Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Lendvai Ildikó, a tanácsadó

2013.11.11. 11:09 | Proszektura | 6 komment

Címkék: Lendvai Ildikó Orbán Bajnai Mesterházy bölcs rabbi

Az m1 Rekontra műsorában szerepelt Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke, frakcióvezetője, aki mint tudjuk, többekkel együtt tanácsadóként szegődött el a megfiatalodott szocialista párt mellé.

Főleg a bajai videó ügy és az ezt követő szocialista kommunikációs ámokfutás után ez eléggé indokolt is. És Mesterházynak az ötvenhatos forradalom ünnepével kapcsolatos ténykedése, Gyurcsány meggondolatlan meghívása – majd e meghívás következményeinek sértődött lereagálása –  minderre még csak rátett egy lapáttal.

Lelki szemeimmel már látom is egyébként azokat a jobboldali újságírókat, akik lázasan kutatnak az emlékeikben, mi rosszat lehetne erről a Lendvai nőszemélyről újfent összehordani.

De az az igazság, ez most nem nagyon sikerülhet nekik.

A politikai vezető körökben a párthovatartozástól függetlenül oly megszokott mutyik gyanúja Lendvai Ildikó esetében soha nem merült fel, avagy hallott valaki ilyet az ő személyével kapcsolatban?

Tudtommal nincsenek az anyósa cégének pénzén államtól kibrusztolt jól tejelő cégei, nincsenek kisvállalkozókat tönkretevő csődbe vitt vállalkozásai és offshore üzelmei sem. Soha nem keveredett korrupció vagy hűtlen kezelés gyanújába. Nem akart kaszinót, méregdrága stadionokat sem építeni, haveri, baráti körét sem tette milliárdossá. Parlamenti képviselőként nem rúgott be, nem verte a házastársát, s nem is mutatott be másoknak illetlen dolgokat.

A legfőbb vád ellene talán még most is, hogy „komcsi” volt. Méghozzá gonosz cenzor, aki a szocializmus idejében gátat vetett annak, hogy a kultúra igazi értékei hazánkba bejuthassanak.

Ezt az állítást ő egyébként már többször próbálta cáfolni, hogy bár valóban dolgozott a pártapparátusban - soha nem volt cenzor. Mint mondta, ezt a rágalmat tudomása szerint korábban éppen az a Kövér László házelnök kezdte el terjeszteni, aki épp annyi ideig dolgozott "Aczél György beosztottjaként", mint ameddig ő a pártapparátusban.

Lehet, hogy néha ő is beszélt hülyeségeket, akárcsak minden politikus, például ilyen volt az azóta már szállóigévé vált „lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse, nem lesz gázáremelés” kijelentése.

De hát Pintér Sándor is lassan mondta ám, hogy két héten belül rendet tesz. Meg, hogy a gárdistákat majd két pofonnal hazazavarja.

Orbán Viktor is ígért itt sok mindent, például egymillió új munkahelyet. De ő ha nem is lassan mondta, az viszont biztos, hogy igen lassan csinálja.

Talán, hogy Lendvai még most is fiatalos, vonzó külsejű, ez lenne a baj?

Lehet, hogy sokaknak ez szúr szemet, hogy jóval hatvan fölött sem hízott el, jól ápolt, s láthatóan nem hajlandó bokáig érő fekete ruhát ölteni, és a temetőbe járni, sírokat locsolni.

Egyébként, hogy milyen tanácsokra számíthatnak a részéről?

Egy biztos, nem olyan hebrencs módon reagál majd a jövőbeni történésekre, mint a párt ifjú törökjei tették azt mostanában.

Mert, hogy lesznek itt még a választásokig érdekes – nem mindennapos – történések, az ziher.

Csak hát van azért itten mégis csak egy bökkenő!

Mert hát, mint tudjuk, a viccbéli bölcs rabbi is hiába adta a jó tanácsokat, végül is csak megdöglöttek azok a libák.

Ahol Bajnai a legfőbb szövetséges, ez a veszély bizony most is fennáll.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr105626111

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.11. 13:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szellemkor 2013.11.12. 09:49:49

Csak barátilag szólok a szerzőnek mielőtt a szerelem teljesen elhomályosítja a valóságérzékelését hogy Ildi néni már nem MILF, sőt, még csak nem is Cougar hanem Granny kategória, de ezt nem lebeszélésképpen mondom, sőt, rajta! Biztos felszabadultan tudja élvezni a lelkes fiatalok közeledését, hiszen egy-egy meggondolatlan éjszaka váratlan következményeitől már nem kell tartania... :-)

Vidéki 2013.11.12. 13:25:52

Egyetértek a szerzővel: Lendvai Ildikó szép is és okos is

"Csak hát van azért itten mégis csak egy bökkenő!

Mert hát, mint tudjuk, a viccbéli bölcs rabbi is hiába adta a jó tanácsokat, végül is csak megdöglöttek azok a libák.

Ahol Bajnai a legfőbb szövetséges, ez a veszély bizony most is fennáll."

Seres László a HVG „A rezsimváltás 22-es csapdája” című cikkében foglalkozik azzal az ellentmondásos helyzettel, hogy Bajnai ilyen Milla-Szolidaritás típusú szervezetekre támaszkodva akarja leváltani a mostani kormányt.

Seres nagyon jól láttatja:

„Azaz, formállogikailag: előbb-utóbb Bajnaira sem lesznek vevők.

Ergo: vagy Bajnai pálfordul, és lesz egy őt sakkban tartó adóemelő, protekcionista, szociális-populista-zöld-szakszervezeti kormány első embere,

vagy még másnap lecserélik őt a Szabad Marijuana Mozgalom elnökére, aki a válsághoz nem ért ugyan,

de hangulatjavító intézkedésként legalizálja a kendert.”

DFK 2013.11.13. 10:16:15

Az már régen baj az MSZP-nek, ha Lendvai Ildikó a bölcsesség forrása.

BénaBéni 2013.11.14. 03:46:11

Értsétek már meg: nincs cseresor. Ennyire fussa az országnak- na! XO

ifrance 2013.11.14. 11:42:36

idézni csak pontosan és szépen. pintér eleve társ azt mondta, hogy két héten belül érezhetően javul a közbiztonság. a gárdistákat meg orbán eleve társ akarta két pofonnal hazazavarni.
nem mondom, hogy országosan soha nem volt még jobb a helyzet, de én bp egyik peremkerületében (tehát nem a 12.-ben) lakok, és nálunk érezhetően nőtt a rendőrök utcai jelenléte. az utcán társasági életet élő hangoskodókat rendszeresen igazoltatják. mondjuk az vitán felül áll, hogy vidéken is ugyanerre lenne szükség.
a gárdával kapcsolatban nem vagyok naprakész, de az utóbbi időben sokkal kevesebbszer hallottam róluk a hírekben. hogy kaptak-e két pofont, vagy valami másért, azt nem tudom.
az egymillió munkahely pedig szvsz egy szép álom marad, bár itt már rutinosan 10évet adtak maguknak, hogy azt még ne lehessen számonkérni.

viszont azon hangosan nyerítettem a röhögéstől, hogy lendvai szép és fiatalos. maximálisan igaz, hogy valószínűleg nincsenek külföldre offshoreozott szőlőbányái, na de hogy szép lenne? engem már a hangjától kiráz a hideg. :)
viszont politikusként már csak a tapasztalata miatt is sokkal értékesebb lehet, mint a jelenlegi vezetés. és ez a fontos.

de a posztoló a végére hagyta a legnagyobb poént. az utolsó mondat burkolt libázása tetszik a legjobban. szegény bajnai, ha már a saját szövetségesei is libásozzák...

Helló Leó! 2013.11.15. 11:15:35

@szellemkor:
Kedves Szellemkor!
Ezennel kiosztom Önnek a hónap kommentje díjat!
Akkorát nevettem... :-)))
süti beállítások módosítása