Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orsós-Orbán Mária az elnökaspiráns

2008.12.12. 12:21 | Proszektura | 3 komment

Címkék: mszp orbán gyurcsány sólyom mária alkotmány mszmp zoltán lászló lomniczi

Havasiné Orbán Mária a hivatalos szocialista indokolás szerint – egyelőre legalább is úgy tűnik - több okból sem lehet a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

Először is, nem tud angolul. Az e körülményt szóvá tevőket az cseppet sem zavarja, hogy az egész szocialista frakcióból mindössze négy embernek van felsőfokú angol nyelvvizsgája, és még tízen tudnak úgy-ahogy tárgyalási szinten megszólalni (egy interjú kapcsán volt szerencsénk hallani például Gyurcsány nyökögését, aki egyébként is, nem ártana, ha inkább szlovákul tudna beszélni), miközben 106-an a szocik közül egy kukkot sem tudnak Shakespeare nyelvén.

Az MSZMP (Copryght by Sólyom László), vagyis az MSZP részéről erősen kifogásolták azt is, hogy a jelenleg táblabírósági elnöki tisztet betöltő bírónőnek nincs tudományos munkássága.

Nem emlékszem, hogy ilyen szempontok például a legutóbbi, vagy akár a korábbi Legfőbb Ügyész kinevezésénél bármilyen szerepet játszottak volna. Vajon mivel lenne jobb elnök Havasiné attól, hogy értekezéseket írt volna mondjuk az áruszavatosság XIX. századi szabályozásának egyes problémáiról olyan szaklapokba, amelyeket mindössze néhány ütődött egyetemi professzor olvas el? A korábbi elnök dr. Lomniczi Zoltán kétségtelenül több mint negyven szakmai könyv szerzője illetve szerkesztője volt, és részt vett több kiadvány lektorálásában is. Tudományos folyóiratokban és szaklapokban számos tanulmánya jelent meg, és mégis, mire mentünk vele?

Az elutasítás tényleges indoka azonban alighanem egészen más.

Sokak szerint valójában az bassza a szocik csőrét, hogy Havasiné Orbán Mária a Fideszhez kötődik, s ezért nem lehet a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Egy Legfelsőbb Bírósági elnök ne kötődjön sehová. Legfeljebb, ha már muszáj – gondolják a szocialisták – akkor inkább mihozzánk.

Hogy mégis mi lenne ez a kötődés? Hát az az unokaöcs, aki a Fidesszel szimpatizál. Nem tudom a szocialisták esetleg azt is vizsgálták-e, hogy Havasiné valamelyik felmenője nem volt-e ráadásul esetleg még kulák is?

Egyébként már a lánykori neve is roppant gyanús.

Bazmeg még az is lehet haver, hogy valamikor őtet is Orsósnak hívták! Láttam én már karón varjút.

Azért elég vicces ám ez a Magyar Alkotmány is!

Az országot az egész világban reprezentáló, a Parlament által elfogadott törvények sorsáról döntő, kegyelmi joggal felruházott, hadsereg-főparancsnoki teendőket is ellátó, a legmagasabb állami kitüntetéseket osztogató köztársasági elnök megválasztásához végső soron elegendő a képviselők felének, plusz egy képviselőnek a szavazata. Ugyanez a helyzet a miniszterelnök esetében is. A köztársasági elnök által javasolt legfelsőbb bírósági elnöknek viszont már kétharmados többségre van szüksége.

A köztársasági elnök, aki egyértelműen politikai funkciót tölt be, az Alkotmány szerint megtestesíteni hívatott a nemzet egységét - ilyen-olyan-amolyan umbuldákkal, egy- két egymással lepaktáló párt farvizén besunnyoghat a budai palotájába.

A Legfelsőbb Bíróság elnöke viszont nem politikus, nem testesít meg semmit, de nem is erre találták ki. Az lenne a dolga, hogy egy ütőképes, az eddiginél jobban, törvényesebben és hatékonyabban működő bírósági szervezetet hozzon létre. Ehhez viszont úgy látszik nem elég a bizonyított hozzáértése, valamint a szakma akarata (ugyanis, mint tudjuk, az OIT is melléállt 7:6 arányban) hanem neki kétharmados parlamenti elfogadottság kell.

Hát erre az alkotmányra varrjunk gombot.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr53818823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konegafi (törölt) 2008.12.12. 13:37:16

Egy bűnnel több vagy kevesebb már nem oszt, nem szoroz a szociknak a halálos ítéleteknél, annyit követtek már el.

Liberté, Egalité, Fraternité! 2008.12.18. 22:16:12

Kedves Magyar Elemér, bevettelek a nolblogon vezetett blogom linkjei közé (mármint a blogodat). Itt:

erlauer.nolblog.hu/
süti beállítások módosítása