Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Aurora86: @n3spr3ss0: Tényleg érdekelne, hogy ezt miből sikerült kihozni. annyi és olyan könyvet olvas, amil... (2018.10.10. 08:44) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • maxval balcán bircaman: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik
  • : @GyMasa: More and more of us will choose to drive electric vehicles (EVs), as they become more aff... (2018.09.05. 16:53) Miért beteg a magyar gazdaság?

A magyar sütőpor-Gate

2008.08.11. 11:52 | Proszektura | 1 komment

Címkék: tv hír kábítószer viktor kormányszóvivő tóth doktor sütőpor pénzügyminiszter helmeczy

Avagy egy jellegzetes hazai történet arról, hogy a hamisan vádló hogyan vádolta meg hamisan a hamisan vádlót azzal, hogy az hamisan vádolta meg a hamisan vádaskodót.

Tény, hogy kábítószer helyett sütőport találtak a Hír tévések autójában a nyomozók. Tény, hogy ebben szerepe volt egy büntetett előéletű úrnak. Tény, hogy erről tudtak a tévések, tudott a rendőrség, s tudott néhány kormánypárti politikus is. Tény az is, hogy az eset kapcsán számtalan titkos hangfelvétel is készült. Mindenki elkészítette a saját verzióját.

Az ügy tényállását röviden és érthetően úgy foglalhatnánk össze azon tájékozatlanabb állampolgárok számára, akik a politikai ismereteiket többnyire csak a Móricka nevű sajtóorgánumból, vagy a Győzike show-ból szerzik be, hogy a hamisan vádló hamisan azzal vádolta meg a hamisan vádlót, hogy valaki hamisan vádolta a hamisan vádaskodót. Vagy ahogy Daróczi Dávid kormányszóvivő a kormány szemszögéből meglehetős dodonai stílusban, s kissé leegyszerűsítve megfogalmazta, két ellentétes állítás van az ügyben, és ma még nem tudni, melyik az igaz. Bármelyik is, a kormány politikájától távol áll az is, hogy politikusok újságírókat ilyen módszerekkel befolyásoljanak, és az is, hogy újságírók ilyen módszerekkel próbáljanak meg tőrbe csalni politikusokat.

Milyen politikusok? Milyen módszerek? Miféle kormánypolitika? Mindezt nem fejtette ki konkrétabban. Pedig jó lett volna, a nagyobb tisztánlátás kedvéért.

A homályt oszlatandó, megszólalt viszont a pénzügyminiszter. Az ügy nyilvánosságra kerülése után azonnal közleményt adott ki. S persze a Viktor védelmére kelt. Hogy félreértés ne legyen, a Tóth Viktoréra. (Szerinte a  Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".) Pedig nem is várta ezt el tőle senki, Ő mégis csak úgy önként a Viktor mellé állt. De nem dalolva. Nem az a dalolós fajta. (Bár a fene tudja. Lehet, hogy ő is azok közé tartozik, akik az átkosban nyilvánosan az Internacionálét énekelték, titkokban a Székely himnuszt, míg mostanság épp fordítva: nyíltan a Székely himnuszt, s titokban az Internacionálét.)

Egyébként pedig az buta kérdés, hogy miért kelt a pénzügyminiszter Tóth Viktor védelmére. Hiszen ez az úr a miniszter embere és barátja. Neki sok barátja van ám. Arról már nem ő tehet, hogy ezek a barátok mindig kisebb zűrökbe keverednek.

De aztán támadt az ügyben egy másik fogadatlan prókátor is. Nem is akármilyen, hanem maga a legfőbb prókátor. Aki meg bár senki sem kérte rá, s nem is az ő tiszte volna ez - a köztiszteletben álló dr. Helmeczy ügyvéd urat védte meg soron kívül, s sokak szerint időnek előtte.

A futball-szakjogász Helmeczy úr egyébként igen érdekes dolgokat állít bizonyos hangfelvételen. Megtudhatjuk tőle, hogy mifelénk már nem csak haverok léteznek, hanem haveri kutyák is. Félreértés elkerülése végett, ezúttal nem nagykutyákra gondolt az ügyvéd úr, hanem igazi kutyákra.

Haveri rendőrkutyákra.

Hogy mi lesz ennek az egész szarkavarásnak a vége? Még nem tudni.

Egy azonban bizonyos. Akármelyik verzió is az igaz, nagy baj van. Mert vagy az történt, hogy kormánypárti politikusok a nekik nem tetsző sajtót meg nem engedett eszközökkel próbálták besározni, lehetetlenné tenni, vagy az a nagy helyzet, hogy annyira hülyék, hogy bedőltek egy primitív provokációnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr59610445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szumi 2008.08.12. 07:38:54

Azért mégiscsak érdekes, hogy ezzel a veressel mindig baj van, vagy ha valakivel baj van, akkor előkerül veres is. A HírTv nélkül szegényebbek lenénk, de veres nélkül simán bírnák. Nekem nincsenek illúzióim a poszt/pszeudo/ál/valódi/megélhetési kommunistákkal szemben. Ez a kapitalisták kommunista bőrbe bújt, majd azt félig-meddig levedlő maffia tagozata.