Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az SZDSZ csütörtököt mondott

2009.03.26. 17:15 | Proszektura | 1 komment

Címkék: gyurcsány nagy kupa pelikán amway mihály elvtárs szabolcs surányi vámosi

Nagy bajban van az ország. Ám legyünk mégis opitimisták. Mert mit is kiabált a papagáj is a macska szájában? Nem kell beszarni! (A félreértések elkerülése végett jelen esetben mi persze nem a macska vagyunk, hanem a papagáj.)




Ez a gyerekkoromban hallott, s akkoriban nagyon humorosnak ítélt poénkodás jutott eszembe Magyarország mai helyzetéről, hazai és külhoni megítéléséről - különösen annak a mai friss hírnek az apropóján, hogy Surányi sem vállalja. Lennének ugyan, akik vállalnák, a sikeres Amway ügynök, valamint az egykori elfogult történészből avanzsált akadémiai ex főmufti, aki még ráadásul Ferenc is.

Az SZDSZ, mint tudjuk, korábban becsszóra kijelentette, hogy ha csütörtökig nem találnak megfelelő jelöltet, akkor… igen, akkor jöjjön, aminek jönni kell. Az előrehozott választás. "Vagy jőni fog, ha jőni kell / A nagyszerű halál…"

Persze aztán eljött a csütörtök, s persze az SZDSZ korábbi kijelentéseit meghazudtolva mégsem tartotta lehetségesnek a parlament feloszlatását, hanem ismét új verziókkal állt elő. Történetében nem először. Most éppen valami két hetet emlegetnek legutolsó határidőként.

Gyurcsány blogger viszont ennél keményebben és határozottabban foglalt állást. Szerinte igenis küzdeni kell az előrehozott választások ellen minden eszközzel.

"Ebben a helyzetben nem megengedhető, hogy valaki program nélkül kérjen felhatalmazást. Különösen akkor nem, amikor azonnal cselekedni kell!" – írta, s közben nem szakadt rá a szemlőhegy utcai villájának az összes plafonja.

A főrangú blogger azt is kijelentette, hogy "a demokratikus értékek védelme, a demokratikus kultúra gyakorlása szempontjából az, amit a Fidesz képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszély… Egy olyan politikával szemben, amely nem legyőzni, hanem megsemmisíteni kíván bennünket, azt hiszem, egész egyszerűen öngyilkosság kinyitni az utat az alkotmányos, törvényes határidő előtt a választás számára."

Szóval egy új miniszterelnök jelölt most úgy kell Gyurcsánynak és csapatának, mint egy falat kenyér. Röpködnek is a nevek csőstül.

Mi lehet az oka viszont mégis, hogy több olyan személy szóba sem került mindeddig, akik közismertek is, népszerűek is, a pénzügyi, gazdasági szakterületen pedig köztudottan, elismerten jó szakemberek.

Az Adózóna.hu például azt írja az egyikükről, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi karának elvégzése után a Pénzügyminisztériumban dolgozott, és számos vezető pozíciót töltött be: 1987-től az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál (APEH) ténykedett, 1997 óta elnökhelyettesként. 2006. szeptember 15 óta az Ernst & Young pénzügyi igazgatója.

A szakmában elért sikerei és aktív tevékenysége elismeréseként számos kormánykitüntetésben és tudományos fokozatban részesült. 2001 óta a Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense és a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem rektori tanácsadója, 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntették.

Tudomásom szerint egyébként nem tartozik egyik politikai táborhoz sem, megszólalásait mindig a napi politikai szempontok kerülése és a szakmaiság jellemezte.

Eltalálták, dr. Vámosi-Nagy Szabolcsról van szó.

A másik szóba jöhető személyt a Wikipédiából megismert tények szerint 1958-ban összeesküvés vádjával 10 hónapi börtönbüntetésre ítélték. 1959-ben a Chinoin segédmunkása, majd szakmunkása. 1965-ben a Mikrobiológiai Laboratórium kísérleti üzemének vezetője lett. 1964-ben, munka mellett kezdett el tanulni a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, ahol 1969-ben végzett. 1991-ben, Rabár Ferenc akkori pénzügyminiszter lemondása után Antall József miniszterelnök behívta kormányába.

Pénzügyminisztersége alatt a kormány gazdasági kabinetjének volt a vezetője, ill. 1992 és 1993 között az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank kormányzótanácsának alelnökeként is dolgozott, valamint a Világbank és az IMF Közgyűlésének elnökeként is tevékenykedett.

Az 1998-as országgyűlési választáson sikeresen indult Szerencsen független képviselő-jelöltként, így egyetlen független képviselőként kezdte meg az országgyűlési ciklust.

2001-ben megalapította a Harmadik Oldal Magyarországért Mozgalmat, melynek tiszteletbeli elnökévé választották. A mozgalom és több más párt együttműködéséből alakult Centrum Párt alapító elnökévé választották. A 2002-es országgyűlési választáson a párt országos listáját vezette.

Több vállalat igazgatóságának, ill. felügyelő-bizottságának tagja volt.

Aki ezek után sem tudná, kiről van szó, elárulom, Kupa Mihályról beszélek.


Természetesen lehet, hogy nagy titokban már az említett urakat is megkeresték, bár nem valószínű, mert az ilyesmi valahogy mindig ki szokott szivárogni.

Az igazság inkább az lehet, hogy fel sem merült a nevük az eddigi selejtezők során.

Talán éppen az a baj, hogy túlontúl is alkalmasak, s nem lennének hajlandóak Gyurcsány csicskájaként ténykedni?  Sőt Feri talán attól is fél, hogy később akár riválisai is lehetnének?

Úgyhogy nyugodjunk bele, túl okos ember nem kerülhet ennek a kormánynak az élére, s marad az immáron klasszikusnak mondható megoldás, vagyis Pelikán elvtárs. Akitől, mint tudjuk, egyszer majd kérnek valamit.
Most jött el ez az idő.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr41027241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazságot! · http://nemlehetmas.blog.hu 2009.03.26. 19:57:46

Orbán Viktoton és Bokros Lajoson kívül talán csak veres János akar min. elnök lenni.
süti beállítások módosítása