Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • a BircaHang Média szerk.: Természetesen megint a százszor cáfolt balliba álérv, S a latin mondat is rossz, ragozni kellene ... (2016.08.03. 16:19) Nemzeti Népszavazás
  • Trompf: @Zsuzsi25: A muszlimok igen jelentős része szimpatizál az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel. ... (2016.07.23. 20:53) Terrorveszélyhelyzet veszélye!
  • Zsuzsi25: @Ludovikás Levente: Ezeket a terror cselekmenyeket olyanok kovettek el, akik regota itt elnek. Nem... (2016.07.23. 20:45) Terrorveszélyhelyzet veszélye!
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • a BircaHang Média szerk.: Természetesen megint a százszor cáfolt balliba álérv, S a latin mondat is rossz, ragozni kellene ... (2016.08.03. 16:19) Nemzeti Népszavazás
  • Trompf: @Zsuzsi25: A muszlimok igen jelentős része szimpatizál az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel. ... (2016.07.23. 20:53) Terrorveszélyhelyzet veszélye!
  • zsoci: @százhuszat verő gumibot: Itt csak egy jöttment van: Te. Semmilyen megalapozottság nincs ebben csa... (2016.07.22. 00:12) Tudta?
  • $pi$: @chrisred: "A te logikád szerint az ellenzéknek kellett volna bizonyítania, hogy nincs szükség alk... (2016.07.15. 06:55) A magyar emberek megkérdezés
  • ember100: @Kalmár: Helló ! TÉNYLEG az a legfőbb érved hogy ki legyen a vezír helyett ? BÁRKI akár az ördög... (2016.07.12. 00:15) Hogyan ússzunk meg egy népszavazást?

Októberi ünnepek

2016.08.28. 13:16 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: ötvenhat népszavazás Fidesz Orbán Rákosi

Szerintem egy nagy csodálatos ünnep-sorozat lesz ez a mostani október. Kezdődik majd a népszavazással, amelyen részt venni ugyebár minden magyar hazafias nemzeti kötelezettsége, hiszen a sorsunkról, jövőnkről fogunk dönteni, ha valaki még nem tudná.

És remélem nem is kell csalódni a magyar nép bölcsességében. Tódulni fogunk majd ünneplőbe öltözve az urnákhoz, hogy egyként kifejezhessük akaratunkat: ide aztán senki menekültnek álcázott gyüttment be ne tegye a lábát! (Kivéve a gyevi bírót!)

Kívül tágasabb!

A választási eredmény pedig, mint a régi szép időkben, 100 % körüli lesz majd, köszönhetően persze a plakátkampánynak, s a többi hathatós rogáni propaganda eszköznek. Nekem különösen a sportcsatornák egypercesei tetszettek. Kár is, hogy vége az olimpiának, ahol ezeket oly jól el lehetett sütni két kajak-kenu döntő között. A focimeccseknél egyelőre nem tudom, hogy lenne megoldható, hogy ne kelljen egy-egy egypercesre egy félidőnyit, jó háromnegyedórát várni.

A népszavazás után pedig majd jönnek az ötvenhatos megemlékezések.

Felhangzik majd a Desmond Child dallam, aztán eljátszásra kerül Koltay Gábor 30 éve még április 4-et ünneplő  színdarabja is.

Úgy látszik, az idei ötvenhatos ünnepségek az újrahasznosítás jegyében telnek majd. Újrahasznosított szavazások, újrahasznosított kultúra.

Mindenesetre az élet azt bizonyítja, a régi dolgok jól felhasználhatók mai körülmények közé applikálva.

Örüljünk egyébként is, hogy az amerikai és nem az orosz dallamkincsből merítkeztek Schmidt Máriáék. Dunnyuska vagy valami ilyesmi.

Mindenesetre a jövőbeni hasznosításra ajánlanám egyik népszerű ötvenes évekbeli Rákosit éltető csasztuskánkat is, némi kis módosítással:

Köszönjük néked Orbán Viktor,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke az arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked Orbán pajtás,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág.

Amúgy pedig, hogy a végén egy kedvenc kommentből idézzek, a Fidesznek annyi köze van ötvenhathoz, mint Puskásnak Felcsúthoz.

Hajrá Európa! Hajrá európaiak!

2016.08.17. 17:40 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem emberi jogok EU Olimpia

Nem mintha őrületes olimpiai lázban égnék, de azért megnéztem, hogy ha az EU tagállamok eddig megszerzett aranyérmeit egyben számolnánk, akkor mi lenne a helyzet. 54 arannyal durván kétszer annyink lenne, mint a most első helyen álló jenkiknek.

Tudom, hogy nem divatos mostanában azt gondolni, hogy az EU nagy és erős, de azért azt sem kellene elhinni, hogy egy semmi, egy nulla, egy zéró morféma. Persze az is igaz, hogy a sport nem minden.

GDP-ben is nagyon erős az EU. Persze az sem minden.

Emberi jogokban is a legjobb a világon. Persze az sem minden.

Környezetvédelemben is első. Persze az sem minden.

Igaz nem tökéletes. Ezért sokkal menőbb szidni. Viszont még a tökéletlenségével együtt is a legjobb hely a világon.

Nemzeti Népszavazás

2016.08.03. 16:16 | Proszektura | 1 komment

Címkék: ötvenhat Orbán Kövér László Rogán Antal

Ahogy haladunk kifelé a nyárból és közeledik az ősz, egyre izgatottabban várjuk sokmilliónyi honfitársammal együtt a nagy napot, azt az október elejei vasárnapot, a sorsdöntő népszavazás időpontját, amelyik egyébként mindössze három héttel előzi meg az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünket, amikor is az ötvenhatos októberi forradalom hőseire emlékezünk majd, Orbán Viktorra, Kövér Lászlóra és a többiekre.

Illetve elnézést, mit is beszélek, ezek az urak egy másik, későbbi, ám sokkal jelentősebb forradalom hősei voltak, a 2010-es fülkeforradalomé. Ami remélem, rövidesen szintén egyik legjelentősebb nemzeti ünnepünkké avanzsál majd.

De visszatérve erre a népszavazásra. Vagy nevezzük inkább rangjához méltón Nemzeti Népszavazásnak. Biztos vagyok abban, hogy ez a népszavazás érvényes és eredményes lesz, s a magyar nép döntő többsége kinyilvánítja majd azt az akaratát, hogy ide az Európai Unió ne telepíthessen be migránsokat, idegeneket, akárkiket, vagyis nem magyar állampolgárokat, az Országgyűlés hozzájárulása nélkül. Senkit, még pirézeket sem!

Természetesen a tilalom, amit a józan gondolkodású magyarok döntő többsége megszavaz majd, csakis az Európai Unióra lesz érvényes, s nem fog vonatkozni a kormányunkra, különösen pedig Rogán Antalra, és az ő haverjait tízmilliárdokkal gazdagító letelepedési kötvényekkel betelepülőkre. Vagyis ez a letelepedési biznisz vígan működhet tovább, ebbe még a nép sem pofázhat bele csak úgy.

Ahogy az ősi latin közmondás tartja, amit szabad Rogánnak, nem szabad az Uniónak. Quod licet Rogan, non licet Unio.

Csak itt Rogán a Bovi, s az Unio a Iovi.

Terrorveszélyhelyzet veszélye!

2016.07.23. 14:35 | Proszektura | 7 komment

Címkék: menekültek Szerbia kopaszok Fradi szurkolók

Nem tudom, mennyien figyeltek fel arra a hírre, miszerint, több száz, főleg afganisztáni és pakisztáni menekült indult útnak Belgrádból a magyar határ felé gyalog.

Gondoljunk csak bele, az orbáni értelmezés szerint ez a közlés akár úgy is hangozhatna: több száz, főleg afganisztáni és pakisztáni terroristagyanús elem indult útnak Belgrádból a magyar határ felé gyalog.

Eme rendkívül ijesztő esemény hallatán ezért remélhetően az illetékes magyar hatóságok is időben megteszik a szükséges intézkedéseket, és a kormányunk hamarosan kihirdeti a terrorveszélyhelyzet fennállását. Erre most talán tudnak is kis időt szakítani a miniszter urak, mivel a foci Eb-nek vége, az Olimpia viszont még nem kezdődött.

Szerencsére időben sikerült az alaptörvényünket és más fontos jogszabályainkat is módosítani, e tekintetben is. Bár ez a terrorveszélyhelyzet fogalom még mindig túl tágnak tűnik, jogszerű megállapítósága túl bizonytalan. Ezért Orbánék számára a különleges eszközök alkalmazásának lehetőségét már terrorveszélyhelyzet veszélyének a veszélye esetén is meg kell adni.

Vagyis már az is egyenértékű lehet ilyesmivel, és a rendkívüli állapot elrendelésére alapot szolgáltathat, ha például Afrikában néhány menekült család egy gumicsónakba beleül.

Ám az ettől függetlenül percig nem lehet vitás, hogy jelen esetben a Szerbiában gyalogló emberek puszta létezése maximálisan alkalmas lehet hazánkban a terrorveszély-helyzet meglétének megállapítására. Azt csak egyes hazaáruló baloldali liberálkomcsi Soros-bérencek állíthatják, igen nagy rosszindulattal, miszerint ezeknél a gyaloglóknál nagyobb veszélyt jelent a biztonságunkra egy vesztes Fradi meccs után Budapest utcáin és a metróban végigvonuló kopasz úriemberek hada.

A terrorveszély-helyzet kihirdetés egyébként, mint tudjuk, többek között azt jelenti, hogy a járműforgalmat korlátozhatják, a lakosságot kitelepíthetik, kijárási tilalmat rendelhetnek el, valamint közterületi rendezvények, nyilvános gyűlések tartását megtilthatják.

Mondjuk ezek végrehajtása nem is lenne olyan nagyon nehéz feladat a hatóságaink számára.

A járműforgalom korlátozása már eddig is tökéletesen működött mind a nagyobb városainkban, mind az autópályáinkon, főleg a Balaton környékén. A rendezvények és gyűlések betiltása is sokkal könnyebb, terrorveszélyhelyzet kikiáltása nélkül is, az Alkotmánybíróság közelmúltbeli legújabb döntése után. A kitelepítés pedig, főként (pl. miskolci) cigányok esetében már eddig is szintúgy majdhogynem olajozottan működött.

Tudta?

2016.07.19. 13:44 | Proszektura | 163 komment

Címkék: népszavazás bevándorlók Matolcsy Brüsszel Rogán Habony

Ez a népszavazási plakátkampány immáron a néphülyítés újabb dimenzióit hódította meg. Korábban Brüsszelnek küldözgettünk üzenetet, most viszont már nemzetünk polgárait okítjuk kérdésekbe csomagolt állításokkal, pontosabban ijesztgetjük olyasmikkel, hogy „a bevándorlási válság kezdete óta” mi mindennel kellett és kell szembenéznie Európának.

Igen, Európának, de nem Magyarországnak, hála a mi kerítésépítő bölcs vezetőnknek!

A tudta? kezdetű plakátok mindegyike egyébként olyasmiknek az ismerete felől érdeklődik, amiket még a leghülyébb Fideszes és Jobbikos szimpatizánsok is, éjszaka az álmukból felkeltve is, már kívülről fújnak.

Mert nem hiszem, hogy túl sokan lennének még e honban, akik nem tudnák e plakátok nélkül is, hogy ezek a gonosz bevándorlók (s nem ám menekültek!) milliószámra jönnek, mit jönnek, özönlenek, ezek a gonosz bevándorlók ( s nem ám menekültek!)  erőszakosak a nőkkel, ezek a gonosz bevándorlók (s nem ám menekültek!) terroristák, akik folyton-folyvást merényleteket követnek el.

Mint ahogy azzal is jóformán minden tisztességes magyar ember tisztában van már mifelénk, amit ezek az újabb plakátok egyelőre még visszafogottan elhallgatnak, hogy ki, kik is állnak mindeme szörnyűségek mögött.

Pedig milyen jól mutatnának az ilyen szövegek is ezeken az ijesztő darázsszínű, sárga-fekete feliratú plakátokon:

Tudta? A bevándorlókat Soros György küldte a nyakunkra, hogy a keresztényi gyökerű Európát elpusztítsa.

Tudta? A hazaáruló Gyurcsány és a többi komcsi azt akarja, hogy hazánkat a bevándorlók elfoglalják.

Na persze, ha már Orbánék nagy-nagy őszinteségi rohamukban tényleg arra kíváncsiak, mikről is kéne, hogy legyen pontos ismerete mindenkinek, akkor azért megkérdezhetnének még pár dolgot.

Tudta? A kormányzó pártok prominensei soha nem loptak annyit a közösből hazánkban, még megközelítőleg sem, mint az elmúlt hat évben.

Tudta? Európában Magyarországon messze a legmagasabb a korrupció mértéke, a rendszerünk romlottsága vetekszik bármelyik diktatúráéval.

Tudta? A hazánkat valójában néhány bűnöző gazember irányítja: Orbán, Habony, Vajna, Lázár, Rogán, Matolcsy és az ő rokonságuk és baráti körük.

És még sorolhatnánk azokat a kérdéseket, amikre a válaszokat éjszaka álmából felkeltve is tudja már mindenki.

Még a leghülyébb Fidesz szimpatizánsok is.

· 2 trackback

Füstölgések az Eb kapcsán

2016.07.11. 18:36 | Proszektura | 5 komment

Címkék: bevándorlók öngyilkos merénylő foci Eb Merkel

Emlékszünk, hogy a TEK június 23-i közlése szerint a partnerszolgálatok által működtetett információs csatornákon beérkező adatok arra utaltak, hogy a következő csaknem három hétben a labdarúgó Eb kapcsán szélsőséges csoportok nagy eséllyel követhetnek el terrorcselekményeket a stadionokban, a szurkolói zónákban vagy forgalmas és nagy tömegek által látogatott csomópontokon.

Most, hogy kontinens focistáinak találkozója mégis gond nélkül lezajlott, nehezen tudom palástolni elkeseredettségemet.

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy gond nélkül lezajlott egy ekkora jó egy hónapos tömegrendezvény mindenféle vérfürdő nélkül! Pedig mennyire bíztunk benne, hogy lesz néhány terrorakció, miközben a legsúlyosabb esetnek végül is az bizonyult, amikor egy fradista át akart mászni egy másik szektorba és leszakadt alatta a ponyva.

Ez bizony nagy gáz, hogy nem történt semmi! Pedig milyen jól jött volna legalább egy öngyilkos merénylő az október 2-i népszavazás előtt. Már kész is volt a megfelelő közlemény Brüsszel és Merkel agyagba döngölésére, az erősebb kéz szükségességét hangsúlyozandó

De tényleg nem robbantottak egyik stadionban sem? Semmi TNT, ilyesmi? Sőt, amik voltak petárdák, azokat is a színhorvát és a színmagyar ultrák dobálták szét?

És tényleg nem is erőszakoltak meg senkit az egész eb ideje alatt? Nem rúgták be egyetlen tornaterem ablakát sem? Még egy szar tilosban parkolást, vagy parkban vizelést sem tudtak az eb ideje alatt a migránsokra rábizonyítani?

Istenem, hová fajul még Európa!

A magyar emberek megkérdezés

2016.07.11. 14:55 | Proszektura | 49 komment

Címkék: népszavazás Kósa Lajos Harrach Péter Brüszel

Mostanában nem múlik el nap, hogy valamilyen Fidesz közlemény ne ostorozná Brüsszelt, meg a vele egy követ fújó ellenzéket, akik a bevándorlók tömeges kényszerbetelepítését készítik elő. Ahogy most legutóbb a két frakcióvezető, Kósa és Harrach urak közösen nyilatkoztak az MSZP-ről: ”Ha rajtuk múlik, a magyar emberek megkérdezése nélkül, megkezdődhet a bevándorlók tömeges betelepítése Magyarországra.”

Most egy pillanatra azért merengjünk el azon, hogy éppen Harrach Péter veti szemére a szocialistáknak azt, hogy ők „a magyar emberek megkérdezése nélkül” ténykednek.

Az a Harrach Péter, akinek a pártja, mint tudjuk, a Fidesszel karöltve, a magyar emberek megkérdezése nélkül vezettette be a vasárnapi zárva tartást, a magyar emberek megkérdezése nélkül próbálta meggátolni az abban a tárgykörben kiírandó népszavazást, s támogatta bőszen a neki tetsző kérdésben a magyar emberek megkérdezése nélkül a népszavazás elrendelését.

És hosszasan sorolhatnánk még azokat a döntéseket, amiket a Fidesz-KDNP-s hatalom a magyar emberek megkérdezése nélkül hozott az elmúlt hat évben.

Szóval megint a szokásos alattomos kétszínűség. Egyik főminiszterünk azt mondta, nem tudna jó szívvel a bennmaradásra voksolni. Ha lenne egy erről szóló szavazás, akkor vagy nem menne el, vagy pedig nemmel szavazna. Erre ráerősített a kormányszóvivő is, akiről aztán persze szintén „kiderült”, hogy amit mondott az nem kormányálláspont, hanem az ő magánvéleménye.

Régebben, ha egy politikus marhaságokat beszélt, többnyire azzal mentették ki, hogy amit mondott, az nem a politikusi véleménye, hanem „írói munkássága része”.

De ma már ilyesmivel sem mentegetőznek a hatalom birtokosai. Sőt, ha nagyon forszíroznánk ezt, akkor Orbán sértett felháborodottsággal alighanem arról kezdene el süketelni, hogy hát ez borzasztó, hogy ebben az Unióban szörnyű demokráciadeficit van, mert milyen dolog az, hogy itt a kilépésről már beszélni sem szabad.

Emlékezzünk, ezt játszotta el a halálbüntetés kapcsán is. Ő nem akar halálbüntetést, de hát azért beszélni csak szabad legyen róla!

Szóval mi nem akarunk kilépni, mi aztán nem. Miközben meg persze folyamatosan, a kilépésünket készítik elő. Naponta jelennek meg a közlemények arról, hogy a „valósággal szemben teljesen érzéketlen Brüsszel” valójában az ellenségünk, a vele egy követ fújó ellenzékiek pedig a nemzetünk, népünk árulói.

És hol van még október 2-a? A hivatalos kampány csak augusztus első felében kezdődik.

Hogyan ússzunk meg egy népszavazást?

2016.07.06. 20:44 | Proszektura | 196 komment

Címkék: népszavazás ellenzék Gyurcsány ORBÁN TAKARODJ! Mátyás mese

Mostanában a társadalmunk normálisabb felében többek között mindenki azon agyal, mi lenne a helyes magatartás az úgynevezett kvóta népszavazással, akarom mondani, hogy stílusos legyek, ezzel a Nemzeti Népszavazással összefüggésben.

És nem találják a jó megoldást.

Hát igen, most a baloldalon mindenki azon siránkozik, hogy jaj Istenem, hogy betett nekünk a Fidesz ezzel a rafinált kérdéssel, amire nem lehet helyes választ adni.

Sem az igen, sem a nem jó szívvel nem vállalható. Össze is vannak zavarodva. Menjünk? Maradjunk távol?

Azt mondja Gyurcsány Ferenc is Kálmán Olgának az Egyenes beszédben az imént, hogy a népszavazást csak a távolmaradással tehetjük érvénytelenné. Ezért ezt kell tenni.

Távol maradni. Fodor Gábor szerint viszont menni kell.

Hát ez a baj az ellenzékkel.

Hogy nincs csöppnyi fantáziájuk sem.

Ráadásul a jogszabályokat sem ismerik kellően. Mert igenis létezik jó megoldás. Mint a Mátyás mesében az a bizonyos lány, nekünk is azt kell tenni. Aki jött is meg nem is, hozott is meg nem is.

Vagyis el kell menni a szavazófülkébe és a szavazólapra jó keményen rá kell vésni a szöveget, hogy átlukadjon még a papír is:

ORBÁN TAKARODJ!

Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. (Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.)

A mi szavazatunk ezért természetesen jogi értelemben érvénytelen lesz, vagyis nem lesz figyelembe vehető az 50 %-os részt vételi küszöbbel összefüggésben, ám ha sokan adunk be ilyen megjegyzésű szavazólapot, az viszont azért komoly üzenet értékű Orbán úr és bandája részére.

Vagyis üzenjünk Brüsszel helyett Orbánnak, hogy ő is megértse.

· 5 trackback

Reszkess Rogán!

2016.07.06. 15:57 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Matolcsy Rogán Antal Gyurcsány Ibolya Portik Tamás Tényi István

Az index "Nem indult eljárás a Rogán megvesztegetéséről beszélő Portik Tamás ellen" címmel számolt be arról, hogy az ügyészség  úgymond elutasította Rogán Antal Portik elleni hamis tanúzás, hamis vád miatt tett feljelentését, míg ellenben Portik által a Rogánnak állítólag átadott tízmilliós kenőpénzzel kapcsolatos bírósági kijelentésére alapzott Tényi féle rendőri feljelentés ügyében a nyomozó hatóság feljelentés kiegészítést rendelt el.

A médiumok többség, pl. még az ATV is már-már afféle győzelmi jelentésként tálalta ezt a hírt. Pedig a helyes cím az index részéről is inkább az lett volna, miszerint "Egyelőre nem indult eljárás a Rogán megvesztegetéséről beszélő Portik Tamás ellen."

Mert mi mi történt itt? Az ügyészség, meghazudtolva eddigi hozzáállását, hirtelen gyökeresen megváltozott, és úgy döntött, a továbbiakban inkább Gyurcsány Ferencék kegyeit fogja keresni?

Sokak talán már egyenesen olyasmit vizionáltak, hogy rövidesen kattan is majd a bilincs a propagandaminiszterünk csuklóján.

Vagyis reszkess Rogán!

Ibolya úr következő lépése pedig netán az lesz, hogy házkutatást rendel el a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál, sőt Matolcsynál, továbbá Vajna és Habony uraknál. Aztán vezetőszíj kerül Mészáros és Tiborcz úrra is?

Hát egy francot! Szó sincs ilyesmikről.

Csak az történt, hogy az ügyészi, rendőri szervek nem is tehettek mást, ha nem akartak nyilvánvaló törvénysértést elkövetni.

Ugyanis a büntető jogszabályaink alapján, "ha a hamis vád folytán eljárás indult, ennek az alapügynek a befejezéséig hamis vád miatt büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható". Vagyis amíg a rendőrségen pont nem kerül Tényi István feljelentése elbírálásának a végére, addig nem is indítható vizsgálat a Rogán féle feljelentés ügyében, mivel a rendőrség emiatt nem kezdeményezett eljárást. Persze ők sem járhattak el másként, hiszen ha azonnal feljelentést tesznek Portik ellen, az nyílt beismerését jelentette volna annak, hogy Portik kijelentéseinek valóságtartalmát egyáltalán nem is óhajtják vizsgálni. Ezért kellett a kamu parasztvakító feljelentés kiegészítést elrendelni.

Bizony ennyi és nem több, amit az eddigi eseményekből következtetésként levonhatunk.

És ide a bökőt, hogy napokon belül a következők fognak történni!

Az ügyészség a feljelentés kiegészítést követően kurtán-furcsán el fogja utasítani Tényi István Rogán ellen vesztegetés miatt tett feljelentését, mondván, hogy az minden tényalapot nélkülöz.

Ezt követően pedig már nem lesz semmilyen törvényi akadálya a Portikkal szembeni hamis vádas eljárásnak.

A magyar foci megint szép lesz

2016.06.22. 16:24 | Proszektura | 3 komment

Címkék: NER OS Puskás Csizmadia László CÖF-CÖKA

A CÖF-CÖKA vezetősége megint meglepett bennünket egy veretes buzdító OS közleménnyel a magyarok biztató focieredményei kapcsán.

Írásukat azzal a megállapítással kezdik, miszerint „Mindig büszkék voltunk a magyar labdarúgás sikereire.  Igaz, egykori legjobbjainkat 1954 után a kommunista rendszer külföldre száműzte, Puskás, Kocsis, Czibor és a többiek azonban ott is megmutatták a magyarság erényeit.”

Na most ne merüljünk bele annak megvitatásába, hogy tényleg száműzetés történt-e, vagy csak leléptek a jobb élet, több pénz reményében, annak felvetése azonban bizonyára jogos, hogy a magyarságnak miféle erényeit is mutatták meg az aranycsapat focistái?

Talán azt, amit Puskás Öcsi úgy fogalmazott meg, hogy kis pénz kis foci, nagy pénz, nagy foci?

A  CÖF-CÖKA prominensei emelkedett hangú közleményüket azzal folytatják, hogy rámutatnak: „Most ismét azt tapasztaljuk, hogy legjobb labdarúgóink méltóan képviselik a magyar nemzetet. Közös erőfeszítéseink Európa jegyzett csapatai közé repítették válogatottunkat. Ma sem feledhetjük, a nemzet összetartozik, együtt sírunk és nevetünk.”

Hogy miként következik az osztrákok legyőzéséből és az izlandiak elleni döntetlenből, illetőleg a portugálok elleni bármilyen eredményből ez a nemzeti összetartozás, meg együtt sírás és nevetés, fogalmam sincs.

Ez, a NER legszebb napjaira emlékeztető süketelés arra sem tér ki, hogy eme nagy össznépi együtt sírás-nevetés során van, aki inkább csak sír és van, aki inkább csak nevet.

És az utóbbiak vannak jóval kevesebben.

Aztán következik a közlemény csimborasszója, fő mondanivalója, amikor is kijelentik: „Nemzetünk polgárainak szíve 18 órától, nagy bizonyossággal, egy ütemre fog dobogni.”

Hát kikérem magamnak, kedves CÖF-CÖKA urak, hogy az én szívem akármilyen focimeccs kapcsán is egy ütemre dobbanjon, teszem azt a vezetőségükével. Dobbanjon a kendtek szívük együtt a Bayer Zsoltéval. meg Habonyéval Árpiéval.

Persze lehet, hogy ez az együtt dobbanási kívánalom rám, és a hozzám hasonlóan gondolkodó baloldali ürgékre tulajdonképpen nem is vonatkozik. Mi ugyanis aligha tartozunk szerintük a nemzetünk polgárai táborába. Ahogy Csizmadia úr aposztrofál bennünket egy minapi másik írásában: „a szocliberális ideológia hataloméhes hívei”.

Vagyis e nagy ívű hazafias gondolatokat Csizmadia nem is nekünk szánta.

A közleménnyel kapcsolatosan egyébként én ott veszítettem el végleg a fonalat, amikor azt fejtegeti miszerint:” Mutassuk meg európai barátainknak, most futballistáink szereplésével, hogy nemcsak voltunk, hanem vagyunk és leszünk is!”

Hogy mi van? Mert, ha teszem azt nem vertük volna meg az osztrákokat és nem döntetleneztünk volna az izlandiakkal, és esetleg kikapnánk a portugáloktól, a barátaink azt hihetnék, hogy már nem is vagyunk csak voltunk?

Mindenesetre kíváncsi lennék, ha Petőfi ma élne, e lelkesítő közlemény hatására ő is másként fogalmazta volna-e meg híres versét is, valahogy e ként:

A magyar foci megint szép lesz,

Méltó régi nagy híréhez;

Mit rákentek a századok,

Lemossuk a gyalázatot.

Vagyis pontosabban lemossuk a portugálokat és a többieket.

Orbán, az irredenta

2016.06.15. 20:13 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: irredenta Fidesz Orbán terület-visszacsatolás

Megdöbbenve tapasztalom, hogy a Fidesz hatalomnak immáron sikerült a társadalmunkat oly mértékben megmérgeznie, hogy már egy ilyen szép focisiker is, ahelyett, hogy ennek közösen örülne mindenki, nemre, fajra, felekezetre, pártállásra tekintet nélkül, mind a jobb, mind a baloldalból egymás iránti gyűlölködő indulatokat váltott ki.

És mindeközben az Orbán Viktor Facebook oldalára kitett fotó alapján nyilvánvaló lett az is egész Európa számára, hogy az orbáni rendszerben már nem csupán a migránsokat, menekülteket utáljuk tiszta szívünkből. Hanem immár – úgy tűnik – megengedett, sőt kívánatossá vált a szomszédos országokkal szembeni beteges irredentizmus is. Méghozzá éppen egy sportesemény kapcsán.

Létezett ez persze eddig is mifelénk (gondoljunk csak pl. a románok, izraeliek elleni meccsekre), de legalább mindez nem kapott a hatalom részéről elismerést, bátorítást.

Most viszont már igen.

Máskülönben az 1938-as felvidéki terület-visszacsatolásoktól kezdődően a nyilas hatalomátvételig hivatalosan használt 1915-ös úgynevezett középcímerrel ékesített angyalos zászló mit keres a miniszterelnökünk kezében?

A helyett, hogy Magyarországnak az alaptörvényünkben is hivatalosan elismert címeres zászlajával illegne a fizetett fotósai előtt.

Kissé megkésett köszöntő

2016.06.04. 14:51 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: születésnap Orbán Baku Asztana Mészáros és Mészáros Felcsúti kisvasút

Drága miniszterelnök úr, csak most látom, hogy Önnek a napokban volt a születésnapja, én meg sajnálatos módon megfeledkeztem erről. De remélem még nem késtem el nagyon, az ilyesmi a mi féltve őrzött európai keresztény kultúrkörünk szokásai szerint általában a jeles esemény után még egy hétig érvényes.

Engedje meg hát, hogy először is egy kis versikével köszöntsem!

(Megjegyzem, azon azért kissé meglepődtem, hogy az Ön Facebook profilján ebből az alkalomból közzétett – kissé zavaros – fotón veretes magyar nyelvű köszöntés helyett a Happy BirthDay, liberálkapitalista fílingű, felirat fogadja a látogatót.)

Én viszont egy szép ősi hazai népi mondókát választottam, kissé aktualizálva, remélem tetszeni fog Önnek, bár úgy tudom, a szöveg nem székely eredetű sajnos.

Íme:

Drága Orbán Viktor úr,

Az Isten éltesse sokáig,

Amíg a felcsúti kisvasút

Le nem ér Tatáig!

Bevallom, a Tatát csak a rím kedvéért biggyesztettem a versike végére, tulajdonképpen Bicskét, sőt Lovasberényt kellett volna írni, ha nem mindjárt Bakut vagy Asztanát, hisz Ön eme elképzeléseiről is beszélt kissé dacosan a minap a vasútvonal meghosszabbítási terveinek kapcsán.

Ebből az ünnepi alkalomból egyébként valami csekélyebb ajándékra is gondoltam persze, de nem ismerem az ízlését (szilvapálinkát vagy inkább kis füstölt oldalast, esetleg töpörtyűs pogácsát kedvelne?), ezért úgy gondoltam, inkább némi kis lóvét küldenék. Felteszem, most ez kiváltképp jól is jön ahhoz, hogy Soros úrral is végre rendezni tudják a cechet.

Kérem, közölje, a pénzt hová utaljam! Ugye talán Önnek is a legpraktikusabb az lenne, ha a Mészáros és Mészáros KFt-hez címezném?

Drága miniszterelnök úr, most, hogy egyébként immáron Ön is ilyen éltesebb korba érkezett, jobban megértjük azt is, hogy miért is szorgalmazta oly kitartóan és állhatatosan kis hazánk bekerítését.

A pszichológusok ezt a jelenséget úgy hívják, hogy kapuzárási pánik, ami, csak remélni merem, nem jár Önnél túlzott szexuális zavarokkal, ám bizonyára okozója abbéli cselekedeteinek, hogy szeretné Magyarország kapuit minél jobban bezárni, és ide senki idegent be nem engedni.

Szóval ezt megértem, életkori sajátosság. Csak azt nem akarom felfogni, hogy ezt a pánikját miért akarja mindenáron tízmillió honfitársával is megosztani?

Ahelyett, hogy sürgősen pszichiáterhez fordulna.

Programdíjakat mindenhová!

2016.06.02. 16:32 | Proszektura | 68 komment

Címkék: TV2 RTL Klub Lokál Metropol Vajna Orbán samesz programdíj

Hát igen, nálunk újabban már az is politikai állásfoglalásnak számít, hogy hová megyünk be vásárolni, a CBA-ba vagy éppen a Tesco-ba.

Ezért aztán nem is nevezem meg most azt a kereskedelmi egységet, ahová betértem a minap. Huszonöt deka sonkát vettem volna két zsömlével, ám a kasszához érve megdöbbenve láttam, hogy a pénztárgép 54.525 Ft-os végösszeget mutatott. Amikor reklamálni kezdtem, akkor mutattak rá mellettem egy degeszre tömött bevásárló kocsira. Rengeteg áruval volt megpakolva, mindenféle élelmiszerek, piperecikkek, műszaki holmik vegyesen. Azt mondták, ezt is mind megvettem.

Tiltakoztam, dehogyis. De igen! Ez az új rendelet, erősködtek, nemrég fogadta el a parlament egy salátatörvénybe bújtatva, Bánki Erik egyéni képviselői indítványára. A kocsi legtetején egy mirelit sóskát pillantottam meg. Mondom, de hát ráadásul én nem is szeretem a sóskát! Már gyerekkoromban is hánytam tőle. Mire azt válaszolták, hogy ezt nem én döntöm ám el, hogy mit veszek, hanem a főnökség. Ja, és egyébként jó is, hogy azt a sóskát szóba hoztam, mert most vették észre, hogy annak időközben felment az ára, így a fizetendő végösszeg 56.780 Ft lesz. A tudtomra adták azt is előzékenyen, hogy nem muszáj a sok terméket magammal vinnem, a lényeg az, hogy kifizessem.

Úristen, ez nem lehet igaz! Megcsíptem magam, ébren vagyok-e.

Hát szerencsére nem voltam ébren, mert a csípésre riadtam fel. A számítógép előtt szundikáltam el, ahol éppen azt a hírt olvasgattam, hogy a jövőben az RTL Klub és a TV2 programdíjat szed a kábeltársaságoktól. Amit persze bizonyára előbb-utóbb végső soron szintén mi fizetünk majd meg, ha nézzük ezeket az adókat, ha nem. Ráadásul a TV2 pofátlanul még többet is kér, mint a jóval nézettebb és nézhetőbb RTL Klub.

Vagyis olyan adókért fogok programdíjat fizetni, amelyeknek a programját soha nem nézem.

A csatornakínálat a kábeltársaságomnál 300 műsorhely fölött van. A több száz csatornából jó, ha hármat-négyet szoktam figyelemmel kísérni. Az első, ahová gyakrabban kapcsolok, a 92. programhelyen van. Mert azért az én kábelszolgáltatómnál az orbáni akaratnak megfelelően arra is vigyáznak, hogy a kedvenceket ne is tudjam ám átprogramozni, és a sorban előbbre venni.

De hát tényleg, miért kell nekem olyan tévéadókért bármennyit is fizetnem, amit egyáltalán nem szoktam nézni?

És ami a legpofátlanabb az egészben, hogy olyanért is kérnek pénzt, amit nem, hogy nem szoktam nézni, de kifejezetten ellenszenves is a számomra. Főleg, mióta Vajnáék kezébe került.

Igaz, a Baba tévét sem szoktam nézni, de ha véletlenül mégis odakapcsolok, attól azért még nincs hányingerem.

Mi lesz itt, ha így folytatódik? Netán az ingyen újságokat is fizetőssé teszik majd? Na persze nem a Metropolt, hanem az új kedvencet, a Lokált.

Később pedig majd kötelező lesz ugyanezeket olvasni is, nézni is.

Ezt az egész programdíj-ötletet egyébként ki kéne terjeszteni az élet más területeire is.

Szerintem programdíjat lehetne például szedetni a Felcsúti kisvasút részére is.  Ha utazunk rajta, ha nem. Mindenkitől be kéne szedni, aki bárhol Magyarországon bármelyik vonattal bárhová utazik.

Vagy ugyanígy a Pancho Arénába is kötelezővé kéne tenni a jegyváltást.

Aki azt gondolja, hogy mindez csak egy túlzó, idétlen viccelődés a részemről, az nagyot téved.

Mert szerintem, ahogy fogynak a szétosztható és ellopható pénzek, úgy kell majd újabb és újabb lehetőségeket teremteni arra, hogy az Orbán sameszok teletömhessék a zsebeiket.

Matolcsy szobra

2016.05.28. 16:55 | Proszektura | 2 komment

Címkék: Orbán Matolcsy Bayer Puskás Akadémia Lentner Csaba Mészáros és Mészáros

Én már akkor gyanakodni kezdtem, amikor eltüntették Marx Károlyt a Corvinus egyetem aulájából.

Amint talán még emlékszünk, a szobor eltávolítását a korábbi helyéről főként Rétvári Bence KDNP-alelnök, valamint az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szorgalmazta. Szerintük ugyanis nem elfogadható, hogy ma hazánkban szobra lehessen Karl Marxnak, "annak az ideológusnak, aki nyíltan antiszemita és rasszista nézeteket vallott".

Azt most ne is firtassuk, hogy ez igaz-e, és azt sem, Rétvári úr miért éppen Marxszal kapcsolatban vált ennyire kényessé az antiszemita és rasszista nézetekkel kapcsolatban.

Miért nem volt legalább ennyire hangos a tiltakozása akkor, amikor Wass Albert, Nyirő József, Hóman Bálint nevű urak ténykedését kellett megítélni, teszem azt, épp a szoborállításokkal kapcsolatban?

De visszatérve a Marx kitelepítésére! Rögtön azt gondoltam, talán azért kellett ez az egész műbalhés manőver, mert kellett az a hely valakinek. Valakinek, aki Rétváriék szerint érdemesebb arra, hogy ott az aulában trónoljon.

Találgattam, ki lehet ez a személy.

Természetesen  elsőre mindjárt Puskás Öcsi neve ugrott be nekem is, hiszen mégis csak ő volt a legnagyobb magyar ugye. (Nem is az a Széchenyi nevű ürge. Hajrá magyarok! Ki nem ugrál, büdös román, hejj!) Az pedig nem igazán elfogadható ellenérv, hogy ő nem közgazdászként írta be magát a magyar történelem aranykönyvébe. Mert igenis e téren is örökbecsűt alkotott, emlékezzünk csak például arra a mondására, miszerint kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. (Ami persze az utóbbi időkben nálunk már úgy módosult: nagy pénz, kis foci.)

Na jó, ez azért csak vicc volt, én sem gondoltam komolyan, hogy Öcsi bácsit tegyük Marx helyébe. Róla tényleg inkább fociakadémiát, stadiont illett elnevezni, meg sört persze. És legfeljebb majd még valami Mészáros és Mészáros terméket. (A Puskás kolbász viszont valami rejtélyes okból nem jött össze.)

Na de akkor ki legyen az mégis, aki érdemes lehetne arra, hogy ezt a gonosz Marxot  ott az aulában felváltsa?

Ugye, Orbán, közismert szerénysége miatt szóba sem jöhet. Itt jártam a gondolataimban, amikor azt láttam, hogy Lampé Ágnes a 168 Órában megjelent interjújában megkérdezte Lentner Csabától: „Az echós interjújukban Bayer Zsolt azzal állt elő, szobrot kellene állítani Matolcsy Györgynek. Egyetért?”

A volt MIÉP-es Lentner úr pedig néhány laudációs körmondatot követően kijelentette: „Ha nem is a jövő héten, de előbb-utóbb igen.”

