Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Amstetten megfogta az isten lábát

2009.03.18. 14:09 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: györgy sándor erzsébet rózsa báthory rém nessie mészárlás dracula fritzl móri josef amstetteni hunvald

Rendkívüli sajtóérdeklődés és szigorú biztonsági intézkedések közepette kezdődött meg hétfőn az "amstetteni rémként" emlegetett  72 éves Josef Fritzl ötnaposra tervezett bírósági tárgyalása az alsó-ausztriai székvárosban, St. Pöltenben – adta tudtul az index a minap. (Annál most ne ragadjunk le máris, a hírrel kapcsolatban, hogy nálunk egy ilyen ügy elbírálása alsó hangon is évekig tartana. Aztán néhányszor még meg is ismétlődne.)

A sógorok persze álszent módon siránkoznak, hogy mennyire lejáratta ez a bűnügy Ausztriát, s úgy tesznek, mint ha nem vennék észre, hogy ez a törvényszéki procedúra máris nagyobb nyilvánosságot jelentett nekik, mint akár egy téli olimpia. Több milliárd ember kíséri figyelemmel ezt a pert nap mint nap, szerte a Földön.

És ez még csak az kezdet. Hiszen csak eztán jön majd a java.

Például Josef Fritzl naplója. (Vagy Elisabeth naplója, vagy mindkettő.) Szerintem a kulisszák mögött már marakodnak is a kiadási jogáért az ügyvédek és a börtönparancsnok. Ám az is meglehet, hogy az ottani élelmes rendőrségi szóvivő eközben már nyomdába is adta az amstetteni szörnyről szóló könyvét. Egyelőre százezer példányban gondolkodik.

S nagyon valószínű, hogy Hollywoodban készül a film forgatókönyve is. Egyelőre a munkacím: Amstetten monster I és Amstetten monster II. Ugyanis már írják mindkettőt. A főszereplő is adott, Jack Nicholson alakítja majd a személyiségzavaros szadista mérnököt.

Egy élelmes üzletember pedig talán már meg is vásárolta Amstettenben a borzalmak házát, pincéstül, mindenestül. A ház mellett pedig épül a sértettről elnevezett Elisabeth motel, különféle extra szolgáltatásokkal. Akinek jó sok pénze van, az akár abban az ablaktalan pincelyukban is eltölthet majd pár napot, ahol korábban Elisabeth és három gyermeke sínylődött. (Külön felárért esetleg meg is erőszakolják az igényesebb vendégeket.) A közeli utcasarki bódéban pedig rövidesen árulni fogják a Jósef Fritzl-ről mintázott hamutartókat és műanyag kulcstartókat,

Szerintem Amstetten semmi perc alatt le fogja pipálni például az egyébként is kicsit már uncsi Loch Ness-t, ahol, mint tudjuk, létezik egy böhöm nagy unalmas tó, tele hínárral, meg ehetetlen szálkás halakkal, és amelyikben még fürödni sem igazán lehet, az állítólag ott tanyázó Nessie nevű szörny pedig annyira ellustult az utóbbi időkben, hogy már megmutatkozni sem hajlandó. (Arról már alighanem végképp lemondhatunk, hogy meg is egyen valakit.)

Szóval kedves sógorok, nem kéne siránkozni, hisz csak a vak nem látja, hogy Józsi bátyánk jóvoltából nagy jólét vár Amstettenre és környékére.

Mert valljuk be, az embereket soha nem a jó dolgok érdeklik, hanem a gonoszságok. Az ördög tettei. Milyen jól jön például Dracula is a románoknak. Egy egész turistaágazatot lehet őrá is alapítani.

Nekünk magyaroknak viszont még a horrorban sincs valami nagy választékunk. A múltból itt árválkodik nekünk egy csenevész Rózsa Sándor, semmi több, hiszen még Báthory Erzsébet is a szlovákiai Csejtén rendezte annak idején a szüzek véréből sajátos welness-vérfürdőit.

A szörnyű móri vérengzést meg már azért mégsem állíthatjuk jó szívvel az idegenforgalom szolgálatába, egyébként is hazánkon kívül igazából senkit nem is érdekelt. De szerintem Princz Gábor vagy Zuschlag János ügye sem hozná lázba a nagyvilágot, és Hunvald György sem egy kifejezetten turistacsalogató látvány. (A miskolci rablópáros, vagy a whiskys története sem valami világrengető nagy dobás.)

A horror-élményeket kedvelő katasztrófa turistáknak esetleg még a nemzeti ünnepeinket ajánlhatnánk, de azokból nem sok van egy évben. (Szerencsére.)

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr221009743

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cheap automotive Headlights led 2018.03.06. 21:13:56

Hogyan fényképezd a Tejutat 1. rész - Crumbs Of Time

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása