Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Melegfelvonulás - Meleg nyár.

2008.07.11. 14:30 | Proszektura | 56 komment

 Közhelyszámban megy Bibó gyakran idézett megállapítása. Demokratának lenni annyi, mint nem félni. Ma errefelé a baloldali értelmiség fél. Jogos-e a félelmük? Mi a teendő?

A minapi melegfelvonulás mindenkit elgondolkodtatott. Hogy hogyan tovább Magyarország?

A Joggal a Jogállamiságért Közhasznú Egyesület – több sajtóorgánumban, pl. a mai ÉS-ben is megjelentetett - közleménye szerint a 2008. július 5-i budapesti melegfelvonulás erőszakos eszközökkel történt akadályozása megmutatta, hogy a Magyar Köztársaságban olyan alapvető szabadságjog, mint a gyülekezéshez való jog békés gyakorlása nem biztosított, és a törvényhozó is mulasztást követett el, amikor ezen alkotmányos jog gyakorlásának garanciáit és megsértésének szankcióit alkalmazható jogszabályban nem rögzítette. A Joggal a Jogállamiságért Közhasznú Egyesület ezért – amellett, hogy az ellentüntetésnek nevezett gyalázatos eseménysorozat és az ehhez kapcsolódó közhatalmi impotencia miatt felháborodását fejezte ki, felszólította a Kormányt és az Országgyűlést, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében haladéktalanul alkossa meg a szükséges jogi eszközöket.

Az Egyesület felhívta az érintett jogállami szervek figyelmét arra is, hogy a magyarországinál mélyebb és régebbi demokratikus hagyományokkal rendelkező európai államok egy sor szankciót ismernek az alkotmányos jogok – közöttük a gyülekezési jog megvédésére.

A hvg.hu internetes hírportál szerint Heves megye rendőrfőkapitánya felszólította az állomány tagjait, hogy határolódjanak el az idén év elején, márciusban alakult Készenléti Közrendvédelmi Akciócsoport elnevezésű egyesülettől, „amelynek tagjai rendőrként tűnnek fel, s közöttük büntetett előéletű emberek is vannak.” A közelmúltban értesülhettünk róla, hogy a Magyar Gárda is terjeszkedik. Immáron Kft-ként is tevékenykedik, többek között magánnyomozói feladatokat is felvállal. Úgy tűnik, az egyesülési jog, egyelőre jobban érvényesül, mint a gyülekezésé.

Elsősorban a hazai baloldali elit köreiben – sőt, ne is tagadjuk, a zsidó identitásukat felvállalók között még élesebben - jelentkeznek az alkotmányos alapjogok érvényesülésével kapcsolatos kérdések.

Egyik prominens, közismert és köztiszteletben álló baloldali értelmiségi fogalmazta meg ezeket a tipikus - hazánk, s önmagunk sorsáért aggódó kétségeket a barátjához írott e-mail-jében.. (A nevét csak azért nem árulom el, mert nem hatalmazott fel erre. Úgy gondolom, nem bántom meg azzal, ha gondolatait, tépelődéseit mégis a nyilvánosság elé tárom.

 „Mi volna az a teendő, ami ellensúlyozhatná (megfékezhetné? kiolthatná?) a szervezett csőcselék aktivitását; mi több, az a mögött széles terjedelmében megbúvó (meg-megnyilvánuló? fel-fel bukkanó) rasszizmus, nácizmus meglétét? Mi ellensúlyozhatná a mindezek iránti közönyt?

Nem a köztársaság berendezkedésének kellene mégis a maga rendszabályaival és eszközeivel végre nyomatékos megálljt parancsolni a menetrendszerű garázdálkodásnak? (Függetlenül attól, mi a véleménye arról Morvay Krisztinának.) Nem az értelmiségnek (miért csak annak?) kellene pártfüggetlen nyomást gyakorolni a kormányzatra, hogy merjen erélyesen fellépni?

Végül egy hülye kérdés: mi ér el a viták, nyilatkozatok, petíciók hatásából az utcai harcosok köreihez? És ha elér, akkor mi van?!... Én nem tudom, mit kellene tennem, de egy tömeg-inger ellen sem kedvem, sem ízlésem tömeg-ingerrel fellépnem, miközben fogalmam sincs, hogy helyette mi volna a dolgom? És jó-e, hogy félek? Vagy jó-e, ha nem félek? És ha félek, mi által, hogyan győzzem le a félelmem? És ha nem félek, hogy és hol legyek bátor?

Tipikus értelmiségi kérdések, egyelőre válaszok nélkül.

Szerintem nekünk is ki kéne találni valamit. Valami ütőset. Egyelőre csak egy dolog jut eszembe. Ha a Magyar  Gárda Kft-t alapított. Csináljunk mi RT-t.

Magyar demokrácia NYRT-t.

Ja, és én Bibó mondását tovább fejleszteném. A demokrácia annyi, mint nem félni. Nem félni pedig annyi, mint demokrácia.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr66563841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anti hipi-HüPi 2008.07.11. 16:16:02

NYRT-t ne csinálj, mert a gárdatulajdonosok felvásárolják a részvényeidet :D
(egyébként közröhej, hogy nyilasék immár hivatalosan is fegyverkezhetnek...)

Sütemény1975 2008.07.11. 16:26:43

jól is teszik libsik, meg a nagyorrúak, hogy félnek. félnek, hogy már nem tudják sokáig kizsákmányolni a magyar népet. lassan véget ér a vérszívás és lehet hazamenni, vagy máshol élősködni.
az antiszemitizmusból pont az a népcsoport csinálja a legtöbb pénzt, akiket annak idején üldöztek és (állítólag) kivégeztek.
a balosok meg mélyen benyalnak nekik a pénz miatt.

itt már csak a nemzeti, keresztény jobboldalban lehet megbízni. amit ez a banda művelt az elmúlt hat évben, arra nincs szó. egy egészséges demokrácia már régen kilökte volna megából őket, mint gennyet az egészséges szövet. de ami késik, nem múlik. készüljenek az elvtársak! a napjaik meg vannak számlálva!

FlybyWire 2008.07.11. 16:27:44

Nem minden ember tudja lelkiismereti alapon, hogy mi a rossz és mi a jó.
Az olyat, aki ezt felnőttként sem tudja belátni, valamilyen módon korlátozni kell.
Szar, ha csak megfélemlítéssel megy. Jelentkezzen, aki tud más módszert!

ftxpmj 2008.07.11. 16:30:23

Az izraeli In-Kal Securityvel persze semmi gond, ők megtehetik, hogy beszivárognak az államigazgatásba, ahogy az Indexen is volt róla cikk, hogy azokat, akik felvetették ennek nemzetbiztonsági kockáézatát, elbocsátották pl. a Köztársasági Őrezred kötelékéből.

Nem hülyeség ez a kft. mert így lehetőséget ad a cigányterroral súlyosan sújtott településeknek, hogy leszerződjenek egy biztonsági céggel, ha már rendőr nincs arrafelé, a Magyar Gárda Mozgalom tagja pár százan felvonulnak kéthetente, de most már nem mennek haza, hanem kvázi fizetett helyőrség formájában fenn tudják tartani a rendet a teelpüléseken, ha már a rendőrség ne képes rá, ha meg a cigányok lázadnak, akkor többezer gárdista jelenik meg a Mozgalomból. Így talán ismét élhetvé vának a cigányterror által veszélyeztetett falvak.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.11. 16:36:54

,,És jó-e, hogy félek?"

Mittudomén. De, ha nem lenne jó neked, miért csinálnád?

Andie 2008.07.11. 16:46:42

Nem kell félni, nem fog fájni. Csak az féljen, akinek van mitől, és mi miatt. Azért ne állítsuk már be a Gárdát egy általános iskolás bukottgyerekek légiójának, akik a kicsiket terrorizálják, ha van sapka, ha nincs alapon.
Bizony, aki eddig olyasmiket csinált, az féljen. Hamár az állam nem képes őket megbüntetni, hát lesz rá Gárda.
Én nem félek. Ugyan nem vagyok tagja, de nyugodt szivvel besétálok közéjük, és eldumálok velük.
Ja, lehet, hogy azért, mert nem lopok, nem csalok, nem terrorizálok - no meg nem mellesleg szőke hajam és kék szemme van?. Lehet.

b-max 2008.07.11. 16:47:13


„Mi volna az a teendő, ami ellensúlyozhatná (megfékezhetné? kiolthatná?) a szervezett csőcselék aktivitását; mi több, az a mögött széles terjedelmében megbúvó (meg-megnyilvánuló? fel-fel bukkanó) rasszizmus, nácizmus meglétét? Mi ellensúlyozhatná a mindezek iránti közönyt?

Itt nem közönyröl beszélünk, hanem szimpátiáról, az emberek nagy része elitéli az "elnyomott" kisebbség magamutogatását, és a "csöcselék" pártjra áll, persze nem mindenki megy ki utcai harcolni.
Talán ha "libsik" visszafognák magukat, szépen csendben megalázkodnának a többség elött akkor nem lenne ekkora igény a balhékra.

Nem a köztársaság berendezkedésének kellene mégis a maga rendszabályaival és eszközeivel végre nyomatékos megálljt parancsolni a menetrendszerű garázdálkodásnak? (Függetlenül attól, mi a véleménye arról Morvay Krisztinának.) Nem az értelmiségnek (miért csak annak?) kellene pártfüggetlen nyomást gyakorolni a kormányzatra, hogy merjen erélyesen fellépni?

Felsöbbrendünek gondolod magad ? Milyen alapon szarod le Morvai Kriszitinát, ha már egyszer demokráciáról beszélünk ? Ezzel azt mondod hogy te ugyanott vagy ahol azok akiket elitélsz, hiszen ők megy a homokosokat veszik semmibe...

bubastis 2008.07.11. 16:50:38

És miért csak előzetes moderációt követően vagytok hajlandóak megjelentetni a kommenteket? Nem érzem fairnek. Úgy sejtem, nem csak a durva szavakat ikszelitek ki. Tiszteletem a blogírónak!

Calogero 2008.07.11. 16:59:54

Hagyjuk már ezt az ál-rettegést,én akkor ezek alapján ugyanígy rettegek az mszp és Izrael magyarországi magánhadseregétől,az In-kal securitytől,akik ráadásul lassan több állami rendezvényt biztosítanak,mint a rendőrség,miközben a magyar hadsereget meg szépen lassan lenullázták.. Aki a Magyar Gárdától retteg,az szinte biztos,h lop,csal,vagy hazudik,bár valószínűleg mindhármat,mert más ellen én még nem láttam a Gárdát demonstrálni,ergo hadd szarjak már magasról a véleményére.. Egyébként meg el tudom képzelni milyen iszonyú elkeserítő lehet most "az elit" egy jó részének,h kiderült hiábavaló volt az utolsó 20-60 év agymosása,az emberek kezdenek ráébredni,h a kormányaik nem őket szolgálják(ták) és végre kiállnak magukért! Nem gondolom,h az erőszak erre a megfelelő eszköz,de a folyamatos "értelmiségi" hazudozást,sokszínűséget,pénzért való legnonszenszebb dolgok támogatását,értékalázást sokkal jobban elítélem,szóval ezúton is üzenem a levelet író,nyílván szerintetek hihetetlen köztiszteletnek örvendő baloldali "értelmiséginek",hogy először nézzen tükörbe és próbálja meg életében először összeszedni magát!

Andie 2008.07.11. 17:03:48

Én nem tapasztaltam, hogy Proszektúra cenzúrázna. Az én kommentjeim azonnal megjelennek itt. Bár nem is írok csúnyán, legfeljebb ellenkezik a véleményünk. Dehát ezért lehet kommentezni, nem?

dicaniosatan 2008.07.11. 17:16:25

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

lol

es a boncmster zsido vagy meleg vagy rabbi vagy esetleg mindharom kevereke?
hanyingerem van ettol a blogtol

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2008.07.11. 17:16:30

Előrebocsájtva, a következő néhány bekezdés csak szemléltetésre szolgál a "ki fél kitől" témában, s nem tekintendő offtopic, öncélú cigányozásnak. Köszönöm.

Ha gárdistát lát az utcán az ember, maximum akkor megy át a másik oldalra, ha némely etnikumok média által gondosan megetetett rétegeihez tartozik.
Ellenben ha mondjuk kettőnél több, khm, bizonyos etnikumú ember jön szembe, akkor ha eltöltött már ebben az országban öt percnél többet, minimum erős gyanúval szemléli őket.
Míg a Gárdával kapcsolatban eddig a mainstream média is összesen annyi, konkrét alapokon nyugvó hírt tudott összeszedni erőszakos megnyilvánulásokról, hogy legutóbb kipenderítettek egy provokátort az avatásról... nos, a cigánybűnözés fogalmáról most ne nyissunk vitát. Se arról, ki fél jobban kitől - néhány száz liberális az árpádsávos zászlótól vagy mondjuk a magyar társadalom nagyrésze attól ha egy cigány este megkérdezi tőle, hány óra van... Egyáltalán, kinek van oka félni?

A szélsőjobboldal nem önmagától erősödik, hanem bizonyos társadalmi jelenségekre adott válaszul, ahogy az már a szélsőségekkel lenni szokott. A szélsőjobb nem provokál - reagál.
"Seggirszálós" melegfelvonulásra tojásdobálással. Szervezett cigánybűnözésre azzal, hogy létrehoz egy szervezetet az impotens rendőrség helyett, amely talán képes lehet megvédeni a szenvedő alanyokat. Ha a képébe vágják, hogy kormányunk tudatosan hazugsággal és csalással nyert választást, megpróbálja megbuktatni. De soha nem cselekszik ok nélkül.

Más kérdés, hogy létezik egy néhány száz fős aggresszív, mindenféle ideológiától vagy motivációtól mentesen cselekvő csoport, akiknek teljesen mindegy, milyen zászló alatt lehet odaállni rendőrt verni. Na, őket le kell tartóztatni, összeverni és lecsukni, mert a média egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy velük mossa össze a komplett szélsőjobb-, sőt, jobboldalt.
Aki viszont nem tudja elkülöníteni egymástól a szélsőjobboldali, nyilas, náci vagy nemzeti radikális fogalmakat, ne hívja magát értelmiséginek, csak ha nagyon vastag bőr ül az arcán (- akkor viszont ne csodálkozzon, ha kap néhány pofont rá).

"És jó-e, hogy félek? Vagy jó-e, ha nem félek? És ha félek, mi által, hogyan győzzem le a félelmem? És ha nem félek, hogy és hol legyek bátor?"

Valóban tipikus kérdések. Ebből viszont az következik, hogy az általad értelmiségieknek tekintett réteg egy rakás birkából áll, akik azt is csak onnan tudják, ki a náci, hogy látták a Tényekben este. Ez pedig igen szánalmas képet fest a demokrácia bátor harcosairól. Vagy inkább reálisat? Azt döntse el maga mindenki...
Bibó megállapítása a demokráciáról nagyonszép és idealista, de én inkább Chruchill megállapítását preferálnám...

misc · http://misc.blog.hu 2008.07.11. 17:19:22

paranoiás a "baloldali elit"... micsoda dráma. rettegnek szegények.

szimpátiát akarnak, vagy mit?


én félek a pókoktól. Rettegésben élek, mondhatni. Ugye, milyen rossz nekem?

n-2 (törölt) 2008.07.11. 17:35:06

Ott van nektek már hadseregnek az In-Kal.

Ideje, hogy a magyaroknak legyen végre valamije, amivel megvédhetjük magunkat a terrorotoktól. Szánalmas, hogy még nektek van bőr a képeteken félelemről sikítozni, mikor a 2006. október 23-i "rendőr"(In-Kal)-pogromot is te hajtottátok végre a lakosság ellen.

Ideje, hogy mi magyarok ne kelljen, hogy tovább félelemben, rettegésben éljünk saját hazánkban. Ha a rendőrség nem véd meg minket a államterrorizmustól, akkor egy leépített, neoliberális államban magánkezdeményezésre kell biztosítani a védelmet. Ha ezt pont gárdának hívják, az aztán meg 8.

Ja, amúgy felesleges az, hogy maoista módon törölgeted a hozzászólásokat meg letiltod az azonosítókat, mert megoldja mindenki, hogy újra és újra felkerüljön ide az igazság.

Mária 2008.07.11. 17:41:44

"Ha a Magyar Gárda Kft-t alapított. Csináljunk mi RT-t. Magyar demokrácia NYRT-t."

Hát csinálj vazze...

Vagy te is inkább a "fogjuk meg és vigyétek" típusú emberek közé tartozol?

anti hipi-HüPi 2008.07.11. 17:44:11

na... amint az várható volt, itt is megjelent a nyilas söpredék.

Calogero 2008.07.11. 17:52:13

Vízirigó te milyen jogon söpredékezel le bárkit? Különbnek érzed magad? Ez alapján azt köpöd szembe,ami ellen kardoskodsz..Na látod,az ilyen ellentmondások miatt röhög mindenki a liberálisokon. Mindenki egyenlő,csak mi egyenlőbbek vagyunk,mindenkinek tiszteld a véleményét,másságát,de,ha az ellentétes a miénkkel,akkor veressük szét a rendőrséggel,tiltsuk be,zárjuk börtönbe.. Kicsit unalmas már.. nem véletlenül van az szdsz 1,az mszp 15%-on..

Mária 2008.07.11. 17:55:55

Vízirigó: ne menjen ki a kedves blogger az Index címlapra és akkor nem keverednek ide mindenféle söpredék emberek :)

Esetleg tessenek csinálni egy zárt Google Groups közösséget.

Esetleg a zárt osztály, mint alternatíva?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.11. 17:58:26

"Mi volna az a teendő, ami ellensúlyozhatná (megfékezhetné? kiolthatná?) a szervezett csőcselék aktivitását; mi több, az a mögött széles terjedelmében megbúvó (meg-megnyilvánuló? fel-fel bukkanó) rasszizmus, nácizmus meglétét? Mi ellensúlyozhatná a mindezek iránti közönyt?"

Néhány ötlet a haladó értelmiségnek:
-A következőkben ne gyalázzák a magyar nemzetet, nemzeti érzelmet, nemzeti jelképeket, aki ezt megteszi attól "határolódjanak el".
-Ne próbáljanak egy 5%os (hol van az már...) kisebbségként ráerőszakolni semmit a többségre, média-, politikai-, gazdasági fölényüket kihasználva. Nem fog sikerülni, ellenben kontraproduktív. Lásd: cigányok elfogadása, buzik elfogadása.
-Ha mégis megpróbálják, hivatkozzanak olyasmire, ami a többséget is érdekli, bármennyire nehéz ezt elhinni Magyarország lakosságának 99%a nem zsidó értelmiségi.
-Fogják fel, hogy nem csak nekik vannak problémáik, és az ő problémáik semmivel sem fontosabbak, mint más problémái. Folyamatosan halljuk, hogy mennyire félnek egyesek, de érdekes módon szinte sosem lehet hallani, a cigányterror áldozatairól (, legfeljebb, hogy rasszisták). Utóbbi időben hány ballibet lincseltek meg?
-Álljanak ki olyan problémák ellen, ami mindenkit érint. Értelmiség, sajtó elkurvulása. Korrupció, mutyi stb., határon túli magyarellenes atrocitások elleni, tényleges fellépés.
-Tegyenek gesztusokat az "ellenség" felé is. (Pl a szétvert képviselőt nem illik le Mártíriuszozni, Trianon gyásznappá nyilvánítása...)
-Unjuk az antiszemitizmust, a nácizmus, fasizmust. És undorodunk attól, hogy valaki a saját 60 éve rothadó hullái hátán próbáljon öncélú politikai sikereket elérni.
-Fogják fel, nem önök a világ közepe, akkor sem ha a kuruc.infó azt írja. Kezdem unni, ezt a Bástya elvtárs hozzáállást (Hát Bástya elvtársat már senki nem akarja meggyilkolni?), ami a Gárdával kapcsolatban előjött. A Gárda semmilyen formában nem tud, és nem is akar ártani a zsidóknak, főleg az értelmiségi részének. Legfeljebb annyiban, hogy az említettek folyamatosan égetik magukat...
-Annak hogy valakit utálnak a következő okai lehetnek: az illető tahó, az utálkozó tahó, de a legvalószínűbb: mind a kettő tahó. Egy kis önkritika nagyon jól esne. Már csak azért is mert 6 év ballib kormányzás alatt telesen tönkrement az ország (, persze előtte sem volt egy Szilikon völgy...).