Persze elképzelhető, hogy ez az ötlet nem nyerné el sokak tetszését. Sebaj! A mai hatalomnak már van gyakorlata az ilyesfajta szoborállításban. Na bumm, legfeljebb éjszaka csinálnák megint, suttyomban, s legfeljebb nem avatnák fel, mint a Szabadság téri német megszállás emlékművét.

Én viszont személy szerint nagyon pártolnám Bayer Zsolt és Lentner Csaba urak ötletét, hogy szobrot Matolcsynak. De inkább előbb, mint utóbb.

Mert legalább akkor végre le is lehetne leplezni.

Ezek ugyanazok

2016.05.22. 22:56 | Proszektura | 3 komment

Címkék: menekültek plébános Alispán zsidók kiköltöztetése

A mohorai plébános úr 1944 májusi kérelmének tárgya: „Zsidó épület igénylése óvóda részére.”

(http://mandiner.hu/cikk/20140203_rajcsanyi_gellert_igy_zsidotlanitott_a_magyar_allam)

A beadványból kiderül, hogy a plébános (felügyelő bizottsági elnök) úr „a zsidók kiköltöztetésével” „felszabaduló” lakásra nagyon is nemes elhatározástól vezérelten, úgymond „közcélra”tart igényt. Az ugyanis méreténél és központi fekvésénél fogva igen alkalmas lenne óvodának. Ezért mély tisztelettel arra kéri a Méltóságos Alispán Urat, hogy méltóztassék őket az ügyben támogatni, annál is inkább, mert, mint írja, jövendőnkről, a magyar kis gyermekekről van szó.

Az Alispán úr később a válaszában a kérelemben foglaltak támogatásáról biztosította a hozzá folyamodót.

Vagyis számukra láthatóan teljesen közömbös volt a „kiköltöztetett” zsidók további sorsa. Miközben persze tudniuk kellett, hogy ahová a „kiköltöztetettek” mennek, onnan nem lesz visszatérés. Hiszen nyilván ezért is formáltak igényt az ingatlanukra.

De hát ugye a zsidók várható sorsánál sokkal fontosabbról, a jövendőnkről, a magyar kis gyermekekről volt szó.

Manapság ugyanennek a plébános úrnak a kései utódai és eszmetársai hasonló empátiával, pontosabban ilyen érzések maximális hiányával viseltetnek a menekültekkel, az ő sorsukkal kapcsolatban.

És nyíltan vallják is, hogy a drótkerítésekre, a segítség megtagadására most is a jövendőnk, a magyar emberek, a magyar kisgyermekek érdekében van szükség.

Vagyis ezek ugyanazok. Akkor is, most is sorsukra hagyták a kitaszítottakat, a szenvedőket.

Szanyi kapitány pillérekre helyezett platformja és más ínyencségek

2016.05.22. 13:22 | Proszektura | 10 komment

Címkék: szoci Szanyi Tibor Karinthy MSZP elnökválasztás

Szanyi Tibor EP-képviselő az OS útján közleményében tudatta az örömteli hírt, hogy „Az MSZP elnöki tisztségéért zajló versenyben ma meghaladtam a formális jelöltséghez szükséges, 1.500 párttagunk támogató aláírását jelentő küszöböt.”

Közleményében idézett a korábban a Népszabadság hasábjain közzétett"Szociális Magyarország" című programja tömörített változatából, „amelyben rögzítettem az új, baloldali politika négy fő pillérét, tehát az egészségügyet, az oktatást, a gyermekjólétet és az idősügyet helyezve a középpontba.”

Ez a pillér szó annyira elnyerhette az elnökjelölt úr tetszését, hogy később még ismét előbukkant a közleményében, amikor is arról értekezett, miszerint „a fő fókuszokat jelentő pillérekre a jövedelempolitika és a tágabb értelemben vett digitális politika (informatika) platformját helyeztem.”

Szanyi kapitány valamilyen előttem ismeretlen okból azt gondolta, ez a duma való a baloldali magyar választóknak, a „pillér”, a „fókusz”, meg „tágabb értelemben vett”, meg ez a „platformra, illetve középpontba helyezés” nagy hatással lesz majd a szoci szimpatizáns emberekre.

A lelki szemeivel talán már látta is, amint a közeljövőben a piacon, kelkáposzta vásárlás közben mi idősügyi alanyok majd erről beszélgetünk a kofákkal, te Jucika, hallottad, ez a helyes Tibi fiú milyen okosakat mondott arról a digitális, fókuszos, tágabb értelemben vett micsodáról?

Hát még az mennyire tetszhet majd nekünk,választóknak az elnökaspiráns elképzelései szerint, amikor olyan magvas gondolatok kifejtésébe bonyolódik, miszerint "stratégiai kérdésnek tekintem, hogy minden rezdülésünket hassa át a nőkkel való szolidaritás”, meg, hogy: „a közösségi megoldások belépő pontjain többnyire a nők állnak.”

Nahát! Rezdülésünk, áthatás és szolidaritás! És persze a közösségi megoldások belépő pontjain többnyire álló nők!

Milyen szép, kifejező, költői képek!

Ezek után már nem is marad más hátra, mint, hogy meghatódottan felidézzük Szanyinak az Apa, kezdődik! címmel közreadott, politikai változások koncepciójának záró gondolatait:

„Szóval azt szeretném, hogy lengedezzenek hazánkban csinos, sportos ruhák, kopogjanak vagy surranjanak a szép cipők! Legyen a gyereknevelés öröm és szórakozás, gőzölögjön az ételek finom illata és mindent tudhassunk meg mindenről! A jó ötletek hozama az érvényesülés legyen! A jó munka végén ‘cuki’ otthonba járjunk haza, s ha esetleg mindezt mégis szerényebben éljük meg, csak egészség legyen, idősebb korban is! Szerezzük meg hozzá a hatalmat! Amíg szavazólap, szavazófülke, jelöltek, toll, illetve ésszel fogható remény van, addig békésen is lehet.”

Mindehhez a lengedezéshez, cuki kigőzölgéshez ilyen emelkedett hangulatban mit is lehetne még hozzátenni? Talán egy kissé átalakított (Karinthy) versidézetet citálhatnánk még ide.

Kicsi kunyhó, szerető szív,
Messze égbolt, tiszta, kék -
Fulladjon meg Szanyi Tibor
Lehetőleg máma még.

Sikerült!

2016.05.20. 13:36 | Proszektura | 28 komment

Címkék: Matolcsy Áder Clinton Trump MNB botrány Wagner úr

Nem is értem, hogy mindeddig még miért nem cáfolta egyetlen komolyabb kormányzati tényező sem, a Rubovszky esethez hasonlóan, miszerint bármikor is elhangzott volna Kovács Zoltán kormányszóvivő szájából az a Kálmán Olgához intézett kérdés, hogy: „és sikerült?”, vagy, ha akusztikailag el is hangzott valami hasonló, azt a gonosz ellenzék összefüggéseiből kiragadva, a szokásos mérhetetlen rosszindulatúságával, galádul félremagyarázta a hazai Soros-bérenc médiában.

De nem próbálták meg beadni nekünk azt sem, hogy egyébként még ha tényleg mondott is valami ilyesmit a délceg szóvivő, akármilyen kontextusban is, az akkor sem kérdés volt a részéről, hanem kijelentés.

Pedig ez az utóbbi (ki)magyarázkodás igencsak kézenfekvő lett volna.

Hiszen végtére is, tényleg sikerült.

Mert oké, a Matolcsy által elszórt milliárdok útját, Áder János ostoba okvetetlenkedése miatt, nem tudták ugyan a nyilvánosság elől eltüntetni (meg is nézheti majd magát jövőre ez az ember!), de hát mégis csak az történt, hogy az irdatlan sok lóvét úgy sikerült rokonok, haverok között szétosztani, hogy annak semmi jogi következménye nem lett. Sőt a miniszterelnök sietett kijelenteni, hogy a bankelnök személyes védelme alatt áll. Égszakadás, földindulás, fejemen egy nagy koppanás!

Ezek után az is természetes, hogy még Matolcsy tartotta felháborítónak az ellenzéknek azon, egyébiránt meglehetősen gyengécske igyekezetét, hogy a már-már pofátlan és kétségtelenül unortodox lopásokat számon kérjék rajta. Botrányos, vágta az arcukba felháborodottan a Parlamentben.

De mit szól mindehhez a nép? A NÉP. Tényleg úgy áll-e a helyzet, hogy nem értjük, mi folyik a fura nevű alapítványok körül? Tényleg nem fogjuk fel, ha ezer forintoknál többről beszélnek előttünk, és tényleg csak annyit értünk az MNB körüli balhékból, hogy az MNB alapítványok névadója, Pallasz Athéné valami lándzsalopási ügybe keveredett?

Szóval milyenek is vagyunk mi nép valójában? Csupa Wagner úr, akiknek, ha Fülig Jimmy száz fontot ígér, ha elvezetik őt Piszkos Fredhez,úgy reagálnak: „Nincs annyi pénz, fiam, amit itten mondsz... Az csak tíz font!”

A minap Clinton volt amerikai elnök egy Trumpot bíráló beszédében azt mondta, hogy a magyarok (és a lengyelek) „úgy döntöttek, hogy a demokrácia túl bonyolult dolog, inkább Putyin-szerű vezetést akarnak.”

Többekben felmerült a kérdés, kire is vonatkoztatta kijelentéseit Clinton? A magyar vezetőkre, avagy általában a magyar emberekre?

Szijjártó Péter szerint a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről. Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket.

Az ellenzékünk szerint viszont a bíráló szavak a kormányzatot illetik, nem a népet. Természetesen az orbáni vezetés az, amely szokásos propaganda módszerét felhasználva mindezt igyekszik azonnal az egész magyarságra ráteríteni.

Sajnos - hogy továbbra is Rejtőt idézzük – ezúttal nincs igazuk drága ellenzéki sztrovacsek barátaimnak.

Egyrészt Clinton szavait nehéz félreérteni. Szerinte sem Orbán és vezető társai, hanem igenis a „magyarok”döntöttek a demokrácia helyett a Putyin-szerű vezetés mellett. Igen, mi, a magyar nép.

Másrészt csak meg kell nézni a közvélemény kutatások eredményeit. 2010 óta folyamatosan kisebb-nagyobb fölénnyel a Fidesz vezet.

 

A vezér avat - képelemzés

2016.05.14. 12:45 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: terroristák Orbán Soros György Tessely Zoltán

Nagyon jó, kifejező ez a kép. Szinte minden benne van az Orbán Viktor és koleszos társai által kibrusztolt illiberális rendszerünk lényegéről.

Valami avatáson készülhetett ez a fotó. Mint tudjuk, mifelénk sok az avatás, van amit többször is felavatunk egymás után, hisz a magyar reformok működnek, a gazdaságunk dübörög. (Ja pardon, ez utóbbit még Kóka úr mondta!)

A képen a miniszterelnökünk egyik kezében talán egy vágóeszközfélét, netán ollót, meg valami szalagdarabot tart, a másikkal pedig eközben épp egy hódolójával jattol. Ez az illető kissé meggörnyedt testhelyzetben áll előtte, ahogyan az egy hű alattvalóhoz illik, ha ily nagy emberrel találkozik. Arcán szolgai vigyor terül el, tekintetét kissé lapos sunyi, számító pillantással gazdijára – urára és parancsolójára – szegezi, miközben a kezét szorongatja. Láthatóan legszívesebben fél térdre ereszkedne előtte és megcsókolná azt a feléje nyújtott (szent) jobbot.

Orbán viszont a parolázás közben rá sem néz eme egyénre, ő e művelet közben is már előretekint, a messzi távolba, ahogy az egy ilyen történelmi, Szent Istváni léptékű, nagy formátumú államférfihoz illik. Neki ez a pórnép jól láthatóan csak egy kisebb akadály az útjában, azon a fáradtságos és embert próbáló úton, amit Magyarország népe, a magyar emberek felvirágoztatása érdekében kell bejárnia.

A miniszterelnök természetesen nem is mosolyog. Hisz neki ezernyi gond nyomja a vállát, nap mint nap meg kell küzdenie a gonosz és ostoba brüsszeli bürokratákkal, a szomszédos népek folytonos ármánykodásaival, a határainkat folyton ostromló vérgőzös terroristák hadával és azok itthoni – Soros György által pénzelt – ballib cinkosaival.

A fotón a nagy államférfivel szemben, a kisember mögött Tessely Zoltán miniszteri biztos látható. Ő szintén mosolyogva néz a vezérére, ez a mosoly azonban már nem egy kis senki alázatos mosolya, hanem a beavatott bennfenteseké. A mi kutyánk kölykének hálás és cinkos vigyora ez, amelyik azt fejezi ki: nagyméltóságú miniszterelnök uram, mi ugye kérlekalássan egyívásúak vagyunk, egy brancsból valók, hiszen voltál oly kegyes, hogy rám bízd Felcsút és környéke felvirágoztatását.

A Blikk esete a sajtó szabadságával

2016.05.13. 14:23 | Proszektura | 10 komment

Címkék: sajtószabadság Orbán DK Törökország Vadai Ágnes

Olvasom a DK (OS) közleményét, amelyben annak apropóján, hogy a Blikk szerint a rendőrség lehallgatta az egyik újságírójuk telefonját, Vadai Ágnes alelnök nem állít kevesebbet, mint hogy „A lehallgatással új mérföldkőhöz érkezett az Orbán-kormány 6 éve vívott sajtószabadság elleni háborúja.” Majd sorra véve a Klubrádió, a TV2, az RTL és az Origo körüli közismert történéseket, valamint a Parlamenti riporteri kitiltásokat, szörnyülködő víziójában a törökországi perspektívát vetíti elénk, mondván: „Az újságírók elleni háború kezdetben az illiberális Törökországban is "csak" lehallgatásokból állt, mára viszont több száz olyan újságíró ül török börtönökben, akik nem cserélték az újságírást kormánypárti propagandagyártásra.”

Vadai Ágnesnek a felhozott példákban akár igaza is lehetne, hiszen tényleg fölháborító a Habony-Vajna banda szemérmetlen, gátlástalan nyomulása a hazai médiapiacon, az azonban igencsak kérdéses, hogy a Blikk újságírója esetében is ilyesmiről lenne szó.

Jelen esetben ugyanis az ügynek senki által nem vitatottan semmilyen politikai szála nem volt, csakis annyi történt, hogy egy gyilkossági ügyben egy rendőrtiszt a folyamatban lévő nyomozásról szivárogtatott ki információkat bizonyos sajtóorgánum számára.

Ez ügyben történt a telefonlehallgatás, méghozzá, a Blikk által közzétett dokumentum szerint is - bírói engedéllyel!

Ezek ismeretében ebből a törökországi viszonyokra asszociálni, igen nagy fantázia szükségeltetik, még egy virtigli politikus részéről is. Vadai megint bevadult.

Egyébként pedig, csak úgy mellékesen és halkan megkérdezném, a szent sajtószabadság örvén, a legsúlyosabb emberölési ügyekben is tényleg úgy kéne a nyomozásokat folytatni, hogy eközben az eljárás minden intim részletéről a rendőrség embereinek a hazai médiát azonnal piaci kofaként kéne telekürtölni? (Persze szigorúan csak a haveri médiumokat, a példányszám növelése érdekében!)

Akik ezt komolyan így gondolják, azok sürgősen forduljanak kezelőorvosukhoz, gyógyszerészükhöz, vagy inkább iratkozzanak be egy alapfokú kriminalisztikai továbbképzésre, ahol elmagyarázzák majd nekik, hogy mit is jelent az, hogy „nyomozás érdeke”, meg a „nyomozás sikerének veszélyeztetése”, meg ilyesmik.

Az más kérdés, hogy szerintem Vadai nagyon is tisztában volt mindezzel, ám talán úgy gondolhatta, pártpolitikailag hasznos a számukra - ez ügy kapcsán is - a belügyminiszter, s rajta keresztül az Orbán kormány szívatása.

A migránsok már a spájzban vannak

2016.05.07. 13:48 | Proszektura | 21 komment

Címkék: Orbán ATV MNB Matolcsy Gyurcsány Lázár migránsok

Az utóbbi napok legnagyobb belpolitikai skandaluma, Fidesz-barátibb megfogalmazásban: fejleménye volt, hogy kiderült, Matolcsy bankelnök úr a forintgyengülésből származó profitját rokonok, haverok között osztogatta. Amit pedig eközben a szerencsétlen devizahitelesekkel tett, az ahhoz hasonlítható, mint amikor valaki az árvíz idején kényszerűen elhagyott házakat fosztogatja, majd amikor a tette, sikertelen eltitkolási kísérletei ellenére kiderül, még azt várná el a károsultaktól, hogy mondjanak is köszönetet, amiért nem lopott tőlük többet. Orbán védőszárnyai alá húzódva a kuzinjai körében végzett osztogatásokról pedig nemzeti öntudatról és a nemzeti vagyon gyarapításáról hablatyolva cinikusan kijelenthette, hogy neki körülbelül száz unokatestvére van, világszerte pedig 3-400 rokona.

Mindenesetre egyre többen vannak azok, akik szerint, amit Matolcsy MNB elnökként tett, az teljesen elfogadhatatlan, botrányos, törvényellenes, sőt a köznek súlyos vagyoni hátrányokat is okozott.

Egyre többen követelik a lemondását is.

Soha jobbkor nem jöhetett hát, az egyébként is a migránsellenes lázban égő, a nemzetünk sorsát eldöntő népszavazásra készülődő kormányzatunk számára ez a körmendi ügy. Lázár miniszter úr a szokásos heti sajtótájékoztatóján rendőri jelentésre hivatkozva kijelentette, hogy a szakközépiskola tornacsarnokában kézilabdázó lányokat „molesztálták, illetve zaklatták az ott elhelyezett bevándorlók, ezt ez ügyeletes tiszt figyelmeztetésére sem hagyták abba”, és közölte azt is, hogy a migránsok betörték az ablakot, ezért a lányoknak abba kellett hagyniuk az edzést.

A rendőrség szerint viszont mindez így nem történt meg.

Ám mégis a miniszteri bejelentésben elhangzott hírt vette át az ATV is, amelynek honlapján a főkapitányi cáfolat ellenére még jelenleg is az a legfrissebb híradás, miszerint „Újabb tanúk erősítették meg a tegnapi cikkünk nyomán országos botránnyá dagadt körmendi migráns-sztori részleteit.”

http://www.atv.hu/belfold/20160506-kormend-ujabb-tanuk-jelentkeztek

Az ATV azonban e legújabb, önnön igazát bizonyítandó közlésében is ellentmondásokba keveredett:

„Eredeti cikkünkben nem többet és nem kevesebbet állítottunk, mint azt, hogy a BM Rendészeti Szakközépiskolájának körmendi sportcsarnokával közvetlenül szomszédos ideiglenes befogadó állomás lakóinak egy része szerdán este az épület ablakán keresztül figyelte a junior-serdülő leánycsapat edzését, majd miután az iskola ügyeletes tisztje távozásra szólította fel őket, az egyik férfi berúgta az ablakot.”

Majd kicsivel lejjebb viszont már ezt írták: „- Nem állítottuk, hogy szándékos rongálás történt.

Kíváncsi lennék, hogy az ATV szerint miként lehet egy ablakot nem szándékosan berúgni?

Mint ahogy, nem mellesleg, arra is kíváncsi lennék, hogy ha Lázár miniszter urat valótlan, már-már a rémhírterjesztés kategóriájába sorolható közléseivel legközelebbi sajtótalálkozóján szembesítenék, miként reagálna erre.

Talán azzal vágná ki magát, hogy a kérdező idegen érdekeket szolgál, egyébként pedig Gyurcsány a tüntetők közé lövetett?

