részéről is inkább az lett volna, miszerint "Egyelőre nem indult eljárás a Rogán megvesztegetéséről beszélő Portik Tamás ellen."

Mert mi mi történt itt? Az ügyészség, meghazudtolva eddigi hozzáállását, hirtelen gyökeresen megváltozott, és úgy döntött, a továbbiakban inkább Gyurcsány Ferencék kegyeit fogja keresni?

Sokak talán már egyenesen olyasmit vizionáltak, hogy rövidesen kattan is majd a bilincs a propagandaminiszterünk csuklóján.

Vagyis reszkess Rogán!

Ibolya úr következő lépése pedig netán az lesz, hogy házkutatást rendel el a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál, sőt Matolcsynál, továbbá Vajna és Habony uraknál. Aztán vezetőszíj kerül Mészáros és Tiborcz úrra is?

Hát egy francot! Szó sincs ilyesmikről.

Csak az történt, hogy az ügyészi, rendőri szervek nem is tehettek mást, ha nem akartak nyilvánvaló törvénysértést elkövetni.

Ugyanis a büntető jogszabályaink alapján, "ha a hamis vád folytán eljárás indult, ennek az alapügynek a befejezéséig hamis vád miatt büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható". Vagyis amíg a rendőrségen pont nem kerül Tényi István feljelentése elbírálásának a végére, addig nem is indítható vizsgálat a Rogán féle feljelentés ügyében, mivel a rendőrség emiatt nem kezdeményezett eljárást. Persze ők sem járhattak el másként, hiszen ha azonnal feljelentést tesznek Portik ellen, az nyílt beismerését jelentette volna annak, hogy Portik kijelentéseinek valóságtartalmát egyáltalán nem is óhajtják vizsgálni. Ezért kellett a kamu parasztvakító feljelentés kiegészítést elrendelni.

Bizony ennyi és nem több, amit az eddigi eseményekből következtetésként levonhatunk.

És ide a bökőt, hogy napokon belül a következők fognak történni!

Az ügyészség a feljelentés kiegészítést követően kurtán-furcsán el fogja utasítani Tényi István Rogán ellen vesztegetés miatt tett feljelentését, mondván, hogy az minden tényalapot nélkülöz.

Ezt követően pedig már nem lesz semmilyen törvényi akadálya a Portikkal szembeni hamis vádas eljárásnak.

A magyar foci megint szép lesz

2016.06.22. 16:24 | Proszektura | 3 komment

Címkék: NER OS Puskás Csizmadia László CÖF-CÖKA

A CÖF-CÖKA vezetősége megint meglepett bennünket egy veretes buzdító OS közleménnyel a magyarok biztató focieredményei kapcsán.

Írásukat azzal a megállapítással kezdik, miszerint „Mindig büszkék voltunk a magyar labdarúgás sikereire.  Igaz, egykori legjobbjainkat 1954 után a kommunista rendszer külföldre száműzte, Puskás, Kocsis, Czibor és a többiek azonban ott is megmutatták a magyarság erényeit.”

Na most ne merüljünk bele annak megvitatásába, hogy tényleg száműzetés történt-e, vagy csak leléptek a jobb élet, több pénz reményében, annak felvetése azonban bizonyára jogos, hogy a magyarságnak miféle erényeit is mutatták meg az aranycsapat focistái?

Talán azt, amit Puskás Öcsi úgy fogalmazott meg, hogy kis pénz kis foci, nagy pénz, nagy foci?

A  CÖF-CÖKA prominensei emelkedett hangú közleményüket azzal folytatják, hogy rámutatnak: „Most ismét azt tapasztaljuk, hogy legjobb labdarúgóink méltóan képviselik a magyar nemzetet. Közös erőfeszítéseink Európa jegyzett csapatai közé repítették válogatottunkat. Ma sem feledhetjük, a nemzet összetartozik, együtt sírunk és nevetünk.”

Hogy miként következik az osztrákok legyőzéséből és az izlandiak elleni döntetlenből, illetőleg a portugálok elleni bármilyen eredményből ez a nemzeti összetartozás, meg együtt sírás és nevetés, fogalmam sincs.

Ez, a NER legszebb napjaira emlékeztető süketelés arra sem tér ki, hogy eme nagy össznépi együtt sírás-nevetés során van, aki inkább csak sír és van, aki inkább csak nevet.

És az utóbbiak vannak jóval kevesebben.

Aztán következik a közlemény csimborasszója, fő mondanivalója, amikor is kijelentik: „Nemzetünk polgárainak szíve 18 órától, nagy bizonyossággal, egy ütemre fog dobogni.”

Hát kikérem magamnak, kedves CÖF-CÖKA urak, hogy az én szívem akármilyen focimeccs kapcsán is egy ütemre dobbanjon, teszem azt a vezetőségükével. Dobbanjon a kendtek szívük együtt a Bayer Zsoltéval. meg Habonyéval Árpiéval.

Persze lehet, hogy ez az együtt dobbanási kívánalom rám, és a hozzám hasonlóan gondolkodó baloldali ürgékre tulajdonképpen nem is vonatkozik. Mi ugyanis aligha tartozunk szerintük a nemzetünk polgárai táborába. Ahogy Csizmadia úr aposztrofál bennünket egy minapi másik írásában: „a szocliberális ideológia hataloméhes hívei”.

Vagyis e nagy ívű hazafias gondolatokat Csizmadia nem is nekünk szánta.

A közleménnyel kapcsolatosan egyébként én ott veszítettem el végleg a fonalat, amikor azt fejtegeti miszerint:” Mutassuk meg európai barátainknak, most futballistáink szereplésével, hogy nemcsak voltunk, hanem vagyunk és leszünk is!”

Hogy mi van? Mert, ha teszem azt nem vertük volna meg az osztrákokat és nem döntetleneztünk volna az izlandiakkal, és esetleg kikapnánk a portugáloktól, a barátaink azt hihetnék, hogy már nem is vagyunk csak voltunk?

Mindenesetre kíváncsi lennék, ha Petőfi ma élne, e lelkesítő közlemény hatására ő is másként fogalmazta volna-e meg híres versét is, valahogy e ként:

A magyar foci megint szép lesz,

Méltó régi nagy híréhez;

Mit rákentek a századok,

Lemossuk a gyalázatot.

Vagyis pontosabban lemossuk a portugálokat és a többieket.

Orbán, az irredenta

2016.06.15. 20:13 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: irredenta Fidesz Orbán terület-visszacsatolás

Megdöbbenve tapasztalom, hogy a Fidesz hatalomnak immáron sikerült a társadalmunkat oly mértékben megmérgeznie, hogy már egy ilyen szép focisiker is, ahelyett, hogy ennek közösen örülne mindenki, nemre, fajra, felekezetre, pártállásra tekintet nélkül, mind a jobb, mind a baloldalból egymás iránti gyűlölködő indulatokat váltott ki.

És mindeközben az Orbán Viktor Facebook oldalára kitett fotó alapján nyilvánvaló lett az is egész Európa számára, hogy az orbáni rendszerben már nem csupán a migránsokat, menekülteket utáljuk tiszta szívünkből. Hanem immár – úgy tűnik – megengedett, sőt kívánatossá vált a szomszédos országokkal szembeni beteges irredentizmus is. Méghozzá éppen egy sportesemény kapcsán.

Létezett ez persze eddig is mifelénk (gondoljunk csak pl. a románok, izraeliek elleni meccsekre), de legalább mindez nem kapott a hatalom részéről elismerést, bátorítást.

Most viszont már igen.

Máskülönben az 1938-as felvidéki terület-visszacsatolásoktól kezdődően a nyilas hatalomátvételig hivatalosan használt 1915-ös úgynevezett középcímerrel ékesített angyalos zászló mit keres a miniszterelnökünk kezében?

A helyett, hogy Magyarországnak az alaptörvényünkben is hivatalosan elismert címeres zászlajával illegne a fizetett fotósai előtt.

Kissé megkésett köszöntő

2016.06.04. 14:51 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: születésnap Orbán Baku Asztana Mészáros és Mészáros Felcsúti kisvasút

Drága miniszterelnök úr, csak most látom, hogy Önnek a napokban volt a születésnapja, én meg sajnálatos módon megfeledkeztem erről. De remélem még nem késtem el nagyon, az ilyesmi a mi féltve őrzött európai keresztény kultúrkörünk szokásai szerint általában a jeles esemény után még egy hétig érvényes.

Engedje meg hát, hogy először is egy kis versikével köszöntsem!

(Megjegyzem, azon azért kissé meglepődtem, hogy az Ön Facebook profilján ebből az alkalomból közzétett – kissé zavaros – fotón veretes magyar nyelvű köszöntés helyett a Happy BirthDay, liberálkapitalista fílingű, felirat fogadja a látogatót.)

Én viszont egy szép ősi hazai népi mondókát választottam, kissé aktualizálva, remélem tetszeni fog Önnek, bár úgy tudom, a szöveg nem székely eredetű sajnos.

Íme:

Drága Orbán Viktor úr,

Az Isten éltesse sokáig,

Amíg a felcsúti kisvasút

Le nem ér Tatáig!

Bevallom, a Tatát csak a rím kedvéért biggyesztettem a versike végére, tulajdonképpen Bicskét, sőt Lovasberényt kellett volna írni, ha nem mindjárt Bakut vagy Asztanát, hisz Ön eme elképzeléseiről is beszélt kissé dacosan a minap a vasútvonal meghosszabbítási terveinek kapcsán.

Ebből az ünnepi alkalomból egyébként valami csekélyebb ajándékra is gondoltam persze, de nem ismerem az ízlését (szilvapálinkát vagy inkább kis füstölt oldalast, esetleg töpörtyűs pogácsát kedvelne?), ezért úgy gondoltam, inkább némi kis lóvét küldenék. Felteszem, most ez kiváltképp jól is jön ahhoz, hogy Soros úrral is végre rendezni tudják a cechet.

Kérem, közölje, a pénzt hová utaljam! Ugye talán Önnek is a legpraktikusabb az lenne, ha a Mészáros és Mészáros KFt-hez címezném?

Drága miniszterelnök úr, most, hogy egyébként immáron Ön is ilyen éltesebb korba érkezett, jobban megértjük azt is, hogy miért is szorgalmazta oly kitartóan és állhatatosan kis hazánk bekerítését.

A pszichológusok ezt a jelenséget úgy hívják, hogy kapuzárási pánik, ami, csak remélni merem, nem jár Önnél túlzott szexuális zavarokkal, ám bizonyára okozója abbéli cselekedeteinek, hogy szeretné Magyarország kapuit minél jobban bezárni, és ide senki idegent be nem engedni.

Szóval ezt megértem, életkori sajátosság. Csak azt nem akarom felfogni, hogy ezt a pánikját miért akarja mindenáron tízmillió honfitársával is megosztani?

Ahelyett, hogy sürgősen pszichiáterhez fordulna.

Programdíjakat mindenhová!

2016.06.02. 16:32 | Proszektura | 68 komment

Címkék: TV2 RTL Klub Lokál Metropol Vajna Orbán samesz programdíj

Hát igen, nálunk újabban már az is politikai állásfoglalásnak számít, hogy hová megyünk be vásárolni, a CBA-ba vagy éppen a Tesco-ba.

Ezért aztán nem is nevezem meg most azt a kereskedelmi egységet, ahová betértem a minap. Huszonöt deka sonkát vettem volna két zsömlével, ám a kasszához érve megdöbbenve láttam, hogy a pénztárgép 54.525 Ft-os végösszeget mutatott. Amikor reklamálni kezdtem, akkor mutattak rá mellettem egy degeszre tömött bevásárló kocsira. Rengeteg áruval volt megpakolva, mindenféle élelmiszerek, piperecikkek, műszaki holmik vegyesen. Azt mondták, ezt is mind megvettem.

Tiltakoztam, dehogyis. De igen! Ez az új rendelet, erősködtek, nemrég fogadta el a parlament egy salátatörvénybe bújtatva, Bánki Erik egyéni képviselői indítványára. A kocsi legtetején egy mirelit sóskát pillantottam meg. Mondom, de hát ráadásul én nem is szeretem a sóskát! Már gyerekkoromban is hánytam tőle. Mire azt válaszolták, hogy ezt nem én döntöm ám el, hogy mit veszek, hanem a főnökség. Ja, és egyébként jó is, hogy azt a sóskát szóba hoztam, mert most vették észre, hogy annak időközben felment az ára, így a fizetendő végösszeg 56.780 Ft lesz. A tudtomra adták azt is előzékenyen, hogy nem muszáj a sok terméket magammal vinnem, a lényeg az, hogy kifizessem.

Úristen, ez nem lehet igaz! Megcsíptem magam, ébren vagyok-e.

Hát szerencsére nem voltam ébren, mert a csípésre riadtam fel. A számítógép előtt szundikáltam el, ahol éppen azt a hírt olvasgattam, hogy a jövőben az RTL Klub és a TV2 programdíjat szed a kábeltársaságoktól. Amit persze bizonyára előbb-utóbb végső soron szintén mi fizetünk majd meg, ha nézzük ezeket az adókat, ha nem. Ráadásul a TV2 pofátlanul még többet is kér, mint a jóval nézettebb és nézhetőbb RTL Klub.

Vagyis olyan adókért fogok programdíjat fizetni, amelyeknek a programját soha nem nézem.

A csatornakínálat a kábeltársaságomnál 300 műsorhely fölött van. A több száz csatornából jó, ha hármat-négyet szoktam figyelemmel kísérni. Az első, ahová gyakrabban kapcsolok, a 92. programhelyen van. Mert azért az én kábelszolgáltatómnál az orbáni akaratnak megfelelően arra is vigyáznak, hogy a kedvenceket ne is tudjam ám átprogramozni, és a sorban előbbre venni.

De hát tényleg, miért kell nekem olyan tévéadókért bármennyit is fizetnem, amit egyáltalán nem szoktam nézni?

És ami a legpofátlanabb az egészben, hogy olyanért is kérnek pénzt, amit nem, hogy nem szoktam nézni, de kifejezetten ellenszenves is a számomra. Főleg, mióta Vajnáék kezébe került.

Igaz, a Baba tévét sem szoktam nézni, de ha véletlenül mégis odakapcsolok, attól azért még nincs hányingerem.

Mi lesz itt, ha így folytatódik? Netán az ingyen újságokat is fizetőssé teszik majd? Na persze nem a Metropolt, hanem az új kedvencet, a Lokált.

Később pedig majd kötelező lesz ugyanezeket olvasni is, nézni is.

Ezt az egész programdíj-ötletet egyébként ki kéne terjeszteni az élet más területeire is.

Szerintem programdíjat lehetne például szedetni a Felcsúti kisvasút részére is.  Ha utazunk rajta, ha nem. Mindenkitől be kéne szedni, aki bárhol Magyarországon bármelyik vonattal bárhová utazik.

Vagy ugyanígy a Pancho Arénába is kötelezővé kéne tenni a jegyváltást.

Aki azt gondolja, hogy mindez csak egy túlzó, idétlen viccelődés a részemről, az nagyot téved.

Mert szerintem, ahogy fogynak a szétosztható és ellopható pénzek, úgy kell majd újabb és újabb lehetőségeket teremteni arra, hogy az Orbán sameszok teletömhessék a zsebeiket.

Matolcsy szobra

2016.05.28. 16:55 | Proszektura | 2 komment

Címkék: Orbán Matolcsy Bayer Puskás Akadémia Lentner Csaba Mészáros és Mészáros

Én már akkor gyanakodni kezdtem, amikor eltüntették Marx Károlyt a Corvinus egyetem aulájából.

Amint talán még emlékszünk, a szobor eltávolítását a korábbi helyéről főként Rétvári Bence KDNP-alelnök, valamint az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szorgalmazta. Szerintük ugyanis nem elfogadható, hogy ma hazánkban szobra lehessen Karl Marxnak, "annak az ideológusnak, aki nyíltan antiszemita és rasszista nézeteket vallott".

Azt most ne is firtassuk, hogy ez igaz-e, és azt sem, Rétvári úr miért éppen Marxszal kapcsolatban vált ennyire kényessé az antiszemita és rasszista nézetekkel kapcsolatban.

Miért nem volt legalább ennyire hangos a tiltakozása akkor, amikor Wass Albert, Nyirő József, Hóman Bálint nevű urak ténykedését kellett megítélni, teszem azt, épp a szoborállításokkal kapcsolatban?

De visszatérve a Marx kitelepítésére! Rögtön azt gondoltam, talán azért kellett ez az egész műbalhés manőver, mert kellett az a hely valakinek. Valakinek, aki Rétváriék szerint érdemesebb arra, hogy ott az aulában trónoljon.

Találgattam, ki lehet ez a személy.

Természetesen  elsőre mindjárt Puskás Öcsi neve ugrott be nekem is, hiszen mégis csak ő volt a legnagyobb magyar ugye. (Nem is az a Széchenyi nevű ürge. Hajrá magyarok! Ki nem ugrál, büdös román, hejj!) Az pedig nem igazán elfogadható ellenérv, hogy ő nem közgazdászként írta be magát a magyar történelem aranykönyvébe. Mert igenis e téren is örökbecsűt alkotott, emlékezzünk csak például arra a mondására, miszerint kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. (Ami persze az utóbbi időkben nálunk már úgy módosult: nagy pénz, kis foci.)

Na jó, ez azért csak vicc volt, én sem gondoltam komolyan, hogy Öcsi bácsit tegyük Marx helyébe. Róla tényleg inkább fociakadémiát, stadiont illett elnevezni, meg sört persze. És legfeljebb majd még valami Mészáros és Mészáros terméket. (A Puskás kolbász viszont valami rejtélyes okból nem jött össze.)

Na de akkor ki legyen az mégis, aki érdemes lehetne arra, hogy ezt a gonosz Marxot  ott az aulában felváltsa?

Ugye, Orbán, közismert szerénysége miatt szóba sem jöhet. Itt jártam a gondolataimban, amikor azt láttam, hogy Lampé Ágnes a 168 Órában megjelent interjújában megkérdezte Lentner Csabától: „Az echós interjújukban Bayer Zsolt azzal állt elő, szobrot kellene állítani Matolcsy Györgynek. Egyetért?”

A volt MIÉP-es Lentner úr pedig néhány laudációs körmondatot követően kijelentette: „Ha nem is a jövő héten, de előbb-utóbb igen.”

Persze elképzelhető, hogy ez az ötlet nem nyerné el sokak tetszését. Sebaj! A mai hatalomnak már van gyakorlata az ilyesfajta szoborállításban. Na bumm, legfeljebb éjszaka csinálnák megint, suttyomban, s legfeljebb nem avatnák fel, mint a Szabadság téri német megszállás emlékművét.

Én viszont személy szerint nagyon pártolnám Bayer Zsolt és Lentner Csaba urak ötletét, hogy szobrot Matolcsynak. De inkább előbb, mint utóbb.

Mert legalább akkor végre le is lehetne leplezni.

Ezek ugyanazok

2016.05.22. 22:56 | Proszektura | 3 komment

Címkék: menekültek plébános Alispán zsidók kiköltöztetése

A mohorai plébános úr 1944 májusi kérelmének tárgya: „Zsidó épület igénylése óvóda részére.”

(http://mandiner.hu/cikk/20140203_rajcsanyi_gellert_igy_zsidotlanitott_a_magyar_allam)

A beadványból kiderül, hogy a plébános (felügyelő bizottsági elnök) úr „a zsidók kiköltöztetésével” „felszabaduló” lakásra nagyon is nemes elhatározástól vezérelten, úgymond „közcélra”tart igényt. Az ugyanis méreténél és központi fekvésénél fogva igen alkalmas lenne óvodának. Ezért mély tisztelettel arra kéri a Méltóságos Alispán Urat, hogy méltóztassék őket az ügyben támogatni, annál is inkább, mert, mint írja, jövendőnkről, a magyar kis gyermekekről van szó.

Az Alispán úr később a válaszában a kérelemben foglaltak támogatásáról biztosította a hozzá folyamodót.

Vagyis számukra láthatóan teljesen közömbös volt a „kiköltöztetett” zsidók további sorsa. Miközben persze tudniuk kellett, hogy ahová a „kiköltöztetettek” mennek, onnan nem lesz visszatérés. Hiszen nyilván ezért is formáltak igényt az ingatlanukra.

De hát ugye a zsidók várható sorsánál sokkal fontosabbról, a jövendőnkről, a magyar kis gyermekekről volt szó.

Manapság ugyanennek a plébános úrnak a kései utódai és eszmetársai hasonló empátiával, pontosabban ilyen érzések maximális hiányával viseltetnek a menekültekkel, az ő sorsukkal kapcsolatban.

És nyíltan vallják is, hogy a drótkerítésekre, a segítség megtagadására most is a jövendőnk, a magyar emberek, a magyar kisgyermekek érdekében van szükség.

Vagyis ezek ugyanazok. Akkor is, most is sorsukra hagyták a kitaszítottakat, a szenvedőket.

Szanyi kapitány pillérekre helyezett platformja és más ínyencségek

2016.05.22. 13:22 | Proszektura | 10 komment

Címkék: szoci Szanyi Tibor Karinthy MSZP elnökválasztás

Szanyi Tibor EP-képviselő az OS útján közleményében tudatta az örömteli hírt, hogy „Az MSZP elnöki tisztségéért zajló versenyben ma meghaladtam a formális jelöltséghez szükséges, 1.500 párttagunk támogató aláírását jelentő küszöböt.”

Közleményében idézett a korábban a Népszabadság hasábjain közzétett"Szociális Magyarország" című programja tömörített változatából, „amelyben rögzítettem az új, baloldali politika négy fő pillérét, tehát az egészségügyet, az oktatást, a gyermekjólétet és az idősügyet helyezve a középpontba.”

Ez a pillér szó annyira elnyerhette az elnökjelölt úr tetszését, hogy később még ismét előbukkant a közleményében, amikor is arról értekezett, miszerint „a fő fókuszokat jelentő pillérekre a jövedelempolitika és a tágabb értelemben vett digitális politika (informatika) platformját helyeztem.”

Szanyi kapitány valamilyen előttem ismeretlen okból azt gondolta, ez a duma való a baloldali magyar választóknak, a „pillér”, a „fókusz”, meg „tágabb értelemben vett”, meg ez a „platformra, illetve középpontba helyezés” nagy hatással lesz majd a szoci szimpatizáns emberekre.

A lelki szemeivel talán már látta is, amint a közeljövőben a piacon, kelkáposzta vásárlás közben mi idősügyi alanyok majd erről beszélgetünk a kofákkal, te Jucika, hallottad, ez a helyes Tibi fiú milyen okosakat mondott arról a digitális, fókuszos, tágabb értelemben vett micsodáról?

Hát még az mennyire tetszhet majd nekünk,választóknak az elnökaspiráns elképzelései szerint, amikor olyan magvas gondolatok kifejtésébe bonyolódik, miszerint "stratégiai kérdésnek tekintem, hogy minden rezdülésünket hassa át a nőkkel való szolidaritás”, meg, hogy: „a közösségi megoldások belépő pontjain többnyire a nők állnak.”

Nahát! Rezdülésünk, áthatás és szolidaritás! És persze a közösségi megoldások belépő pontjain többnyire álló nők!

Milyen szép, kifejező, költői képek!

Ezek után már nem is marad más hátra, mint, hogy meghatódottan felidézzük Szanyinak az Apa, kezdődik! címmel közreadott, politikai változások koncepciójának záró gondolatait:

„Szóval azt szeretném, hogy lengedezzenek hazánkban csinos, sportos ruhák, kopogjanak vagy surranjanak a szép cipők! Legyen a gyereknevelés öröm és szórakozás, gőzölögjön az ételek finom illata és mindent tudhassunk meg mindenről! A jó ötletek hozama az érvényesülés legyen! A jó munka végén ‘cuki’ otthonba járjunk haza, s ha esetleg mindezt mégis szerényebben éljük meg, csak egészség legyen, idősebb korban is! Szerezzük meg hozzá a hatalmat! Amíg szavazólap, szavazófülke, jelöltek, toll, illetve ésszel fogható remény van, addig békésen is lehet.”

Mindehhez a lengedezéshez, cuki kigőzölgéshez ilyen emelkedett hangulatban mit is lehetne még hozzátenni? Talán egy kissé átalakított (Karinthy) versidézetet citálhatnánk még ide.

Kicsi kunyhó, szerető szív,
Messze égbolt, tiszta, kék -
Fulladjon meg Szanyi Tibor
Lehetőleg máma még.

Sikerült!

2016.05.20. 13:36 | Proszektura | 28 komment

Címkék: Matolcsy Áder Clinton Trump MNB botrány Wagner úr

Nem is értem, hogy mindeddig még miért nem cáfolta egyetlen komolyabb kormányzati tényező sem, a Rubovszky esethez hasonlóan, miszerint bármikor is elhangzott volna Kovács Zoltán kormányszóvivő szájából az a Kálmán Olgához intézett kérdés, hogy: „és sikerült?”, vagy, ha akusztikailag el is hangzott valami hasonló, azt a gonosz ellenzék összefüggéseiből kiragadva, a szokásos mérhetetlen rosszindulatúságával, galádul félremagyarázta a hazai Soros-bérenc médiában.

De nem próbálták meg beadni nekünk azt sem, hogy egyébként még ha tényleg mondott is valami ilyesmit a délceg szóvivő, akármilyen kontextusban is, az akkor sem kérdés volt a részéről, hanem kijelentés.

Pedig ez az utóbbi (ki)magyarázkodás igencsak kézenfekvő lett volna.

Hiszen végtére is, tényleg sikerült.

Mert oké, a Matolcsy által elszórt milliárdok útját, Áder János ostoba okvetetlenkedése miatt, nem tudták ugyan a nyilvánosság elől eltüntetni (meg is nézheti majd magát jövőre ez az ember!), de hát mégis csak az történt, hogy az irdatlan sok lóvét úgy sikerült rokonok, haverok között szétosztani, hogy annak semmi jogi következménye nem lett. Sőt a miniszterelnök sietett kijelenteni, hogy a bankelnök személyes védelme alatt áll. Égszakadás, földindulás, fejemen egy nagy koppanás!

Ezek után az is természetes, hogy még Matolcsy tartotta felháborítónak az ellenzéknek azon, egyébiránt meglehetősen gyengécske igyekezetét, hogy a már-már pofátlan és kétségtelenül unortodox lopásokat számon kérjék rajta. Botrányos, vágta az arcukba felháborodottan a Parlamentben.

De mit szól mindehhez a nép? A NÉP. Tényleg úgy áll-e a helyzet, hogy nem értjük, mi folyik a fura nevű alapítványok körül? Tényleg nem fogjuk fel, ha ezer forintoknál többről beszélnek előttünk, és tényleg csak annyit értünk az MNB körüli balhékból, hogy az MNB alapítványok névadója, Pallasz Athéné valami lándzsalopási ügybe keveredett?

Szóval milyenek is vagyunk mi nép valójában? Csupa Wagner úr, akiknek, ha Fülig Jimmy száz fontot ígér, ha elvezetik őt Piszkos Fredhez,úgy reagálnak: „Nincs annyi pénz, fiam, amit itten mondsz... Az csak tíz font!”

A minap Clinton volt amerikai elnök egy Trumpot bíráló beszédében azt mondta, hogy a magyarok (és a lengyelek) „úgy döntöttek, hogy a demokrácia túl bonyolult dolog, inkább Putyin-szerű vezetést akarnak.”

Többekben felmerült a kérdés, kire is vonatkoztatta kijelentéseit Clinton? A magyar vezetőkre, avagy általában a magyar emberekre?

Szijjártó Péter szerint a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről. Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket.

Az ellenzékünk szerint viszont a bíráló szavak a kormányzatot illetik, nem a népet. Természetesen az orbáni vezetés az, amely szokásos propaganda módszerét felhasználva mindezt igyekszik azonnal az egész magyarságra ráteríteni.

Sajnos - hogy továbbra is Rejtőt idézzük – ezúttal nincs igazuk drága ellenzéki sztrovacsek barátaimnak.

Egyrészt Clinton szavait nehéz félreérteni. Szerinte sem Orbán és vezető társai, hanem igenis a „magyarok”döntöttek a demokrácia helyett a Putyin-szerű vezetés mellett. Igen, mi, a magyar nép.

Másrészt csak meg kell nézni a közvélemény kutatások eredményeit. 2010 óta folyamatosan kisebb-nagyobb fölénnyel a Fidesz vezet.