Lesz Magyar Gárda kft. Van eszük a fiúknak, az ötlet már korábban is felmerült, végre megcsinálják.
Meg van Török Sec kft, Valton sec kft, In Kal sec kft... Akkor most nem értem mi a baj? A "náciknak" nem szabad vállalkozniuk, az csak a "demokratáknak" van fenntartva?

"Nem félni pedig annyi, mint demokrácia. " Akkor a Waffen SS-eseknél nagyobb demokratákat nem hordott még hátán a föld... Jól hangzó mondat, csak éppen hülyeség.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2008.07.11. 18:01:45

Kedves Vízirigó!

Személyes véleményem szerint a hozzád hasonló, műveletlen, virtuális köpködésen kívül másra nem képes alakok jelentik ugyanazt a baloldalon, mint nálunk az agyatlan kődobálók - ha megjelenik egy jobboldali vélemény, elkiáltod, hogy "náci!", "nyilas!", indoklás, alap, érvek és minden nélkül, aztán továbbállsz fensőbbséged tudatában.
Szívemből kívánom, hogy még életedben elsajátítsd a másokkal való beszélgetés és vitázás művészetét.
Addig pedig töprengj azon, hogy a te vitakultúrád miben különbözik attól, ha két kultúrálatlan ember egymással szemben áll, és az egyik azt ordítja "zsidó geci", a másik pedig azt hogy "nyilas söpredék".

2008.07.11. 18:21:11

Nézegessetek genetikai hulladékot:

vimeo.com/1314437

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.07.11. 18:56:40

Tisztelt Imperial! Megnéztem az ajánlott videot. Szerintem provokátorok.
Nem lehet találni olyan tömeget, ahol hasonló ellenszenves pofákat ne lehetne fellelni. Legyen az akár Fidesz, akár Mszp, akár más.

Sütemény1975 2008.07.11. 19:36:00

azért az mond valamit, hogy a kommentek 90%-a nevetségesnek találja a posztot :)

tra lala 2008.07.11. 19:46:04

Én nem vagyok semminek sem a tagja, nem tüntettem még senki ellen/mellett mégsem félek..
Gárdistákat (legalábbis az ő pólójukat viselőket) már láttam az utcán, de eszembe sem jutott átmenni az út másik oldalára. Az in-kal-osoktól sem félek, a rendőröktől sem félek, a zsidóktól sem félek, a buziktól sem félek, stb..
Egy dologtól félek: laptoppal a hónom alatt villamosozni..

beleszolok 2008.07.11. 20:03:45

Jól fizet a rettegés?

Csak mert mellékállást keresnék.

szalmaegér 2008.07.11. 20:24:44

Nem tudom, kiről beszélnek, amikor rettegő embereket emlegetnek.
Nem félek a gárdától, eszembe sem jut, hogy menekítsem a családom ebből az országból, mert valakik a fasizmus újraéledését látják abban, amit sokan, -én is- inkább örömmel veszek.
Mielőtt valami okos elkezdené a mantrát elmondom, nem vagyok szélsőjobbos náci, rasszista, stb., csupán egy ember, -hovatovább- családapa, aki örül annak, vannak olyanok, akik a többség érdekeit is megvédik.
Miért van az, hogy sokan úgy érzik, ehhez hasonló bejegyzésekkel kell a képernyőt összekoszolniuk?

porthosz 2008.07.11. 20:28:14

Én nem teljesen értem ezt a magyar gárdától való rettegést.
Olyat elég sürün olvasok hogy romák agyonvertek valakit a saját gyerekei szeme láttára, olyat is, hogy a blahán megkéselt egy roma valakit, olyat is hogy egy 70 éves öregasszonyt megerőszakoltak majd megkéseltek a 10 ezer forintjáért, olyat is hogy megerőszakoltak és felgyujtottak egy lányt.
Ezzel ellentétben a magyar gárdáról csak annyit szoktam olvasni, hogy itt vagy ott felvonultak.

