Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Aurora86: @n3spr3ss0: Tényleg érdekelne, hogy ezt miből sikerült kihozni. annyi és olyan könyvet olvas, amil... (2018.10.10. 08:44) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • maxval balcán bircaman: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik
  • : @GyMasa: More and more of us will choose to drive electric vehicles (EVs), as they become more aff... (2018.09.05. 16:53) Miért beteg a magyar gazdaság?

Szabadság miatt a demokrácia átmenetileg szünetel

2008.07.07. 17:42 | Proszektura | Szólj hozzá!

Avagy, betelt a koktélos pohár

A tököm… pardon, a hócipőm is tele van már ezzel az állandó ellenzéki károgással, hogy mi vagyunk mindenben az utolsók az EU-ban.

Hogy éltanulókból a békaülepe alá kerültünk.

Hát egy f…t, akarom mondani: frászt!

Vegyük csak a mai Népszabadság két cikkét!

A címlapon található írás szerint Július ötödike, szégyennap Budapesten.  A szélsőségesek Molotov-koktélokat, petárdákat, köveket és tojásokat dobáltak a Meleg Méltóság Menetének résztvevőire, illetve a rendőrökre.

 Ugyanezen újság Utazás melléklete viszont arról számol be, hogy Bírságol Prága a csikkért és az eldobott rágóért.

Prágában 30.000 koronás, vagyis mintegy 300.000 Ft-os bírságot is fizethet az a meggondolatlan egyén, aki rágógumit, vagy cigarettacsikket dob el egy prágai utcán.

Bezzeg megcsonkított kis hazánk fővárosában ez egészen másként van!

Na most akkor hol nagyobb a szabadság, hol nagyobb a demokrácia? Hol érvényesül jobban az egyén szabadságjoga?

Errefelé petárdák, utcakövek, tojások, sőt Molotov-koktélok dobálása is, ha nem is támogatott, de megtűrt tevékenység.

A zsidózásról, cigányozásról, buzizásról már nem is beszélve.

Mert itt demokrácia van.

Eme alapvető emberi jogaink érvényesülését, és a demokrácia védelmét mifelénk a rendőrség annyira komolyan veszi, hogy – valljuk be, esetenként némi hezitálás után, de - engedélyezi is, sőt kifejezetten támogatja. Lásd például a most szombati esetet, amikor a melegek és a fasiszták egymással szembevonulásához is rendkívül demokratikusan hozzájárult.

Persze azért léteznek még bizonyos indokolatlan Alkotmányellenes korlátozások.

Egyelőre például az alapvető alkotmányos jogok közé tartozó dobálózási jog, komcsi- és buziverési jog csak bizonyos szélsőséges szituációkban gyakorolható. Például állami vezetők esetében, melegfelvonulások környékén, vagy a főpolgármester – egyébként forradalmi - beszédei idején.

De most lehet, hogy mi is lejjebb csúszunk az emberi jogok ranglistáján!

A meleg felvonulás másnapján, vagyis július 6.-án ugyanis Gyurcsány Ferenc kifakadt, mondván, betelt a koktélos pohár! (A koktélos jelzőben azért nem vagyok biztos, hogy elhangzott! Lehet, hogy ezt anno Medgyessy miniszterelnök úr mondta.)

De a lényeg, a lényeg, a miniszterelnök úr nagy garral közölte, hogy úgynevezett nemzeti önvédelmet, és a közjogi méltóságok részvételével gyűlést hirdetett szeptember 6. napjára.

Hogy miért pont akkorra? Miért kell erre a nevezetes, sorsdöntő eseményre két hónapot várni? Holott most is forrong az ország? S a fasiszták most háborúztak a főváros legszebb terein?

Hát tényleg hülye, aki nem érti.

Közben kötelező rekreációra kerül sor. Golfozás, lovaglás, jachtozás, ilyesmi.

Látom, amint Gyurcsány felháborodva mondja a titkárnőjének.

- Ilike, mikorra tudnánk összehozni egy tökös Charta tiltakozást?
- Főnök, nagyon zsúfoltak vagyunk. Legfeljebb szeptember első hete szabad.
- Jó, de hát az ország most van bajban.
- Jó, akkor írja ki, hogy a demokrácia szabadságolás miatt szünetel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr4557549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.