Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Áder a plagizátor

2015.01.01. 12:19 | Proszektura | 15 komment

Címkék: plagizálás újévi köszöntő Orbán Schmitt Pál Áder János

Amikor Áder János újévi köszöntőjében jókedvet, bőséget kívánt, a tőle megszokott mufurc, Savanya Jóska stílusban a magyaroknak, és miközben lélekben kezet nyújtott minden magyarnak, patetikusan kijelentette: „Ezekben a percekben, amikor Kányádi szép szavával élve kezet fog múlttal a jövendő…”

Ekkor ugrott be, hogy a szép emlékű (mint tudjuk, nem ellensúly, nem fék, sőt még csak nem is doktor, hanem motor) Schmitt Pál elnök úr a 2011-et köszöntő újévi beszédét valahogy szintén így kezdte: „Ahogy Kányádi Sándor írja egy helyütt: éjfélkor férfiasan kezet fog múlttal a jövendő.”

Természetesen mindenkinek joga van ugyanattól a költőtől ugyanazon versrészletet idézni egy köztársasági elnöki újévi köszöntőben. Ám azért az mégis csak nagyfokú leszaromságra vall, hogy Orbán egykori kollégiumi diáktársa nem tudott valami más hasonlóan frappáns és szép versidézetet találni ezer év magyar költészetéből, hanem egyszerűen csak kikopizta elődje szavait.

Scmitt Pált plagizálni, azért ez sem akármilyen teljesítmény!

Csak remélni lehet, hogy nem Habony Árpád tanácsolta ezt neki.

Tudom, nem lehet minden évben új dolgokat kitalálni, elég terhes kötelezettség ez a szilveszteri süketelés a mindenkori köztársasági elnökök számára.

De mégis, annyi pénzért megerőltethetnék egy kicsit jobban is magukat. Hiszen azért a hazai alaptörvényben rájuk rótt feladatok ellátása során tuti, hogy nem szakadnak bele a munkába.

Mennyivel eredetibb és aktuálisabb lett volna, ha mondjuk valami olyasmivel kezdi újév köszöntőjét, hogy egy (csornai) parasztgyerek vagyok, én nem urizálok.

Abban persze biztos voltam, hogy nem fog aktuális politikai témákat boncolgatni. Nem fejtegeti majd, miként váltunk az USA műveleti területévé, illetőleg nem részletezi azt sem, milyen fedő-sztorikkal rukkol majd még ki az Obama adminisztráció, hogy növelje befolyását ebben a térségben. Mint ahogy nem tér ki Csizmadia László, Bencsik András és más békeharcosok azon feltételezésére sem, miszerint az amcsik puccsra készülnének Orbán ellen.

Így is történt. Csupa általánosságokat mondott.

Méltatta 1990 történelmi jelentőségét, amely a vasfüggöny helyett a szabadságot hozta.

Aztán még kijelentette,hogy ne mindig azt nézzük, ki menne jobbra vagy balra, hanem merre van előre. Végezetül pedig közös újévi vállalásként nagyobb tiszteletet kért a másik iránt, legyen az orvos, tanár, rendőr, paraszt, kétkezi munkás vagy vállalkozó, netán szülő.

Azt azért még talán hozzátehette volna, hogy a nagyobb tiszteletet nem Brüsszeltől várná el az Orbán kormány iránt, hanem éppen az Orbáni hatalomtól a saját népe iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr557027991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holdmaci 2015.01.01. 12:42:14

A legrombolóbb lelkiállapotok egyike az irigység. Naponta küzdj meg vele. Ha rajtad erőt vesz, megfojt.

Polgár Ernő

dr Smittpálelnökúr 2015.01.01. 17:29:27

Én pont leszarom ezt a bugris tahót.
Meg amit mond.
Nekem nem köztársasági elnököm, bassza meg az összes fideszes köcsög.

zila5 2015.01.01. 19:01:20

"Aztán még kijelentette,hogy ne mindig azt nézzük, ki menne jobbra vagy balra, hanem merre van előre. "
Nekem ez volt nagyon ismerős valahonnan.
Lehet, hogy álmomban hallottam, mert csak egyszer voltam szilveszterezni 17 évesen és olyan kiábrándító volt végignézni, ahogy pillanatok alatt mindenki berúg, aztán elájul, hogy nem mentem többé. Azóta rendszerint átalszom a nagy pillanatot.
Elsején meg nem szabad kimenni az utcára, mert az ember spontán depressziós lesz. :D
Így aztán a múlt meg a jövendő nálam nem tud kezet fogni, csak tisztes távolból biccentenek egymásnak.

Larry Silverstein 2015.01.01. 19:26:30

Most kihagytam az elnöki beszédet, de biztos jaó vót.

NIKI LAURA 2015.01.01. 19:52:45

Bravo,Origo hozza a blogot- szinte- focimen.
Mindig elkap a rohogogorcs,mert a Bagi Nacsa eloadasara gondolok qva jo utanozzak ...:)

docika 2015.01.02. 07:50:40

Régebben felnéztem áderre, mert számomra egy nagyon szimpatikus politikus volt. Aztán viktorunk elméje megbomlott, és magával rántotta őt is. Azóta egy álszent köpönyegforgató, ellenszenves alak lett.

látjátok feleim szümtükkel 2015.01.02. 09:43:15

"Aztán még kijelentette,hogy ne mindig azt nézzük, ki menne jobbra vagy balra, hanem merre van előre. Végezetül pedig közös újévi vállalásként nagyobb tiszteletet kért a másik iránt, legyen az orvos, tanár, rendőr, paraszt, kétkezi munkás vagy vállalkozó, netán szülő."

Nem értem mi ezzel a beszéddel a gond?

Ő már tudja ( és meg is mutatja ) merre van az előre. Ugyé azt mondja, hogy nagyobb tiszteletet a másik iránt. Nos ő maga meg is adta, amikor ugyan azt a szöveget idézte, amit dicsfénnyel a feje körül lemondott elődje.:D

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.01.02. 11:50:02

Ezt a cikket smit plagi bá írta?
Mert a helyesírás egy az egyben ugyanolyan szar.

Aki nem tud írni, mi a faszért erőlködik mégis vele?

Andy73 2015.01.02. 12:08:02

Megint köhög a bolha. A több tisztelet rád is vonatkozik.

A plagizálás egészen mást jelent. Egy jó idézetet akárhányszor idézhetnek egy beszédben, akár évente is, csak az a kritérium, hogy oda illő legyen. Áder egyébként ezzel nyilván gesztust tett Schmittnek, akinek a helyére került.

Ha kritikus akarsz lenni, előbb tanuld meg az alapfogalmakat.

A beszéd egyébként jó volt, többek között azért is mert mellőzte a pártpolitikát, amire te képtelen vagy.

látjátok feleim szümtükkel 2015.01.02. 19:42:34

@Andy73: "Megint köhög a bolha."

Nem is értem miért nem szedsz rá valami bogyót.

Röhögni kell rajtad, hiszem Áder olyan elődjének adja a tiszteletet, aki "nagyon" méltó arra.

Afelől meg ne legyenek kétségeid, ha nincsenek a tüntetések, akkor az újévi beszéd sem ilyen tartalmú. Nem véletlenül halljuk kevesebbet, hogy jobban teljesítünk.:D

Egyébként azt is mondta, hogy :
"Végezetül pedig közös újévi vállalásként nagyobb tiszteletet kért a másik iránt, legyen az orvos, tanár, rendőr, paraszt, kétkezi munkás vagy vállalkozó, netán szülő."

Kiemelném azt, hogy közös, hiszen eddig nem nagyon akartak közösülni senkivel.
Az orvos, rendőr, tanár, paraszt vállalkozó és szűlő számára meg ők adhatnák a legnagyobb tiszteletet azzal, hogy kiszámítható jogalkotást ( és nem feléjük hajló választási szabályokat ), rendesen érthető és alkalmazható jogszabályokat, tisztességes közbéreket ( pl. a közmunkásoknak ), kevesebb államtitkárt, több orvost, rendőrt, rendes kórházakat stb. adnak a magyar állampolgároknak.

Mellesleg hány törvényt is küldött eddig vissza a pártpolitikát mellőző államfő a parlamentnek? Meg miért is?
süti beállítások módosítása