Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Boncjegyzőkönyv egy tüntetésről.

2008.04.13. 15:01 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány elit magyarok politikai nyilai

Mi ellen is tiltakozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a minap? (Ötezer rendőr védelmében, kordonok mögül) A rasszizmus ellen, a fasiszták ellen. A Magyarok Nyilai terrorcsoport ellen. Egy pesti kis jegybolt felgyújtása váltotta ki ezt a megmozdulást. (Molotov-koktélt dobtak rá a Hollán utcában.)

Igaz, korábban is hajigáltak már ilyesmit több politikus házára.
Mit házára - palotájára, kastélyára, várára!
(Helikopteres Kókáéra például oly szerencsésen, hogy – mit tesz isten - a bejárati ajtó is éppen, hogy csak kicsit megpörkölődött. Még egy feketemunkás sem sérült meg. Piszkos Fred a kapitány volt képes ilyen mázlival zátonyra futni egykoron...)
De nem csak dobálózás, gyújtogatás történt ám mostanában. A fentnevezett Nyilak egy Hírtévés műsorvezetőt is durván bántalmaztak.
Akkor is tiltakozott, tüntetett vajon a miniszterelnök? És mi lett a tettesekkel? Kiknek is kellett volna, kéne fülöncsípni őket? Nem a Gyurcsány vezette kormány rendészeti miniszterének irányítása alatt álló rendőrségnek? Vagy a másik haver, Szilvásy miniszter úr által irányított titkosszolgálatnak lett volna a dolga? (Amelyik akkor vizionált bőszen nemzetközi -szlovák-  terrorveszélyről, amikor annak nyoma sem volt, most meg persze beköszöntött az igazi terror, nem tud semmiről semmit.)
 
Horn Gyula annak idején bölcsebb volt. Elegánsan rákente a balhét a belügyminiszterére, amikor kijelentette: ami Magyarországon van, az minden, csak nem közbiztonság.
Amiben teljesen igaza volt. De ő legalább miniszterelnökként nem tüntetett ez ellen.
Ki is volt akkor a belügyminiszter?
Ki volt akkor rendőrkapitány?
 
Milyen is valójában a magyar politikai elit?
Itt sorakoznak előttünk: a miazhogynagyonis becsületű Gyurcsány, a neminyerjükalegtöbbet erkölcsű Orbán - oldalán az egyszázalékos ismertségű és népszerűségű ájtatos Semjén tisztelendő úrral, továbbá a focihoznemértő Dávid Ibolya + a Tisztelet Társasága. (Élén a sumóbajnok Schmuck Andorral.)
S végül, de utolsó sorban itt jópofáskodnak ám az Szdsz oly nagyszerű megmondó emberei is, mint a mókamester Kuncze, akit méltán nevezhetünk a liberálisok Torgyánjának, valamint a még nála is fényévekkel liberálisabb helikopteres pártjátkilóramegvevő Kóka, aki saját bevallása szerint már az első elnökválasztási fordulóban is győzhetett volna, ha nem történik csalás, és a valódi álküldöttek mellett a hamis álküldöttek is őrája szavaznak. (Megjegyzendő, hogy egyébként ez az a különös párt, ahol az összes küldött és álküldött mennyisége több mint az Szdsz párttagok és szimpatizánsok száma együttvéve.)
S akkor még nem beszéltünk arról a munkáspártról, amelyiknek összesen, ha van két bejegyzett tagja, s még ez a két tag is ketté bírt hasadni, hogy finoman fogalmazzak: az úagynevezett szélsőbaloldali értékek mentén
De, ha a tágas hazai politikai palettát szemléljük, ne feledkezzünk meg a hatalmi ágak oly egyéb fontos szeleteiről sem, mint az Alkotmányunkat oly sikeresen láthatatlanná tévő – eltüntető -  Uri Gellerszerű köztársasági elnökről, avagy arról a kissé hektikus Alkotmánybíróságról, amelyik mindig elfelejti, hogy egy kérdésben korábban milyen döntést hozott. .
Mindehhez a nagyszerű kínálathoz körítésként jönnek még a szakszervezetek, Gaskóval az élén, akin, ha egy hétig nem szervez sztrájkot, menten súlyos elvonási tünetek jelentkeznek.
Hát ez a hazai politikusi felhozatal.
Na meg még a fradi és a Kurucinfo.
 
Gyakran halljuk a megjegyzést: sajnos ilyen a mi politikai elitünk. Le kéne cserélni. Menjen mindenki a búsba. Gyurcsány vissza a kádkőgyárba, Orbán a Tokaji szőlőhegyre. Horn Gábor pedig oda.
Mert ugye, mint tudjuk, a politikusokat igen, a népet ellenben nem lehet leváltani.
Tényleg nem lehet?
Hát dehogynem. Már miért ne lehetne?
Budaházy György, Tomcat, Bácsfi Diána, Szabó Albert, Potyka bácsi, mind a nép gyermekei, a hatalom ellenségei, s vajon van-e még valami közös bennük?
Érdekes kérdés.
A lehetséges feleletek még ennél is érdekesebbek lehetnek.
A legfrappánsabb megoldásokat beküldők között az MSZP zárt rendezvényein készült titkos Gyurcsány beszédeket és az Orbán család által írt politológiai- és szakácskönyveket sorsolunk ki.
 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr62423697

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: official site 2018.03.07. 14:13:44

Best of 2012: Mi a bánat az a Present Perfect, avagy mi a különbség Obama és Kennedy elnök között? - A nyelvtanulás babonái

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása