Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • MAXVAL bircaman közíró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gyuri, a nagyvonalú miniszterelnök

2010.03.12. 14:00 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: bíróság miniszterelnök gordon bajnai kihallgatás sukoró

Mint tudjuk, a mostani miniszterelnökünk egy forintért dolgozik. (Vagyis egy forintért megmondja, mint Mézga Aladár.)

Balsai István egykori – és talán leendő – igazságügyi miniszter, ma reggel a Ma Reggelben magabiztosan kijelentette, hogy a tanú nem kaphat a kihallgatásáról jegyzőkönyv másolatot és nagyon furcsa, hogy Bajnai Gordon az ügyészségtől mégis kapott. Ráadásul ők mentek el a miniszterelnökhöz. Pedig milyen szép nagy székházuk van. És közben sokat tudóan elmosolyodott.

Pedig most nem helyénvaló részéről a gúnyos mosoly, hiszen az egykori – és talán leendő – igazságügy miniszter meglehetősen hiányosan ismeri a vonatkozó alapvető jogszabályokat. Tehát inkább őt mosolyoghatnánk meg ezért.

A Fidesz igazságügyi kabinetjének a vezetője ugyanis bizonyára nem olvasta el elég figyelmesen a Büntetőeljárási törvény 70/B. § (7) bekezdését, amelyik igen egyértelműen rendelkezik arról, hogy "A tanú részére a vallomását tartalmazó jegyzőkönyvről, illetőleg jegyzőkönyv-részről adható másolat." De a jogszabály megengedi azt is, hogy a kihallgatásra máshol is sor kerüljön.

De most nem Balsai mosolya, hanem Bajnai kihallgatása a témám.

Mindez ugyanis úgy került szóba, hogy Bajnai György Gordon nyilvánosságra hozta a kihallgatási jegyzőkönyvének egy részét. (Tudta ezt egyébként valaki, hogy a miniszterelnökünk Gyuri is? Mint a Tizedes meg a többiek című filmben Albert, a komornyik, akinek szintén valami nagyon hétköznapi neve volt.)

Ezt a kihallgatási jegyzőkönyvet érdemében sokan fogják majd még csócsálni, ezzel én most nem foglalkoznék.

Ami mondandóm szempontjából érdekes, az a jegyzőkönyv befejező része, amelyik úgy zárul, miszerint:

„A hatóság eljáró tagja a Be. 79. paragrafus(3) bekezdés alapján felhívja a tanú figyelmét arra, hogy a megjelenésével felmerült költségnek a külön jogszabályban - a tanúk költségtérítéséről szóló 14/2008. (VI. 27.) IRM rendeletben - meghatározottak szerinti mértékben történő megtérítését kérheti.
Tanú nyilatkozata: A tájékoztatást megértettem, költségtérítésre nem tartok igényt.”

Vagyis ezek szerint a nagyvonalú miniszterelnök úr nem kért semmilyen költségtérítést azért, hogy azt ügyészség őt a munkahelyén, munkaidőben felkereste és kihallgatta.

Ez elég vicces.

Ugyanis, ha valakinek itt bármilyen költsége merülhetett föl az egész Sukoró üggyel és az adott kihallgatással összefüggésben is, az biztos, hogy nem Bajnai György Gordon volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr721833434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.