Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Orbán napirendje

2015.05.10. 14:57 | Proszektura | 6 komment

Címkék: Felcsút Mezőkövesd ORÖ Győri ETO Quaestor

Ha már a halálbüntetéssel kapcsolatban a napirendet emlegeti a miniszterelnök, én azt gondolom, ebben az országban jó néhány ennél sokkal fontosabb dolgot is napirenden kéne tartani.

Példának okáért napirenden kéne tartani az országunknak az urizáló rokonok, haverok általi gátlástalan szétlopását. Mert, ha volt is abban némi igazság, hogy a komcsik talicskával tolták ki a pénzt, hát akkor most az egyszemélyi vezetésű Fidesz hatalom emberei óriásbillencsekkel, hordják el a lóvét.

De napirenden kéne tartani a rendszerszintű korrupciót, a demokrácia intézményeinek leépítését, pontosabban formálissá tételét, továbbá egy vékony réteg pofátlan meggazdagodását is milliók egyre nagyobb elszegényedése árán.

És napirenden kéne tartani még sok már fontos dolgot is, kezdve a munkavállalók és a közmunkások kizsákmányolásától és kiszolgáltatottságától egészen a dohány- és földmutyikig bezárólag.

De nem sorolom tovább, mert én momentán csak egy dolgot szeretnék napirenden tartani, mégpedig a Quaestor botrányt, vagyis a Tarsoly céggel történteket. Sőt annak is csak egy kisebb szeletét, a győri ETO ügyét abból az apropóból, hogy a hétvégén nagy küzdelemben legyőzték a Szombathely kiesésre álló csapatát, és a győri közönség mindvégig lelkesen ünnepelte őket. Tegyük hozzá, jogosan.

A Győri ETO sorsa végleg lezárulni látszik, újabban már az is erősen kérdéses, egyáltalán marad-e ilyen nevű focicsapat, vagy sóval behintik még a nyomát is. Egy 111 éve alakult futballklubról van szó, sok-sok kiemelkedő sportsikerrel a háta mögött, amelyik az utóbbi három bajnoki szezonban is sorrendben bronz, arany és ezüst érmet szerzett.

Jogos a felvetés, miért is hagyta, hagyja Orbán Viktor, hogy ez megtörténjék?

Beismerem, valójában nagyon furcsa kérdésfeltevés ez, helyesebben az lenne, ha egy normális országban egy normális miniszterelnökön kérnénk számon valamely focicsapat ügyét. Tönkrement, tönkre ment, hát isten neki fakereszt! Történt már ilyesmi máshol is. Ilyen a kapitalizmus. Az ügyesek meggazdagodnak, a férgese elhullik.

De ez nem egy normális ország, és ez nem egy normális kapitalizmus. És ez nem egy normális labdarugó bajnokság.

Mert nem nevezhető normálisnak az, ahol a miniszterelnök megtehette, hogy az ő akaratából több ezer főt befogadó csilli-villi stadiont rittyenthettek sok-sok milliárdért egy 1500-as lélekszámú helységben, a saját kertje végébe, a nyári budija mellé, ahol a haverja és kegyeltje focicsapata játszik, mindeközben pedig veszni hagyták egy közel százszor ekkora lélekszámú megyeszékhely futballcsapatát. És miközben persze ugyanez a hatalom nem mellékesen megtehette azt is, hogy nem is oly rég 400 milliós állami segítséghez juttatta  azt a Mezőkövesdi futball-klubot, amelyik azután persze simán kiesett az első osztályból.

És folytathatnánk a sort a hatalomnak kedves focicsapatok különféle burkolt vagy kevésbé burkolt állami támogatásainak felsorolásával. A felcsútiak állítólag még az Országos Roma Önkormányzat pénzéből is részesültek.

Ezért jogos a kérdés, miért nem kaphat segítséget éppen a Győri ETO a miniszterelnökünktől? Netán Orbán pikkel rájuk valamiért?

Lehet találgatni. Az viszont mindenesetre tény, hogy  már eldőlt, idén az ő kedvenc csapata nyeri toronymagasan a hazai bajnokságot, miközben az egyik fő riválisát sikerült úgy leradírozni a hazai labdarúgás térképéről, mint Orbán felcsúti kéglijét a Google térképről.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr917447438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capra 2015.05.10. 20:01:02

Figyelem, hazajat szereto ugyved es/vagy ujsagiro kerestetik!!

deutch tamasnak bortonben a helye. Legalabb eletfogytiglan jarna neki kulonosen nagyerteku sikkasztas es allami vagyon elleni buncselekmeny ugyeben. Mivel a fideszes es egyeb kollegai is fedeztek igy szervezett bunozesrol van szo. Egy rakas politikust kellene elitelni jo par evre. De Magyarorszagon a politika mint az olasz polip, maffia szinten mukodik.

1999 december 14. A Budapest Sportcsarnok leeg...

- Tobb tizmilliardos kar. Biztositas nem volt rajta!!! (...)

- December 15. reggel NapKelte Tv musor: Tuzolto parancsnok nyilatkozik amelyben elmondja, hogy a BS teruleten nagy mennyisegben "EROSEN GYULEKONY FOLYADEK" volt szetlocsolva! (egve felejtett gyertyarol szo sem volt) az archivumban nyilvan megvan a riport...

-Kesobbiekben ezzel szemben, azt kommunikaljak, hogy gyertya okozta, karacsonyi vasar stb. Tuzolto parancsnokot SOHA TOBBE nem hallani.

- Par nappal kesobb mar az uj sportcsarnok epiteserol beszelnek.

- deutch tamas par nappal ezutan a NapKeltes ujsagiro kerdesere, hogy MIERT LETT A TUZOLTOSAGI JELENTES 25 EVRE TITKOSITVA, azt hazudja, hogy ez a szokasjog! (NapKeltes riporter ezt annyiban hagyja...)

-Innentol furj balazs nevu pojaca veszi at a kommunikaciot es mindenkit "megnyugtat", hogy szep uj stadion lesz felepitve kozpenzbol. deutch ez ugyben tobbet nem nyilatkozik.

- Juszt Laszlo musoraban megemliti, hogy az uj stadion epitettoje egy bizonyos francia v. nemet konzorcium 2-3-szor annyiert epitette fel az uj BS-t amennyibol ugyan ez a ceg egy hasonlo stadiont epitett Nemetorszagban. ("visszaosztas", korrupcio, sikkasztas)

Utana lehet nezni a bekerulesi osszeg tobb tizmilliard forint es az allam elveszti a tulajdonosi szerepet is, csak nehany napra birtokolja egy evben.

- A stadion tularazott belepteto rendszere az egyetlen ami nyilvanossagra jutott es megkerdojelezodott mint korrupcios ugy.

A BS-t az gyujtatta fel akinek erdekeben allt egy uj stadion kozpenzbol valo felepitese es annak kivitelezojevel megegyezett, hogy a bekerulesi osszegen felul visszaoszt milliardos tetelt annak aki a tendert felugyelte (sportminiszterium, deutch tamas es korei)

Biztositas nem volt rajta, mert nyilvan gyanus lett volna a tuz elott kotni ra. A biztosito ceg nem hagyta volna annyiban. Igy a tarsadalomnak okozott kar meg jelentosebb.

Elotte a BS 100%-ban az allam azaz a nep birtokaban volt annak termelt bevetelt. Az uj szerzodes szerint az epitteto birtokolja az uj stadiont hosszu eveken keresztul es az allam csak NEGY NAPON birtokolja- adhatja ki egy evben. Aki ezt az elonytelen szerzodest megkototte szinten hosszu idore bortonben lenne a helye.

Magyarorszagon nincs egyetlen egy oknyomozo ujsagiro se?????

lobster thermidor 2015.05.11. 04:30:54

@Capra:
Adalék ehhez, hogy a nem fidesz tag Wootsch Péter közigazgatási államtitkárt záros határidő belül, még január első napjaiban kirúgják, és maga Deutsch veszi kézbe az ügyeket, nehogy valakinek rálátása legyen a bekövetkező piszkos ügyletekre.

Netuddki. 2015.05.11. 08:13:16

Ha jól értem, azon keseregsz, hogy ha az orbán sikkasztott egy hétvégi stadiont, akkor miért nem sikkasztanak Győrnek is egy csapatot? Komolyan nem értelek! Az okozott kárt előbb-utóbb vissza kell fizetni, a felelősöknek meg börtönbe kell vonulni.
Az úgy nem működik, hogy elfogadjátok a lopott pénzt aztán az elszámolásnál széttárjátok a kezeteket. Ha a magyar futball nem tud fennmaradni önerőből, akkor ide nem kell magyar futball. Helyette majd a gyerekek rúgják a bőrt a grundon, amiből talán megint kinőhet valami. Nem közpénzből, mert az csak a mutyiról és lenyúlásról szól. Azzal pedig nem lehet meccset nyerni...

sutyerák 2015.05.11. 10:27:49

ha jobbak nem tudunk lenni,-mert tehetségtelenek vagyunk,meg avval sok a meló,-akkor intézzük el a konkurenseket.
így leszünk munka,erőfeszítés nélkül mi a jobbak.
ennyi.
maffiamódszer.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.11. 10:56:14

Király program

Megébredek kakasszóra,
S látom, még csak négy az óra,
Szörnyen indul ez a hetem!
Kakast még ma lelövetem!

Hatkor felbömböl egy szamár,
Le kell fejeztetnem, ha már
Ily zajosan nyughatatlan.
Hú de jó e meleg paplan!

Tízkor felkelt szörnyű szolga,
Mért nincs ennek máshol dolga?!
Kávéját míg népem issza,
Hanyatlok az ágyra vissza.

Merénylő jő, majdnem lelő,
Ámde testőr ugrik elő,
Bumm a fejbe, át az agyon,
Velős lett a párnám nagyon!

Itt az idő, vár a munka!
Bő reggeli, szaftos tunk a
Kenyérbéllel s rá egy whisky,
Jöhet világítás, díszki- !

Testőreim, akik delik,
Koronámat rám emelik,
S máris itt az ebédidő,
Aki satnya, hamar kidő’,

Ám én jól bírom a tempót,
Gyomrom is ép, fogam sem pót,
S mint hívő az ostyát misén,
Úgy eszem a vasat is én!

Őzgerinc és homár hegyek
Után rögvest ágyba megyek.
Déliek csinálják ezt a
Dolgot jól: egy kis szieszta.

Uzsonnára fölébredek
S filmet nézek: Bruce-ok, Brad-ek,
Arnold-ok és Sylvester-ek…
Hasuk kocka, izmuk kerek.

No, irány a konditerem,
Az edzőm is hopp!, ott terem,
S lüktet, mint a gitárhúrok,
Én meg nézem: szemre gyúrok.

Nem csoda, ha megéhezem,
S libacombért nyúl a kezem,
Szelíden reng bájos tokám,
Böjtre soha sincsen ok, ám!

Lefekvéshez üres gyomor?!
Szegény ember ettől komor.
Fogadjátok meg kis dalom:
Zabálj, boldog birodalom!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2010/03/kiraly-program.html
süti beállítások módosítása