Éppen itt tartottam a gúnyos blogbejegyzésem megírásában, amikor kimenve a spájzba azt vettem észre, hogy az ablakban elhelyezett barackbefőtt a padlón hever.

Jeges rémület öntötte el szívemet. Azonnal berohantam a szobámba és magamra zártam az ajtót. A migránsok már a spájzban vannak, ordítottam a nejemnek halálra váltan. Mert hát ki mások is lehettek, akik azt a befőttes üveget összetörték?

Mi lesz veled Puskás Akadémia FC?

2016.04.28. 14:09 | Proszektura | 37 komment

Címkék: kiesés Orbán MLSZ Vasas MTK Mészáros Lőrinc

Ennek a hétnek egyik nagy kérdése, hogy a Mészáros Lőrinc felcsúti Döbrögi elnökölte helyi focicsapat, ahogy a magyarság valamennyi értékét, így Puskás Öcsi nevét is kisajátító Orbán klán elnevezte: Puskás Akadémia FC, kiesik-e az NB1-ből.

Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzék – válaszolta nevetve a miniszterelnök.

Na jó, beismerem, ezt a kijelentést Orbán nem a kedvenc sportegyesülete sorsával, hanem Matolcsy bankelnök úr esetleges menesztésével kapcsolatban tette a nol.hu tudósítója előtt.

Vagyis ezek szerint bizony még az is elképzelhető, hogy Hazánk Legfőbb Szurkolója jóváhagyásával a Budapest Honvéd a Pancho Arénában egy, az ő számára már teljesen érdektelen mérkőzésen nem engedi magát legyőzni, mint ahogy az sem zárható ki, hogy Deutsch Tamás elnök úr sem fogja ellenezni, hogy az MTK viszont „hazai” környezetben sem legyen képes felülmúlni a Vasas legénységet.

(A hazai egyébként azért kerülhet idézőjelbe, mert az MTK kérésére az MLSZ a Budapesttől több mint 80 km-re lévő Dunaújvárost jelölte ki a meccs helyszínéül, miután a két pesti csapat összecsapására érdekes módon nem találtak fővárosi helyszínt! Ráadásul bizonyos, szintén az MLSZ által vizionált kockázatokra figyelemmel a nézőszámot is erősen korlátozták.)

Szóval tulajdonképpen nem lehet kizárni, hogy a felcsúti gárda minden ész, erő és oly szent akarat ellenére távozik az élvonalból.

És ezt nem követi semmilyen égszakadás, földindulás.  

Bár az eddigi előjelek azért nem teljesen ilyesmire utalnak. Mert azért fura események történtek mostanában.

A Vasas ugyanis hiába győzte le a felcsútiakat, mert azok viszont az addig ezüstérmes pozícióban lévő MTK-t verték meg idegenben, viszonylag könnyedén.  

A neten egyébként máris terjengnek különféle összeesküvési elméletek. Rebesgetik például még azt is, hogy nem is lesz kieső, mert a létszámot ismét megemelik.

Egy viszont biztosan előre megjósolható, ebből a szituációból Orbánék nem tudnak jól kijönni. Ha bent marad a csapatuk, mindenki bundáról fog beszélni.  Ha viszont kiesik, az emberek még inkább felemlegetik az erre is elherdált milliárdokat. A miniszterelnökünk népszerűségét egyik variáció sem fogja növelni, sőt.

Amiből az a legfőbb tanulság, hogy nem csak az a baj, ha egy politikus nem ért a focihoz, mint egykoron Dávid Ibolya, hanem az is, ha túlságosan is ért hozzá.

Gránátszilárdságú Alaptörvényünk ünnepére

2016.04.27. 11:36 | Proszektura | 2 komment

Címkék: Kósa Lajos Matolcsy Fidesz-KDNP Medgyessy

Miután az Országgyűlésben bensőséges és bennfentes (de fogalmazhatnánk úgy is, hogy belterjes) ünnepség keretében megemlékeztek a gránitszilárdságú Alaptörvényünk elfogadásának ötödik évfordulójáról, amelyet állítólag Schmitt Pál egykori köztársasági elnök és egykori doktor a felszólalásában gránátszilárdságúnak nevezett, szóval úgy tudom, a megemlékező beszédeket követően Kósa Lajos frakcióvezető javaslatára a képviselő hölgyek és urak némi pezsgőzést követően dalra is fakadtak. Elénekelték a… nem, nem a Megjöttek a fehérvári huszárok című nótát, hanem stílszerűen a Nem loptam én életemben dalocska strófáit.

Erről jut eszembe, az már önmagában is érdekes egyébként, hogy ha a lopás vádja az ellenzék részéről bárhol szóba kerül, a Fidesz-KDNP-s honanyák és honatyák védekezése többnyire nem az, hogy e gyanúsításokra érdemben nyilatkoznának és azokat cáfolnák, hanem azonnal a korábbi kormányzás bűneiről kezdenek szónokolni. Amiben legtöbbször sajnos némi igazuk is van persze. Az más kérdés, hogy amennyit Medgyessynek, majd utódainak nyolc év alatt sikerült kemény munkával összelopniuk, azt Orbán valamelyik samesze vagy, ha úgy tetszik, strómanja néhány nap alatt gond nélkül, játszi könnyedséggel képes összehozni.

Szóval loptak azok is, és most lopnak ezek is, mondhatnánk. Csak míg azok százmilliókat tapsoltak el, ezek százmilliárdoknak vertek a seggére. És hol van még a vége?

Abban azonban mindkét tábor reagálása egyforma, hogy ha ezeket számon kérik rajtuk, mérhetetlenül fel vannak háborodva. Mert ők megdolgoztak azért. Az egykor Kubában koktélozgató ex-miniszterelnökünk például az Alstomtól kapott pénzekről önérzetesen kijelentette, a mögött sok ember sokévi munkája áll ám.  Jó, csak akkor azt nem értem, a majd hatszázezer euró jelentős része végül mégis miért a neje magánszámlájára futott be, ebből hatvan milliócska állítólag születésnapi ajándék címén.

Naná, hogy Matolcsy unortodox bankelnök úr is háborog az őt ért vádak miatt. Nem csodálkoznék, ha előbb-utóbb úgy döntene, hogy miután az ellenzék az ő rokonai hátrányos megkülönböztetését szándékozik elérni, Strasbourghoz fordul. Ahelyett, hogy a mérhetetlenül gátlástalan és tisztességtelen pénzosztogatásáért a legközelebbi rendőrőrsön sürgősen feladná magát.

Szóval az a helyzet, hogy mifelénk az ordibál leginkább, akinek a háza ég. De fogalmazhatnánk úgy is, hogy a tolvajok kiáltanak rendőrért.

Vagyis nagyon is igaza volt Fricz Tamás politológusnak, amikor megállapította, hogy ez egy következmények nélküli ország. Mert ő is megtehette mindenféle következmények nélkül, hogy személyében és a cégén keresztül a jegybanki alapítványoktól milliókat felmarkolhasson.

A Fidesz demokráciája

2016.04.22. 13:34 | Proszektura | 38 komment

Címkék: bringa Orbán Tarlós Kádár Kubatov

A politika, mint téma, az utcán hever. Bár annyi azért még nem hever az utcán, ahány hajléktalan.

Lehet például élcelődni az örökké sértődött, örökké duzzogó Tarlós főpolgármester úron. Aki újabban hajlamos összekeverni a bringást is a migránssal.  Aki talán már azt is képes feltételezni, hogy a pesti bicajosokat is Soros bujtogatja.

Vagy, mondjuk, elmerenghetünk a Jobbik elnöke által a cukiság kampánya keretében Novák Elődék ellen végrehajtani tervezett hosszú kések éjszakájáról.

Hálás téma lehet úgy általában a kormány kivagyi költekezése, de ezen belül is a készülő méretes erkély a budai várban. Ami jól szimbolizálja az Orbán hatalom eszement megalomániáját. (Amit állítólag úgy terveztek meg egyébként, hogy ott egy nagyobb szabású disznóvágást is le lehet majd bonyolítani.)  

De hát mindezeket már megszokhattuk, mit is hőbörgünk emiatt? Ahelyett, hogy inkább örülnénk annak, Orbánék csak egy Dunára néző teraszt álmodtak a karmelita kolostor homlokzatára, s nem focipályát, sőt netán egy egész nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas stadiont!

Vagy azon akadjak ki netán, hogy most derült ki az is, miszerint egyes Fideszes képviselők, polgármesterek, miniszteri biztosok és társaik komoly milliós, százezres állami támogatással telepíthettek lakásaikban napkollektorokat?

Valljuk be őszintén, az talán jobb lett volna, ha ezek az urak-hölgyek egy-egy Paks3-at rittyentenek a telkükre?

A kívülálló nézelődő elálmélkodhat azon, hogy Fidesz-KDNP hatalom milyen roppant ügyesen játssza el ezt a Patyomkin demokráciát. Hogy itt ugye mindent szabad. Szabad pofázni, vezért szidni, sztrájkolni (persze csak nagyon módjával), tüntetni stb.

Szerintem még kifejezetten örülnek is néha egy-egy ilyen tüntetésnek. (Persze nem egy netadó elleni méretűnek!) Mert ilyenkor utólag nagy hangon el is lehet mondani, hogy látjátok emberek, látjátok ostoba Nyugat, látjátok pupákok, mi nem lövettünk közéjük, mint Gyurcsány!

Vagyis dúl itt a demokrácia kérem. Tessék, csak tessék! Folyvást, csak folyvást!

Nálunk szabad még a szabad vasárnappal is egyet nem érteni. A kormány pedig, amelyik még pár héttel korábban, bár ezt mereven tagadja, verőlegényekkel próbált ostoba döntésének érvényt szerezni, hirtelen nagyon megértő lett a népakarat iránt. És ma már esküdöznek, így görbüljek meg, hogy nem azért, mert betojtunk egy biztos népszavazási vereség lehetőségétől. Pedig tudják ők is, annak elkerüléséhez már nem lett volna elegendő néhány korán kelő kopasz tolakodása.

Az esetek többségében viszont a nép, vagyis a karaván hiába ugat, a kutya halad. Akinek pedig nem tetszik, ami itt folyik, annak szabadon el is mehet menni.

Kádár annak idején ezt szúrta el. Hogy fordítva húzott az országunk köré kerítést. Akkor ők minket nem engedtek kifelé menni, manapság ezek másokat nem engednek befelé jönni. De mi mehetünk Isten hírivel.

Szóval aki náluk demokratikusabb, az már csal. Vagy festi magát. 

Vicces például, ahogy az ellenzék észrevételeire szoktak reagálni.

Igaz-e, hogy Mészáros Lőrinc lop? Kérdezzék meg tőle, ő független ember, mondja a miniszterelnöki haverja, majd hozzáteszi, meddig lehet itt kérem büntetlenül bűncselekményekkel vádaskodni.

Igaz-e, hogy Mészáros lop, kérdezik megint. A Gyurcsány, az lopott ám sokat, hangzik az újabb autentikus válasz valamelyik samesza részéről.

A sajtó a boltzár eltörléséről

2016.04.11. 15:04 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz kormány vasárnap népszavazás nyitvatartás zárvatartás MSZP KDNP Orbán kopaszok Nyakó NVI boltzár

Kétségtelenül a nap – ha nem az év – híre, hogy nagyon úgy néz ki, rövidesen vasárnaponként is újra kinyithatnak a plázák. A honi média valamennyi jelentős és kevésbé jelentős orgánuma a címlapján szerepeltette azt a mai kormányzati döntést, amelyik ezt megint lehetővé teszi.  A sajtóhírek szerint erre a parlamenti törvényi változtatásra már akár a holnapi ülésen is sor kerülhet. (Ám ettől függetlenül az mno egy kereskedelemben dolgozó forrástól úgy értesült, hogy ezen a hétvégén még semmiképpen nem nyithatnak ki a boltok, mert azok nyitva tartásának megváltozását annak időpontja előtt nyolc nappal be kell jelenteni az önkormányzatnak.)

De nézzük, miként, milyen főcímekkel számoltak be minderről a legismertebb hazai jobb- és baloldali lapok!

Érdekes, hogy ebből a szempontból a két végletet éppen a két leginkább kormánypárti médium jelentette. Miközben a 888.hu már tényként közölte olvasóival, miszerint „Újra kinyitják a boltokat vasárnap”, addig a Magyar Idők ennél sokkal árnyaltabban fogalmazott: „A kormány a vasárnapi boltzár visszavonását javasolja”. Vagyis ezzel a nagyérdeműnek mintegy azt próbálta sugallni, mintha nálunk tényleges demokrácia lenne, és az Országgyűlés nem az Orbán kormány csicskája lenne, vagyis mintha a kormánypárti honanyák és honatyák önálló akarattal, döntési lehetőségekkel rendelkeznének.
Bár azért érdekes lesz megfigyelni, miként fognak a KDNP-s hölgyek és urak erről szavazni! (És külön Semjén Zsolt!)

A többi hazai sajtótermék, a 888.hu útját járva már szintén tényként, eldöntött kérdésként tálalta az ügyet.

Népszabadság: „Vége a vasárnapi boltzárnak, már a héten kinyithatnak az üzletek”
index: „A kormány eltörli a vasárnapi zárva tartást!”
mno: „HÁTRAARC – Eltörlik a vasárnapi zárva tartást”
origo: „Visszavonja a kormány a vasárnapi boltzárat”
Magyar Hírlap: „Visszavonja a kormány a vasárnapi zárva tartást”
Hasonlóképpen írt erről a Népszava is, ám ők még megstuccolták mindezt egy, az egész eljárást minősítő megjegyzéssel is, mondván: „Vasárnapi zár - A kormány megpuccsolja az MSZP népszavazását”

Mindenesetre, aki ma reggel tanúja volt Tuzson Bence ATV-beli szereplésének, az duplán meglepődhetett. Hiszen ott még a kormányszóvivő inkább a vasárnapi munkavégzés tilalmának kiterjesztését sejttette. De aztán, úgy látszik, a miniszterelnökünk végtelen hatalmi vágya mindent felülirt. Mert ne higgyük, hogy nem erről volt szó most is. Beijedt, mondhatni, reszketni méltóztatott, épp úgy, mint az emlékezetes internetadó ellen tartott tüntetés kapcsán. Csak nehogy aztán most nagy ijedtségükben átessenek a dakota ló másik oldalára! És, mondjuk, a templomok vasárnapi bezárásáról rendelkezzenek, annak érdekében, hogy a ministránsok, sekrestyések, harangozók és az egyéb jámbor egyházfiak a hétvégét a családjuk körében - vagy netán éppen a plázákban -  tölthessék.

Hogyan „kúrjunk el” egy népszavazást?

2016.04.07. 18:14 | Proszektura | 186 komment

Címkék: MSZP Nyakó István kopaszok Nemzeti Választási Iroda vasárnapi boltzár

Még tulajdonképpen hozzá sem kezdett, de minden jel arra mutat, hogy az MSZP-nek ezt a népszavazási lehetőséget, amely az Isten és a Kúria kegyelméből az ölébe hullott, sikerül majd jól „elkúrnia”.

Az első komolyabb hiba, amit már el is követtek, hogy a bírósági döntést kizárólag a szocialisták nagy sikerének próbálják beállítani, miközben mindenki látta, hogy ez nem a beszari Nyakó éhségmenetes István érdeme volt, hanem sokkal inkább azon kopasz fiatalemberek töketlenkedésének tudható be, akiknek annyi eszük sem volt, hogy felfogják, a Nemzeti Választási Irodában vénaszkenner ugyan nincs, de minden mozdulatukat jó néhány kamera rögzíteni fogja majd. Ezért elég ostoba dolog volt a részükről az épület előtt látványosan lepacsizni, puszilkózni, nyílt színen átlátszó dossziékat osztogatni, stb. Félreértés ne essék, tulajdonképpen nem ezeket a tar fejű markos urakat marasztalom el mindezért, hiszen ők az ilyesmiben bizonyára még gyakorlatlanok, autófelgyújtás, kőhajigálás, petárdázás, zsidózás, cigányozás helyett nem minden nap kapnak ilyen kvalifikáltabb, szellemileg megerőltetőbb feladatot. Nekik most alighanem csak annyit mondtak, Jenőkém, figyusz, hajnalban légy ott a haverokkal az Alkotmány u. 3. szám alatt, ahová jön majd ide valami libsibolsi kinézetű nyápic szemüveges komcsi ürge, akit viszont bazmeg nem szabad ám csak úgy egyből pofán verni, orrát betörni, szemét kiütni, meg ilyesmi, hanem egy adott jelre csupán finoman odébb tolni a blokkoló óra közeléből. Utána meg nem kell kórusban azt kiabálni, hogy aki nem ugrál, büdös román, meg hasonlók, hanem kéretik onnan minél gyorsabban lefalcolni.

Szóval ezek a kigyúrt golyófejűek nem jól csinálták, de hát 2018-ig lesz még kis idejük gyakorlatozni, vagyis a haza üdve és a Fidesz választási győzelme érdekében kifejtett ténykedésüket csiszolgatni.

De térjünk vissza a hibák felsorolásához!

A második hiba, amit a szocik elkövethetnek a leendő népszavazás kapcsán, hogy az aláírásgyűjtést is a pártjuk nevében végzik, amit még tetéznek majd olyasféle nyilatkozatokkal, kijelentésekkel is, amiknek az lesz a lényege, hogy a vasárnapi boltzár eltörlésével, valamint a földdel és a fizetési plafonnal kapcsolatos népszavazás tulajdonképpen rendszerdöntő népszavazás lesz. Ezzel ugyanis csupán azt érik majd el, hogy legalább egymillió Fidesz szimpatizáns nem fog a népszavazásra elmenni, mert ezt az ostoba vasárnapi zárva tartást ők sem kedvelik ugyan, de egyébként egy kormányzási válságból viszont, köszönik szépen, nem kérnek.  És különösen nem szeretnék, ha ismét a Simon Gáborok és Boldvai félék kerülnének hatalomra. Hogy Gyurcsány Fletót már ne is említsük.

A szocialisták részéről ezért a leghelyesebb az lenne, ha az aláírásgyűjtés, népszavazási kampányolás során szerényen és diszkréten minél inkább háttérbe húzódnának, és több teret engednének a szakmai szervezeteknek, a VOSZ-nak és társainak. Hiszen, ha kicsit is józanabbul szemlélnék a mai hazai politikai helyzetet, azt is látniuk kellene, hogy a Fidesz minden, az ostoba, központosított, diktatórikus rendszere ellen irányuló kritikát azzal próbál hárítani, a nép előtt lejáratni, hogy az nem szakmai, hanem politikai támadás.

Így lesz az oktatást és egészségügyet kritizálókból ávós ivadék és Soros bérenc.

Ha viszont a népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtés szervezése és a népszavazási kampányolás irányítása átkerülne Dávid Ferencék kezébe, biztosra veszem, hogy mindamellett, hogy ezzel a Fideszt egyik hatásos érvétől fosztanák meg, ez esetben a szocialistákra féltékeny, velük rivalizáló pártok és választópolgárok is szívesebben állnának teljes mellszélességgel az ügy mögé.

Mindezt azért is érdemes lenne még most alaposan átgondolni, mert a szocialisták fentebb jelzett hibái végső soron a Fidesz-KDNP dupla győzelmét eredményezhetik.  Egy eredménytelen szavazás esetén egyrészt maradna a vasárnapi boltzár, miközben még a kormányzó pártoknak ez a népszavazás arra is jól jönne majd, hogy a világ szemében bizonyítsák, az ellenzék és az EU prominens vezetőinek folyamatos vádjai ellenére, milyen fantasztikusan is dübörög nálunk a demokrácia.