Mégis egyesek úgy be vannak sz@rva tölük mintha nap mint nap arról lehetne olvasni hogy a gárdatagok kiket hányszor erőszakoltak meg, gyujtottak fel vagy öltek meg raboltak ki...

Szóval nem értem, statisztikailag annak az esélye hogy a gárda bárkinek kárt okoz 0 (hisz eddig ilyen nem történt), annak pedig valós esélye van hogy elkap egy roma banda és kirabol/megkésel stb. Én nem a gárdától félnék inkább emezektől...

Morrózió 2008.07.11. 20:29:13

Én a káosztól félek, az anarchiától, ahol felborul a rend és a gátlástalanabbja elszabadul. Az önbíráskodástól és az emberségükből kivetkőzött embertársaimtól.

Ezzel most nem céloztam egyetlen közelmúltban történt eseményre, egyszerűen csak kibújt belőlem.

execute 2008.07.11. 20:56:28

Proszektúra (alias Magyar Ungár Elemér) kikerült a kuruc címlapjára. kuruc.info/r/1/26925/

No nem ezzel a poszttal, hanem az előzővel, amiben temeti a kurucot, annak feléledése napján. A kis Nostradamus :-))

Amúgy Ungár Elemértől sokat idéznek a kurucon. Mind mind egy perc alatt cáfolható hazugságok, vagy csak megmosolyogtató butaságok. Ennek tudatában olvassátok ezt a blogot.


Magyar (eredeti neve Ungár) Elemérrel, az egyik legvéresszájúbb cigányfajvédővel, már sokszor foglalkoztunk. Életével kapcsolatban már kiderült pár pikáns dolog (pl. az, hogy az egri strandra állandóan belóg, hogy ne kelljen fizetnie); most azonban sokkal durvább dolgok is kitudódtak:
kuruc.info/r/35/21526/

Ungár vs. Jobbik:
kuruc.info/r/35/21816/

Ungár vs. tények:
kuruc.info/r/35/20744/

sertésmájkrém 2008.07.11. 21:10:55

bakker, mennél végig egy komolyabb cigánysoron, tudnád mi az a félelem. Sírva rimánkodnál egy akármilyen gárdáért.

A káosz akkor szabadul el, amikor először nem tudnak majd segélyt fizetni. Az első ilyen télen nagyon sokan megtudják mi az a félelem.

Mindegy, szarjál rá, írjál okosakat.

peppino 2008.07.11. 21:26:52

Nem a Gárdától félnek, hanem a jelenségtől. Azért mert nem tudnak mit kezdeni vele.
Attól félnek, hogy a kis trükkökre, pénzmosásokra, bratyizásra fény derül.
Attól félnek, hogy az emberek nem maradnak olyanok, amilyeneknek ők szeretik őket látni: butának.
Mert az olyanokkal mindent meg lehet csinálni, mindent el lehet venni, ki lehet szipolyozni.
Attól félnek, hogy ez a jelenség a hatalmukat veszélyezteti. Attól féljenek is. De hogy 1000 szélsőjobbosnak kinéző félidiótával riogatnak, és hintik a port, mert náciveszély van, miközben 200 milliókat szórnak ki a haver IT-cégeknek, enyhén szólva felháborító.
Azért félnek, mert az ilyenekről esetleg többet beszélnek az emberek mint kellene, és nem arról beszélnek, hogy Horthy micsoda náci volt. Aki mellesleg a zsidók ezreit mentette meg, és Portugáliában zsidók fizették a teljes megélhetését.
Na ezt nem akarják, hogy tudjuk. Illetve nem így.

Buta ember=félrevezethető ember

Gratulálok T-Online!

De jön majd a 23 milló román, és elveszi a munkánkat.

Hercegnő88 (törölt) 2008.07.11. 21:35:08

Fikázza a Magyar Gárdát a posztíró egy olyannak,(pl én)aki az ország " legsötétebb" részén,Borsodban lakik.Itt igenis hasznát vesszük a jelenlétüknek.Pestről a nagyvárosból könnyű okoskodni...

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.07.11. 21:55:10

Akik - úgy általában - a cigányoktól félnek, azok féljenek az elmeorvostól is.

0xFFFF 2008.07.11. 22:04:47

Előzetes moderáció ? Demokrácia ? És akkor mi a vicc ?

Hercegnő88 (törölt) 2008.07.11. 22:14:51

Igen Proszektúra?a te ismerősödet verték már meg ??nem kéne olyan dolgokról okoskodni amiről semmi tapasztalatod sincs.Igaz h nem félni kell tőlük,de nehogymár azt mondd h a gárda is ok nélkül jött létre!!

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.07.11. 22:19:19

Megismétlem: akik ...úgy általában.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2008.07.11. 23:03:35

Proszektúra: Kicsit azt hiszem félreérted (avagy nem is akarod érteni). Magyarországon úgy áll a helyzet, hogy ha valaki fél egy cigánytól, annak ténylegesen ahhoz van a legkevesebb köze, hogy az illető cigány.
Itt arról van szó, hogy mostanra az - egyébként nyilván nem teljesen alaptalan - társadalmi sztereotípiákat és előítéleteket kemény munkával és odaadással sikerült valósággá változtatni (részletekért lásd a többi hozzászólást).
Ha szembejön egy kigyúrt ember egy fradisállal a nyakában, valószínűleg formálsz róla egy nem túl hízelgő képet magadban - pedig nem közvetlenül a testalkata és nem is a zöld-fehér színek váltják ki ezt belőled.

karnagyúr 2008.07.11. 23:25:04

Ó, ezek évek óta félnek...Most éppen a Magyar Gárdát tartják a demokrácia fő-főellenségének. Kérdéseim: ki védi meg az országot az egyre jobban dúló cigányterrortól? Ha a rendőrség tenné a dolgát, és nem kéne nap mint nap rémtörténeteket olvasnunk például a cigánybűnözésről, nem lenne miről beszélnünk. A második kérdésem pusztán teoretikus. Ha éjjel hazafelé menvén választanotok kéne - más út híján -, hogy hova forduljatok be: egy olyan utcába, melyben a MAgyar Gárda állomásozik, vagy egy olyanba, melyben cigánygaleri tartózkodik, mit választanátok?
Még valami. Van mitől félni ebben az országban: meg kell nézni a legutóbbi eurobarométert: a magyarok hihetetlen kiábrándultak, kilátástalannak találják a jövőjüket, a jövedelmük tetemes része rezsiköltségre és kajára megy, nincs megtakarításuk az embereknek, tűrhetetlen magasak az adók, azt érzik, hogy a befizetett adóforintjukért semmit nem kapnak vissza az államtól, sőt: a különböző szervek még vegzálják is őket.
És ha már félelem: ez a rezsim volt az, amelyik békés tüntetőket, cekkeres nyugdíjasokat, egyetemistákat, rosszkor rossz helyen lévő külföldieket lőtt (szemen) gumilövedékkel, rájuk lovasrohamot küldött, napokon keresztül tartottak jogtalanul fogva embereket - stb. Ennek a rezsimnek évek óta távoznia kellett volna - ha már európaiságról beszélünk.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.12. 00:00:10

Ahogy látom a kommenteket, meg ahogy nyilvánvaló is volt, igen, úgy vélik egyesek, hogy jó, ha félsz, ha félnek a nekik nem tetsző emberek...

hangman 2008.07.12. 00:08:08

"Csináljunk mi RT-t.

Magyar demokrácia NYRT-t."

Halkan megsugom, hogy ilyen mar letezik; minden polgarnak egy reszvenye van, ami szavazati jogot biztosit neki a negyevente esedekes kozgyulesen. Csak valami csoda folytan mindig troger szarhaziakat sikerul bevalasztani a menedzsmentbe aztan a sok birka csodalkozik, hogy nem megy a bolt.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.07.12. 00:28:22

Off: A kohn töhötöm nem zsidó név?

ON:
No, a félelemről...

Bennem inkább az kelt félelmet, hogy szabadon lincselhetnek a cigánoyk, meg az, hogy az mszpsek és a rendőrök minden törvénytelenséget elkövethetnek büntetlenül.
De hát én csak egyszerű polgára vagyok, ennek az országnak, aminek bizonyára véletlenül kezdődik úgy a neve, hogy magyar....

Az, hogy másban mi kelt félelmet, nem igazán izgat, ténylegesen működő demokráciákban a rendőrség is félelmet kelt a bűnelkövetőkben, mégsem oszlatják fel....

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.07.12. 01:02:18

Nem a népnek kell félnie a kormánytól...

A kormánynak kell félnie a néptől....-

eleve lehetetlen 2008.07.12. 03:21:49

Csakhogy a kormány nem fél a néptől Prof. William.
Egy barátom szerint minden épeszű embernek be kéne mennie a lakókörzetéhez tartozó országgyűlési képviselőhöz a fogadóórájára és ordítoznia vele, hogy hogy a kurva anyátokba képzelitek azt, hogy teljesen mást csináltok, mint amit ígértetek??? Hogy, hogy a kurva anyátokba nem kell nektek számlát benyújtani ahhoz a költségtérítéshez, ami amúgy nem is minden esetben járna nektek, amíg ti nyomatjátok nekem az én pénzemből a fair play reklámokat százmilliókért, hogy még a rádiódat se javíttasd meg számla nélkül te paraszt, mert akkor adócsaló vagy??? Stb., stb....
Aztán, ha nem ért belőle a Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr/ Asszony és nem változtat a hozzáállásán, akkor következő lépésben úgy lepofozni (nem kövekkel agyon dobálni), mint ahogy 20 éve még minden gond nélkül lepofozott egy tanár egy idióta hülyegyereket, aki nem tudta, hogy hol a helye. (Engem is pofozott le tanárom amikor hülye voltam és eszembe sem jutott visszaütni, vagy ombudsmanhoz fordulni, vagy bármilyen elégtételt venni rajta.)
Amúgy vallom, hogy az egészséges emberi létformához hozzátartozik a félelem is. Ha soha nem félnénk semmitől, nem éreznénk semmi gátat ami visszatartana bizonyos dolgoktól, akkor eltorzulna a személyiségünk és könnyen egy gátlástalan, másokon bármi áron uralkodni akaró, önző hiénákká válnánk. Olyanná amilyen a Tisztelt Országgyűlési Képviselő Urak/ Asszonyok 95 százaléka. Úgyhogy mégiscsak nekünk kéne féken tartani őket és ha máshogy sajnos nem megy, akkor bizony félelem keltéssel. A saját érdekünk lenne.

eleve lehetetlen 2008.07.12. 03:27:21

Ja, és a kínai cirkusz sem azért olyan jó, mert kurvára demokratikus lenne. Ott még a cukor és a bot között sem lehet választani.

Pszt! 2008.07.12. 08:25:06

Sajnos félni kell. Én már nem merem idegennek elmodni mit gondolok. Először a cigókat és a zsidókat fogják irtani, majd jönnek a másként gondolkodók. Abba már beletörődtem, hogy ha nem hiszek szent viktornak, akkor libsibibsibolsikomcsicigóbuzi-nak neveznek, de ha meg is vernek, vagy netán ölnek érte az aggaszt.

states 2008.07.12. 09:26:17

Én meg már annyira rettegek, hogy éjjel arra riadok, csupa víz vagyok, álmomban állandóan Orbán áll az ágyam mellett a fején korona, kezében lángpallos, azzal akar a Dunába lőni. Nem vagyok se buzi, se cigány, se zsidó, csak a nagypapi volt munkásőr, mégis ennyire félek...

Avraham NetJézus (törölt) · http://tinyurl.com/a-zsido-valosag 2008.07.12. 09:28:04

Pszt!

Ezt hívják paranoiának. Kezeltesd ameddig még lehet mert a "rettegő" "libsibibsibolsikomcsicigóbuzi"-k bezáratják és kiárusítják az összes pszichiátriát.

karnagyúr 2008.07.12. 09:40:58

Pszt!
Hány embert vertek már meg ebben az országban azért, mert "nem hisznek szent viktornak"? És hány embert öltek meg ebben az országban azért, mert "nem hisznek szent viktornak"?
Röhejesek vagytok.

states 2008.07.12. 09:47:01

Na jó, azaz igazság, hogy álmomban Orbántól félek, állandóan a Dunába akar lövetni, de ha ébren vagyok is félek, a Szondi utca környékén, ahol lakom, mindig álldogál késő este néhány , hogy is mondjam, hogy az ombudsmantól se keljen féljek, na tehát roma, ilyenkor gyorsan áthúzok a túloldalra, eddig nem is volt semmi baj, de tegnap miután a jól bevált módszert alkalmaztam és áthúztam, utánam kiabáltak, hogy jól teszed, ha félsz a cigányoktól, mert legközelebb elkapunk. Azóta nem tudom, mit csináljak: átmenjek a túloldalra vagy ne menjek át. Az ösztöneim azt mondják, menjek át, a józan eszem, hogy ne, mert ezzel láthatóan provokálom őket. Azt hiszem, egy harmadik módszert alkalmazok: nem megyek egyáltalán haza. Abból biztos nem lesz bajt...

beleszolok 2008.07.12. 09:55:00

Nem irigyellek states.

Ha nagy nehezen csellel mégis hazajutsz, otthon meg orbán várja a szekrényben, hogy elaludj, és meggyujthassa a lángpakkost :D

Spéter46 2008.07.12. 10:35:10

Azt kérded jó-e ha félsz?
Nos, ha van rá okod, hogy félj akkor féljél csak megérdemled!

Avraham NetJézus (törölt) · http://tinyurl.com/a-zsido-valosag 2008.07.12. 10:55:45

Szivárványsávos zászlóban koponya, alatta két egymást keresztező makkosbrokker például kitűnően mutatna :))

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.07.14. 20:34:09

Egyetlen kommentet sem töröltünk, vagy szerkesztettünk át. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az vagy hazudik, vagy téved.
Hogy azért hazudik-e, mert provokátor, vagy azért, mert paranoiás, azt nem tudom.
Hogy azért téved-e, mert a szerverrel, a php-vel, az internetkapcsolatával, a gépével, vagy a blogmotorral van-e baj, azt sem tudom.

A lényeg, hogy senkit sem moderálunk, még abban az esetben sem, ha a hozzászólása ordenáré, gyűlöletkeltő, uszító, stb.

Szerintem ahogy valaki megundorodhat a melegektől egy melegfelvonulást nézve, úgy megundorodhat itt a hungaristáktól is, a fröcsögő hozzászólásaikat olvasva.

Aki ezt nem érti, az csak kommenteljen továbbra is ordenáré stílusban. Legfeljebb kevesebben fogják szeretni. Vagy éppen többen, de esetleg olyan alakok, akikre később nem lesz büszke.
Magánügye.
süti beállítások módosítása